Skocz do zawartości
Hades26

Problemy z softem 2.1 w PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To co robi ten nowy soft który dziś zassałem to paranoja!! Grywam w Tekken 5DR w sieci, miałem juz status Berserkera i 22tys pkt., kilka wywaleń z sieci (wcześniej w 2.0 się to nie działo ani razu) karne punkty wstecz za 'ucieczkę' z walki i mam 18tys. pkt. Co to jest qrde? Ja czegoś nie rozumiem czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w 2.0 wszystko było OK. Po dzisiejszym updacie do 2.01 COD 4 niby działa on-line ale wywalił mnie chyba 2 razy. Inna sprawa chciałem zagrać w singla to animacja strasznie rwała. Dziwne to bo na 2.0 skończyłem całego singla i było miodzio Coś chyba ten update 2.01 niewiele naprawił a wiele namieszał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi ten UPek przyspieszył działanie F@H poprzez RemotePlay oraz wychodzenie z różnych podmenu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi jak Skate sie zwieszalo w online tak sie dalej zwiesza :/ do dupy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, sprawdziłem raz jeszcze wszystko w konsoli, dane ustawień dostępu do sieci wskazywały po updacie do 2.1 że mam NAT type 2, jednak po wyłączeniu konsoli i włączeniu na nowo zrobiłem test połączenia z siecią i wyszło mi że mam NAT type 3 (najgorszy)... wywaliłem ustawkę połączenia z siecią z konsoli, zrobiłęm nowe połączenie i lata...

To samo kumpel miał, wywalało mu F1 z online, okazało się że ma NAT 3, wywalił ustawienia sieci, zrobil je na nowo i śmiga...

Jednym slowem soft 2.1 rypie coś w połączeniu konsoli ze światem, jeśli mi i kumplowi to pomogło to i może Wam coś to poradzi?!... Jak znów się zwali mi coś to dam znać, ale teraz przed wejściem w Tekken 5DR w Online sprawdzam w teście jaki mam NAT...

Inna sprawa że... mam D-Linka... routery zachwalane że hej a w rzeczywistości nadają się na podstawkę do piwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wszystko na lepsze poprawiło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zależy to od wielu rzeczy zapewne. Ale Sony zamiast wypuszczać kilka durnych łątek powinien przygotować jedną ale porządną, a następna za kilka miesięcy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zmienic ten NAT bo tez mam 3 i jest tam przy tescie o jakis problemach z chatem w grach itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zależy to od wielu rzeczy zapewne. Ale Sony zamiast wypuszczać kilka durnych łątek powinien przygotować jedną ale porządną, a następna za kilka miesięcy...

S!X3 - polecam kompresję tego fajnego obrazka z Havenly Sword z PNG na JPEG z 60% stratnością można to zrobić w Photoshopie CS3 za pomocą opcji 'Zapisz dla urządzeń i internetu' gdzie wybieramy JPEG...

jak zmienic ten NAT bo tez mam 3 i jest tam przy tescie o jakis problemach z chatem w grach itp.

Zależy jaki masz router, szybkość łącza itd... jeśli masz coś z DLinka to Ci pomogę, jeśli neostradę i Liveshitboxa to też poradzimy coś z tym, jeśli inny badziew to jutro postaram się napisać co jak z czym się tryka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam LIVEBOXa i 1mb zgory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz mi jeszcze czy puszczasz połaczenie przez WiFi? czy masz coś jeszcze wpięte w sieci? (PC, laptop), czy włączone masz wspomaganie UPnP w panelu administracyjnym?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

net przez wifi uzywam pc i psp tez wifi, za to nie wiem gdzie sprawdzic UPnP spojrzalem w konfiguracji ale nawet nie wiedzialem gdzie patrzec, niestety jestem laikiem w tych sprawach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw postaraj się podłączyć Liveshitboxa przez kabel, zrestartuj router, następnie wykonaj test, jeśli nie da zmian w NAT to wejdź w panel (domyślnie przez przeglądarkę http://192.168.1.1) wejdź w opcje zaawansowane (po prawej stronie masz strzałkę w prawo do panelu zaawansowanego), tam masz rozwijane menu z odnośników (wybierz o ile dobrze pamiętam jeden z pierwszych po lewej) gdzie w jednym z nich jest po rozwinięciu link UPnP.

Następnie zaznacz jako Włączone/Enable i wybierz z listy Pvc0, zapisz zmiany i zrób restart konsoli i routera. To powinno naprawić problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w 1 rozwijanym linku jest NAT a w nastepnych o UPnP ani sladu. Nie moge podlaczyc kablem, poniewaz nie mam gniazdka tel tam gdzie PC tak wiec pewnie klapa... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Daeli

Więc nie ściagać tego softa 2,1 ? Odpowie mi ktoś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jak tobie konsolka działała na poprzednim Sofcie.

Ja kilka błędów znalazlem na poprzednim:

-Częste wyrzucanie z PSN

-Assassin's Creed sie zacinał

-Straszne lagi

Po zainstalowaniu 2.01 wszystkie wyżej wymienione problemy zniknęły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co tutaj jest napisane wynika, że soft nic nie psuje, tylko przestawia NAT na trzeci. Poza KJ'em któremu zamuliło COD'a.

IMO jeżeli Ci wszystko śmiga to nie ściągaj - obserwuj co się będzie dalej działo (po co ze swojej ps3 robić króliczka doświadczalnego ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, jak nie ściagnie 2.01 to nie zaloguje do PSN i nie wejdzie na PSS - to jest blokowane do czasu updateu i ręczna próba "Sign-in" nic nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos wie jak zmienic NATa w LIVEBOXie to niech pisze bede grateful

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam uprzejmie

FW 2.01 nie 2.1. Naprawdę zacinanie się minęło? Zawieszanie się gry?

Ano owszem wszystko śmiga aż miło !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestety w 1 rozwijanym linku jest NAT a w nastepnych o UPnP ani sladu. Nie moge podlaczyc kablem, poniewaz nie mam gniazdka tel tam gdzie PC tak wiec pewnie klapa... :/

Albo ja albo Ty źle się zrozumieliśmy... Bierzesz Liveshitbox'a, podłączasz go do kompa za pomocą USB, do routera podłączasz kabel telefoniczny od gniazda TPSA (połączenie : gniazdo TPSA - ADSL w routerze), następnie router i konsolę podłączasz kablem ethernet RJ-45 (dostałeś czarny pewnie w zestawie z PS3 w pudle), jeśli nie masz długiego kabla to w sklepach z kompami Ci zarobią, scrosują a za 1m płacisz jakieś 90gr. Reszta tak jak pisałem wcześniej, z tym że tam gdzie znalazłeś NAT musi być i UPnP, może nie w tym samym menu ale z pewnością jest! Jeśli jednak nie ma to zrób aktualizację sterów do Liveshitbox'a bo TPSA od początku istnienia tego routera nie daje innych tylko w wersji 1.0.

Moim zdaniem.... ściągać, bo jak nie ściągniesz to nie da Ci się zalogować do PSNetwork i PSStore

Z tego co tutaj jest napisane wynika, że soft nic nie psuje, tylko przestawia NAT na trzeci. Poza KJ'em któremu zamuliło COD'a.

IMO jeżeli Ci wszystko śmiga to nie ściągaj - obserwuj co się będzie dalej działo (po co ze swojej ps3 robić króliczka doświadczalnego ? )

No racja, nowy soft wywala ustawienia sieci pomiędzy PS3 a routerami to juz sprawdziłem wczoraj u 4 kumpli i mają ten sam problem, ponowne ustawienie wszystkiego od podstaw naprawia problem! Jednak strata cennych 4 tysiecy punktów w Tekken 5DR Online ... boli nadal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory Panowie, ale po wi-fi to po necie można sobie chodzić. Do grania zawsze kabel bez tego ani rusz (najlepiej jak najkrótszy). Szczerze polecam Nie spotkałem żadnej gry na PS3 do tej pory w których bym miał wysokie lagi. Powiem więcej mimo mojego shitowego łącza (512gównianeneo) lag przestał dla mnie istnieć. Tylko w Cod4 widze jak kolesie mają problemy z łączem co poniektórzy.

Co do swoich odczuć o 2.01:

- pasek informacyjny działa teraz idealnie i konsola się nie zwiesza. (bo do tej pory od momentu zakupu tylko wtedy mi się zwieszała)

- ac nie mam więc nie sprawdzę. Nie zauważylem w swoich grach problemów jak dotąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Sory Panowie, ale po wi-fi to po necie można sobie chodzić. Do grania zawsze kabel bez tego ani rusz (najlepiej jak najkrótszy). Szczerze polecam Nie spotkałem żadnej gry na PS3 do tej pory w których bym miał wysokie lagi. Powiem więcej mimo mojego shitowego łącza (512gównianeneo) lag przestał dla mnie istnieć. Tylko w Cod4 widze jak kolesie mają problemy z łączem co poniektórzy.

Co do swoich odczuć o 2.01:

- pasek informacyjny działa teraz idealnie i konsola się nie zwiesza. (bo do tej pory od momentu zakupu tylko wtedy mi się zwieszała)

- ac nie mam więc nie sprawdzę. Nie zauważylem w swoich grach problemów jak dotąd.

Złote słowa na temat WiFi -> wszystko dla mnie działa, AC nie zawiesza się loading się poprawił, COD4, WarhawK i Tekken online działają bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

O to problem który powoduje wywalanie z serwera w grach

Obtain IP address: Succeeded

Internet Connection: Succeeded

Playstation Network: Succeeded

UPnP: Available

Nat Type: Failed

Jak narzazie nie wiem jak to naprawić a mam zwykły modem neostrady

A chodzi własnie o Nat Type: Failed gdzie powino byc zamiast Filed ...3,2 lub 1

I na necie znalazłem jak rozwiązać ten problem jak ktoś ma ruter

Nat Type Failed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAA DUPA TAM - NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK SOFT 2.1 W PS3.

WiFi to WiFi kabla nic nie zastąpi , chociaż i tak spodziewałem się, że będzie o wiele gorzej .

A co do 2.01 to również zero problemów...wogóle kurde nie miałem żadnych problemów z PS3 do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi