Skocz do zawartości
Swider

Ps3 + Internet USB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie a mianowicie mam internet Tele2 i router w ktorym jest jedno wejscie Ethernet i 1 USB. Pod USB jest podlaczony mój komputer a pod Ethernet drugi w innym pokoju. Probowalem podlaczyc moj internet pod port USB w PS3 ale nie dzialal. Czy jest jakis sposob zeby miec internet w PS3 przez USB? ALbo czy jest jakas przejsciowka USB-> Ethernet?

Jak nie podajcie mi jakies inne rozwiazanie, najlepiej takie ktore nie spowolni mojego i tak wolnego neta (1mb)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przez usb Internet w czarnuli na pewno ci nie będzie działał

ale dołączam się do pytania, mam Internet u UPC, modem jakiś Arris, czy jest możliwość podłączenia przez Ethernet PS3, a usb do pc-ta i uzywanie jednocześnie?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E co do twojego pytania to tak, bo ja wlasnie tak korzystam z internetu. Ale kabel od Ethernetu jest poprowadzony pod listwa i nie ma juz sposobu by cofnac go do mnie, do konsoli. Dlatego albo musze zakupic router (ale z tego co wiem on spowalnia internet) albo znalezc jakis sposob na to USB.

Kurde weście no jakoś pomóżcie, w was jedyna nadzieja na "Cud nad Kablem" zeby internet w PS3 dzialal pod USB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Swider napisał:
Dlatego albo musze zakupic router (ale z tego co wiem on spowalnia internet) albo znalezc jakis sposob na to USB.

Ja odkąd mam router to wręcz przeciwnie, net przyspieszył.Dlatego polecam zakup routera, też się wahałem ale teraz nie żałuję. Na moje oko żeby podłączyc do modemu PS3 przez ethernet a do kompa przez usb to musisz wykupic drugie IP u dostawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  michciu237 napisał:
Na moje oko żeby podłączyc do modemu PS3 przez ethernet a do kompa przez usb to musisz wykupic drugie IP u dostawcy.

Wiesz, czasami przekładałem sobie kabel z tamtego pokoju do konsoli i naprawde u mnie wszystko bylo ok. Mozna bylo miec 1 komp pod USB a Konsole pod Ethernetem jednoczesnie, ale to chyba juz zalezy od dostawcy neta.

Dobra temat do zamkniecia, zdecyduje sie na router, ale jak zauwazalnie spowolni net to pretensje bede mial do ciebie :PPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem bo znajomi mi mowia ze do ps3 potrzebny jest modem z wyjsciem ethernet a orange proponuje dwa modem ale usb co mam robic.juz podpisalem umowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym momencie moim zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie

http://allegro.pl/item620869633_linksys_wr..._umts_gprs.html

tylko niestety drogie , ewentualnie jak pogrzebiesz na forum znajdziesz jak podłączyć ps3 do kompa i udostępnić internet na konsole , ale nie spodziewaj się wodotrysków , jedynie mogę ci powiedzieć ze przy stałym sygnale HSDPA w COD4 i GTA4 udało mi się grać bez problemu bez lagów , na umts i edge będzie lipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy orange obslugoje ine modemy jak w ofercie ma dwa i to usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  maly26 napisał:
mam problem bo znajomi mi mowia ze do ps3 potrzebny jest modem z wyjsciem ethernet a orange proponuje dwa modem ale usb co mam robic.juz podpisalem umowe

Ja mam linksys'a (WAG 200) i bardzo sobie chwalę, orłem od informatyki nie jestem a jest (odpukać) wszystko ok, sam instalowałem, później ustawiałem też sam, ważne aby ustawić zarządzanie routerem tylko przez kabel. Ostatnio podłączyłem do niego PS3 i dopiero zrozumiałem ile straciłem zwlekając z tą decyzją.

Zapomniałem dodać, że internet też mam Orange Fredom 1 mb. Ten modem, który otrzymałem od Orange za 1 zł zostawiłem sobie na wszelki wypadek.

Edytowane przez adasiulko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki a co sadzice o (D-LINK DSL-504G) bo koles na allegro pisze ze najlepszy do orange freedom i jest w dobrej cenie ja jestem kompletnie zielony z tego tematu poprostu chce zeby mi w ps3 dzialal internet i zebym mogl grac online a bez routera jest lipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

szukałem na różnych forach i nikt mi nie pomógł, czytałem same głupie odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu.

A zatem po kolei:

Mam laptopa, który łączy się z internetem za pomoca modemu kupionego w PLAY. Modem to HUAWEI E220 do którego wkłada się kartę sim i całość podłącza się za pomoca USB do kompa. Mam też Playstation 3, do którego chciałem podłączyć internet.

Żadne próby udostępnienia internetu bezprzewodowo (tzw. AD HOC) nie działały - PS3 tego nie widzi.

Wszędzie kążdy mi radził Neostradę i zakup routera, ALE...ja już mam internet w PLAY i nic innego nie wchodziło w grę.

Po długich poszukiwaniach problem sam się rozwiązał:

1. Włączamy kompa / laptopa

2. Właczamy PS3

3. Włączamu internet na kompie / laptopie (w tym wypadku PLAY ONLINE)

4. ŁĄCZYMY KABLEM SIECIOWYM ETHERNET (musi być skrosowany!!!!) KOMPUTER Z PS3 - kabel to wydatek 5zł

5. Wchodzimy w ustawienia sieci w komputerze (sieć lokalna) i dla niej ustawiamy udostępnianie internetu

6. W PS3 wybieramy automatyczną konfigurację podłączenia internetowaego (INTERNET SETTINGS)

7. Po chwili cieszymy się netem na naszej konsoli

Jedyny minus jest taki, że aby internet był w PS3 musimy mieć włączony komputer.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no myślałem (i czytałem) że to niemożliwe z internetem z sieci komórkowych. Sam sposób dobrze znany ale opisywany był na przykładzie łącza kablowego (sam tak miałem kilka miesięcy puki nie zainwestowałem w router). Z ciekawości zapytam jakiej prędkości jest łącze którego urzywasz i czy ma jakiś limit ściągania danych?

Edytowane przez slimza88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkość łącza to 1 Mbit/s a miesięczny limit ściągania danych to 10GB. Abonament 45zł. Nie mogłem mieć innego netu w domu - aster i inne sieci kablowe mogły mi dostarczyć tylko telewizję a nie internet (a mieszkam w samym centrum Wawy). Jak powiedziała pani z BOK Aster City: "intenrnet jest doprowadzany innymi kablami niż TV i w pańskim budynku nie ma możliwości jego zainstalowania".

Telefonu stacjonarnego także nie posiadam a nie chciałem ciągnąć kabla telefonicznego (np TPSA) do mieszkania tylko po to by mieć net.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem no kiepska sytułacja... a jak się sprawuje ten internet w konsoli? Jak z grami online konkretnie? Da się pocykać? Nie rozłancza ani nic?

Limit 10 GB jest chyba najbardziej dobijający.. ja niekiedy pobieram tyle danych w ciągu jednego dnia (troche na konsoli troche na PC)

P.S.

Dopytuje tak bo kolega ma podobny internet ale nawet nie podejmowałem próby podłączenia jego konsoli do neta bo czytałem że to nie przejdzie.

Edytowane przez slimza88
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grać się da, ale potrafi czasem rwać.

Dla mnie jest to jedyna alternatywa - a jak się nie ma co się lubi, to... :)

Ja tego netu używam głównie do ściagania rzeczy z PS Store, aktualizowania firmware i wgrywaia łatek do gier :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam identyczna sytuacje a rozwiązałem ją tak:

Stoi serwer Celeron 2GHz 512MB Ram na którym jest zainstalowana aplikacja Play Online. Połączenie to jest udostępnione na połączenie sieciowe po kablu. Kabel ten idzie do routera gdzie jest rozprowadzony na Laptopa przez WiFi (D link 624) oraz kabel idący do drugiej stacjonarki oraz do PS3

no i najwazniejsze ustawienia:

Serwer

Adres IP : 192.168.0.1

Maska : 255.255.255.0

Stacjonarka:

Adres IP: 192.168.0.111 (111 mozesz zamienic na byle jaka od 2-255)

DHCP : NIE

Maska 255.255.255.0

Brama 192.168.0.1

Adres DNS 192.168.0.1

i tak odpowiednio zmieniasz do PS3 ustwaiajac rozne IP ale reszta taka sama jak w przypadku powyzej

Pamietaj ze Routera użyłem tylko jako Switcha z Acces Pointem na WiFi

Jakby były jakieś problemy pisz, ja pomoge :)

PS. Pamietaj zeby zmienic Adres domyślny routera na np. 192.168.0.100

Edytowane przez Olaf
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POMOCY!

Mam problem zakupilem routera airlive (WT-2000arm) ktory chce przez WI-fi podlaczyc neta do PS3 a kablem ethernet do kompa tylko ze probowalem juz tyle razy ze sam juz nie wiem w PS3 gdy probuje sie polaczyc IP znajdzie ale pozniej wyskakuje blad z DNS i co wazne neta na kompie tez nie moge przez routera podlaczyc mam netie na okablowaniu TP jak juz ktos mial problem tego typu z tym routerem to poprosze o jakies screeny i opis bo sam sez tym nie poradze. Jeszcze jedno czy lamka Wlan na routerze ma mrugac? jak nie to co mam zrobic zeby swiecila, wracajac do neta ADSL mi swieci tylko jak wpisuje dane i router zapisuje to wyskakuje failed ISP tez bym prosil i wyjasnienie co to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUCIN713:

Właśnie tego szukam od miesięcy, żeby mieć konsole pod Playa bez dodatkowych urządzeń.

Mógłbyś jednak rozwinąć punkt piąty, ustawienie playa czy tworzymy nowa siec, udastepniamy lokalnej czy w playu bo nie czaje? (mam windows seven)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mógłbyś mi może powiedziec gdzie można kupic taki kabel do kompa żebym miał neta w ps3, lub jak się nazywa taki kabel.

Dzięki z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z każdym netem który udostępnisz poł. na kompie.

Sam osobiście testowałem z iplusem i internetem przez telefon (zwykła karta gsm z plusa+omnia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomocy! 

jak to zrobic krok po kroku w vista home premium 5. Wchodzimy w ustawienia sieci w komputerze (sieć lokalna) i dla niej ustawiamy udostępnianie internetu.

probowalem juz chyba z sto razy i dalej nie mam neta w ps3 wyskakuje mi komunikat: upłynął dozwolony czas próby uzyskania adresu ip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam konsolę PS3 i chciałbym podłączyc ją do internetu, próbuję od kilku dni ale nic nie zdziałałem. W laptopie mam internet bezprzewodowy z modemu USB(iPlus). Na lapku zainstalowana jest Vista Home Premium. Oczywiście wiem że należy połączyc kablem ethernet PS3 z lapkiem ale co dalej? Jakieś udostępnianie połączenia? Jak to skonfigurowac?  Poza tym jak można sprawdzic klucz wep i identyfikator SSID? Pozdrawiam:)

Edytowane przez Goldfinger48

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co jeżeli kabel ethernet nie pasuje.... to możliwe ? pasuje pod laptopa i PC a nie pasuje do PS3... nie chce wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi