Skocz do zawartości
Karmel

Zmiana Z Pc Na Ps3 (sterowanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na dniach mam zamiar kupić konsole i oto moje pytanie czy łatwo jest się przerzucić z klawiatury i myszy na pada?? Chodzi mi głównie o gry typu Call of Duty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam granie w Killzone'a po 3 latach gry w FPSy nie sprawiło trudności, ale cały czas trochę jeszcze nubie ;) Ale ogólnie gra się przyjemnie. Chociaż mój kuzyn ma problemy, i nie lubi grać na padzie ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ja też nie powinienem mieć problemów ponieważ grałem na PSone :D:D Piękne chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez z myszki i klawierki sie przerzucilem i musze powiedziec ze warto oj warto. naprawde pada idzie panowac naprawde szybko i teraz juz wiem ze granie na PC jest nieporozumieniem :D hehe... musze jeszcze tylko kumpli przekonac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Na dniach mam zamiar kupić konsole i oto moje pytanie czy łatwo jest się przerzucić z klawiatury i myszy na pada?? Chodzi mi głównie o gry typu Call of Duty.

A ja myślę, że nieraz krew Cię zaleje tym bardziej jak szybko zabierzesz się za onlajn :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się dużo teraz polepszyłem bo w bete u2 prawie cały czas gram

Edytowane przez Krzysi3kk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku może być trudno i być może będziesz trochę zagubiony w świecie gry, jednak potem będzie już tylko lepiej. Osobiście odkąd kupiłem ps3 to w ogóle granie na PC jakoś mnie już nie przekonuje ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie podpowiedzi :]

PS: Miałem zaczynać od KZ2...xD ale wymyśle coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam od samego początku nie miałem problemów z padem. Ale to zależy od osoby. Jednym idzie to sprawniej, drugim mniej. Ale szybko się nauczysz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj początki grania w fpp na padzie są ładnie mówiąc ch***** :biggrin: ale nie tylko shooterami konsola żyje przecież. A i wszystko można opanować. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja najpierw ściągnąłem demka killzone 2, Call of Dury WaW, Call of Juarez WK itd, poprzechodziłem dema, i wtedy kupilem sobie Killzona 2 ^^ nie żłuje, jak wbije staty typu 10/10 zamiast 3/20 to sie ciesze jak nie wiem co ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku miałem trochę problemów, ale po m/w tygodniu było już w porządku, a po miesiącu nie umiałem grać na PC xD. Od czerwca obiecuje sobie ze przejdę w końcu Mass Effect, ale przez brak pada i 20 calowy monitor nie mogę się do tego zmusić :).

P.S Moją grą startową było Killzone 2 i nie narzekałem :), co prawda wcześniej miałem przez pól roku X z Halo 3, ale przestawić się z wygodnego pada od X na tego małego źle wyprofilowanego DS3 nie jest łatwo ;/.

Edytowane przez TimanTi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram na padzie od maja 2008 (nigdy wcześniej nei miałem styczności z padem, z resztą z myszką w FPS'ach też nie, bo w nie nei grałem ;)) i idzie nawet nawet :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na początku miałem trochę problemów, ale po m/w tygodniu było już w porządku, a po miesiącu nie umiałem grać na PC xD. Od czerwca obiecuje sobie ze przejdę w końcu Mass Effect, ale przez brak pada i 20 calowy monitor nie mogę się do tego zmusić :).

P.S Moją grą startową było Killzone 2 i nie narzekałem :), co prawda wcześniej miałem przez pól roku X z Halo 3, ale przestawić się z wygodnego pada od X na tego małego źle wyprofilowanego DS3 nie jest łatwo ;/.

no ja dokladnie to samo. przysiadlem na piecu u kumpla do mojego ulubionego UT swego czasu i co? i lipa jak cholera. jak keidys nie wyobrazalem sobei grac na padzie nawet nie tylko w fps tylko w cokolwiek tak teraz nie wyobrazam sobie grac bez pada :D do wowa juz nawet nie podchodze bo sie nei da padem :P hihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja grałem w Call'a 5 od premiery do tego miesiąca na okrągło ;D i szczerze to mi się lepiej gra niż na myszce :), wiadomo ,że na myszce szybciej można celować, ale na padzie mi się lepiej grało, przyjemniej, ostatnio wróciłem do starego cs'a, wbiłem na serwer i w ogóle nie umie się myszką posługiwać ;D, już zostane na PS3:), teraz na KZ2, się przerzucam bo COD5 już sprzedałem. Ja Ci polecam granie na padzie, z początku ciężko ale po godzinie już jest lepiej :).

Ps. Jak ktoś gra w KZ2 to psnid w sygnie mam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko kwestia przyzwyczajenia.Ja osobiście lubie grać na padzie i juz teraz nie wiem czy granie myszka ułatwiłoby mi sprawę.

marcinch.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myszka jak dla mnie jest o wiele bardziej precyzyjna niż gałka analogowa, natomiast klawiatura przy graniu w fps-y to przekleństwo nie umiem już tak wyginać paluchów jak kiedyś :( . Cóż starość nie radość :P

Dlatego teraz tylko na padzie łupie w effpeeesyy

Edytowane przez maly123_4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się zastanawiać po mimo grania tylko na konsoli od dłuzszego czasu i tak muszę stwierdzić, że połączenie klawiatura + myszka nadaje sie najlepiej do FPS, i nie ma co tu się spierać, ale nie oznacza to że na pad'zie sie nie da bo można sobie bez problemów poradzić tylko kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście w FPSy wolę grać za pomocą klawiaturki i myszy, ale na padzie też da radę. Myślę, że się przestawisz, chociaż jak wspomnieli przedmówcy to nie będzie łatwe i przyjemne. Jeżeli masz zamiar zacząć "przestawiać się" od Killzone 2 to niejedna k**** poleci:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za wypowiedzi teraz czas jechać i kupić konsole;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem podobne obawy przed przesiadką na konsole, ale po jakiś 2 godzinach grania w "Gears of War" opanowałem "zasadę działania pada". Potem w FPS'ach odnalazłem się szybko i granie w np. "Battlefield'a" nie sprawia mi najmniejszego problemu. Oczywiście trzeba dostosować czułość gałeczek do własnych potrzeb i możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi