kris80 12 Napisano 21 Styczeń 2010 Używaj ataku meduzy - tego co po naładowaniu "skamienia " wrogów na około Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 21 Styczeń 2010 Proszę o podpowiedź :) Skończyłem GOW I i zabrakło mi kilku orbków żeby upgrade'ować jedną z broni ... czy jest opcja aby uzupełnić sobie Orbki przy robieniu "Complete the Challenge of the Gods" 10 wyzwań dodatkowych Nie miałem już siły sprawdzać dzisiaj bo jestem po 5 godzinnym maratonie GOW :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris80 12 Napisano 22 Styczeń 2010 Proszę o podpowiedź :) Skończyłem GOW I i zabrakło mi kilku orbków żeby upgrade'ować jedną z broni ... czy jest opcja aby uzupełnić sobie Orbki przy robieniu "Complete the Challenge of the Gods" 10 wyzwań dodatkowych Nie miałem już siły sprawdzać dzisiaj bo jestem po 5 godzinnym maratonie GOW :) wydaje mi się , że się nie da tak zrobić - upgrade musi być zrobiony podczas przechodzenia fabuły . Załąduj ostatni save pzred walką z Aresem ( obyś miałą takowy) i wtedy glitch z infinite orb i po 15 min masz orbów tyle ile potrzebujesz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 22 Styczeń 2010 wydaje mi się , że się nie da tak zrobić - upgrade musi być zrobiony podczas przechodzenia fabuły . Załąduj ostatni save pzred walką z Aresem ( obyś miałą takowy) Mam, :) i wtedy glitch z infinite orb i po 15 min masz orbów tyle ile potrzebujesz. Pozdrawiam Co że jak? Mów po Polsku :) znaczy proszę o większą porcję szczegółów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piki 7 Napisano 22 Styczeń 2010 Kilka opstów wyżej mazs odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris80 12 Napisano 22 Styczeń 2010 Mam, :) Co że jak? Mów po Polsku :) znaczy proszę o większą porcję szczegółów :) Było już to opisywane na forum - wystarczy poszukać lub you tube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 22 Styczeń 2010 Fakt była wzmianka na 1 podstronie (przeoczyłem) ale dzięki za podpowiedzi ;) Udało się zrobić Seing red ... Teraz tylko Speed Run i 3 brakujące fabularne trofiki ... Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 24 Styczeń 2010 Poradnik GoW http://www.ps3site.pl/trofea/poradniki/poradniki-retail/god-of-war-collection-god-of-war/ GoWII http://www.ps3site.pl/trofea/poradniki/poradniki-retail/god-of-war-collection-god-of-war-ii/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YourFloody 0 Napisano 25 Styczeń 2010 Witam Potrzebuje pomocy z trophy Your Know the Germans Make Good Stuff... (Collect all Uber Chests) Mianowicie zebralem 4 Urny i brakuje mi 2 tylko nie mam pojecia jak je znalezc albo co trzeba wykonac Z gory dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Splesh 5 Napisano 25 Styczeń 2010 Do zdobycia tego trofeum są do znalezienia trzy skrzynie. Po ich odszukaniu trofeum samo wpada. Natomiast urny są wykorzystywane do czegoś innego. Wystarczy zebrać dwie urny (z sześciu), po ukończeniu gry jeszcze raz ją uruchiomić i w menu poszukać opcje urny i tam z nich skorzystać. Wtedy wpadnie trofeum: "Feel the urn". Sprawdź poradnik na ps3site :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YourFloody 0 Napisano 25 Styczeń 2010 Trophy Feel the Urn wpadlo ale mi chodzi o calkiem cos innego, chodzi mi o trophy Your Know the Germans Make Good Stuff... nie wiem o co chodzi z tymi Uber Chestami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Splesh 5 Napisano 25 Styczeń 2010 Aby zdobyć trophy Your Know the Germans Make Good Stuff... musisz znaleźć trzy skrzynie, które są sprytnie ukryte w całej grze. Jeżeli chodzi o wygląd to są one szersze niż te standardowe z orbami i życiem, natomiast po ich otwarciu dostajesz: w I bardzo dużo orbów, w II powiększa Ci się pasek życia, w III powieksza się pasek magii. Poniżej masz filmiki, które pokazują miejsca położenia tych skrzyń: http://www.youtube.com/watch?v=_6v4zsxY4lo http://www.youtube.com/watch?v=JBOBuXm27j8 http://www.youtube.com/watch?v=CTS3Wx3WwcA Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YourFloody 0 Napisano 25 Styczeń 2010 Ok dzieki wielke za pomoc, teraz mecze sie z Challengami i nie moge przejsc ostatniego. Poziom jest trudniejszy niz w przypadku GoWa I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek-brt 17 Napisano 25 Styczeń 2010 Ok dzieki wielke za pomoc, teraz mecze sie z Challengami i nie moge przejsc ostatniego. Poziom jest trudniejszy niz w przypadku GoWa I Ja się bardziej obawiam właśnie że Challenge z GoW1 jest trudniejszy (opinie innych graczy). Rozegraj to tak: 1. Rozwal szkielety 2. Włącz Rage (chyba tak się zwie ale grunt, że chodzi L3+R3) 3. Ciśnij golema 4. Jak się pojawią następni wrogowie to ciśnij gromami tak aby raniły jednocześnie tych małych i Golema 5. Cała ta sekwencja powinna zakończyć się, że nad Golemem zaświeci się kółko a wszyscy wrogowie padną Ja tak to zrobiłem...czyli po prostu na chama a jak zależy ci na tym aby magii nie używać to tak jak na filmiku, na spokojnie. Aaa i muszę się pochwalić, trophy za Krakena i Siostry nie wpadło po raz trzeci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzibada 14 Napisano 25 Styczeń 2010 (edytowane) Mam pytanie czy komus udalo sie zdobyc trofeum w gow 2 Blowin' Your Wad - Max out all Weapons and Magic bez glitcha. Jezeli zwiedzam mapy to, czy jest szansa na to by rozbudowac na maxa wszystkie bronie i moce ? Udalo sie to komus ? W poradniku jest link, ktory nic mi nie daje. W gow 1 rowniez szukalem i wpadlo mi wszystko przy walce z atlasem. A drugie pytanie, czy jezeli nie uda mi sie zrobic wszystkich upgradow to jak bede przechodzil gre drugi raz to, czy bede mial rozbudowane moce z pierwszego przejscia, czy wszystko bedzie od zera ? Edytowane 25 Styczeń 2010 przez Dzibada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YourFloody 0 Napisano 25 Styczeń 2010 Mi trophy za "wymaxowanie" wszystkiego wpadlo dziwnym trafem, kiedy bylem w pokoju gdzie jest to spowolnienie czasu, podwyzszylem level Typhon's Bane i trophy wpadlo, a Krakena i Siostry pokonalem za pierwszym razem i odrazu wpadlo u mnie nie bylo naszczescie problemu. Zostaly jeszcze te Uber Chesty i bedzie takze platyna z GoWa II. Nad challange siedzialem 5 godzin, ostatni room jest tak upierdliwy ze nie da sie zrobic tego bez jakis proszkow na nerwy chyba ze ktos jest opanowany do granic mozliwosci. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 26 Styczeń 2010 (edytowane) Witajcie :) Pytanie techniczne do GOW I i "pokonaj grę poniżej 5 godzin" Jestem obecnie w momencie gdzie po zdobyciu trójzęba i nauce nurkowania wypływam znów w pierścieniach pandory :) mój czas obecny w tym momencie to 2:29 Dam radę, omijałem walki ale po drodze zbierałem też 18 piór - nie traciłem wiele czasu bo miałem lokalizację z YT więc szło gładko ... Pliss o info czy się uda szafnąć od tego momentu w 2 godziny 31 minut bo tyle mi zostało :D Edytowane 26 Styczeń 2010 przez Tomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek21 2 Napisano 27 Styczeń 2010 Witajcie :) Pytanie techniczne do GOW I i "pokonaj grę poniżej 5 godzin" Jestem obecnie w momencie gdzie po zdobyciu trójzęba i nauce nurkowania wypływam znów w pierścieniach pandory :) mój czas obecny w tym momencie to 2:29 Dam radę, omijałem walki ale po drodze zbierałem też 18 piór - nie traciłem wiele czasu bo miałem lokalizację z YT więc szło gładko ... Pliss o info czy się uda szafnąć od tego momentu w 2 godziny 31 minut bo tyle mi zostało :D Da się jeżeli dalej będziesz omijał pewne walki.Ogólnie to do tego trophy najlepiej podejść po zaliczeniu challenge of god i po jednokrotnym zaliczeniu gry by wiedzieć co i jak. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 27 Styczeń 2010 (edytowane) Da się jeżeli dalej będziesz omijał pewne walki. Omjam wszystkie walki które można ominąć, walczę tylko w tych które blokują mi przejścia dalej ... Ogólnie to do tego trophy najlepiej podejść po zaliczeniu challenge of god .... Co ma piernik do wiatraka? :) ;) i po jednokrotnym zaliczeniu gry by wiedzieć co i jak. ;) Przeszedłem cały tryb fabularny grałem na Normal i walczyłem z wszystkimi ludkami - żadnemu nie odpuściłem, zdobyłem wszystkie trofiki (z wyjątkiem piórek, brakło mi sztuki :( ) Przejście zajęło mi 6:55 Znam więc już wszystkie zagadki i nie tracę na nie zbyt wiele czasu ... Chciałbym jednak konkretniejszą informację, a nie ogólne wskazówki i porady (Mimo wszystko wielkie dziękuje dla Marka21 za chęć pomocy) - być może ktoś pamięta, może ma save'y i może sprawdzić ile czasu miał w tym momencie lub jakimś zbliżonym w fabule do tego w którym jestem tzn: po zdobyciu umiejętności nurkowania - wypłynąłem w pierścieniach pandory ... mam 2:29 czas grania do tego momentu :) Dzięki Edytowane 27 Styczeń 2010 przez Tomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Splesh 5 Napisano 27 Styczeń 2010 Wczoraj ponad dwie godziny siedziałem na ostatnim wyzwaniem w challenge of god w gow 1. To wyzwanie to po prostu jakaś masakra! Ale udało się, choc były momenty, że chciałem już odpuścić ;) Teraz tylko bieg poniżej 5 h i wreszcie jakaś platynka zaświeci :) Mam pytanie co do GOW 2. Nie udało mi się wymaxować wszystkich broni podczas przechodzenia gry. Czy jak włączę grę drugi raz w trybie bonusowym, gdzie mam dotychczasowe poziomy broni i tutaj zdobędę wystarczającą ilość orbsów żeby podnieść na maxa wszystkie bronie to trophy wpadnie? Niestety należę też do tych nieszczęśników, którym nie wpada trophy za krakena i siostry. Próbowałem już dwa razy i nie chce wpaść. Są jakieś porady co może to powodować i jak temu zaradzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 28 Styczeń 2010 Prośba do osób które ukończyły "Challenge of the Gods" - to ostatni trofik na mojej drodze do platyny Dopiero będe startował z tymi challenge'ami i dwa pytanka: Czy trzeba wszystkie 10 zrobić za jednym podejściem aby trofik wpadł? Czy trudno się je przechodzi? Co do moich pytań powyżej "Beat the game in under 5 hours on any Difficulty" to udało się bez większego problemu - właściwie to miałem jeszcze niecałą godzinę zapasu :) a grając zbierałem jeszcze piórka, i dorzucałem 2 inne trofiki fabularne ... :) ogólnie nie pędziłem na maxa ... Splesh jak będziesz przechodził to mam save'y z 1:30, 2:30, 3:30, 4:08 więc mogę powiedzieć gdzie w której godzinie akurat byłem w grze - może to ułatwi Ci speed run'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Splesh 5 Napisano 28 Styczeń 2010 (edytowane) Czy trzeba wszystkie 10 zrobić za jednym podejściem aby trofik wpadł? W GOW 1 trzeba wszystkie 10 zaliczyć za jednym podejściem. W GOW 2 możesz robić savy i w każdej chwili wracać do ostatniego challenge`a. Czy trudno się je przechodzi? Bardzo trudno :) W szczególności 8 i ostatni (mówię tu o gow 1) przysporzyły mi wiele... atrakcji i rozrywki ;) W necie są filmiki, na których możesz zobaczyć jak najłatwiej przejść poszczególny wyzwania. Te filmiki są pomocne, chociaż i tak wyzwania wymagają dużych umiejętności i samozaparcia ;) Tutaj są te filmiki: Splesh jak będziesz przechodził to mam save'y z 1:30, 2:30, 3:30, 4:08 więc mogę powiedzieć gdzie w której godzinie akurat byłem w grze - może to ułatwi Ci speed run'a Ok, dzięki. Jak będę przechodził to sie do Ciebie zgłosze w razie potrzeby :) Edytowane 28 Styczeń 2010 przez Splesh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 29 Styczeń 2010 (edytowane) 2 godzinki zabawy i udało się ogarnąć 9 z 10 zadań z challenges of god .... NA 10 utknąłem ale nabierałem wprawy i tutaj ZONK - Około 23:00 w mojej dzielnicy nastąpiła pół minutowa przerwa w dostawie prądu :) Siedziałem jak wryty :) Zupełnie jakby mi ktoś obuchem po łbie dał. Ale pełen zapału i pozytywnych emocji dziś podejdę do próby po raz drugi. Co do challengów to najwięcej czasowo zajęło mi strzelanie z łuku - po wypracowniu patentu jednak i to się okazało proste. 8 z totalną rozpierduchą przeszedłem za 1 podejściem ... Ekhmmmm EDIT: JEST PLATYNA GOW I - Piękne wspomnienia pozostaną, czas na dwójkę :) Challenge za drugim razem znacznie łatwiejsze - udało się wszystko zrobić w niecałą godzinkę :) POZDRO i służe pomocą ... Edytowane 29 Styczeń 2010 przez Tomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek21 2 Napisano 30 Styczeń 2010 Omjam wszystkie walki które można ominąć, walczę tylko w tych które blokują mi przejścia dalej ... Co ma piernik do wiatraka? :) ;) Wiem że zaliczyłeś już platynę, ale może komuś innemu się przyda. Ma się to do tego że jak zaliczysz Challenge of God to odblokujesz specjalne stroje dla Kratosa i jest tam jeden (wygląda jak krowa). Ten strój ma nieskończoną magię i lecisz przed siebie i tylko walisz wszystkich pierwszym czarem. Było już o tym kilka stron wcześniej. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 30 Styczeń 2010 Bije się w pierś i zwracam honor :) co do stroju to w sumi niepotrzebne az tak bardzo. Spokojnie normalnym kratosem zejdzie sie ponizej 4h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach