Skocz do zawartości
Dawidek210

Dlaczego ps3?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wybrałem Ps3ke z następujących powodów:

- niska awaryjność.

- funkcjonalność.

- bardzo cicha praca.

- exclusive, które mnie interesują (Heavy Rain, Killzone 2, The Last Guardian, Uncharted 2, Final Fantasy Versus XIII).

- Perspektywiczność: Ps3ka wciąż się rozwija, x360 nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze mnie nikt nie bluzgał, jestem w szoku :biggrin:

@erokesha- szacun że odpisałeś na poziomie

Nie tak jak na xboxie co gdy odpali sam napęd, jest głosniejszy od małego samochodu,

bez przesady gry możesz na hdd zrzucisz wtedy jest ciszej na x360

Brawo za porownywanie komputera do konsoli (sam używam firefoxa z masa potrzebnych mi wtyk)...

skoro dali to niech to będzie porządnie działać

Dlaczego? Programisci nie umieja wykorzystac pelnej mocy konsoli, przed nimi jeszcze pare lat pracy zanim dojda do tych 70/80%.

bo ja wiem, x360 i ps3 są nie mal identyczne pod względem grafiki. Osobiście zanim kupiłem ps2 to za dużo komentarzy się naczytałem ze stron o ps3 jaki to kosmos....i zawód na starcie po odpaleniu <_<

Nie wiem czy dobrze rozumiem... ściagasz instalke, instaluje sie 4-5 minut a miejsca zajmuje tyle samo... w czym problem? A co do pełnych gier, zgra na dysk najpotrzebnejsze rzeczy i mniej czyta z płyty. Nie wiem, ale czy przypadkiem to nie kloci z twoja zaleta "- zgrywanie wszystkich plików na hdd"?

daj spokój pożyczyłem gt5p od kumpla i chciałem po powrocie na chate szybko obczaić grę w akcji a tu instalacja gry, później konieczna łatka z neta i kolejna instalacja....wszytko to trwało ok 40min. parodia....to samo z demami czemu tak jak na x--a nie da rady od razu w nie grać tylko trzeba bawić się jezcze w instalacje?

Nie zna sie angielsiego to sie ma. A tak na serio to niektorym to by sie naprawde przydalo. Ale menu i tak jest masakrycznie intuicyjniejsze do Xboxowego.
mi to specjjalnie nie przeszkada ale nie można poszpanować przed znajomymi, a tak ciągle słysze ,,to tu nie ma pl języka?''
Łał, przez USB. Podepniesz do kompa, ładuje sie. Do PS3, ładuje sie. Dobrze ze nie zrobili nowych wtyk jak to SONY lubi. Albo baterie jak to ma xbox. Wyczerpia sie i co? Biegamy po domu szukajac innych. Pady od PS3 podepniesz na chwile do konsoli dalej grajac, beda sie ładowaly w tym samym czasie. Po chwili odepniesz i dalej grasz bezprzewodowo.

dla mnie duży minus, nie lubie siedzieć na kablu i grać tym bardziej że jest on krótki, wole wymienne baterie/aku zawsze mam 3x2 na zapas więc ymieniam i dalej gram

Patrz w druga strone, Znajda sie fanboje MS, fanboje BIG N. Nie unikniesz tego wiec ta rozmowa jest zbedna. Jezeli oczywiscie oczekujesz ze ktos odpyskuje na to prosze, ale to swiadczy tylko o hmm... swoim albo twoim niskim ego? Sam nie wiem i nigdy tego nie odgadlem. To jest forum SONY, gdybys napisał cos zlego na X'a na ich forum to juz widze

mylisz się, wejdź na forum xboxa, tam są prawie wszyscy obiektywni i nie ma czegoś takiego jak pshit3 i bluzganiu w stronę konkurencji, owszem fanboye znajdą się wszędzie ale sonomaniacy to takie nasze moherki :tongue:

To, że chwalimy nasze gry to jeszcze pryszcz w porównaniu do fanboyów xboxa którzy hmm... jakby to powiedzieć, niecenzuralnie wyrażają się zazwyczaj o naszym sprzęcie (pojęcie xshit przy ich bluzgach to pikuś). Pozatym wracając do twojej teorii, nie każdy exclusive wychwalamy (patrz Haze) a to, że na chwilę obecną na PS3 zostało zapowiedziane o wiele więcej ekskluzywnych tytułów niż na kloca to nie nasza wina.

na ps3 nie jest zapowiedziane więcej exów jest ich tyle samo jeżeli nie mniej, rozumiem e ci chodzi o te gry co cie najbardziej interesują?

Edytowane przez bigdaddy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez przesady gry możesz na hdd zrzucisz wtedy jest ciszej na x360

Wersja Arcade juz sobie na to nie pozwoli. A z ta instalacja 40 minut GT5P. Troche przesadziles z tym, ale fakt, dlugo to trwa, wcale nie lepiej od zgrania obrazu plyty na dysk w xboxie by naped nie warczał.

skoro dali to niech to będzie porządnie działać

Flashe, te całe bajery masakrycznie zwalniaja przegladanie stron. Porzadnie dzialac mogloby, ale nie przesadzajmy ze na poziomie firefoxa czy opery, gdzie to nawet porownania nie ma i nie bedzie.

bo ja wiem, x360 i ps3 są nie mal identyczne pod względem grafiki. Osobiście zanim kupiłem ps2 to za dużo komentarzy się naczytałem ze stron o ps3 jaki to kosmos....i zawód na starcie po odpaleniu dry.gif

Jak pisalem, sporo gier to konwerty z Xboxa. Producenci ida na proscizne, nie wykorzystujac architektury PS3. Nie korzystaja nawet z polowy rdzeni bo nie oplaca im sie tego robic. Po co skoro mozna szybciej, prosciej... Nie jest to fajne ale ida w zyski, po co maja sie meczyc jak gra i tak sie sprzeda, a pracy wykonaja znacznie mniej. A PS2 jest naprawde dobra konsola z wielka biblioteka wspanialych, bardzo grywalnych gier (God of War, Burnout, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Devil May Cry 3, Okami [chce znowu PS2...]). Pamietaj ze ona ma juz ponad 9 lat. Wycisneli z niej wszystko co tylko mozna bylo. Patrzac na takiego Black, Burnout Dominator, GoW2 nie mozna nazwac tego czyms brzydkim. Chyba ze porownujesz to do next-gena wiec brawo.

mi to specjjalnie nie przeszkada ale nie można poszpanować przed znajomymi, a tak ciągle słysze ,,to tu nie ma pl języka?''

Serio to troche dziwne ze nie ma jezyka polskiego. Sony Computer Entertainment Polska w koncu po cos mamy...

mylisz się, wejdź na forum xboxa, tam są prawie wszyscy obiektywni i nie ma czegoś takiego jak pshit3 i bluzganiu w stronę konkurencji, owszem fanboye znajdą się wszędzie ale sonomaniacy to takie nasze moherki tongue.gif

Na to odpisze ci ostatni raz, bo sam troche nabierasz formy fanboya xboxa (ma lepszych uzytkownikow twoim zdaniem i nie ma tam fanboystwa blablabla jasne [albo porzadne forum albo dobzi modzi]) i nie chce na ten temat gadac. Do niczego to nie prowadzi. Fanboye sa wszedzie, znajda sie zawsze, wszedzie. Beda sie cieszyc ze napisza "<wstaw co chcesz> ROXXX, <wstaw co chcesz2> GTFO" trzeba ich ignorowac, warnowac, banowac moim skromnym zdaniem. To jest forum o PS3 a nie PS3vsXbox gdzie PS3 wygra bo Xbox najprosciej "ssie pauke" (nie moje zdanie, uogólniam). imho jezeli chce sie pokazac czegos wyzszosc, trzeba to zaargumentowac. Stwierdzenia xshit (zaloze sie ze ponad polowa ludzi ktorzy tak pisza nigdy nie mieli okazji nawet zobaczyc tego sprzetu na oczy) osobiscie mnie wkurzaja i mile nie sa ~~

Dodatek do ostatniego punktu: Nie wiem jak jest na forum xboxa, ale coraz bardziej widze ze tutaj strasznie fanboystwem jedzie, a jestem tutaj dopiero od 2 tygodni. Szkoda bo to jest jedno z najwiekszych for w polsce o PS3, strona z newsami jak rzadko ktora aktualna -,- Szkoda, no szkoda... Nie znaczy to zebys przekreslal wszystkich posiadaczy PSa jako gorliwych bojownikow, ktorzy nie dadza powiedziec slowa zlego o swoim chlebaku. Mialem xboxa, od kumpla na jakies 2-3 tygodnie, wole jednak sprzety SONY. Moze to ze zwiazany z ta marka jestem, albo gry czy multimadialnosc. Wszystko? Whatever, od tematu odchodze wiec koncze posta.

Edytowane przez erokesha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na ps3 nie jest zapowiedziane więcej exów jest ich tyle samo jeżeli nie mniej, rozumiem e ci chodzi o te gry co cie najbardziej interesują?

Mówię o tegorocznym E3. Zobacz ile gier pokazało SONY a ile M$...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No z tego co pamiętam, to Ty dałeś 2,5k więc jesteś VIPem. No i musisz być też bardzo twardy psychicznie skoro się nie pochlastałeś.

Twardy psychicznie? Niby czemu bo chyba nie do końca zrozumiałem?

Cytat z tej aukcji idealnie pasujący do tematu:

MAMY ZASZCZYT PRZEDSTAWIĆ PAŃSTWU

NAJMOCNIEJSZĄ KONSOLĘ NA ŚWIECIE !!!

*** PLAYSTATION 3 ***

*** 60 GB ***

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie co was w tym kreci ze sobie wymienicie argumenty ktorych

i tak druga strona nie slucha? przeciez to stara prawda ze jeden

woli synowa a drugi tesciowa. kazdy wybiera co lubi. mam ps3

ale mialem wii x360 i inne konsole i kazda ma swoje minusy

i plusy ale najwazniejsze jest to co komu odpowiada. jak ktos

zaklada temat dlaczego ps3? to lepiej powiedz czego oczekujesz

to ci powiemy czy ps3 to ma czy nie. tak samo jak emocjonowanie

sie wynikami sprzedazy konsol. one nic nie mowia. czy to ze

np vw golf sprzedaje se lepiej niz mercedes s oznacza ze jest lepszym

autem? nie bo to sa inne auta. maja inne zalety i wady.

dajcie juz spokoj z ta klotnia bo lepiej ta energie wykorzystac

na granie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam jeszcze kilka pytań:

Czy za internet w konsoli dosłownie się nic nie płaci jest całkowicie za darmo?

Mam zamiar kupić konsole tutaj http://www.allegro.pl/item672247599_playst...ep_ed_w_wa.html

Dobry wybór ? To jest konsola Europejska - to źle ?

Pozdrawiam

Płacisz tylko firmie, która doprowadza Ci internet do domu.

Konsola "europejska" nie różni się niczym od innych konsol sprzedawanych w innych krajach, poza wtyczką i blokadą regionalną na filmy Blu-Ray. Czyli nie zakupisz filmu Blu-Ray w Japonii czy USA i spokojnie odtworzysz sobie go tutaj w Polsce. Nie ma za to kodowania regionalnego gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz powiedz do mnie po Polskiemu :tongue:

To lepiej czy gorzej ?

A jeżeli mam internet przenośny Play mobile to do ps3 będzie dobry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak możesz powiedz do mnie po Polskiemu :tongue:

To lepiej czy gorzej ?

A jeżeli mam internet przenośny Play mobile to do ps3 będzie dobry ?

nie pomyliłeś tematów? poza tym nie wklejamy linków do konkretnych aukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat, co do linkow to nie wiedziałem, sorry.

A jest jakaś instrukcja jak ten internet podłączyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden woli jabłka, drugi pomarańcze. Ile to można wałkować?

Póki nie było offtopa temat mógł zostać. Ale oczywiście zaczyna się skakanie do gardeł zwolenników przeciwnych obozów, plus pytania w ogóle z dupy wzięte (brawo Dawidek).

Closed. Nie potraficie normalnie rozmawiać, to każdy tego typu temat wyląduje od tej chwili w Śmietniku.

Nauczcie się jednego. Jak temat brzmi dlaczego PS3 to piszemy dlaczego ps3, a nie dlaczego nie Xbox360, jak podłaczyć net, jakie są fajne gry multi i dlaczego mi pad nie działa. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.