NewNickPL 27 Napisano 14 Luty 2010 Nom ten jeden mam, na początku Hadesu jest. Jeszcze jedno piórko, jak wam się przypomni to piszcie. A ja pisałem o tym co jest zaraz przed bossem :laugh: ale chyba po drodze też jest gdzieś coś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 14 Luty 2010 Dobra, tak panikowałem, a przed wejście do ,,świata żywych" znalazłem piórko i teraz realni myślę o platynie jeśli challenge nie okażą się zbyt trudne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek-brt 17 Napisano 14 Luty 2010 Dobra, tak panikowałem, a przed wejście do ,,świata żywych" znalazłem piórko i teraz realni myślę o platynie jeśli challenge nie okażą się zbyt trudne :P Nie poddawaj się tylko. Ja je robiłem 4h z czego 10 room męczyłem 2h aż się udało. Nie zrób tego błędu co ja i nie zużyj rage of gods, bardzo się przydaje właśnie w 10 pokoju, ja niestety musiałem się obejść bez niego. Oczywiście mowa o gow1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 15 Luty 2010 Potwierdzam ja 10 męczyłem bez 'rage of gods' i nie dałem rady - na szczęście awaria prądu oderwała mnie od konsoli bo pewnie do dzisiaj bym się męczył :P Kolejne podejście to już w sumie tylko 2 godzinki na całość i dużo większa frajda - 10 level przeszedłem za jakimś 20 podejściem :rofl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 15 Luty 2010 Potwierdzam ja 10 męczyłem bez 'rage of gods' i nie dałem rady - na szczęście awaria prądu oderwała mnie od konsoli bo pewnie do dzisiaj bym się męczył :P Kolejne podejście to już w sumie tylko 2 godzinki na całość i dużo większa frajda - 10 level przeszedłem za jakimś 20 podejściem :rofl: Ja w GoW I meczylem 2.5h, za to w GoW II itknalem na 3, a do platyny brakuje mi "czelendzow" i jednej skrzyni nazistow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 15 Luty 2010 10 challenge nie jest trudny aż tak jak się wydaje. Przeszedłem go za 3 podejsciem na luzie. Wystarczy spamować blok jak na tym filmiku . Bardzo prosta i skuteczna taktyka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 16 Luty 2010 ^_^ Na drugim challengu leżę, coś czarno to widzę :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczorek007 3 Napisano 16 Luty 2010 No i platynka wpadła w GoW I... ten speedrun zajął mi niecałe 3 h (dokładnie 2:58:38), poza tym spokojnie przy tym przechodzeniu gry można wymaxować wszystko... Najlepsze combo: strój krowy + błyskawice, ewentualnie później armia hadesu i loozik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 18 Luty 2010 Dobra zebrałem się dzisiaj i przeszedłem Challenge do 10, tu się zaciąłem. Macie jakiś sposób? To spamowanie bloku nic nie daje, psy mnie za plansze wywalają. Próbowałem robić skok+L1+O, ale to nie daje rady. Jakieś inne sposoby i wskazówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychu 3 Napisano 18 Luty 2010 (edytowane) Dobra zebrałem się dzisiaj i przeszedłem Challenge do 10, tu się zaciąłem. Macie jakiś sposób? To spamowanie bloku nic nie daje, psy mnie za plansze wywalają. Próbowałem robić skok+L1+O, ale to nie daje rady. Jakieś inne sposoby i wskazówki? Przeturlujesz sie, wciskasz X (podczas turlania) tak aby wybić siebie i jednego gostka w powietrze, kiedy jesteś w powietrzu L1+O, tym sposobem pozbywasz sie 4 stworków (3 cerbery i.... tego gostka xD). Powtarzaj to :P przeturlanie + X z gostkiem, potem L1+O :P To mój własny sposób, poradziłem sobie bez Rage of Gods. Edytowane 18 Luty 2010 przez krzychu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 18 Luty 2010 Dobra poszło bez Rage of gods :) Robiłem to chyba z 4h, ale w końcu udało się wybijając kolesia (L1+X) i w powietrzu L1+X ^_^ Ale o mało co i bym rozwalił pada xD Biorę się za przejście gry poniżej 5h i platyna. Jaki kostium najlepiej założyć na speedruna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 19 Luty 2010 Biorę się za przejście gry poniżej 5h i platyna. Jaki kostium najlepiej założyć na speedruna? Zalecają tu krowę czy coś tam bo ma niekończącą się energię do czarów - osobiście grałem zwykłym Kratosem w speedrun - grajac zbierałem skrzynki z piórkami i do tego jeszcze robiłem 3 inne trofea - a mimo to udało mi się przejść w 4 godziny - stroje nie są więc niezbędne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 19 Luty 2010 Zalecają tu krowę czy coś tam bo ma niekończącą się energię do czarów - osobiście grałem zwykłym Kratosem w speedrun - grajac zbierałem skrzynki z piórkami i do tego jeszcze robiłem 3 inne trofea - a mimo to udało mi się przejść w 4 godziny - stroje nie są więc niezbędne Ja leciałem w zbroi, ani razu nie musiałem otwierać skrzynki ze zdrowiem :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 19 Luty 2010 NewNick jaki czas miałeś? Ja normalnym kratosem (zbierając piórka) zmieściłem się poniżej 4:10 ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 19 Luty 2010 Dostanie gromów 41:04 Pustynia 59:47 Miecz 1:10:42 Tarcze 1:17:53 Save point pod wodą 1:45:55 Bestia (nie pamiętam jak się wabiła) 2:06:51 Hades 2:53:08 Wyjście z Hadesu 3:07:23 Tron 3:14:30 Zgubiłem się pod wodą i labiryncie. I nie dość, że ominąłem masę przeciwników i nie uprawiałem zbieractwa wymaxowałem wszystkie bronie i miałem nadmiar dusz o 24000 :laugh: (nie wiem co to za magia :ninja: ) Nikt nie widział mojego posta wcześniej? :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 19 Luty 2010 Tron 3:14:30 No no respect :) normalnie można by gierkę trzasnąć nie mrugając powiekami :) :ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 19 Luty 2010 Mam podobny czas co NewNick. Gram w zbroi Aresa i nie muszę otwierać skrzynek ze zdrowiem, nic nie zbieram, jestem przed świątynią Pandory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 19 Luty 2010 Platyna w GoW II jest dużo łatwiejsza od I. Ja osobiście zawaliłem sprawe bo pierwszej uber skrzynii nie zebrałem i trzeba było całą gre przechodzić od nowa. W dwójce chyba tylko 7 challenge jest trudny ale to max 30min i wpada. A co do jedynki to krowa + rage FTW! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 19 Luty 2010 Da radę zrobić Platynę w GOW II - grając raz ?? jeszcze nie zacząłem dwójki a planuję po ograniu LBP ... Daj wskazówki czego pilnować przy przechodzeniu GOW 2 aby nie musieć grać drugi raz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzywy86 0 Napisano 20 Luty 2010 (edytowane) ja już uporałem się z platyna w GOW 1 i teraz pracuję na GOW 2 ale mam problemy: Zdobyłem oczy gorgony ale trofeum nie wpadło (wiem że były problemy z Boos Baych3) przechodząc 2 raz nie na tych oczy w skrzyniach więc raczj lipa z platyną mimo to mam pytanie: czy skrzynie mocy i uber skrzynie to to samo? chodzi mi o Feel the urn i You know the Germans make good stuff... pierwsze trofeum wpadło a to drugie nie. Nie wiem czy pominąłem jakąś skrzynie czy coś mylę. dzięki za wyjaśnienia/pomoc <div><br></div><div><br></div><div>Już znalazłem odpowiedzi na soje pytania:</div><div><br></div><div>oczy gorgona muszę zbierać kiedy włączę grę bez bonusów</div><div>a te uber s krzynie i skrzynie mocy w padło mi samo (uważnie szukałem i zbierałem wszystkie skrzynie)</div><div>czyli do PLATYNY zostały tylko wyzwania tytanów (męczę sie przy 4) i muszę zebrać oczy gorgony/</div> Edytowane 20 Luty 2010 przez krzywy86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 21 Luty 2010 Da radę zrobić Platynę w GOW II - grając raz ?? jeszcze nie zacząłem dwójki a planuję po ograniu LBP ... Daj wskazówki czego pilnować przy przechodzeniu GOW 2 aby nie musieć grać drugi raz ... Czy ja wiem, czego trzeba pilnować? Gdybym nie ominą nazi skrzyni (tej pierwszej, bo poradnik na ps3site jest #^$*!&%) to by zostały chalange tylko, a tak muszę 2 raz grać :yucky: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 21 Luty 2010 Da radę zrobić Platynę w GOW II - grając raz ?? jeszcze nie zacząłem dwójki a planuję po ograniu LBP ... Daj wskazówki czego pilnować przy przechodzeniu GOW 2 aby nie musieć grać drugi raz ... Da się spokojnie. Jak nie ominiesz uber chestów i postarasz się przy 15min fight scene to platyna na raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flisek 12 Napisano 17 Marzec 2010 Pytanko, o co chodzi w trofeum Feel the urn, gdzie są te urny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Marzec 2010 Feel The Urn Uzbieraj i użyj co najmniej 2 urny. Wszystkich urn jest 6, aby ich użyć musisz skończyć minimum raz grę, zacząć od nowa i wejść do odpowiedniej opcji w menu, aby uaktywnić jedną z nowych mocy. LOKALIZACJE URN Urn of Gaia Na samym początku przygody, kiedy dotrzesz do kamienia, na którym znajduje się orzeł, zniszcz go, a następnie podsuń pod jedną ze ścian znajdujących się w korytarzu po prawej (patrząc od strony przycisku w podłodze). Na półce leżą trzy skrzynie, środkowa zawiera urnę Gai. Urn of Gorgons W poziomie "The Bog of the Forgotten" po zdobyciu tarczy Golden Fleece cofnij się do korytarza z zielonymi promieniami i ruchomą podłogą. Odbicie promieni spowoduje zniszczenie ścian. Za jedną z nich znajdziesz urnę, reszta zawiera sporo czerwonych orbów oraz sekretów. Urn of Olympus W miejscu, gdzie znajdziesz Włócznię Przeznaczenia wbitą w ptaka, znajduje się również statua. Twoim zadaniem jest przesunięcie jej w miejsce z którego przyszedłeś, praktycznie pod samą wodę. Potrzebna ci będzie do zwolnienia czasu i dostania się do pomieszczenia, które w normalnych warunkach zamyka się w sekundę po wejściu na ścieżkę prowadzącą do niej. W środku znajdziesz poszukiwaną urnę. Urn of Prometheus Będąc w środku Atlasa, gdy dojdziesz do momentu, w którym wisząc spotkasz pojawiające się w nieskończoność insekty, rozwal wszystkie gniazda. Jedno z nich kryje przejście do sekretnego pokoju. Urn of Fates & Poseidon Te dwie urny zdobędziesz po zaliczeniu 7. levelu w trybie Challenge of the Olympus. Patrz trofeum Bleeding Thumbs. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flisek 12 Napisano 17 Marzec 2010 Szkoda, że tak późno się zapytałem, bo już jestem prawie po wszystkich urnach, a drugi raz nie będę przechodził :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach