Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

@mrowa607

Tak, od trzech i pół roku.

@AlucardMZ

Ja zawsze myślałem, że poprawne nazewnictwo jest równie ważne jak poprawna pisownia. Widać błąd.

Poloneza można nazywać Polo, konsole koń - bo końsola. Dlaczego nie. Może pójdziemy dalej i olejemy poprawną pisownię. W końcu nikt tu chyba nie jest debilem i zrozumie o so chosi jakby, nawet gdy komus braknie przecinka/kropki, czy tez zmieni ó na u.

Poza tym jeżeli jakiś temat uważam za nie całkiem sensowny - jak choćby tematy o istnieniu Boga, czy cywilizacji pozaziemskich - nie oznacza to że nie mogę się w tych tematach wypowiedzieć.

A twierdzenia pokroju: "SCAR jest lepszy od AKSU bo w tabelce ma + 500 do lansu", uważam za równie logiczne jak twierdzenia, że bigos lepszy niż schabowy bo ma "więcej" w środku.

Takie jest moje zdanie i mówi się trudno jeśli odbierasz to jako "prawdę ostateczną".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co się tak unosisz? Skoro jest napisane +50 do szybkostrzelności, znaczy że wydusi z siebie więcej pocisków a co za tym idzie zada większe obrażenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 Mori

Wieksza szybkostrzelnosc to nie wszystko... w polaczeniu z celnoscia, dmg, rozrzutem i pojemnoscia magazynka + rodzajem celownika jesli ktos nie uzywa acoga czy red dota sprawia ze kazda bron jest inna... i to jaka komu lezy bardziej zalezy od osobistych preferencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daras nie unoszę się.

Twierdzę tylko że kierowanie się w doborze broni tabelkami, a nie "testami na polu walki" jest śmieszne.

No bo co dla mnie z tego, że taki XM8 C ma o 50 wyższe "fire ratio" niż AKSU, skoro ja grając tymi karabinkami nie odczułem żadnej różnicy. I ilość wystrzelonej amunicji celem zabicia celu była na tyle podobna - prawie 3/4 magazynka - że jak dla mnie prawie nie odczuwalna.

Więc pozostałem przy AKSU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AlucardMZ

Ja zawsze myślałem, że poprawne nazewnictwo jest równie ważne jak poprawna pisownia. Widać błąd.

Poloneza można nazywać Polo, konsole koń - bo końsola. Dlaczego nie. Może pójdziemy dalej i olejemy poprawną pisownię. W końcu nikt tu chyba nie jest debilem i zrozumie o so chosi jakby, nawet gdy komus braknie przecinka/kropki, czy tez zmieni ó na u.

Poza tym jeżeli jakiś temat uważam za nie całkiem sensowny - jak choćby tematy o istnieniu Boga, czy cywilizacji pozaziemskich - nie oznacza to że nie mogę się w tych tematach wypowiedzieć.

A twierdzenia pokroju: "SCAR jest lepszy od AKSU bo w tabelce ma + 500 do lansu", uważam za równie logiczne jak twierdzenia, że bigos lepszy niż schabowy bo ma "więcej" w środku.

Takie jest moje zdanie i mówi się trudno jeśli odbierasz to jako "prawdę ostateczną".

Smieszny, wrecz komiczny, tok rozumowania przyjmujesz, ludzie na fiata 126p mowia/pisza maluch / malczan itp, to co, mamy ich ukamieniowac, a moze od razu spalic, bo przeciez to w koncu krok od, o zgrozo, dysleksji i kalectwa jezykowego - nie sadzisz ze taki tok rozumowania jest "troszke na wyrost" ? Coz, ja tak sadze i uwazam ze jak ktos tutaj napisze AKS nie robi zadnego bledu, bo kazdy w temacie wie o co chodzi (jak ktos napisze o so hosi, to ja np moge nie wiedziec, bo to nie forum o tematyce troli, i nie temat o smiesznej pisowni tylko temat o battlefieldzie i jakies minimum wiedzy/gwary w temacie ktorego jest sie uczestnikiem jest potrzebne). Ty myslisz ze w szkolach policyjnych jak mowia na AK-47 ? automat Kałasznikowa ? ...

"te stachu, podaj mi automat kalasznikowa, szybko, dawaj tego automat kalasznikowa bo zaraz mnie ktos postrzeli" - nie, mowia po prostu kalach, nawet pisza kalach, takich skrotow / metafor jest o wiele wiecej w wojsku, kazdym, polskim, amerykanskim ... ... ... itp. Jedyne miejsce gdzie trafiaja poprawne nazwy, to chyba tylko oficjalny raport dla przelozonych - czysto z szacunku/obawy o posade.

Swiat sie zmienia, jezyk polski przechodzi coraz to wyrazniejsze "zangielszczenie" i trzeba sie z tym pogodzic, tak samo ludzie, nie zawsze beda mowic oficjalnie, bo i po co ? Wole na forum o tematyce gier (jak i wiekszosc tu osob pewnie) trzymac luzna konwersacje i nie czytac zdania ktore ma 10 linijek, a znajdzie sie tylko 1 czasownik, gdzie reszta to bezsensowne lanie wody i popisywanie sie "jaki ja zajebisty jestem i wszystkich poprawiam" - penis od tego rosnie czy co ? a moze tym sposobem ktos ewaluuje swoje EGO ?

Co do tabelek, to szczerze ? Mam je w dupie i sie nimi nie kieruje - dla mnie najlepsza bronia dla inzyniera jest AKS na wieksze mapki, a UMP/UZI na mniejsze.

Edytowane przez AlucardMZ
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 Mori

Wieksza szybkostrzelnosc to nie wszystko... w polaczeniu z celnoscia, dmg, rozrzutem i pojemnoscia magazynka + rodzajem celownika

Zerknij w tabelkę wszystkie te parametry maja identyczne.

Twierdzę tylko że kierowanie się w doborze broni tabelkami, a nie "testami na polu walki" jest śmieszne.

Nie zapominaj że to wirtualna rzeczywistość, tutaj zasady ustala programista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robi sie goraco, to moze ja z innej beczki ;)

Chyba pada mi juz na glowe. Dzisiaj rano wychodze z domu, podchodze do auta, patrze w szybe, a w szybie odbicie nieba. Na niebie w tym odbiciu widac czarny punkcik (ptak).

I co? jaka pierwsza mysl? ......... UAV ;)

Pierwszy odruch, szybki odwrot i prawie przymierzenie do strzelania ;) DRAMAT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pada mi juz na glowe. Dzisiaj rano wychodze z domu, podchodze do auta, patrze w szybe, a w szybie odbicie nieba. Na niebie w tym odbiciu widac czarny punkcik (ptak).

Pierwszy odruch, szybki odwrot i prawie przymierzenie do strzelania ;) DRAMAT ;)

Hehe, 1 faza uzaleznienia :D :thumbsup:

Ale nie ma sie czym martwic, moj znajomy w polowie sprzatania pokoju chcial zrobic save'a :laugh:

Mimo to, znam ten bol, jak sie komus BF wkreci, to na prawde ciezko sie oderwac, BC1 mi sie nie podobalo, a po odpaleniu BC2 od razu poczulem "to cos" i powiedzialem sobie "sayonara MW2, welcome BC2 ;)" - jedyna rzecz jaka mnie denerwuje, to rozdzielanie party czasami, robie squad, zawsze gram z kims, bez wyjatku, i czasami trzeba wychodzic z meczu bo wyrzuci kogos do innego teamu/meczu - powinni to jak najszybciej naprawic.

PS. cos dla poprawy humoru:

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:rofl: Niech Ci lepiej kobieta noze schowa - niedlugo zaczniesz dogtags kolekcjonowac :biggrin:

PS.

Panowie - dajcie sobie spokoj - jak SAMI zauwazyliscie wczesniej - to tylko gra - tu trzeba grac a nie gadac :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robi sie goraco, to moze ja z innej beczki wink.gif

I co? jaka pierwsza mysl? ......... UAV wink.gif

Pierwszy odruch, szybki odwrot i prawie przymierzenie do strzelania wink.gif DRAMAT wink.gif

ufff to ze mną nie jest tak źle, myślałem że tylko ja tak mam i powoli bzikuje, chodząc po mieście odruchowo szukam drabin żeby wejść na dach budynku :-) chyba musze osdstawić BC2 na kilka dni... jak się uda ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'... Niech Ci lepiej kobieta noże schowa - niedługo zaczniesz dogtags kolekcjonować..."

Oj,święta prawda! "Moja" patrzy na moje hobby z pobłażaniem,ale...czasem podnosi brew do góry! Też czasem mam to samo...jestem w pracy, a łapię się na tym że obmyślam:"...jak pójdę w te krzaczki na prawo i poczekam, to czołg mnie powinien minąć i..."

Pasja jest piękna...dopóki ją kontrolujemy!!!

"..PS. cos dla poprawy humoru:

.."

To sie nazywa kooperacja!!! Popłakałem się ze śmiechu.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sie nazywa kooperacja!!! Popłakałem się ze śmiechu.....

Ty Marqus nie gadaj tylko wpisuj sie na ustawke - tym razem masz byc - ile mozna wiosne witac co?

PS.

Dodaj mnie do friendsow na psn - w zasadzie codziennie biegamy w dosc zgranej ekipie - czasem tylko Wolf wpadnie, pokazac jacy jestesmy ciency - ale nauczylem sie juz ignorowac to uczucie beznadziejnosci :biggrin:

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"..Ty Marqus nie gadaj tylko wpisuj sie na ustawke - tym razem masz byc - ile mozna wiosne witac co?.."

Nawet nie wiesz jak chcę!!! Ale...wszystko zalezy od...grafika dyżurów mojej Kobiety! Sobota to taki dzień,że (niestety) TV jest zarezerwowany dla rodziny i trudno mi o 21.00 powiedzieć Kobiecie:"Kochanie,idź sobie do sypialni,zapal lampkę i poczytaj książeczkę,bo ja mam zamiar postrzelać się w Sieci!"To znaczy-teoretycznie mogę tak zrobić,ale...słabo gotuję i nie lubię prać-a musiałbym to sobie sam robić przez następny miesiąc!!! Nie wspomnę o innych ograniczeniach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja go rozumiem. Na bank znalazł by się ktoś lub znajdzie kto by go zrugał na stępie, że temat był już poruszany itd. Niestety taka rzeczywistość. Wystarczy poczytać kilka tematów i znajdziesz takiego "idiotę" co odreagowuje na forum.

Widze, ze nie tylko mnie to zaczyna razic - pozwole sobie poprawic - nie jednego idiote :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"..Ty Marqus nie gadaj tylko wpisuj sie na ustawke - tym razem masz byc - ile mozna wiosne witac co?.."

Nawet nie wiesz jak chcę!!! Ale...wszystko zalezy od...grafika dyżurów mojej Kobiety! Sobota to taki dzień,że (niestety) TV jest zarezerwowany dla rodziny i trudno mi o 21.00 powiedzieć Kobiecie:"Kochanie,idź sobie do sypialni,zapal lampkę i poczytaj książeczkę,bo ja mam zamiar postrzelać się w Sieci!"To znaczy-teoretycznie mogę tak zrobić,ale...słabo gotuję i nie lubię prać-a musiałbym to sobie sam robić przez następny miesiąc!!! Nie wspomnę o innych ograniczeniach....

jest 1 proste rozwiazanie. Kup sobie monitor 24"

Ja tak zrobilem. I teraz siedze z kobieta w 1 pokoju, ona oglada seriale itp na duzym TV, a ja siedze na fotelu, obok mam monitor na stoliku i gram ;)

I powiem Ci, ze tak naprawde z tej odleglosci, dla oczu jest on wiekszy, niz ten 42" na scianie. Wilk syty i owca cala ;)

Do tego dobre sluchawki, lewa na uchu, prawa na skroni, bo w uchu HS i jazda ;) O ile nie bedziesz "darl ryja" to dasz rade i zona bedzie zadowolona ;)

Edytowane przez snosch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie będzie żadnego patcha, a te trudności techniczne to kasa od MS za ekskluzywną polską wersję. I do póki EA nie poda prawdziwych powodów uznaje to za oficjalna wersję :D.

Edytowane przez LethalDoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...jest 1 proste rozwiązanie. Kup sobie monitor 24"..."

Jasne,już o tym myślałem! Brakuje mi tylko...sensownej odpowiedzi na przemowę mojej Kobiety w stylu:" To JA nie mam co na siebie włożyć, a Ty...!!!! Widziałam super lodówkę!!!!INNI Faceci to myślą tylko o tym, coby do domu kupić,a TY...!!! Poje..ło Cię na stare lata???? Pralka się zacina!!! Przedpokój trzeba odmalować!!!"

I trwałoby to ok. 30 minut....tak "na bidę"!!! Brrrrr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne,już o tym myślałem! Brakuje mi tylko...sensownej odpowiedzi na przemowę mojej Kobiety w stylu:" To JA nie mam co na siebie włożyć, a Ty...!!!! Widziałam super lodówkę!!!!INNI Faceci to myślą tylko o tym, coby do domu kupić,a TY...!!! Poje..ło Cię na stare lata???? Pralka się zacina!!! Przedpokój trzeba odmalować!!!"

kup a w domu powiesz ze wygrales w konkursie na ps3site.pl ;)

albo kup na raty, albo sam nie wiem. Mi sie udalo dostac LG fullHD 23" za 700 zl ;]

Edytowane przez snosch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmmm szkoda, że nie jesteś z moich okolic, bo bym Ci pożyczył TV na turniej :))

Marqus miejsc wolnych na sobotnią ustawkę jest coraz mniej, wiec dawaj nura w w ta listę, póki jeszcze można się wpisywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez kuntosz82 82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja słyszę ostatnio w BC2 coś, co mnie bardzo nurtuje.

Nie wiem czy to słychać na innych mapach, ale gdy gram w Rush na mapie Port Valdez, a w tym niby radiu mówi do mnie ten rosjanin, to minimum raz podczas 1 meczu słyszę zdanie:

"Co ty Polak? Bierzesz swoich?"

To oczywiście to co usłyszałem, a rosyjskiego nie znam...Więc pograjcie chwilę w Rush na Port Valdez i przetłumaczcie to co ten gość mówi w radiu,a jestem ciekawy czy to jego zdanie ma związek z naszym krajem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...kup a w domu powiesz ze wygrałeś w konkursie na ps3site.pl..."

Tak to już mam headseta!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...kup a w domu powiesz ze wygrałeś w konkursie na ps3site.pl..."

Tak to już mam headseta!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehe, czyli jestes w temacie, tym latwiej bedzie ci wcisnac kit z monitorem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne!!!! Od 56 lat jedyna wygrana to darmowe piwo na festynie...a tu nagle taki wysyp!!! "Moja" nie jest głupia.....i tak wszystko co kupowałem do kompa to..."z drugiej reki,Kochanie!"," z odzysku"," z giełdy-DARMOCHA" etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne!!!! Od 56 lat jedyna wygrana to darmowe piwo na festynie...a tu nagle taki wysyp!!! "Moja" nie jest głupia.....i tak wszystko co kupowałem do kompa to..."z drugiej reki,Kochanie!"," z odzysku"," z giełdy-DARMOCHA" etc.

no to nie pomoge ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.