Skocz do zawartości
pitian

Liga 2

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra spokojnie, spokojnie. Mamy czas, nigdzie nam się nie spieszy, poczekamy może ktoś jeszcze dojdzie do ligi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to właśnie miałem na myśli nigdzie sie nam nie spieszy ,to że error jakies turbo włączył to nieznaczy że juz wszystko musi być ustalone ,oni mają juz koplet to niech se wybierają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o mnie chodzi, to tak jak już wcześniej pisałem - mam pracę zmianową i ze mną może być różnie. Teraz robię 12 tki, za 2 mce może będą 8mki. również w weekendy, więc część wyścigów może mi wypaść.

Póki co teraz jest ok (po zmianie dziennej o 19.30 jestem w chacie), ale w przyszłości może być różnie. Mam nadzieję, że w razie czego będziecie wyrozumiali i nagniemy godziny wyścigu do moich (i waszych) możliwości ;) Z pewnością będę was z wyprzedzeniem informował o mojej dyspozycyjności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyobrażam sobie aby w składzie opiekunów ligi był ktoś inny niż Kowi, piti i matijad. Szkoda że Mane odszedł bo był chyba z nas wszystkich najdzielniejszy ^^ Z drugiej strony fajnie że skrzynia biegów nie będzie już do wyboru, Tachografowi czasy okrążeń odrazu pogorszą się o 1,5 sekundy :biggrin:

A twoje o 3,5 z wyłączoną kontrolą trakcji hie hie hie :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie fajnie by było, gdyby można jeszcze było obligatoryjnie zablokować kamerę na taką z kokpitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie fajnie by było, gdyby można jeszcze było obligatoryjnie zablokować kamerę na taką z kokpitu.

Nie no, teraz to chyba trochę Cie poniosło :P Kamera, to już indywidualna kwestia każdego gracza. Nie wpływa na szybkość wychodzenia z zakrętów, ani przyspieszanie, więc każdy wedle uznania jeździ na takiej jaka mu się podoba.

Aczkolwiek gdyby gra taką opcję oferowała, to byłoby spoko. Przynajmniej jak byśmy się umówili na jazdę kokpitu na jakiś wyścig, to by ściemnianek nie było :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aczkolwiek gdyby gra taką opcję oferowała, to byłoby spoko. Przynajmniej jak byśmy się umówili na jazdę kokpitu na jakiś wyścig, to by ściemnianek nie było :P

Czyżbyś przywoływał pewien wyścig z poprzedniego sezonu na najszybszym torze w kalendarzu? :P

Nie no, nie jest tajemnicą, że na kamerze z kokpitu jeździ się trudniej - bezpośrednio nie wpływa na osiągi, ale pośrednio i owszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbyś przywoływał pewien wyścig z poprzedniego sezonu na najszybszym torze w kalendarzu? :P

Błagam nie przypominajcie mi już tego :P Mam nadzieję że w tym sezonie nie wpadniemy na taki głupi pomysł bo znowu będą jaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego od razu głupi? Skoro wtedy się wszyscy umówili, że jedziemy z tej kamery to każdy miał takie same warunki. Wiadomo, że jeżeli się jeździło cały sezon na innej kamerze to ciężko się przesiąść, ale każdy miał tak samo. No oprócz oczywiście ściemnianek z jednej ze stron :P Z resztą Tacho pod jarał się T-camem więc nie zrobimy mu tego i nie zablokujemy kamery :P

Tacho twój żarcik od razu można obalić bo akurat TC było od zawsze wyłączone, więc nie miał jak tutaj 3,5 sekundy zyskać :P No ale nie powiem ze skrzynią mogą być jazdy i na początku mogą ostro silniki wybuchać przez zmiany, ale damy rade do pierwszego wyścigu się przygotować odpowiednio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego od razu głupi? Skoro wtedy się wszyscy umówili, że jedziemy z tej kamery to każdy miał takie same warunki. Wiadomo, że jeżeli się jeździło cały sezon na innej kamerze to ciężko się przesiąść, ale każdy miał tak samo. No oprócz oczywiście ściemnianek z jednej ze stron :P Z resztą Tacho pod jarał się T-camem więc nie zrobimy mu tego i nie zablokujemy kamery :P

Tacho twój żarcik od razu można obalić bo akurat TC było od zawsze wyłączone, więc nie miał jak tutaj 3,5 sekundy zyskać :P No ale nie powiem ze skrzynią mogą być jazdy i na początku mogą ostro silniki wybuchać przez zmiany, ale damy rade do pierwszego wyścigu się przygotować odpowiednio :biggrin:

Jedno mogę powiedzieć, nie zrobiłem tego celowo więc niewiem czemu nazywacie to ściemniankami ^^ Przyznałem się do tego, chciałem oddać swoją pozycję więc w czym problem? ^^

Równie dobrze mógł sobie to zrobić ktoś inny i nie nagrać filmiku i też powiedzieć że jechał z kokpitu a w rzeczywistości jechać inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu już do tego wracać, było minęło :P W nowym sezonie każdy zaczyna z czystą kartką i zapominamy sobie grzechy przeszłości :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no śmiechy przecież. Tak jak piti pisze, każdy ma czystą kartę i nie zanosi się, żeby stara gwardia coś sobie w niej nabrudziła. My przebaczamy ale pamiętamy :P Jak coś to bez spinki w takich sytuacjach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tyle jeździliśmy, co była do wyboru ze względu na Mane, który jeździł na padzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no właśnie - KOWI - jeździłeś na automacie? Jak mam rozumieć ten tekst?

"No ale nie powiem ze skrzynią mogą być jazdy i na początku mogą ostro silniki wybuchać przez zmiany, ale damy rade do pierwszego wyścigu się przygotować odpowiednio :biggrin:"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowej edycji wprowadzili mechanizm ktory przy zbyt szybkim zbijaniu biegow niszczy silnik, a ze szybko te biegi zbijalem to teraz bede musial zawalczyc zeby nie niszczyc silnikow.

Na automacie nie mialbym problemow z paliwem, ktore notorycznie mnie trapily :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rewelacja - ja zawsze zmieniałem biegi powoli, jak prawdziwi driverzy, i trochę mnie wkurzało, że można było bezkarnie zredukować z 7 do 2 w 1,5 sekundy.

BTW właśnie wróciłem z gokartów. Nie byłem na kartach od marca 2011 roku, czyli nie jeździłem na długo przed zapisem do ligi. Teraz postanowiłem, że sprawdzę swoje postępy :) I choć najlepszy czas był jedynie 0.350 sek. lepszy od mojego personal best (na ok. 30 sek. okrążeniu), tak powtarzalność była zdecydowanie lepsza - średni czas okrążenia to 29,583 w porównaniu do 30,732 poprzednio. Nikt mi zatem nie powie, że f1 na ps3 nie uczą jeździć prawdziwym autem :D Dodatkowy atut - nie miałem najmniejszych problemów z wyprzedzaniem. Jeździ się tam na czas, a jak ktoś blokuje innych do dostaje z miejsca niebieską flagę. Ja miałem kilka wyprzedzeń, a obsługa ani razu nie pokazała ludziom przede mną niebieskiej flagi. Po prostu nie musieli. Zawsze dbałem o jak najszybsze wyjście z zakrętu i jak największą prędkość, co pozwalało mi na wyprzedzanie na prostych.

Po prostu, kurwa, rewelacja. Powinniśmy póki są wakacje zrobić jakiś ligowy zjazd i wynająć sobie tor na godzinne GP. Koszt tego to ok. 100 zł/osoby, a emocje byłyby niesamowite.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto ma wakacje ten ma wakacje :D ale ja osobiście popisuje się pod tym co powiedziałeś, każda przyzwoita gra na której jezdzi się na kierze uczy różnych manewrów. Sam po odebraniu prawka nieraz miałem parę sytuacji które to potwierdziły bo zachowałem się tak jak mnie nauczyły tego wirtualne wyścigi i to nie jest żart. Bez tego w takich sytuacjach mogło by się skończyć inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mati, do czego ty mnie namawiasz? Jak tu widze że macie tcs-off, abs-off, skrzynia ręczna? Daj spokój :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mati, do czego ty mnie namawiasz? Jak tu widze że macie tcs-off, abs-off, skrzynia ręczna? Daj spokój :P

mati niema sie czego bać ,też jak zaczynałem i usłyszałem ze np skrzynia nie automat to załamka,a teraz jak byś mi kazał na automacie jechać to bym zrezygnował ,fajnie jakbyś dołączył i rolka jeszcze namówił to by było coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tacho twój żarcik od razu można obalić bo akurat TC było od zawsze wyłączone, więc nie miał jak tutaj 3,5 sekundy zyskać :P No ale nie powiem ze skrzynią mogą być jazdy i na początku mogą ostro silniki wybuchać przez zmiany, ale damy rade do pierwszego wyścigu się przygotować odpowiednio :biggrin:

KOWI,, mój żarcik nie tyczy się tego sezonu, a sezonu 2010 :) Mateo wie o co chodzi myśle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że sobie z trakcją pomykałem? Była dozwolona, każdy mógł ją sobie włączyć a to że wygrywałem to nie zasługa trakcji uwierz mi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, nie lękajcie się tak strasznie wyłączonej kontroli trakcji, przecież to nie jest jakieś piekło :P Wprost przeciwnie to jest raj na czterech kółkach :D Rozumiem, dla osób jeżdżących rekreacyjnie na padzie, to może słabo się sprawdzać, ale jeśli ktoś ma kierę, to jazda bez TC jest jak dla mnie oczywistością. Po co sobie odbierać fun? Nie kumam. Chyba nie po to wydaje się kilka stów na kierownicę, żeby automat za ciebie przyspieszał, hamował i zmieniał biegi...

Co do tych biegów, to jeśli wybitnie to komuś przeszkadza to jest to temat do przedyskutowania jeszcze. Poza tym liga nie zaczyna się dzień po premierze gry. Jest kilka tygodni na to żeby spokojnie sobie potrenować i przyzwyczaić się do jazdy bez asyst, a jak to opanujecie to już nigdy nie będziecie chcieli jeździć ze wspomagaczami, gwarantuje wam :P Także nie dygać, tylko zapisywać się do nas!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstepnie wyrażam chęć, choć bardziej mnie martwi brak abs'u i skrzynia, bo tcs akurat jakimś strzasznym problemem nie jest.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstepnie wyrażam chęć, choć bardziej mnie martwi brak abs'u i skrzynia, bo tcs akurat jakimś strzasznym problemem nie jest.

Brak ABS'u to może w GT jest dotkliwy ale nie tu. :D Skrzynię też da się opanować, szczególnie jadąc na kierownicy. Nie zastanawiaj się tylko się zapisz. Nie będziesz żałował, uwierz mi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi