Skocz do zawartości
ONE

God Of War: Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... aż takie trudne nie są... :) Oby do 17 Listopada :D

Edytowane przez kaczorek007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj inglisz is little kulawy, w grze trzeba grac przez conajmniej 5h i przejsc na byle ktorym poziomie ? mowa o pierwszej czesci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trofea do God of War I sa proste... jedyny problem to przejsc gre ponizej 5h i zrobic Challenge of the Gods...

przejscie gry na easy zajelo mi 6.5h wiec trzeba po prostu leciec na pale i jak najmniej walczyc i ginac, a challenge of the gods... doszedlem do 8 proby (z 10) i mi sie odechcialo... trzeba wziac nerwosol i przysiasc na jakies 3h to sie zrobi. Ogolnie trofea ocenilbym na latwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisał Zeratul 1czesc trofea banał (poza Chelenge) proponuje do zrobienia trophy"Seeing Red" wykorzystac glitcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zdobyłem pierwszą platynkę na GoW właśnie. Przejście za drugim razem, na easy zajęło mi 4h (można spokojnie zejść do 3).

Challenges wykonałem z pomocą jakiegoś tutka. Zajęło mi to może 1.5h. Pierwsze pięć robiłem dwa razy bo głupi myślałem, że mi się zapisze stan gry i dokończę kolejne 5 następnego dnia. Niestety nie ma tak dobrze, trzeba je machnąć za jednym podejściem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie zginie i wraca nas do checkpointa to czas gry też wraca do tego, który mieliśmy zaliczając tego checkponta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak sie zginie i wraca nas do checkpointa to czas gry też wraca do tego, który mieliśmy zaliczając tego checkponta?

Chyba tak, ale nie jestem pewien, zaś wiem na bank że jak coś zrypiesz i sam zrestartujesz to czas wraca.

A co do masterowania umiejętności to polecam zamiast wykorzystywać błędy gry zrobić to bez oszustwa.

Dokładniej można to zrobić podczas walki z Aresem (pierwsze starcie), gdy obniżymy jego pasek zdrowia do momentu gdy pojawi się kółko nad jego głowa, wciskamy je i wykonujemy tylko jedną kombinację. Czyli jeśli wyskoczy kwadrat to wciskamy go i pozwalamy się mu rzucić. Za coś takiego dostaniemy aż 3 paski czerwonych orbów, trwa to chwilkę i można bez problemów dobić wszystko na maxa. Należy też pamiętać że za same jego pokonanie dostaniemy jakieś 33 paski ;)

Edytowane przez Marek21
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem wszystkie Challange of Gods w pierwszym podejściu w coś ponad 40 minut. Nie jest ciężko, wystarczy do każdego wyzwania znaleźć najbardziej odpowiadający dla nas sposób robienia go. 10 (ostatnie) wyzwanie sprawiło mi najwięcej kłopotu, reszta poszła w 1-2 prób (no i 3 próby przy strzelaniu do nieumarłych żołnierzy). Jak ktoś ma problem z wyzwaniem 5, to niech dokładnie spojrzy, gdzie przebiega żołnierz, gdy trzeba zacząć naciągać, aby go trafić (patrząc na te platforme jak na zegar, to jest to około godziny 2:00).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukończyłem całą gre, a nie dostałem trofika za zabicie Krakena i sióstr przeznaczenia :confused: wie ktoś dlaczego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukończyłem całą gre, a nie dostałem trofika za zabicie Krakena i sióstr przeznaczenia :confused: wie ktoś dlaczego??

Jak wyżej, też nie wiem czemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej, też nie wiem czemu.

Ponoć te trofeum jest zglichowane :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W treasures masz cos takiego jak ''arena of fates'' czy jakos tak(nazwe mogłem przekrecić) tam ustaw sobie heltha,magie i tak dalej na infinity ustaw 3 respawnujące się cyklopy(ale tylko te którym możesz wyrwać oczy ofc) no i miłego wyrywania:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do bledu z boss batch 3 - powinno wpasc zaraz po ubiciu ostatniej z siostr. jak nie wpadlo, to juz nic nie poradzicie, ladowanie sejwow z wczesniejszych lokacji nie pomoze. odblokujecie je na 100% przy drugim przejsciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kubeczki : ) dziękuję, dziś powalczę i zobaczę czy się powiedzie

prart a co do tego trophy to nawet koledzy ze stanów nie mogą sobie poradzić z tym pucharkiem, niektórzy nawet po kilkukrotnym przejściu gry nie posiadają tego sreberka

Osobiście miałem taki problem, że przed walką ze siostrą gra nie potrafiła wygenerować mi pomieszczenia do którego wlatujemy przed walką, ciemne pomieszczenie i spadałem i ginąłem. Problem naprawiłem poprzez odpalenie wcześniejszego seva

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do bledu z boss batch 3 - powinno wpasc zaraz po ubiciu ostatniej z siostr. jak nie wpadlo, to juz nic nie poradzicie, ladowanie sejwow z wczesniejszych lokacji nie pomoze. odblokujecie je na 100% przy drugim przejsciu.

mi wpdło jakies 15mnut po pokonaniu ostatniej siostry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja pytanie z innej beczki, wlasnie walcze z syrenami i wpadla mi rozkmina, duzo wiecej jest tych oczu i piorek niz potrzebnych 18 na trofeum ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o 1 część to nie ;) Jest na styk ale pływając pod wodą podpływaj do nimf i wciskaj kółko i dostaniesz dodatkowe ;P Podobnie jak w ukrytej komnacie Zeusa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi zostalo jedno trofeo do platyny te jeebaaaa Challenge utknolem przy 6 biggrin.gif chyba podchodzilem 20 razy biggrin.gif ogladalem filmiki jak przejsc lecz niemam upgrade miecza zeusa przechodzilem 2 raz gre i zdobylem upgrade lecz w Challenge niemam sad.gif

Edytowane przez tomcio944

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest na styk, pominalem kilka oczu a mam juz trofeum.. jeszcze piorka, ale nie o to sie rozchodzi, urwalem zonie architecta szkieleci leb, ale trofik nie wpadl. Pozniej to wpada czy sa dwie zony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest na styk, pominalem kilka oczu a mam juz trofeum.. jeszcze piorka, ale nie o to sie rozchodzi, urwalem zonie architecta szkieleci leb, ale trofik nie wpadl. Pozniej to wpada czy sa dwie zony?

Ja miałem podobnie - kilka oczy i piórek pewnie pominąłem a trophy i tak wpadło (magia i energia na maksa) , a co do żony to była jedna - LOL

Pewnie nie załapało to trofeum - załaduj save sprzed tej sceny i spróbuj ponownie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi