Skocz do zawartości
Emir

Darksiders: Wrath of War

Rekomendowane odpowiedzi

No i wyszlo - ktokolwiek planuje kupic? Ja wlasnie dzis zamawiam, choc przyznaje, iz wolalbym przeczytac kilka slow od kogos z forum, kto juz pyka, niz jakies recenzje 9/10,czy 10/10 itp...

baj de lej KLIK recenzja z 30.12 juz z PS3

szyt.. 03 z 08 mi sie poprzestawialo.. to jeszcze sie wstrzymam..

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tylko nadzieje, ze w piatek uda mi sie w sklepie kupic :/ bo jak nie to dopiero w nast tygodniu pewnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tylko nadzieje, ze w piatek uda mi sie w sklepie kupic :/ bo jak nie to dopiero w nast tygodniu pewnie :(

Znajdz z minutke jak kupisz - tylko + lub - napisz :D jedno slowo Twoje, a uzdrowiona bedzie dusza moja :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdz z minutke jak kupisz - tylko + lub - napisz :D jedno slowo Twoje, a uzdrowiona bedzie dusza moja :biggrin:

ok nie ma najmniejszego problemu :) mini recka w weekend (mam nadzieje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja właśnie zastanawiam się nad Darksiders'em a Bayonettą, czekam na jakieś pierwsze wrażenia z obu gier, bo recenzje w różnego typu gazetach w ogóle mnie nie przekonują :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w netke zagram, ale jeszcze nie teraz :) teraz mam ochote na jakiegos badassa, ktory rozniesie wszystko stojace mu na drodze :P dodatkowo taki design jak w "bajonetce" juz jednak widzialem (prawie kazdy DMC), a postacie w Dark sa swietnie wymyslone :) a i muzyka z tego co slyszalem jest swietna... dlatego netka schodzi jak na razie na dalszy plan :)

wie ktos moze czy w Krakowie mozna juz w jakims sklepie kupic Darksiders? bo slyszalem, ze juz sklepy w Polsce maja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś ma Darksiders? Jakie wrażenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza NIESPODZIANKA 2010 roku!

Długo i namiętnie śledziłem poczynania tego tytułu od fazy produkcyjnej i wsłuchiwanie się w 'pamiętniki developerów' po zachwyt coraz to nowymi szkicami spod ręki Joe 'Mad' Madureiry odpowiedzialnego za stronę artystyczną tego konkretnego tytułu.

Jestem już kilka dobrych godzin wgłąb tematu i czuję nic innego jak zachwyt płynący z niczym nieskrępowanego grania. Istny miszmasz tytułów, z których Darksiders zapożycza garściami ze znanych i lubianych marek nie dość, że nie umniejsza tej grze to wręcz uskrzydla, ponieważ robi to tak dobrze, że już po chwili zapomniałem, że ta gra bazuje na sprawdzonych schematach bo sama w sobie jest pełnoprawnym wysokiej jakości produktem.

System walki, który wraz z rozwojem postaci nabiera coraz większej głębi jest płynny i nie lada satysfakcjonujący: Nie ma to jak pojechać Kosą Żniwiarza po tłumie demonów, w trakcie zrobić, uskok wypuszczając "bumerang", który niczym turbina świdruje nieumarłego, aż jucha wytryskuje z niego jak z krwawego gejzera po czym widowiskowym finisherem odciąć skrzydła Archaniołowi wbijając jego zdziwienie w asfalt uderzeniami z taką mocą, że sami łapiemy się za szczękę :D Miód.

Elementy przygodowe to nie wrzucone na siłę eksplorowanie 'pustych katakumb'; tutaj wszystko jest bardzo dobrze przemyślane i same łamigłówki dają wiele radochy z ich rozwiązywania, które wykorzystują elementy otoczenia i twoje gadżety do sprawnego przechodzenia z punktu A do B, tak że nigdy nie czujemy się zagubieni lub sfrustrowani, ani obrażani nadmierną prostotą puzzli co dodatkowo sprawia jeszcze większą frajdę z odkrywania tego ROZLEGŁEGO Post-apokaliptycznego świata.

Walki z bossami (póki co mam 2 za sobą) to powrót do korzeni. Sukinsyny są wytrzymałe i dodają nutę oldskulowej zabawy, np: Walcząc z pierwszym konkretnym bossem, tłukłem się z nim dobre 20 min. Nie ma żadnych wskazówek co i jak robić, żadnych dupiatych pasków energii czy innych noob friendly Quick Time Eventów. Po prostu Ty, Twój oprawca i dzielący was cholernie duży miecz :P (oczywiście gram na najwyższym trybie - Apocalyptic). Co dodatkowo cieszy to kontekstowe rozłożenie obrażeń - za pierwszym razem podczas rozpoczęcia walki, przyjąłem solidną kulą ognia na klatę i zostałem z 1/4 energii, innym razem zostałem draśnięty w ramię i odebrało mi to nie więcej jak ćwierć całej siły witalnej. Takie szczegóły, a cieszą ;)

Oprawa A/V stoi na BARDZO wysokim poziomie, niezależnie od tego co widzicie na filmikach. Na moim 40" full hd (gra śmiga w 1080p), Darksiders wygląda obłędnie, a doskonale dobrana muzyka i efekty dźwiękowe tylko potęgują immersję z tym opętanym w chaosie światem. Nie wspominając już o bezbłędnej roli Marka "Joker" Hamilla, który użycza tutaj głos Watcherowi a mamy profesjonalne podejście do voice actingu.

Żaden element w tej grze nie jest zrobiony na 'odwal się' i czuć, że autorzy starali się zachęcić gracza do ciągłej eksploracji nagradzając go coraz to nowymi przedmiotami, elementami zbroi, artefaktami, czy przydatnymi gadżetami, tak że ma się stale wrażenie, że im dalej w grę tym większa frajda.

Dla mnie jest to totalne zaskoczenie, bo o ile wierzyłem w samą koncepcję, na której miała bazować gra o tyle obawiałem się o jego ostateczne wykonanie. Jednak studio VIGIL stanęło na wysokości zadania i już nie mogę się doczekać co pokażą w sequelu (który jest w produkcji, z tego co mi szpiedzy donoszą).

Jeśli interesują Cię klimaty bogatej przygody a'la Zelda a i dobrą rozróbą niczym w God of War nie pogardzisz to ten produkt zapewni Ci masę radochy z nawiązką.

Moja ocena po kilku h grania to mocne 9/10 oraz odznaka "SouL Poleca" :P

PS wersja na PS3 jest lepsza (stała ilość klatek, wyraźniejsza grafika, szybsze loadingi - in ya face Xbot! :P ) źródło: gametrailers.com, ign.com, gamespot.com

Darksiders_Krieg_Contest_art_by_cantas78.jpg

"The Horseman is broken...but there's still much power in him" - Samael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam gierke,wlasnie zaliczylem Demons Souls na platynke i chyba biore sie za Darksiders

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja niestety nie mam jeszcze ;/ nie zamowilem na ultimie, myslalem ze podskocze do sklepu i bedzie git a tu okazuje sie ze maja miec dopiero 15 :/ tragedia. ale dzieku ci soul ze potwierdziles moje oczekiwania na nia. nomen omen tez sledzo od dawna ja i mialem cicha nadzieje ze wszystko wypali. dzieki tobie juz wiem :D teraz tylko kiedy wloze plytke do czytnika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze, że gra ma atest ,,SouL poleca" :) Podoba mi się ta gierka z filmików, a powiedz mi SouL jak to jest z tymi potworkami są jakieś pająki? niestety arachnofobia i te sprawy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście gram na najwyższym trybie - Apocalyptic

skad wziales poziom Apocalyptic na poczatku gry? ja mam do wyboru easy, normal, hard, a apocalyptic jest po skonczeniu na hard z tego co mi wiadomo.... wiec?

poza tym prawie w pelni sie zgadzam, gra jest bardzo fajna, moze grafika nie robi szalu jak tu kolega napisal ale jest bardzo pozadnie, wszystko ladnie smiga, nie ma spowolnien

jestem po jakich 6h grania i wstepnie moge dac 8/10 . bardzo fajny przerywnik przed zblizajacym sie lutym i marcem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad wziales poziom Apocalyptic na poczatku gry? ja mam do wyboru easy, normal, hard, a apocalyptic jest po skonczeniu na hard z tego co mi wiadomo.... wiec?

Nie wiem, czy jest możliwe, by wersja zakupiona w UK, różniła się od tej zakupionej w innym regionie, ale u mnie od samego początku był Easy, Normal i Apocalyptic właśnie, jako ostatni stopień trudności.

Najważniejsze, że gra ma atest ,,SouL poleca" :) Podoba mi się ta gierka z filmików, a powiedz mi SouL jak to jest z tymi potworkami są jakieś pająki? niestety arachnofobia i te sprawy :(

Powiem krótko, jeden boss... Niech brat Ci go przejdzie, jak arachnofobia odbierze Ci władzę w rękach i nie będziesz w stanie utrzymać pada w dłoniach ;)

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apocaliptic = Hard :) Tak przynajmniej jest na wszystkich filmikach.

@UP Aha :) Nie mam brata ^_^ Ale jak jest jeden boss to lajtowo.

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanie do tych , co już pocinają, czy to jest taki ostry slasher niczym DMC, czy trochę przygody i eksploracji jest do zaliczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kochan4 - jeśli wczytasz się dokładnie w moją mini-recenzję to uzyskasz w niej odpowiedź, że jest w niej nie trochę a nawet dużo eksploracji. Można powiedzieć, że w stosunku do walki wypada stosunkowo 2:3. Rozgrywka nie jest stylizowana na DMC - bardziej skłania się ku GoW (niemniej w pewnym momencie gry dostajemy broń do ręki, którą możemy swobodnie używać podczas walki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest juz dziś późno, troche zmęczony człowiek :), więc leciałem po temacie dość szybko, ale dzięki Soul, o to mi chodziło - więc postanowiłem, AC2 jeszcze poczeka, na luty biorę Darksiders:WoW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a u nas premiera przesunieta na 15 i wszyscy sie ciesza :/ i tez widzialem easy normal i apocalyptic czy cos w ten desen :) wg panow w IGN gra na normalu jest dosc latwa wiec chyab tez zaczne od tego poziomu, hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to przesunieta skoro gra w co drugim sklepie na polce jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to przesunieta skoro gra w co drugim sklepie na polce jest?

czyli gdzie np? ja sprawdzilem takie sklepy jak saturn, media markt, 3dots, empik. nie ma. dzis zamowie na ultimie i zobaczymy czy maja, bo co prawda premiera niby byla ale dostepnosc 3-5 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Empik i MM faktycznie nie maja,ale np jak bylem w metrze centrum gram.pl to mieli 3 sztuki nieoficjalnie,w Ultimie kupilem bez problemu bez zadnych pre orderow a mieli sporo,games world w zlotych tarasach w wawie tez mial. Myslalem ze skoro wszedzie juz ta gra jest to premiera byla (bo miala byc bodajze 6 stycznia).

W takim razie albo ultima i czekasz 3-5 dni (chyba ze masz xkloca),albo sklepy wysylkowe,te powinny miec od reki.

Albo mozesz kupic ode mnie jak strzele platyne :S

Edytowane przez Velius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

premiera miala byc dokl 8 stycznia i cos im nie wyszlo :/ pod koniec tygodnia popieprzalem po calym Krakowie zeby dowiedziec sie, ze tak na prawde polacy znowu zawalili z premiera...

mam nadzieje, ze juz w tym tygodniu dostane ta gre bez wiekszych przeszkod :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oficjalna premiera w Polsce 15 - czy to prawda, że SCEP podało do informacji , że wszystkie gry , które wyjdą w 2010 roku będą spolonizowane? Może dlatego ta tygodniowa obsówa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi