Skocz do zawartości
kill

Katastrofa Samolotu Prezydenckiego

Rekomendowane odpowiedzi

Czuje się intensywnie wplątany w tą dyskusję ,więc mam zamiar rozwiać wszelkie wątpliwości. Wbrew temu co wszyscy myślą jestem mocno przeciwny chowaniu Prezydenta na Wawelu. Wypraszam sobie "tańczenie jak mi zagrają" bo trwam w tych poglądach nie rok nie dwa, a znicz i kwiaty głównie pojechaliśmy złożyć pod sztabem generalnym gdzie niewiele się mówi o oficerach ,którzy zginęli, i swoją przyszłość wiąże z wojskiem. Kill przepraszam za to co powiedziałem, rzeczywiście zachowałem się jak prącie, emocje wzięły górę. Jak kogoś uraziłem też chciałbym go przeprosić, wszyscy się mocno zagalopowaliśmy, znikam z tego tematu, bo polemika tutaj wymyka się trochę spod kontroli. Mam nadzieje ,że dalej będziemy mogli normalnie ,pokojowo gadać o grach. End of story, koko-dżambo i do przodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeden powód żeby go na Wawelu pochować. Sam nienawidząc Rosji i robiąc wszystko aby im dokopać najprawdopodobniej się zabił. Dzięki tej katastrofie możemy odbudować nasze dobre stosunki z Rosją. Jeśli tego inni nie spartaczą to będzie największy sukces polskiej polityki i zrazem największa ironia. Zawsze byliśmy otoczeni przez 2 super mocarstwa. Niemcy od zachodu i Rosję od wschodu. Jako że z Niemcami mamy przyszedł czas na Rosję. warto też dodać że Rosja ma surowce których Polska nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszny jest ta żałoba i Ci ludzie robiący wszystko na pokaz. Właśnie oglądałem wiadomości na tvp1, było wejście prosto z pod belwederu, w tle masa ludzi i u wszystkich banan na ryju bo są w tv. Więc pytam gdzie ta żałoba, najbardziej rozwala mnie jak różne persony próbują na siłę się rozpłakać by pokazać jak im jest żal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie jestem przeciw pochowaniu Lecha kaczyńskiego na Wawelu. Przecięż to szopka bedzie przed VIPami z całego świata i czysto polityczne zagranie. Ta tragedia złaczyła naród, a pogrzeb znowu podzielił. Zwolennicy PiSu i ''czarni'' chcą ugrać jak najwiecej dla siebie nie widząc, że tą decyzją spolaryzowali społeczeństwo. Innymi słowy: stracą. Będą kpiny, bo jak inaczej traktować Kaczyńskiego wsród królów Polski? Tak jak dzielił Kaczyński za życia, tak samo podzielił po smierci. Powazki to byłby maksymalny wybórn nie byłoby dyskusji i naród trzymałby sie razem. Ale Dziwisz postanowił z Wawelu przywatny cmentarz zrobic... Na petycje jest już ponad 12tys.podpisów przeciw do 4tys. za Wawelem. To chyba o czymś świadczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutnie jestem przeciw pochowaniu Lecha kaczyńskiego na Wawelu. Przecięż to szopka bedzie przed VIPami z całego świata i czysto polityczne zagranie. Ta tragedia złaczyła naród, a pogrzeb znowu podzielił. Zwolennicy PiSu i ''czarni'' chcą ugrać jak najwiecej dla siebie nie widząc, że tą decyzją spolaryzowali społeczeństwo. Innymi słowy: stracą. Będą kpiny, bo jak inaczej traktować Kaczyńskiego wsród królów Polski? Tak jak dzielił Kaczyński za życia, tak samo podzielił po smierci. Powazki to byłby maksymalny wybórn nie byłoby dyskusji i naród trzymałby sie razem. Ale Dziwisz postanowił z Wawelu przywatny cmentarz zrobic... Na petycje jest już ponad 12tys.podpisów przeciw do 4tys. za Wawelem. To chyba o czymś świadczy.

Fakt , tak jak go ludzie widzieli przed śmiercią , tak i już zaczęli go widzieć po śmierci. Wszyscy jakby przebudzili się z tego snu , w który nas wprowadzono po katastrofie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem teraz wiadomości na TVN 24. Watykan przysyła swojego reprezentanta by poprowadził mszę żałobną na Wawelu. Krótko mówiąc - przypominają Dziwiszowi kim jest i dają mu jasno do zrozumienia by się chłop nie wygłupiał. Nie będzie miał swojej mszy papieskiej, którą mu zabrali po śmierci Jana Pawła II. I kiedyś mu się to wypomni. Tak samo Jarkowi i PiSowi.

Teraz każdy zwala pomysł pochówku na innych i nikt się do tego nie przyznaje. Będzie z tego komisja śledcza zapamiętajcie moje słowa. Większego cyrku jeszcze nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo, bardzo nieudane posuniecie...

W chwili kiedy wiekszosc narodu postanowila przymknac oko na nieudolna i wypaczona prezydenture - taki myk...

Jarus staje sie prawdopodobnym kandydatem pisu na prezydenta, aby kontynuowac "misje" brata.. Masakra jakas.. Brak tylko "mocherow" i ojca-dyrektora do pelnej szopki..

Leszkowi zawdzieczam bardzo udana migracje zarobkowa - za co zawsze bede mu wdzieczny i nigdy nie zapomne :biggrin: ale na Wawelu chowalo sie ludzi za to co zrobili, lub kim byli za zycia, a nie tylko dlatego, ze zgineli.

Faktycznie, jak ktos tu wczesniej wspomnial, czeka nas teraz beatyfikacja - nowy patron pilotow, jak znalazl.. :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojciec dyrektor już bardzo dzielnie zajął się dorabianiem 10 dna Głos Rydzyka

a najlepszy myk to będzie jak PIS przy każdej możliwej politycznej okazji będzie powoływał się na śmierć Prezydenta

Edytowane przez Funk_X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ludzie to nie ma sensu pochowają sobie gdzie go będą chcieli tak naprawdę my na to wpływu nie mamy , tak samo mało mnie to obchodzi jak i jego śmierć. Szczerze tak sobie pomyśleć to mi w cale nie przeszkadza , że będzie leżał na wawelu no bo co mnie to obchodzi , ważne , że nie u mnie w domu czy na moim podwórku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

a najlepszy myk to będzie jak PIS przy każdej możliwej politycznej okazji będzie powoływał się na śmierć Prezydenta

Obawiam się, że jest to bardzo możliwe. W telewizji pokazują ludzi opłakujących prezydenta, którzy mówią o tym, że potrzeba kogoś "kto będzie kontynuował jego dzieło" (może nie dosłownie to, lecz w tym tonie, równie wzniośle). 5 lat temu mieliśmy dziadka z wehrmachtu (o czym już nikt nie pamięta, bo nie wypada...), dzisiaj mamy męczennika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najzabawniejsze jest to jak fałszują sondy internetowe np. http://wyborcza.pl/1,75478,7768404,Prezydencka_para_spocznie_na_Wawelu.html - dzisiaj w nocy sytuacja była zupełnie odwrotną z bardzo duża przewagą na pochówek w Warszawie, a teraz ! Żałosne... nie dość, że media publiczne kłamią, to w internecie również ! W tym kraju robi się naprawdę nie dobrze.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najzabawniejsze jest to jak fałszują sondy internetowe np. http://wyborcza.pl/1,75478,7768404,Prezydencka_para_spocznie_na_Wawelu.html - dzisiaj w nocy sytuacja była zupełnie odwrotną z bardzo duża przewagą na pochówek w Warszawie, a teraz ! Żałosne... nie dość, że media publiczne kłamią, to w internecie również ! W tym kraju robi się naprawdę nie dobrze.. :(

A czy powyższa sonda nie stała się po prostu dla obu stron "polem bitwy"?. Co jak co ale sondy, znajdujące się przy jednym z wielu artykułow, w jednym z wielu serwisów, rzadko kiedy przyciągają w sumie 131.000 ludzi... Chyba ludzie zaczęli wysyłać między sobą linki, żeby zagłosować "na swoim"? Coś jak pojawiające się na ps3site niusy, by oddawać głosy na "nasze" gry przy okazji jakiś konkursów:)

I niestety obawiam się, że my "niezachwyceni" Wawelem, możemy jednak być w mniejszości. Naród kocha, i świętych, i tragedie. Przypomnijcie sobie śmierć Jana Pawła II - wówczas też nie było umiaru w żałobie. Na szczęście papież "należy" do KRK, a Watykan jest BARDZO powściągliwy. Widać to chociażby w tym, że Jan Paweł II nie został jeszcze beatyfikowany, mimo, że wszyscy, na fali emocji, bez namysłu, obwoływali go świętym.

BTW - rada Warszawy nada dzisiaj Kaczyńskiemu honorowe obywatelstwo. Sam pomysł pojawił się dwa dni wcześniej, i jedynie z powodów proceduralnych robią to dopiero dzisiaj. Mam nadzieję, że w przyszłości nasi włodarze (kimkolwiek będą) wpadną na pomysł, by po śmierci danej osoby można było nadać jej taki tytuł dopiero rok po fakcie - kiedy już emocje opadną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po prostu ukazuje w jakim kraju żyjemy, dziennikarze, politycy, klechy to jedna banda która tylko patrzy jak zrobić nas w chu*.

Omamić i wyciągnąć kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet Matka Ziemia się buntuje - jak tak dalej pójdzie to nikt do nas nie przyleci.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie jak tuż po katastrofie pojawiły się w TV informacje, że Brazylia ogłosiła trzydniową żałobę narodową ? Ogłosiła, ale 8 kwietnia w związku z tragiczną powodzią w Rio de Janeiro, o czym nie było sensu wspominać. Tak samo o tym, że zginęło tam kilkaset tysięcy ludzi. Szkoda, że nie powiedzieli o fali samobójstw w związku ze śmiercią prezydenta. W końcu w Polsce na pewno ktoś popełnia samobójstwo każdego dnia, więc czemu nie dorobić do tego ideologii i nie wykorzystać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.bruneinews.net/story/621226

http://www.dawn.com/wps/wcm/connect/dawn-content-library/dawn/the-newspaper/international/brazil-flood-kills-100-as-record-downpours-ease-840

Z tą liczbą ofiar przesadziłem, ale blog z którego dowiedziałem się o tym tak zaszalał z ilością. Jak widać nikomu nie można już ufać :pardon:

Co do żałoby w Brazylii, patrząc po tych stronach - bardziej obiektywnych niż nasze media w tych dniach - trudno mieć wątpliwości z jakiego powodu została ogłoszona. Chyba, że mowa o dwóch różnych żałobach, jeszcze googlnę później w tej sprawie ;)

edit: o "polskiej" żałobie w Brazylii nic nie znalazłem...już chyba nic więcej dodawać nie trzeba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tej polskiej żałobie w Brazylii to chyba prawda, mówili o tym w zachodnich mediach (min. CNN).

To co mnie najbardziej dziw, to te tłumy przed pałacem. Od kilku dni ludzi nie ubywa, mimo, że trzeba poświęcić 8-10 godzin! To jest naprawdę coś niesamowitego, aby poświęcić tyle czasu, aby pokłonić się nad trumnami pierwszej pary. Szczególnie, że z Kaczyńskiego się śmiano, szydzono (niektórzy robią to nawet po śmierci), czekano tylko na najmniejszy błąd. Teraz? Wszyscy płaczą, przepraszają itp. A najlepsze w tym jest TVN, aż śmiać mi się chcę jak ich oglądam. W Szkle Kontaktowym ludzie dzwonili i z łamiącym się głosem, bili się w pierś, że tak traktowali prezydenta. Mimo, że nie byłem zwolennikiem prezydenta (na pewno lepsza prezydentura od dwóch poprzednich wybrańców narodu), to go szanowałem, a teraz wielką przyjemnością oglądam TVN i wysłuchuje tych wszystkich przeprosin i wielkich podniosłych słów. Kto wie, może Wojewódzki jeszcze zapłacze na antenie... :laugh:

PS. Radosław Sikorski wczoraj powiedział, że szanował prezydenta... żałosny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mimo, że nie byłem zwolennikiem prezydenta (na pewno lepsza prezydentura od dwóch poprzednich wybrańców narodu)

Ekhm... uwazasz ze Lech Kaczynski byl lepszym prezydentem od Kwasniewskiego??

Albo moze nie odpowiadaj. Starczy juz debat :)

Nie no nie moge.. Kaczynski??? Hooy tam juz ze Kwach byl komuchem i lubial popic. Ale przynajmniej sie jakos prezentowal. Potrafil zachowac "na salonach". Zone mial ladna. I potrafil powiedziec cokolwiek w innym jezyku. Zreszta jakichkolwiek atrybutow by nie wymieniac, sam fakt ze za Kwacha nie wstydzilem sie swojego prezydenta miazdzy Lecha w tej rywalizacji.

Moim zdaniem oczywiscie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie , że kampania wyborcza wystartowała.

J szczerze to już mi się niedobrze robi od tego całego dramatu. Reporterzy zaczęli zadawać debilne pytania , bo już nie mają tych normalnych pytań. Głupie spekulacje , szukanie na siłę winnego po stronie rosyjskiej , a prawdy i tak się nie dowiemy , bo "treści intymne nie zostaną ujawnione".

Żenada , media polskie jak zawsze wyolbrzymiły wszystko do kolosalnych rozmiarów.

Dobrze , że jeszcze są jeszcze ludzie którzy nie poddali się tej propagandzie i trzymają się swoich poglądów. Dobrze , że wyrażamy swoje zdanie (wawel). Mimo to PIS zdobył sobie masę głosów na wybory prezydenckie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo to PIS zdobył sobie masę głosów na wybory prezydenckie.

Nie kurfa.. Jak jAREK zostanie prezydentem to ja juz pierdole - do polski nie wracam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się tylko obawiam, że na fali wykreowanego śnieżnobiałego wizerunku Kaczyńskiego ludzie z chęci kontynuowania jego "dzieła" wybiorą Jarosława i będziemy mieli hardcore'ową wersję dotychczasowej głowy państwa :wacko: Jak tyle osób jedzie przez pół Polski, żeby postać cały dzień w kolejce a następnie uklęknąć, pogapić się w kamerę i pochwalić się patriotyzmem przed znajomymi, to można się wszystkiego spodziewać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to wykorzystają w taki sposób , to będzie to bardzo nieczysta zagrywka ze strony PISu. No ale w końcu to jest polityka , wyścig szczurów. Czego to się nie robi dla zdobycia władzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kurfa.. Jak jAREK zostanie prezydentem to ja juz pierdole - do polski nie wracam..

A nam, Polakom w Polsce, pozostanie włączać TV jedynie po to by pograć na PS3;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tfu wypluj te słowa, wtedy to tylko pozostanie mi harakiri.. chociaż z drugiej strony wybierając między pis,po, sld, psl, to tak jak wybierać między złem.... a złem, więc i tak mamy.. przeje!@#$, bo cudu bym się nie spodziewał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi