Skocz do zawartości
Gość

PS3 MegaBox Homebrew Project

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

1. Put your otheros.bld file on to a USB disk, in a file called /PS3/otheros/otheros.bld. Assuming your USB disk is mounted at /media/usbdisk:

[jk@pokey ~]$ mkdir -p /media/usbdisk/PS3/otheros

[jk@pokey ~]$ cp otheros.bld /media/usbdisk/PS3/otheros/

If you don't have a USB disk, you can use any sort of media that the PS3 can read - CDROM, DVD, compact flash, etc. Just make sure that the file is called /PS3/otheros/otheros.bld.

2. Plug the USB disk into your PS3, and navigate to System -> System Settings -> Install Other OS. The PS3 should find the new file on the USB disk, and install it.

3. To boot with petitboot, just set your default operating system to "Other OS" (System -> System Settings -> Set Default OS), and reboot.

Petitboot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sie wkur@#&*# bo wszystko ladnie wyglada sobie. Ale linux mi sie nie wlacza

Niby mam do wyboru 2 Linux old i jeszcze jeden ale jak wybieram ktorys z nich ekran zastyga i linux sie nie wczytuje ! Kur@# jak przywrocic stary kboot albo zrobic zeby dzialalo?

A w ogole to mozna ten megabox wrzucic na memorke zeby sprawdzic sobie jak to wyglada?? Bo nie chce wypalac tego na cd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
No i sie wkur@#&*# bo wszystko ladnie wyglada sobie. Ale linux mi sie nie wlacza

Niby mam do wyboru 2 Linux old i jeszcze jeden ale jak wybieram ktorys z nich ekran zastyga i linux sie nie wczytuje ! Kur@# jak przywrocic stary kboot albo zrobic zeby dzialalo?

A w ogole to mozna ten megabox wrzucic na memorke zeby sprawdzic sobie jak to wyglada?? Bo nie chce wypalac tego na cd.

na memorke sie nie da nie czyta tylko na cd probowałem na pen drive wrzucic to i nic na karte tak samo tylko na cd mi czyta ale i tak potem jest zawiecha pisze tylko booting megabox i tak juz 30 min próba 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem to to coś Petitboot wrzucasz na pendrive czy coś instalujesz na PS3 jako other OS, na CD wypalasz to coś drugie (nie pamiętam nazwy) i odpalasz other OS na ps3 wrzucasz CD z 2 instalką i powinno działać. Oczywiście nie sprawdzałem bo nie mam jak ale na tym zagranicznym forum takie właśnie coś jest opisane.

EDIT:

to chyba najważniejsze bo widzę, że niektórzy piszą o formatach:

1. Petitboot DOES NOT require formatting of HDD (f**k the lamers, who claim that formatting is required).

w wolnym tłumaczeniu znaczy to, że Petitboot nie wymaga formatowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm ciekawe ale poczekam jeszcze a czy po wgranu bedzie obslugiwalo gg bo najbardziej mi na tym zalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a czy po wgranu bedzie obslugiwalo gg bo najbardziej mi na tym zalezy

Ciekawe, ale skoro Firefox ma mieć wszystkie pluginy itp, to myślę, że powinno działać ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie na powrot wrzucic kbota i linux dziala. No ale przy okazji znalazlem innego linuxa Ubuntu 7.10 wiec poki Megabox ni dziala dobrze to pobawie sie na nowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

mi działa ^^ .! zly loader zainstalowałem . [; ale mam zarypiscie duza rozdzielczosc i nie wiem jak to zmienic. i nie znalazłem tam firefoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dawaj zarzuć jakieś screen'y

Pozdro. !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jai loader wrzuciles bo moze z tym twoim by mi dzialal linux normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt na tym loaderze odpala bez problemu... ale tam nic nie dziala poki co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kolega wyżej napisał to z tym loaderem linux odpala bez probrelu teraz sobie zainstaluje nowego Ubuntu i bede czekal na dzialajacego MegaBoxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie żę Sony udostępniając możliwość robienia Homebrew samo sobie wbiło nóż w plecy?

Na PSP w 1.50 sofcie była możliwość robienia różnych HB (na 1,51 już to wycofali xD) i gdyby nie to to PSP nigdy by nie zostało złamane, jedynie aby grać w piraty trzeba było by modchipa kupić. A teraz wszystko sie na 1,50 opiera ; o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i? Jaki znowu nóż? Co nas obchodzi, że PS3 będzie złamane? Homebrew to w obecnych czasach jedno z najważniejszych zalet konsoli. Czy PS3 złamią czy nie, to ja i tak nie będę piracił, bo ściąganie gry, która waży minimum 10Gb, a moim necie 1mb neo by mnie zabiło... plus wypalanie płyty i w ogóle... nawet z HDD się nie opłaca tego odpalać xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na PSP w 1.50 sofcie była możliwość robienia różnych HB (na 1,51 już to wycofali xD) i gdyby nie to to PSP nigdy by nie zostało złamane,

Bzdura na resorach. Pomijam oczywista Pandore (tryb serwisowy na bank jest tez w PS3, trzeba go tylko odkryc), ale jest mix PRX'ow z 3.40 i 3.60 ktory PSP przyjmuje i pozwala uruchamiac homebrew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu złamią zabezpieczenia PS3. Ale komu się będzie chciało czekać 10 dni aż się ściągnie z torrenta? Zapewne parę takich osób będzie. Na pewno podskoczy też sprzedaż bo wątpię aby PS3 się lepiej sprzedawało w Polsce niż spiracony Xbox. Xbox jest teraz głównie dla piratów kupowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W końcu złamią zabezpieczenia PS3. Ale komu się będzie chciało czekać 10 dni aż się ściągnie z torrenta? Zapewne parę takich osób będzie. Na pewno podskoczy też sprzedaż bo wątpię aby PS3 się lepiej sprzedawało w Polsce niż spiracony Xbox. Xbox jest teraz głównie dla piratów kupowany.

Heh mi sie opłaca bo mi net ściąga 5 gb w ciągu 2 godz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiele jest tak szybkich internetow Polsce. Mozesz powiedziec cos wiecej o swoim łączu? I sprecyzuj czy mowisz o gigabitach czy gigabajtach. Male b - bit, duze B - bajt. Roznica jest ośmiokrotna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niewiele jest tak szybkich internetow Polsce. Mozesz powiedziec cos wiecej o swoim łączu? I sprecyzuj czy mowisz o gigabitach czy gigabajtach. Male b - bit, duze B - bajt. Roznica jest ośmiokrotna.

Zdziwiłbyś się jakie łącza sę teraz w Polsce i jak przystępne są ceny... Neoshit+ 6Mbit/s kosztuję w najtańszej wersji (umowa) 126zł/mc, to jest drogo? 1Mbit/s >> 56zł, drogo? 20Mbit/s w UPC kosztuje 250zł, jaki to problem kupić z ziomkami na 5 i dać sztywno po 4Mbit na łebka? Era drogiego i luksusowego neta w Polsce się skończyła, wsio ;x

Maxavelli: Kiedy PSP posiada FW 1.5 to HB latały jak dzikie, wiem, bo kupiłem w tym okresie konsolkę, wszystko latało na DevHooku, albo inny loaderach. O pandorze świat wtedy nie słyszał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maxavelli: Kiedy PSP posiada FW 1.5 to HB latały jak dzikie, wiem, bo kupiłem w tym okresie konsolkę, wszystko latało na DevHooku, albo inny loaderach. O pandorze świat wtedy nie słyszał...

A co to ma do mojej wypowiedzi? Odpowiadalem na post, w ktorym autor sugeruje, ze gdyby nie 1.50 PSP NIGDY nie zostaloby zlamane. A to bzdura, bo doszliby do tego, tyle ze znacznie pozniej. Pamietam DevHooka na 1.50. Tyle ze w 2008 to juz prehistoria majaca jedynie znaczenie symboliczne ;-)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Multimedia 512 KB/S i mi np. 1GB ściąga w 4H więc on musi mieć 6MB/s jak mu 2GB w tak małym czasie idzie ;]

Oczywiście z firefoxa tak idzie bo o torrentach to żal mówić D:

A co to ma do mojej wypowiedzi? Odpowiadalem na post, w ktorym autor sugeruje, ze gdyby nie 1.50 PSP NIGDY nie zostaloby zlamane. A to bzdura, bo doszliby do tego, tyle ze znacznie pozniej. Pamietam DevHooka na 1.50. Tyle ze w 2008 to juz prehistoria majaca jedynie znaczenie symboliczne ;-)...

Wiem, wiem że zostało by złamane :> Z tego co pamiętam to na 2.00 chyba na każdym 2.XX dało się HB odpalać, ale sam fakt że sony dając w 1,50 możliwość HB dało tylko szybsze możliwości na złamanie tego i gdyby nie Sony to pewnie programy na kernela 1,50 nie wychodziły by D: poza tym nie ma rzeczy niemożliwych i wszystko da się złamać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam chello classic i 5GB z szybkiego FTP ściągnąłbym w jakieś 2h 20min Więc to wcale nie jest taki niesamowity wyczyn jak na obecne czasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na PC mam neo 512, ale na PS3 zdzieram sąsiadowi z routera (facet nie ustawił nawet WEP'a) 2mb w dzień i 6mb od 20.00 do 8.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.