Skocz do zawartości
kill

Katastrofa Samolotu Prezydenckiego

Rekomendowane odpowiedzi

Politycy PO przynajmniej nas nie ośmieszają tak bardzo za granicą. Liczę, że jeśli nawet Jarosławowi przybyłoby wyborców to...hmm...obecnie mniej patriotyczna (?) część społeczeństwa zmobilizowałaby się po raz drugi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Decyzja o pochowaniu prezydenta miała zjednoczyć polaków.

Co rozumiecie przez to zdanie? Zjednoczyć w jakim sensie?

Aby każdy poczuł się patriotą , a później oddał swój głos na równie dobrego brata prezydenta , który będzie kontynuować jego "dzieło"...? Pewnie o to chodziło , "zrobimy bohatera narodowego , wywołamy w ludziach żal , smutek , połączymy ich w tym stanie a później poprosimy o głosy. W takim stanie trudno będzie im odmówić i na pewno zyskamy dużo głosów ludzi otumanionych tragedią"

Takie mam odczucia , szczególnie po wypowiedziach ludzi z kościoła , którzy wydają się mieć dużo wspólnego z PISem.

Jednak okazuje się , że plan nie wypalił , ludzie nie chcą takiego bohatera. Analogicznie telewizja zaczyna kończyć swój dramat i przerzucają się na "śledztwo" w poszukiwaniu rosyjskiego kozła ofiarnego - "stop metalu z którego była zrobiona blacha był zrobiony w rosji , był zły!" , "panie pilocie , pan również podjął by taką decyzje , prawda?" , " wieża kontrolna operowała jednostkami metrycznymi , a piloci imperialnymi" , "operator z wieży kontrolnej nie znał angielskiego" , ludzie na amatorskich filmikach szukają żywych członków załogi i strzelającego do nich Rosjanina... paranoja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tfu wypluj te słowa, wtedy to tylko pozostanie mi harakiri.. chociaż z drugiej strony wybierając między pis,po, sld, psl, to tak jak wybierać między złem.... a złem, więc i tak mamy.. przeje!@#$, bo cudu bym się nie spodziewał.

dlatego wybory w Polsce polegają na wyborze mniejszego zła !

szczerze mówiąc to nie wierze w to aby Jarek startował w wyborach prezydenckich. to by świadczyło tylko o jego pazerności. zresztą jeżeli by ktoś go wybrał to pewnie tylko z litości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polsat News przeprowadził sondaż (ciekawe czy nie boją się oburzenia ludzi, że w czasie żałoby sondują społeczeństwo...)

http://wiadomosci.ga...pl/Wiadomosci/1,80271,7779459,Po_katastrofie_prezydenckiego_samolotu_Platformie.html

Najciekawsze: PO która straciła prawie 11 punktów procentowych, inne partie bez większych zmian.

16% nie wie, na kogo odda głos (dwa razy więcej niż 2 tygodnie temu)

Jeżeli chodzi o Wawel - 47% nie popiera, 44% popiera

EDIT: ja na razie podchodzę z dystansem do tych informacji, co i wam również polecam.

Edytowane przez kubulek86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polsat News przeprowadził sondaż (ciekawe czy nie boją się oburzenia ludzi, że w czasie żałoby sondują społeczeństwo...)

http://wiadomosci.ga...pl/Wiadomosci/1,80271,7779459,Po_katastrofie_prezydenckiego_samolotu_Platformie.html

Najciekawsze: PO która straciła prawie 11 punktów procentowych, inne partie bez większych zmian.

16% nie wie, na kogo odda głos (dwa razy więcej niż 2 tygodnie temu)

Jeżeli chodzi o Wawel - 47% nie popiera, 44% popiera

EDIT: ja na razie podchodzę z dystansem do tych informacji, co i wam również polecam.

A gdzie WiP..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dwa tygodnie jak żałoba przestanie być modna sądzę, że wszystko wróci do normy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby Jarek wygrał wybory to mielibyśmy jeszcze gorzej niż za Lecha. Dziwi mnie jeden fakt, patrząc na forum oraz na moją rodzinę, pełnoletnich znajomych to wszyscy mówią, że głosować nie będą na PiS/ich kandydata, ale jakoś w sondażach tego nie widać. Teraz PiS będzie na każdym kroku kampanii wyborczej wspominać wspaniałego Lecha oraz ich kandydata, który będzie jego idee kontynuował. Na tej katastrofie tylko PiS może skorzystać.

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Youtube pęka w tych filmikach , oto jeden z nich

http://www.youtube.com/watch?v=im6hSCxXvb0&feature=related

Odwołując się do kwestii pochowania na Wawelu . Na wstępie powiem , że jestem przeciwnikiem ceremonii pogrzebowej w Krakowie . Wawel jest częścią historii Polski , a by się wpisać w Nią trzeba się przysłużyć . Oczywiście w dzisiejszych czasach trudno o dokonanie wielkich czynów jednak patriotyzm prezydenta nie wystarcza. Kaczyńskiego próbują pochować na zasadzie motywu śmierci Sikorskiego. Twierdzą , że prezydent podobnie jak i on zginął na służbie i dlatego zasługuje na miejsce tuż obok Jagiellonów . Mimo to należy wspomnieć , że katastrofa Tupolewa przygwoździła Rosjan na oczach całego świata w sprawie zbrodni katyńskiej.

Teraz , Lech Kaczyński został ogłoszonym honorowy obywatelem miasta Warszawa jako były prezydent stolicy . Więc dlaczego akurat Kraków? Wszyscy nasi prezydenci są pochowani w Warszaawie . Według mnie decyzja . choć obecnie nawet nie wiemy od kogo wyszła impulsywnie . Nawet jeśli już zapadła to niech chociaż pochowają go na Powiązkach nim zadecydują o Wawelu - przecież Słowacki , który również nim został złożony na Wawelu znajdował się na Powiązkach . Nie mam zamiaru więcej się rozpisywać , powodów do uzasadnienia mego zdania jeszcze jest jednak nie czas na takie spekulacje

Edit :

skurwys

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hanti nom YT pęka od tego filmiku. Ale wątpię, aby ktoś strzelał do ,,rozbitków", gdyż wszyscy już dawno nie żyli. Najprawdopodobniej były to wybuchy z broni pracowników BORu, kule pod wpływem ciepła poprostu wystrzeliwały. Nawet jakby to ruscy to wolę się tego nie dowiedzieć niż mieć 3 wojnę światową z udziałem broni jądrowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a 2012 się zbliża... Czujecie to mrowienie w okolicach moszny?

A tak serio, fajnie będzie jak darujemy sobie te wszystkie teorie spiskowe, bo są one, powtórzę się - teoriami - niepodpartymi i na dodatek tylko nakręcają co naiwniejsze dusze na forum. Dajmy z tym spokój i oddajmy się żałobie. Niepowetowana strata nas dosięgnęła, czas refleksji nad kruchością życia. Czy nie o tym prawi telewizja? Tak wszystko łykacie jak głodne pingwiny, a nie potraficie się skupić na tym co najistotniejsze - Strata, ludzka i moralna.

Wnioskuję o 2 minuty ciszy forumowej.

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej rozwala mnie to, że nagle w nas Polakach odzywa się duch PATRIOTYZMU, nagle hieny telewizyjne oświadczają, że oddawanie hołdu prezydentowi to kwintesencja patriotyzmu, i każdy z nas przecież jest patriotą...

Wiec pędzimy do Pałacu Prezydenckiego i w krótkim wywiadzie oznajmiamy jacy z nas szczęściarze, że nam się "UDAŁO" zobaczyć trumne.

Mi osobiście się wydaje, że równie dobrą oznaką PATRIOTYZMU, jest oddanie hołdu zmarłemu Prezydentowi w domu, chwilą ciszy, bądź jak to zrobił mój przyjaciel, udał się na najwyższy szczyt Karkonoszy - "Śnieżka"

Nagle skurwiałe media podały nam definicję PATRIOTYZMU i idzie każdy składać kwiatki, wsiada do pociągów lud, który życzył kaczkom śmierci, bluzgał na nich i wyrażał swą nienawiść, co miało swoje odbicie w 10 % poparciu dla Pana Lecha Kaczyńskiego.

Teraz Polaki, płaczą, rozpominają i jacy my ku.. biedni jesteśmy... NIECH NAM CAŁY ŚWIAT WSPÓŁCZUJE bo przecież jesteśmy patriotami...

Dodajmy do tego demonstracje anty Wawelskie i mamy ot cały obraz Polaka w żałobie i wzorowego Patriotę.

Osobiście uważam, iż znaczna większość naszego społeczeństwa robi to na pokaz i po to by moralnie się usprawiedliwić, że jest się patrotą... Nie ważne, że jeszcze tydzień temu besztali kaczorów od złodzieji, chu.. itp itd - wtedy to co nie byli Patriotami? Teraz skomlą, że nie zgadzali się z Prezydentem, ale to był ich Prezydent dlatego teraz biorą namioty na plecy, wsiadają do kibli PKP bo nie ma miejsca nigdzie i lecą do KRAKOWA pod Wawel zegnać swojego najukochańszego Prezydenta, którego ogłośmy KRÓLEM I ŚWIĘTYM męczennikiem i Hiobem uciskanych Polaków .. Śmiać mi się chce i kolejny raz się wstydze za naród.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla rozluźnienia atmosfery... coś na czasie... :)

1271861646_by_geraven.jpg

1271795402_by_zelu1smerf.jpg

1271867675_by_AnotherGuy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ostatni obrazek pokazuje jak łatwo jest komuś przypisać złe cechy które często są nieprawdziwe a te dobre przypisują często za późno .

Co do ,,wypadku" - dla kumatych zostaje wiele pytań bez odpowiedzi a reszta odpowiedzi kreowana jest przez media które wszyscy wiedzą jakie są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ostatni obrazek pokazuje jak łatwo jest komuś przypisać złe cechy które często są nieprawdziwe a te dobre przypisują często za późno .

Co do ,,wypadku" - dla kumatych zostaje wiele pytań bez odpowiedzi a reszta odpowiedzi kreowana jest przez media które wszyscy wiedzą jakie są

Taaa. Bo Lesiu byl zajebisty i blyszczal na salonach. Wszystko co jest napisane na tym democie po lewej to prawda.

A teraz Jarus drugi bohater bedzie bohatersko kontynuowal misje brata bohatera. Wstydu kurwa nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi o Lecha K tylko o ogólny zarys jak jest a zresztą mam podobne zdanie do ciebie ale o ludziach których nie ma wśród żywych i głupio mówić źle . A co do Jarosława to Żal mi go trochę ogłady po śmierci brata a nie sie wtrynia gębą do koryta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodziło mi o Lecha K tylko o ogólny zarys jak jest a zresztą mam podobne zdanie do ciebie ale o ludziach których nie ma wśród żywych i głupio mówić źle . A co do Jarosława to Żal mi go trochę ogłady po śmierci brata a nie sie wtrynia gębą do koryta

I ja sie zgadzam. Nie wypada mowic zle o 'nieobecnych' i od katastrofy nie mialem zamiaru. Ale nasz kochajacy patos narod (a konkretniej media i wladza) predko poszedl w druga strone i napompowali Kaczke do bohatersko-meczenniczych rozmiarow. Wiec ja postanowilem przy kazdej sposobnosci eksponowac te wszystkie cechy z lewej strony demota. Zeby wyrownac proporcje.

A Jareczek, jestem przekonany, zazdroscil bratu prezydentury i pewnie jak mu zadzwonili ze samolot sie rozbil to jego niedowierzanie bylo podwojne: 'moj brat nie zyje?' 'moge byc prezydentem?'.... Wstyd wstyd wstyd. Zobaczycie kampanie Jarka jak bedzie wygladala. Czarno-biale filmy ze zdjeciami z kraksy, z pogrzebu, 'ich misja' cokolwiek to znaczy, a na koncu czarnobiale zdjecie s.p. prezydenta podpisane 'Lech Kaczynski' ktore powoli nabiera kolorow i napis Lech zmieniajacy sie w Jaroslaw... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja sie zgadzam. Nie wypada mowic zle o 'nieobecnych' i od katastrofy nie mialem zamiaru. Ale nasz kochajacy patos narod (a konkretniej media i wladza) predko poszedl w druga strone i napompowali Kaczke do bohatersko-meczenniczych rozmiarow. Wiec ja postanowilem przy kazdej sposobnosci eksponowac te wszystkie cechy z lewej strony demota. Zeby wyrownac proporcje.

A Jareczek, jestem przekonany, zazdroscil bratu prezydentury i pewnie jak mu zadzwonili ze samolot sie rozbil to jego niedowierzanie bylo podwojne: 'moj brat nie zyje?' 'moge byc prezydentem?'.... Wstyd wstyd wstyd. Zobaczycie kampanie Jarka jak bedzie wygladala. Czarno-biale filmy ze zdjeciami z kraksy, z pogrzebu, 'ich misja' cokolwiek to znaczy, a na koncu czarnobiale zdjecie s.p. prezydenta podpisane 'Lech Kaczynski' ktore powoli nabiera kolorow i napis Lech zmieniajacy sie w Jaroslaw... :)

:rofl:

rewela, przez chwile myslalem, ze juz jestem nad urna.. nie to nie urna - to uryna.. :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA HA wiadomość z przed paru minut prokuratura przeanalizowała filmik z internetu-strzały i olali go z powodu słabej jakości -żal to było wiadome że tak będzie srają się ruskich i tyle godzina katastrofy trudna do podania ściemnianie z czarnymi skrzynkami żal żal chce prawdy

Edytowane przez 1908borsuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1908borsuk, gdyby to był naprawdę zamach to chciałbyś się tego dowiedziedzieć? Bo ja szczerze mówiąc wolę nie wiedzieć i żyć w ,,zakłamaniu". Gdyby to był zamach to 3 wojna światowa mogła by być faktem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zastanawia mnie, a wręcz irytuje fakt, że media i ludzie w przeciągu kilku sekund mogą zrobić z człowieka małego "takiego tyci, tyci", człowieka wielkich rozmiarów. Człowieka, który nic nie robiąc dla Polski, zdobył takie poszanowanie, że wylądował u boku Piłsudskiego, czy innych poprzedników, królów, robaków, nie wiem.

Najlepsze jest to, że parę miesięcy wcześniej, wszyscy mieli ciężko wyjebane na tego prezydenta, a wręcz wieszali na nim psy, a teraz ? Z ust osoby, od której słyszałem te negatywne epitety, słyszę teraz pozytywne rzeczy, na temat tejże osoby, dość tej hipokryzji.

Zauważcie, że ten samolot, a raczej ten wypadek, jest zajebiście symboliczny.

Przypomina, a wręcz odwzorowuje Polskę. Gdzie, samolot ma kilkanaście lat, lata choć nie może, i jest odnawiany (efekt odgrzewanego kotleta) tyle na ile jeszcze pozwoli ... Efektem ?

W końcu runął.

Tak samo jest z Polską, od 15 lat, ci sami ludzie zasiadają w sejmie, ci sami ludzie wydają ustawy, i ... no kupę robią. Zamiast zajmować się tymi pierdołami, zajęliby się wyposażeniem polskich rządów.

No tak, samoloty za pieniądze rządowe, muszą się długo trzymać.

Zginęli ludzie, samolot pozostał.

Zostanie wybrany nowy sztab dowodzący (hi,hi,hi, jak to brzmi ;) ), i dalej będą latali drugim trupem do końca, aż zostaną wybite wszystkie, i wtedy przyjdzie czas na jakieś zmiany.

Zresztą co za debil, ładuje do jednego samolotu cały sztab dowodzący, całe dowodzenie sił zbrojnych, i wielu ważnych, narodowych instytucji ?

A tu dziennikarze, cwaniaczki, pyk ... my sobie kupimy bilety, i polecimy samolotem, zaraz obok was.

Jak to powiedział Damianero: "Jestem zwolennikiem czarnego humoru, i cieszę się, że prezydent zginął, przynajmniej nie powie, że zrobił coś dla naszego kraju ... ha ha ha, kurwa ale nie śmieszne."

Pamiętacie incydent z Gruzji, gdzie prezydent rozkazał lądować tutaj, i kropka. Pilot się nie zgodził "nie panie prezydencie, tu jest zbyt niebezpiecznie, wylądujemy na następnym",

prezydent ostro się zbulwersował, zwyzywał pilota od tchórzy, a na drugi dzień już miał innego. Zapewne wzięli takiego, przytakującego: "tak, panie prezydencie, tak" ...

"Proszę lądować tu, w te drzewa"

"Tak panie prezydencie" ... ziuuuu pyk.

To też mogło być to.

Warto także wspomnieć, że skutkiem rządów Lecha Kaczyńskiego, była kolosalna emigracja 3 mln, ludu.

A ja się tylko obawiam, że na fali wykreowanego śnieżnobiałego wizerunku Kaczyńskiego ludzie z chęci kontynuowania jego "dzieła" wybiorą Jarosława i będziemy mieli hardcore'ową wersję dotychczasowej głowy państwa :wacko: Jak tyle osób jedzie przez pół Polski, żeby postać cały dzień w kolejce a następnie uklęknąć, pogapić się w kamerę i pochwalić się patriotyzmem przed znajomymi, to można się wszystkiego spodziewać...

Może nie tyle co "z chęci kontynuowania jego "dzieła", a z sentymentu.

Tak też może być.

Też mi nie pierdol, że którykolwiek z braci Kaczyńskich był w czymś dobry, nawet aktorstwo im nijako wychodziło ... :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako człowieka to go szkoda , ale jako polityka to już nie i mam nadzieję , że naród nie zechce aby kontynuowano jego 'dzieło". Reszty polityków z samolotu nie znam , ale chodzą głosy , że byli tam dobrzy politycy. No i oczywiści zwykli ludzie , o których tak mało się mówiło , ze teraz ta katastrofa stała się katastrofą jednego człowieka... podwójna tragedia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego grona osób, które tam zginęły, to najbardziej mi szkoda Wassermanna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego grona osób, które tam zginęły, to najbardziej mi szkoda Wassermanna.

PZPR’owski prokurator ścigający opozycję później stał się wielkim patriotą i katolikiem, a dzisiaj to już jest bohaterem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wszystkich zwolennikow wszelakich teorii spiskowych - powaznie nie rozumiecie, ze to ostatnie miejsce na globie w ktorym rosjanie chcieliby widziec polski samolot z prezydentem - na glebie? Co zreszta dosc ciekawie oddaje ten dowcip:

- Dlaczego początkowo po wypadku pod Smoleńskiem podali, że zginęło 136 osób?

- Bo kopali za głęboko...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznać musicie, dziwne zrządzenie losu, że akurat w 70 rocznicę, z najważniejszymi osobistościami państwa polskiego.

Ja żadnych teorii spiskowych tutaj nie widzę, przynajmniej zdrowy rozsądek, nie dopuszcza takich myśli, do łba.

Rosjanie za wiele by ryzykowali takim czynem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi