Skocz do zawartości
Patricko

Test Drive Unlimited 2

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad ta gra. Panowie, krótko - warto? Nadal nie działają wycieraczki, nie ma własnej muzy i nie mozna wyłączyć auta? Takie smaczki zawsze dawały tej grze uroku. Jak wygląda framerate? Pozdro.

Wg. mnie warto.

Co prawda jest to co wspominasz, jednak ja juz o tym zapomniałem. Z muzyka radzę sobie tak że puszczam na te same głośniki muzę z komputera. Framerate jest w porządku, jedyne przycinki zdażają się gdy obok ciebie pojawić się ma większa liczba graczy (dogrywają się) - nie grając online tego nie uświadczysz. Jednak nie grając online traci się sporo frajdy. Poza znaną z 1 części integracją z innymi graczami (no kluby dopiero raczkują), jest możliwość dokupienia z psn kasyna, w którym można spędzić naprawdę długie godziny wypełnione masą frajdy. Wracając do gry jest co robić. Dwie wielkie wyspy do objechania (Ibiza ciut mniejsza, ale osobiście bardziej mi się podoba), wyścigi podzielone na mistrzostwa, do których trzeba mieć licencję i odpowiedni samochód. Dużo misji dodatkowych (które są wg, mnie sporo łatwiejsze niż te z 1 części). Jest offroad, do którego podchodziłem z rezerwą, a polubiłem go bardzo. Do kupienia dużo domów (w tym jachty) i sporo samochodów - co prawda brakuję np lambo i kilku modeli, które były w 1 części a z chęcią bym się przejechał nimi ponownie. Liczę na jakieś porządne dlc i motory...

Ogólnie polecam. Zagrywam się w TDU2 wieczorami od wielu dni i nie cisnąc na najszybsze robienie wszystkiego zostało mi jeszcze trochę do ogrania. :thumbsup:

Edytowane przez kremulek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :) może zamówię jeszcze dziś. Jeśli nie to to spróbuje MC:LA.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde właśnie wygrałem turniej pokera i nie dostałem wygranej kasy. Co się dzieje z tymi serwerami, miał ktoś podobny problem ?

Edytowane przez Profesor Resor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde właśnie wygrałem turniej pokera i nie dostałem wygranej kasy. Co się dzieje z tymi serwerami, miał ktoś podobny problem ?

Ja parę razy nie dostałem wygranej z automatów i ze 2 razy jak zostawiłem sobie trochę żetonów, żeby nie wymieniać za każdym razem,

to jak wrociłem do kasyna to okazało się, że żetony wyparowały :(

Jakiś bug w grze.

Na oficjalnym forum też na to narzekają, że takie cuda się zdarzają.

Edytowane przez janki41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super 200k cc poszło w plecy.:verymad:

Na oficjalnym forum też na to narzekają, że takie cuda się zdarzają.

Ładnie rymujesz :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie rymujesz :biggrin:

:rofl:

Edytowane przez janki41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poeta się znalazł :biggrin:

Janki, jak Ty zgarnąłeś tyle kasy na automatach?? I ile czasu Ci to zajęło? :blink:

Resor, tak czy siak byś przepuścił tą kasę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janki, jak Ty zgarnąłeś tyle kasy na automatach?? I ile czasu Ci to zajęło? :blink:

A cholera wie...

Gdzieś kiedyś w TDUlife mignęła mi taka zakładka, na której był podany czas ile czasu się w co grało.

Na automatach mam nagrane coś koło... 100 godzin :whistling:

Dziś coś słabo daje maszynka...

Dopiero 110k cc wygrałem, a męczę się z tym już 2h :(

Edytowane przez janki41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Wam zadroszczę tego kasyna :( też by mi się kasa przydała. A tym czasem zdenerwowany działaniem TDU2 ostatnio go nie odpalałem tylko splatynowałem AC2 :D

PS. Jak nie w kasynie to jak mam się dorobić fortuny? :)

Edytowane przez Kpt.Bomba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Wam zadroszczę tego kasyna :( też by mi się kasa przydała. A tym czasem zdenerwowany działaniem TDU2 ostatnio go nie odpalałem tylko splatynowałem AC2 :D

Najbardziej dochodowy wyścig to 20 tysi. Fortuna to nie jest ale zawsze coś. Dość łatwy (speed). Wyścig trwa koło 1,5 min i można go powtarzać do bólu. Szkoda, że tak nie jest z wyścigami z serii "cup" w których po objechaniu wyspy dookoła zgarniamy kilka baniek (bodajże 1 mln na Ibizie i 5 mln na Hawajach). Wspomniany wyścig to jeden z pomniejszych wyzwań serii "cup: Hawaii area 2"

dj_slavek.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resor, tak czy siak byś przepuścił tą kasę :P

Jak mnie wszyscy już dobrze znają. biggrin.gif Ale za to potem poszedłem na drugi poziom turnieju (na wejściu daje się tam 100k cc) i odpadłem jako 6 dry.gif a kasy mi nie zabrało happy.gif

Proszę jaki patriotyczny wózek na początku biggrin.gif

A tu jak w Harrym Potterze biggrin.gif

Edytowane przez Profesor Resor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej ;) Czy można zmienić płeć głównej postaci w czasie gry ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc nabyłem sobie superauto, mianowicie:

1296285086.gif

Tak, to jest Bugatti Veyron SuperSport B)

Kosztował mnie niemało, bo niecałe 3 mln$ plus 4 zeta na PSN. Jednak opłacało się, ten samochód to masakra.

Jeśli chcecie zobaczyć jak wyglada w grze to zapraszam na spotkanie wieczorem. Jeździ się niesamowicie, leci ponad 450 km/h. Zbiera zainteresowanie innych graczy. Pięć minut po tym jak wyjechałem nim na ulicę dostałem zaproszenie do klubu :biggrin:, ale nieee... już w jednym słusznym jestem :happy: Przyda się przy konkurencji club vs club.

A jacht jeszcze kupię :whistling: Mam do zrobienia puchar A1 i mistrzostwo Oahu 2, więc kasa jeszcze wpadnie. Zastanawiam się tylko jak zdobyć środki na wszystkie dostępne auta w grze, aby dostać trofik... Chyba będę musiał brać lekcje od Jankiego, który zbiera złote żniwo w kasynie :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba będę musiał brać lekcje od Jankiego, który zbiera złote żniwo w kasynie :teehee:

Hehehe :P

No dobra... szybka lekcja obsługi automatu z łódkami :)

1. Najlepiej jest gdy w salonie jesteśmy sami. Jak się nie da to trudno.

2. Jak mamy pare wolnych automatów (a najlepiej wszystkie), to patrzymy co na nich mamy. Im większa wygrana wisi na bębnach tym bardziej omijamy taki automat.

3. Siadamy przy automacie na którym gówno jest wykręcone po ostatnim graczu i jazda :)

4. Staramy się unikać 4 maszyny jak ognia (2 od prawej), bo na niej prawie nic nie dostaniemy. Najlepsza jest 1,2 i 5.

5. Odpalamy na kompie jakiś film, albo bierzemy się za książkę, a paluszek niech se klika :P

6. Nie zmieniamy automatu bo nagle przestał dawać. Chyba, że kręcimy 30min i cały czas jesteśmy na "0".

Ot i tyle :D

Nawet jak nie trafimy szybko łódek (50/100/250k cc), to i tak po godzinie czasu będziemy mieli nabite około 50k cc (100k $).

Miłej zabawy :thumbsup:

Edytowane przez janki41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Jestem nowym kierowca. Mam dopiero 6 level i śmigam Camaro. Ale z checia bym z kims pogral. Jest ktos chetny na jazde? Moze jakis klub mnie przygarnie? Jak cos prosze pisac na PSN: przemek1201. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. Jestem nowym kierowca. Mam dopiero 6 level i śmigam Camaro. Ale z checia bym z kims pogral. Jest ktos chetny na jazde? Moze jakis klub mnie przygarnie? Jak cos prosze pisac na PSN: przemek1201. Pozdro

O matko...

Człowieku poczytaj trochę http://www.ps3site.pl/forum/topic/55777-club-test-drive-unlimited-2/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i? Widzialem ten temat. A co jest tylko jeden Polski klub? No i nie koniecznie musi byc klub pytam ogólnie czy ktos by nie chcial pograc. I nie musisz sie unosić kolego.

Wcale się nie unoszę :)

Klubów z polski jest około 70 jak narazie.

W tej chwili jest raczej szał na kluby, więc swobodna jazda raczej odpada z okazji przeciążenia serwerów.

Za jakiś tydzień powinno się wszystko uspokoić, więc będziemy mogli wtedy pośmigac :)

A co do samochodu...

W klubach jeździ się głównie Veyronami (co jest dla mnie troche do dupy), ale takie są niestety realnia :(

Skoro masz lev.6 to narazie polecam zebrać wszystkie fotki z gry i wszystkie wraki (w razie co pomogą filmiki na YT).

A pojeździć zawsze można za jakiś czas :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale się nie unoszę :)

Klubów z polski jest około 70 jak narazie.

W tej chwili jest raczej szał na kluby, więc swobodna jazda raczej odpada z okazji przeciążenia serwerów.

Za jakiś tydzień powinno się wszystko uspokoić, więc będziemy mogli wtedy pośmigac :)

A co do samochodu...

W klubach jeździ się głównie Veyronami (co jest dla mnie troche do dupy), ale takie są niestety realnia :(

Skoro masz lev.6 to narazie polecam zebrać wszystkie fotki z gry i wszystkie wraki (w razie co pomogą filmiki na YT).

A pojeździć zawsze można za jakiś czas :thumbsup:

Spoko. Dzieki kolego za instrukcje.:) Lipa ze głównie jezdzi sie Veyronami:/ Ale co tam. Ja bede inny i kupie cos innego:D Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem jezdzi sie veyronami, sam teraz kupuje SS by prac dupe Anglikom ktorzy sa mega bezczelni.. Ale np gralem z francuzami, belgami, niemcami i jak widzieli np ze mam rufa z a2 to zmienili wszyscy na auta a2 i sie pytali, czy to czy moze cos innego.. Kwestia dogadania,jesli jestes hostem ty ustalasz kiedy sie zaczyna wyscig.

Ja dzis sprzedaje jacht, i tak do niego nie jezdze bo jest na ibizie a ja 90 procent czasu spedzam na oahu, by latwiej dobic do trofeum za wszystkie auta choc to i tak bedzie niewiele to zawsze te 4 banki do przodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzis sprzedaje jacht, i tak do niego nie jezdze bo jest na ibizie a ja 90 procent czasu spedzam na oahu, by latwiej dobic do trofeum za wszystkie auta choc to i tak bedzie niewiele to zawsze te 4 banki do przodu

Oo..

Tylko żeby Ci potem nie zabrakło miejsca na samochody w garażu :mellow:

A co do automatów w kasynie to instrucję masz TU :)

P.S.

Jak narazie jestem 37 w rankingu światowym na automatach... i jest mi z tym cholernie źle :(

Bo chcę być minimum w pierwszej 10 :scare: :P

Edytowane przez janki41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam zaglądnąć do Community Racing Center. Nie jestem Stigiem, a zarobiłem już tam parę milionów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam zaglądnąć do Community Racing Center. Nie jestem Stigiem, a zarobiłem już tam parę milionów :)

Dobra rada. Racing Center to też jakaś opcja na kasę :thumbsup: trzeba będzie kiedyś spróbować na poważnie.

P.S.

Jak narazie jestem 37 w rankingu światowym na automatach... i jest mi z tym cholernie źle :(

Bo chcę być minimum w pierwszej 10 :scare: :P

Ty to maniak jesteś, pozytywny oczywiście :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tego race comunity, jakis czas temu gralem o wielka kase, wejsciowe bylo po 25 tysi 8 prob i pierwszy, rekord w speetrapie o 14 pobity, na 2 minuty przed koncem koles mnie pobil o 0.2 km :/ jakos stracilem zapal by tam zagladac, ostatnio jedynie 200 tysi wpadlo ale co z tego, to tylko ruf.. szybciej bym ta kase zdobyl jezdzac wyscig w ostatnich mistrzostwach ech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi