Duszol_PL 138 Napisano 4 Listopad 2009 Tzn. ja chce przejść grę na 100% bo dawno żadna gra jak ta mnie tak nie wciągnęła szczeże mówiąc tylko się obawiam tego że niestety moge nie podołać tym wszystkim gwiazdką, a powiedz mi długo nabijałeś swój lvl bo mi tak ok 18 to tak powoli bardzo idzie i idzie albo raczej toczy się :) Level sam wpadnie, na nim się nie skupiaj bo nic praktycznie z niego nie ma (chyba że lubisz pomalować autko). Gwiazdek z zawodów na zaproszenie nie trzeba robić więc problemu nie powinno być. Zanim dobrze zaczniesz karierę, proponuję żebyś pozaliczał odznaki z grupy "Wyścig", czyli trasy i zakręty na czysto i perfekcyjnie. Możesz to robić sam, bez botów w trybie "Szybki wyścig". Jak będziesz miał platyny to potem w karierze gwiazdki dotyczące zaliczania zakrętów same będą wpadać na początku wyścigu i będzie łatwiej. Dzięki temu oczekiwany poziom powinien wpaść szybciej, a przy okazji ułatisz sobie zdobycie niektórych gwiazd - pamiętaj że każdą gwiazdkę można zdobyć tylko raz (dobrze że nie trzeba wszystkich naraz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapi 10 Napisano 6 Listopad 2009 Mnie też ta gra bardzo wciągła. Pomimo zdobycia wszystkich trofeów gram dalej najtrudniejsze były platynki online ale udało się poza jedną - tą ostatnią no i brakuje mi platynki za wszystkie gwiazdki. Wie ktoś jak wykonać "obróć 4 rywali"? bo próbuje ale mi nie zalicza. Żeby było łatwiej zaliczyć odznaki za wszystkie zakręty to trzeba kupić najwolniejszy samochód, a potem wystarczy tylko jechać równo z linią przejazdu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamel112 0 Napisano 10 Grudzień 2009 najwolniejszy samochód powiadasz ale jakim??. Sam mam zrobione wszystko oprócz 20 złotych medali i 20 platynek, jestem w trakcie robienia został mi jeden zakręt do pokonania na Nordschleife i przejście 4 poziomu. I tak jak 4 poziom do przejścia jest prosty więc platynowa odznaka wpadnie (a mam ich 18 więc ta będzie 19) tak zrobienie tego zakrętu jest dlamnie narazie niemożliwe męcze go już 2 dzień jeździłem lambo, fordem GT, audi S4, zonda R, BMW, Nissanem z poziomu 1 i 3 oraz lexusem (uleprzony na maksa w tuningu 3 pozycja ustawiona na 45 i ostatnia na 45) zaliczyłem wszystkie zakręty poza tym jednym moim zdaniem idalny do masterowania zakrętów. No a jeżeli chodzi to ten tor to żeby zdobyć wszystkie gwiazdki to musimy go wymasterować bo na poziomie 3 jest za niego gwiazdka w przedostatnim wyścigu więc jeżeli go nie zrobie to ani gwiazdek nie uzbieram ani nie wymasteruje zakrętów wiec bede miał 19 platynowych odznak i 2 złote, brak 1 znich. jeżeli chodzi o obracanie przeciwników bieżecie samochód np. lambo (jak spychacz niski bez zdeżaka) i wjeżdzacie w tył podjedziecie pod przeciwnika a on spadając z waszego samochodu kręci piruety zazwyczaj choć niezawsze w ten sposób łatwo obrucić przeciwnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 12 Grudzień 2009 Mi się zakręty jak na razie bardzo przyjemnie robiło Lancerem X, oraz Subaru WRX. Niektóre auta po maksymalnym tuningu są za czułe i wtedy ciężko się robi te zakręty. Nie muszą to być też najwolniejsze samochody, byle dobrze trzymały się drogi, ale fakt faktem, że to od mniej więcej Tier'a 3 niezbyt nadają się do robienia zakrętów. Obecnie jeżdzę Skyline'em R34, przerobionym na maksa i mocno stuningowanym, i śmiga się naprawdę przyjemnie. Większość zakrętów robię bez problemów. Co do obracania przeciwników to jest to CHORA rzecz. Tutaj po prostu trzeba uderzać w tył przeciwnika i liczyć, że zaliczy (będzie pisać pod paskiem "Spin Oponent"). No i jak robicie te obroty przeciwników to liczcie się z tym, że trzeba na to poświęcić trochę czasu. Ostatnio jechałem w American Series autem Camaro SS, i non stop obracałem jeden i ten sam samochód, po prostu wlokłem się i czekałem aż wyprzedzi i starałem się obrócić. I tak w kółko dopóki nie wpadła gwiazda...a trochę to trwało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal21 0 Napisano 24 Grudzień 2009 (edytowane) tor nordschleife karusell i sam nordschleife który ma 20 km długości są dla mnie najtrudniejsze, używam toyote corolle troche pod tuningowana 7.80 pkt ale musze sprubować nią bez tuningu a wy jakie samochody polecacie Edytowane 24 Grudzień 2009 przez michal21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 24 Grudzień 2009 (edytowane) Te dwa tory sobie odpuściłem w zakrętach. O ile dobrze patrzyłem to na platynę trzeba mieć 20 epickich odznak, a z singla samego jest 21, więc jednej można nie robić. Dlatego odpuściłem sobie te zakręty, bo jakoś nie uśmiecha mi się jechać około 5 minut, zanim dojadę do zakrętu, a potem jeszcze go zrobić... Na Karusell jeszcze znośnie, ale pełna wersja Norda odpada... Może to kiedyś poprawią w końcu to sobie to zrobię, póki co odpuszczam te zakręty. Auta jakie polecamy? W Tier1 Audii TT jest bardzo dobre, w Tier2 jeździłem Skylinem'em oraz Lotusem. W Tier3 Skyline R35, Lambo LP640, a Tier4 Zonda głównie. Ale to kwestia tego czym się Tobie lepiej jeździ. Edytowane 24 Grudzień 2009 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 24 Grudzień 2009 najgorszy jest veyron, ja jezdzilem europejczykami, wiec pozniej zakrety robilem amerykancami i japoncami, moim zdaniem szybciej i tak jest zrobic zakrety niz wszystkie gwiazdki zdobyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 24 Grudzień 2009 Ale z tego co pamiętam, to za wszystkie gwiazdki nie ma żadnej odznaki? No chyba, że to takie "wewnętrzne" zamierzenie to rozumiem. W każdym razie, chyba jeszcze jak nawet Tier2 nie skończyłem to już miałem odkryte wszystkie inne Tiery i Live Tournament. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 25 Grudzień 2009 Ale z tego co pamiętam, to za wszystkie gwiazdki nie ma żadnej odznaki? Za wszystkie * masz wew trofka w postaci małej platynki jak dobrze pamiętam (pożyczyłem grę i nie mam jej chwilowo "na stanie"). Ja sam jak miałem 19 platynek i brakowało mi tej jednej do 100% trofeów gry, to autentycznie zgłupiałem co mam wybrać do zrobienia... Ostatecznie poszedłem na łatwizne i zrobiłem on-line trasy w japonii (aby 7 tras trzeba zaliczyć na 1 miejsce) :biggrin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal21 0 Napisano 25 Grudzień 2009 Ale z tego co pamiętam, to za wszystkie gwiazdki nie ma żadnej odznaki? No chyba, że to takie "wewnętrzne" zamierzenie to rozumiem. W każdym razie, chyba jeszcze jak nawet Tier2 nie skończyłem to już miałem odkryte wszystkie inne Tiery i Live Tournament. jest odznaka za gwiazdki trzeba wszystkie po kolei zbierać z 1, 2, 3, i 4 poziomu można to zobaczyć w profilu kierowcy w głównym menu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukeSky 0 Napisano 26 Grudzień 2009 Hej, Dotarłem na poziom 50. Super, fajna bryczka wpadła AM DBR9. Tylko gdzie to cacko jest? Szukam w salonie, nie ma. Szukam w garażu, nie ma ? Czy ktoś mnie oświeci gdzie jest? A może to tylko wirtualna nagroda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Grudzień 2009 Wchodzisz do Quick Race, nie wiem jak w polskiej wersji, Szybki Wyścig chyba, i tam masz zakładkę z autami "Nagrody" czy jakoś tak. W angielskiej jest "Reward Cars", więc w coś ten deseń. W każdym razie w karierze nimi jeździć nie możesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukeSky 0 Napisano 27 Grudzień 2009 Hmm, ale niektóre auta jako nagrody dostawałem np.: muscle cars - nie przyglądałem się jak wpadały, ale wpadały. Szkoda. Po sieci też pewnie nie można nim śmigać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 27 Grudzień 2009 Po sieci można jak najbardziej, ale muszą być odpowiednie ustawienia pokoju do którego dołączasz. Są tam ograniczenia przeważnie na Car Rating: do 4, do 6, do 10, do 14, i nieskończony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukeSky 0 Napisano 27 Grudzień 2009 Czy można gdzieś sprawdzić ile zrobiłem już KM danym wozem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 29 Grudzień 2009 Tak, przy wyborze samochodu w garażu pod jego statystykami masz KMS (w wersji ang), w polskiej powinno być coś podobnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukeSky 0 Napisano 1 Styczeń 2010 Dzięki za informacje. Czy ktoś pisze się na ściganie on-line i zaliczanie na zmianę kolejnych tras? Chyba że to raczej nie możliwe, to ok. Japonię mam już zaliczoną, teraz robię Europę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 2 Styczeń 2010 Nie można zaliczać tras przy własnych grach, ponieważ te są zawsze Unranked. Wszelkie trophy zalicza tylko w Ranked, a tam wejdziesz albo przez Quick albo Custom Game. Na szczęście do platyny nie trzeba robić żadnego badge'a z on-line, bo ten tryb w tej grze kuleje i to strasznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukeSky 0 Napisano 2 Styczeń 2010 (edytowane) Owszem, ale spokojnie można zrobić odznaki on-line. Gram tam od kilku ładnych dni i jedno mogę powiedzieć, są gry rankingowe jakie nie istnieją. Wystarczy taką stworzyć a potem poczekać na znajomego, który ją wyszuka i dołączy. Gotowe. Można śmigać i zaliczać zarówno trasy na zmianę jak i przebiegi, zakręty itp. Sam często gram jako gospodarz i oczekiwać na gracza muszę czasami kilka minut. Chyba ten tryb faktycznie nie jest popularny. O grach zespołowych nie wspomnę, szkoda bo zabawa byłaby przednia a póki co nie udało mi się żadnej takie gry znaleźć. Update: Wszystkie trasy on-line zaliczone. Naprawdę polecam, to lepsze niż mozolne urabianie zakrętów :) Edytowane 4 Styczeń 2010 przez LukeSky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 18 Styczeń 2010 Czy trudno w SHift'a machnąć platynę - widziałem kilka różnych wypowiedzi i nie wiem czym się sugerować Posiadam platynę w NFS Undercover - więc trochę skill'a nabrałem ... Ponadto pytanko odnośnie czasu jaki musiałbym poświęcić na pucharki w NFS Shift ... Dzięki z góry za info .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 18 Styczeń 2010 Czy trudno w SHift'a machnąć platynę - widziałem kilka różnych wypowiedzi i nie wiem czym się sugerować Posiadam platynę w NFS Undercover - więc trochę skill'a nabrałem ... Ponadto pytanko odnośnie czasu jaki musiałbym poświęcić na pucharki w NFS Shift ... Dzięki z góry za info .... do tej gry skilla nie trzeba miec, jak ktos lubi samochodowki to zaden problem i fajnie sie ja w miare robi, duzo czasu jakos tez nie zajmuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 20 Styczeń 2010 Będe jednak wdzięczny za jakiś konkret ... np: mi zrobienie platyny zajęło tydzień - grałem dziennie po 3 godzinki :) lub inne takie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0bi-1 0 Napisano 26 Styczeń 2010 jak zdobyć epic iron man badge ?? Czytalem ze można to wykonać szybko w Quick race ale przejechałem trase 10x i nie chce wskoczyć ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek21 2 Napisano 27 Styczeń 2010 jak zdobyć epic iron man badge ?? Czytalem ze można to wykonać szybko w Quick race ale przejechałem trase 10x i nie chce wskoczyć ;/ Zmień poziom trudności na Hard i dopiero 10 x przejedź trasę ;) Wpadnie na bank. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k0bi-1 0 Napisano 27 Styczeń 2010 No wlasnie nie chce wskoczyc cos, w Quick Race ustawione mam na Hard , wybieram najkrótszą trase, 0 przeciwnikow jedno okrążenie i jak przejezdzam zapisuje mi sie i tak 10x robilem i dalej nie chce wskoczyc ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach