Skocz do zawartości
ONE

God Of War: Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Nom ten jeden mam, na początku Hadesu jest. Jeszcze jedno piórko, jak wam się przypomni to piszcie.

A ja pisałem o tym co jest zaraz przed bossem :laugh: ale chyba po drodze też jest gdzieś coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, tak panikowałem, a przed wejście do ,,świata żywych" znalazłem piórko i teraz realni myślę o platynie jeśli challenge nie okażą się zbyt trudne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, tak panikowałem, a przed wejście do ,,świata żywych" znalazłem piórko i teraz realni myślę o platynie jeśli challenge nie okażą się zbyt trudne :P

Nie poddawaj się tylko. Ja je robiłem 4h z czego 10 room męczyłem 2h aż się udało. Nie zrób tego błędu co ja i nie zużyj rage of gods, bardzo się przydaje właśnie w 10 pokoju, ja niestety musiałem się obejść bez niego.

Oczywiście mowa o gow1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam ja 10 męczyłem bez 'rage of gods' i nie dałem rady - na szczęście awaria prądu oderwała mnie od konsoli bo pewnie do dzisiaj bym się męczył :P

Kolejne podejście to już w sumie tylko 2 godzinki na całość i dużo większa frajda - 10 level przeszedłem za jakimś 20 podejściem :rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam ja 10 męczyłem bez 'rage of gods' i nie dałem rady - na szczęście awaria prądu oderwała mnie od konsoli bo pewnie do dzisiaj bym się męczył :P

Kolejne podejście to już w sumie tylko 2 godzinki na całość i dużo większa frajda - 10 level przeszedłem za jakimś 20 podejściem :rofl:

Ja w GoW I meczylem 2.5h, za to w GoW II itknalem na 3, a do platyny brakuje mi "czelendzow" i jednej skrzyni nazistow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 challenge nie jest trudny aż tak jak się wydaje. Przeszedłem go za 3 podejsciem na luzie. Wystarczy spamować blok jak na tym filmiku

. Bardzo prosta i skuteczna taktyka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^_^ Na drugim challengu leżę, coś czarno to widzę :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i platynka wpadła w GoW I... ten speedrun zajął mi niecałe 3 h (dokładnie 2:58:38), poza tym spokojnie przy tym przechodzeniu gry można wymaxować wszystko... Najlepsze combo: strój krowy + błyskawice, ewentualnie później armia hadesu i loozik:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zebrałem się dzisiaj i przeszedłem Challenge do 10, tu się zaciąłem. Macie jakiś sposób? To spamowanie bloku nic nie daje, psy mnie za plansze wywalają. Próbowałem robić skok+L1+O, ale to nie daje rady. Jakieś inne sposoby i wskazówki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dobra zebrałem się dzisiaj i przeszedłem Challenge do 10, tu się zaciąłem. Macie jakiś sposób? To spamowanie bloku nic nie daje, psy mnie za plansze wywalają. Próbowałem robić skok+L1+O, ale to nie daje rady. Jakieś inne sposoby i wskazówki?

Przeturlujesz sie, wciskasz X (podczas turlania) tak aby wybić siebie i jednego gostka w powietrze, kiedy jesteś w powietrzu L1+O, tym sposobem pozbywasz sie 4 stworków (3 cerbery i.... tego gostka xD). Powtarzaj to :P przeturlanie + X z gostkiem, potem L1+O :P To mój własny sposób, poradziłem sobie bez Rage of Gods.

Edytowane przez krzychu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra poszło bez Rage of gods :) Robiłem to chyba z 4h, ale w końcu udało się wybijając kolesia (L1+X) i w powietrzu L1+X ^_^ Ale o mało co i bym rozwalił pada xD

Biorę się za przejście gry poniżej 5h i platyna. Jaki kostium najlepiej założyć na speedruna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorę się za przejście gry poniżej 5h i platyna. Jaki kostium najlepiej założyć na speedruna?

Zalecają tu krowę czy coś tam bo ma niekończącą się energię do czarów - osobiście grałem zwykłym Kratosem w speedrun - grajac zbierałem skrzynki z piórkami i do tego jeszcze robiłem 3 inne trofea - a mimo to udało mi się przejść w 4 godziny - stroje nie są więc niezbędne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecają tu krowę czy coś tam bo ma niekończącą się energię do czarów - osobiście grałem zwykłym Kratosem w speedrun - grajac zbierałem skrzynki z piórkami i do tego jeszcze robiłem 3 inne trofea - a mimo to udało mi się przejść w 4 godziny - stroje nie są więc niezbędne

Ja leciałem w zbroi, ani razu nie musiałem otwierać skrzynki ze zdrowiem :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NewNick jaki czas miałeś?

Ja normalnym kratosem (zbierając piórka) zmieściłem się poniżej 4:10 ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostanie gromów 41:04

Pustynia 59:47

Miecz 1:10:42

Tarcze 1:17:53

Save point pod wodą 1:45:55

Bestia (nie pamiętam jak się wabiła) 2:06:51

Hades 2:53:08

Wyjście z Hadesu 3:07:23

Tron 3:14:30

Zgubiłem się pod wodą i labiryncie. I nie dość, że ominąłem masę przeciwników i nie uprawiałem zbieractwa wymaxowałem wszystkie bronie i miałem nadmiar dusz o 24000 :laugh: (nie wiem co to za magia :ninja: )

Nikt nie widział mojego posta wcześniej? :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tron 3:14:30

No no respect :) normalnie można by gierkę trzasnąć nie mrugając powiekami :) :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny czas co NewNick. Gram w zbroi Aresa i nie muszę otwierać skrzynek ze zdrowiem, nic nie zbieram, jestem przed świątynią Pandory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platyna w GoW II jest dużo łatwiejsza od I. Ja osobiście zawaliłem sprawe bo pierwszej uber skrzynii nie zebrałem i trzeba było całą gre przechodzić od nowa. W dwójce chyba tylko 7 challenge jest trudny ale to max 30min i wpada. A co do jedynki to krowa + rage FTW! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da radę zrobić Platynę w GOW II - grając raz ?? jeszcze nie zacząłem dwójki a planuję po ograniu LBP ...

Daj wskazówki czego pilnować przy przechodzeniu GOW 2 aby nie musieć grać drugi raz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ja już uporałem się z platyna w GOW 1 i teraz pracuję na GOW 2 ale mam problemy:

Zdobyłem oczy gorgony ale trofeum nie wpadło (wiem że były problemy z Boos Baych3) przechodząc 2 raz nie na tych oczy w skrzyniach więc raczj lipa z platyną

mimo to mam pytanie: czy skrzynie mocy i uber skrzynie to to samo? chodzi mi o Feel the urn i You know the Germans make good stuff... pierwsze trofeum wpadło a to drugie nie. Nie wiem czy pominąłem jakąś skrzynie czy coś mylę.

dzięki za wyjaśnienia/pomoc

<div><br></div><div><br></div><div>Już znalazłem odpowiedzi na soje pytania:</div><div><br></div><div>oczy gorgona muszę zbierać kiedy włączę grę bez bonusów</div><div>a te uber s krzynie i skrzynie mocy w padło mi samo (uważnie szukałem i zbierałem wszystkie skrzynie)</div><div>czyli do PLATYNY zostały tylko wyzwania tytanów (męczę sie przy 4) i muszę zebrać oczy gorgony/</div>

Edytowane przez krzywy86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da radę zrobić Platynę w GOW II - grając raz ?? jeszcze nie zacząłem dwójki a planuję po ograniu LBP ...

Daj wskazówki czego pilnować przy przechodzeniu GOW 2 aby nie musieć grać drugi raz ...

Czy ja wiem, czego trzeba pilnować? Gdybym nie ominą nazi skrzyni (tej pierwszej, bo poradnik na ps3site jest #^$*!&%) to by zostały chalange tylko, a tak muszę 2 raz grać :yucky:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się spokojnie. Jak nie ominiesz uber chestów i postarasz się przy 15min fight scene to platyna na raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko, o co chodzi w trofeum Feel the urn, gdzie są te urny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feel The Urn

Uzbieraj i użyj co najmniej 2 urny. Wszystkich urn jest 6, aby ich użyć musisz skończyć minimum raz grę, zacząć od nowa i wejść do odpowiedniej opcji w menu, aby uaktywnić jedną z nowych mocy.

LOKALIZACJE URN

Urn of Gaia

Na samym początku przygody, kiedy dotrzesz do kamienia, na którym znajduje się orzeł, zniszcz go, a następnie podsuń pod jedną ze ścian znajdujących się w korytarzu po prawej (patrząc od strony przycisku w podłodze). Na półce leżą trzy skrzynie, środkowa zawiera urnę Gai.

Urn of Gorgons

W poziomie "The Bog of the Forgotten" po zdobyciu tarczy Golden Fleece cofnij się do korytarza z zielonymi promieniami i ruchomą podłogą. Odbicie promieni spowoduje zniszczenie ścian. Za jedną z nich znajdziesz urnę, reszta zawiera sporo czerwonych orbów oraz sekretów.

Urn of Olympus

W miejscu, gdzie znajdziesz Włócznię Przeznaczenia wbitą w ptaka, znajduje się również statua. Twoim zadaniem jest przesunięcie jej w miejsce z którego przyszedłeś, praktycznie pod samą wodę. Potrzebna ci będzie do zwolnienia czasu i dostania się do pomieszczenia, które w normalnych warunkach zamyka się w sekundę po wejściu na ścieżkę prowadzącą do niej. W środku znajdziesz poszukiwaną urnę.

Urn of Prometheus

Będąc w środku Atlasa, gdy dojdziesz do momentu, w którym wisząc spotkasz pojawiające się w nieskończoność insekty, rozwal wszystkie gniazda. Jedno z nich kryje przejście do sekretnego pokoju.

Urn of Fates & Poseidon

Te dwie urny zdobędziesz po zaliczeniu 7. levelu w trybie Challenge of the Olympus. Patrz trofeum Bleeding Thumbs.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że tak późno się zapytałem, bo już jestem prawie po wszystkich urnach, a drugi raz nie będę przechodził :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi