v0yag3r 0 Napisano 1 Grudzień 2007 Hejo Wpadłem na pomysł by założyć sondę o programach P2P i się o nich wypowiedzieć. A więc dzisiaj ściągnąłem sobie program P2P Ares i jestem bardzo pozytywnie do niego nastawiony po przygodach z eMule i innymi. Emule używałem na początku z braku wiedzy o innych. Potem brat mnie przestawił na eMule + i było w miarę znośnie. Potem przestałem na jakiś czas i teraz mam Aresa. Na razie maksymalna prędkość to ok 100kb/s przy neostradzie 1.3mb. Wrażenia bardzo pozytywne i szczerze polecam wam ten program bo jest łatwy w obsłudze i ma bardzo łandy wygląd, chociaż zależy to od gustu. Jest tutaj też przeglądarka internetowa i odtwarzacz podobny do windows media player Zapraszam do dyskusji na temat samej sieci jak i programów oraz głosowania. Edit: Nie mogę wstawić sondy :/ Postaram się zaraz to naprawić. Edit2: Już się uporałem z problemem Jeszcze dokładnie nie zapoznałem się z interfejsem forum, i jeszcze raz zachęcam do głosowania. Edit3: Dodałem do sondy te programy o jakich mówiliście. Jak będą jeszcze jakieś warte uwagi dajcie znać Fotka Aresa: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spider 3 Napisano 1 Grudzień 2007 w sumie to teraz na topie, programik, który oprócz p2p łączy w sobie przeglądarkę, player'a wszelkiej maści muzyki i filmów oraz komunikator. W sondzie brakuje bardziej popularnych klientów. bardzo popularny wśród mojego otoczenia jest mikrotorrent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 1 Grudzień 2007 uTorrent lub BitTorrent(nowy) z dobrych trackerów, leci ok 2000kb/s ze zwykłych ogólnodostępnych po 100 do 400 gdy dobrze pójdzie Pamiętajcie nie oszukujcie ! Kupujcie oryginały! a P2P tylko do Freeware'u albo Shareware'u !=] =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spider 3 Napisano 1 Grudzień 2007 ostatnio ściągałem instalkę linux'a i Archlorda przez torrenta, coraz więcej legalnego software'u można ściągać przez p2p. Cieszę się, że w końcu wszelkiej maści producenci dostrzegają zalety tej technologii. A podstawową jest to, że nie potrzeba do rozpowszechnienia serwera i szerokopasmowego łącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xiem 1 Napisano 1 Grudzień 2007 gdy tylko poznalem p2m porzucilem p2p, z p2m polecam moorhunt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 1 Grudzień 2007 gdy tylko poznalem p2m porzucilem p2p, z p2m polecam moorhunt Używam Moorhunta, i p2m, ale nie zastąpi nigdy w pełni p2p Dokładnie SPIDER, coraz więcej legalnego darmowego oprogramowania i innych dupereli z P2P można ssać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v0yag3r 0 Napisano 1 Grudzień 2007 Xiem możesz powiedzieć coś więcej o P2M? To jest chyba peer to mail ale na jakiej zasadzie to działa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smooke 0 Napisano 1 Grudzień 2007 uzywam obecnie azureusa, ale to raczej z przyzwyczajenia. jak tylko dokonczy obecna zadania, to pojdzie w odstawke. Poki co nie wiem jeszcze co wybiore na jego miejsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 1 Grudzień 2007 Ja tam z P2P nie korzystam, jeśli już to bardzo rzadko żeby sobie TopGear ściągnąć w przyzwoitej jakości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reflect 1 Napisano 1 Grudzień 2007 Na Mac-a i system OSX polecam Transmission - bardzo dobry i wydajny klient torrent-owy. Ewentualnie LimeWire, ale ostatnio cos cienko chodzi. pozdrawiam P.S. Na marginesie, to uzywam tych programow baaardzo rzadko - serio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v0yag3r 0 Napisano 1 Grudzień 2007 uTorrent lub BitTorrent(nowy) z dobrych trackerów, leci ok 2000kb/s ze zwykłych ogólnodostępnych po 100 do 400 gdy dobrze pójdzie Pamiętajcie nie oszukujcie ! Kupujcie oryginały! a P2P tylko do Freeware'u albo Shareware'u !=] =] ProroKu ale jaki ty masz internet? Bo dla mnie radością jest 125kb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xiem 1 Napisano 1 Grudzień 2007 Xiem możesz powiedzieć coś więcej o P2M? Tak peer to mail, sciagasz pliki zarchiwizowane i podzielone na segmenty (przewaznie 7-10mb) umieszczone na skrzynkach pocztowych, w moim przypadku zaden p2p nie dorowna predkoscia wlasnie moorhuntowi (sciagalem tym zawsze seriale w hd, ktorych nasza wspaniala polska telewizja nie oferuje). Po sciagnieciu plik sam sie scala i jest gotowy do uzycia. Jak chcesz to na pm moge podac Ci forum ktorego programisci napisali moorhunta, maja tam mase roznych uploadow . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slizer 432 Napisano 1 Grudzień 2007 Nie używam żadnego programu p2p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojnar 4 Napisano 1 Grudzień 2007 Ja używam BitCometa i Bearshare :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zia 0 Napisano 1 Grudzień 2007 BearShare i czsem Moorhunt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 1 Grudzień 2007 A może zrobić sonde kto ile much zatłukł na ścianach w tym roku?... To serwis o PS3 i pochodnych, rany koguta, P2P mają swoje serwisy i fora i nawet na Off wolałbym poczytać cos bardziej zbliżonego do PSX, PS2, PS3... ogólnie SONY... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xiem 1 Napisano 2 Grudzień 2007 offtopic to offtopic, ba, przeciez nikt nie zmusza Cie do czytania. Btw. uzywam jeszcze durie ;] ale to tez p2m.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 6 Grudzień 2007 U mnie dominuje rapid, z prostego powodu, transfery ;x Rapid i ewentualnie P2M to podstawa, ale trzeba mieć dobre wejście do portali warezowych i for, które często niechętnie witają nowych klientów. Wszelkiego rodzaju P2M jak i torrki nie dorównają nigdy RS/P2M ponieważ są uzależnione od drugiej strony, a te drugie z kolei lecą przez port www serwera czyli z max prędkością. Można pociągnąć przez P2P z kupą cyferek na sekundę, ale trzeba dobrze poszukać, przy innych metodach taka zabawa jest zbędna. Ktoś wyżej napisał Bearshare, współczuję... największy syf zaraz obok kazaa o_O co drugi plik to fake, albo z niespodzianką, dobre jedynie do mp3 i tyle. Dobre rozwiązanie to również DC, albo jak ktoś napisał Durie. Ten ostatni to program dla elity, przeciętny użytkownik internetu nie będzie nawet wiedział skąd go ściągnąć, tajemniczy projekt ;x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v0yag3r 0 Napisano 7 Grudzień 2007 U mnie dominuje rapid, z prostego powodu, transfery ;x Rapid i ewentualnie P2M to podstawa, ale trzeba mieć dobre wejście do portali warezowych i for, które często niechętnie witają nowych klientów. Wszelkiego rodzaju P2M jak i torrki nie dorównają nigdy RS/P2M ponieważ są uzależnione od drugiej strony, a te drugie z kolei lecą przez port www serwera czyli z max prędkością. Można pociągnąć przez P2P z kupą cyferek na sekundę, ale trzeba dobrze poszukać, przy innych metodach taka zabawa jest zbędna. Ktoś wyżej napisał Bearshare, współczuję... największy syf zaraz obok kazaa o_O co drugi plik to fake, albo z niespodzianką, dobre jedynie do mp3 i tyle. Dobre rozwiązanie to również DC, albo jak ktoś napisał Durie. Ten ostatni to program dla elity, przeciętny użytkownik internetu nie będzie nawet wiedział skąd go ściągnąć, tajemniczy projekt ;x Ale Rapid ma limit 100mb na (chyba) 24h, więc sobie nie pościągasz za dużo Chyba że masz premium/memba lub coś innego to nie masz limitów. Moja kuzynka używa Bearshare i jak narazie tylko 1 wirus. Jak na BS to nieźle, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 7 Grudzień 2007 Ale Rapid ma limit 100mb na (chyba) 24h, więc sobie nie pościągasz za dużo Chyba że masz premium/memba lub coś innego to nie masz limitów. Moja kuzynka używa Bearshare i jak narazie tylko 1 wirus. Jak na BS to nieźle, nie? na RSa można kupić abonament - 25zł na miech wychodzi, a można ściągać do woli (chociaż jest limit 25GB/5dni) ale i tak cena jest spoko jak za jakość usług... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MetAtroN Napisano 7 Grudzień 2007 Rapid najlepiej sprawdza się na neostradzie. Ściągasz plik, resetujesz modem, zmienia się IP i ściągasz kolejny plik. Osobiście używam uTorrent - mały i szybki. Nie przepadam za wielkimi kombajnami oferującymi mnóstwo opcji, których w sumie i tak się potem nie używa. Podoba mi się, że czasem jak wychodzą jakieś demka albo trailery jest możliwość ściągnięcia ich za pomocą torrenta, czasem idzie o wiele szybciej niż normalne ściąganie http z serwera, który jeśli plik jest popularny szybo się zatyka. Poza tym nadaje się właśnie do ściągania wszelkiego rodzaju dystrybucji linuksów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4ty 0 Napisano 8 Grudzień 2007 Tylko moorhunt no ale to p2m. Jedynie do pojedynczych piosenek-bearshare (oczywiście oryginały mam w domu i ściągam tylko kopie zapasowe, bądź tylko po to żeby przesłuchać raz i usunąć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Evil-one 0 Napisano 25 Grudzień 2007 utorrent + torrentleech + btgigs + polishtracker = wszystko czego sobie zyczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v0yag3r 0 Napisano 25 Grudzień 2007 A cosik oprócz torrentów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parlan 0 Napisano 25 Grudzień 2007 Z p2p to uzywam utorrenta (mininowa itd) i bearshare (a w sumie uzywalem bo juz cos go nie wlaczam) ale ogolnie od p2p odchodze, komp sie zmula etc. Coraz czesciej siedze na op2m - szybciej listuja sie pliki i transfer (prznajmniej dla mnie) jest duzo lepszy. na RSa można kupić abonament - 25zł na miech wychodzi, a można ściągać do woli (chociaż jest limit 25GB/5dni) ale i tak cena jest spoko jak za jakość usług... Wystarczy pozmieniac sobie ustawienia w proxy - za pomaca na przyklad proxy switcher i masz problem z glowy - to jest jest nie masz dynamicznie przydzielanego ip oczywiscie. Aha tylko uwazaj zeby ci admin porta nie przycial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach