Borek 0 Napisano 29 Wrzesień 2010 Po to właśnie jest potrzeba jak najwięcej testów, jazdy w grupie i obycia się z myślą, że "nie jestem sam na torze i wszyscy inni muszą mnie puścić w zakręcie". Trzeba przestawić się raczej na jazdę w stylu: ważniejszy jest brak kontaktu niż wejście z jak największą prędkością w zakręt. Musimy nauczyć się szanować nawzajem. Będziemy panowie jeździć 50% dystansu. Będzie czas, aby wyrobić sobie przewagę. Nie wygrywamy w pierwszym zakręcie. Właśnie testy powinny do tego służyć. Nauka jazdy bez kontaktu. Poznawać tory i punkty hamowania każdy może sobie sam, a nie po staranowaniu kolegi z przodu myśleć: no tak, tutaj muszę wcześniej wcisnąć hamulec... Tyle moich przemyśleń. Pozdrawiam Madrze pisze kolega... ciesze sie ze jedzimy razem w lidze i mam nadzieje ze bedzie wiecej osob z takim podejsciem a nie gaz do podlogi i jechac taranem. Moze jutro juz bede mial nowego neta w domu to chetnie pojezdze z Wami w testach. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiender 22 Napisano 29 Wrzesień 2010 Może w lidze świadomość że jedzie się po punkty ograniczy ułańską fantazję . Na chwilę obecną najlepiej jest startować z ostatniego miejsca bo przynajmniej można ominąć cały ten chlew na pierwszym zakręcie, no i nikt nie wjedzie nam w tyłek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Może w lidze świadomość że jedzie się po punkty ograniczy ułańską fantazję . Na chwilę obecną najlepiej jest startować z ostatniego miejsca bo przynajmniej można ominąć cały ten chlew na pierwszym zakręcie, no i nikt nie wjedzie nam w tyłek Obawiam się, że właśnie efekt może być odwrotny. Jeśli w testach jest hurrra do przodu, to boję się myśleć, co będzie jak dojdą emocje związane z walką o pkt w lidze :shok: Co do startu z tyłu stawki zgadzam się w pełnej rozciągłości. Na szczęście dzięki moim nadludzkim umiejętnościom zazwyczaj będę właśnie tam :rofl: Pozdrawiam Edit: Teraz tylko czekać na patcha, który oby wiele poprawił, bo jest co poprawiać... Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez NERVUS_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Helion07 10 Napisano 29 Wrzesień 2010 Nie chce tu niczego psuć ale w obecnej sytuacji najlepszym wyjściem jest start z 12 pozycji albo "zasypianie na starcie" jest też wyjście od górne, wyłączamy kolizje :) Jazda w Monaco jest dla mnie bez sensu, wystarczy jeden wypadek na nawrocie i cała stawka stoi za nim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 29 Wrzesień 2010 Nie chce tu niczego psuć ale w obecnej sytuacji najlepszym wyjściem jest start z 12 pozycji albo "zasypianie na starcie" jest też wyjście od górne, wyłączamy kolizje :) Jazda w Monaco jest dla mnie bez sensu, wystarczy jeden wypadek na nawrocie i cała stawka stoi za nim. Taki urok Monako Nie ma co gdybac, trenowac trenowac trenowac. poznanie toru to kwestia przynajmniej dla mnie od kilku do kilkunastu kolek, kwestia znalezienia puntku hamowania. A wracajac do zrownywania sie to jest w grze znacznik pokazujacy gdzie masz rywala, trzba sie nauczyc z niego korzystac i tez bedzie dobrze. Wniosek jest jeden. Kto dzis sie pisze na testy kolejne? :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja tam osobiscie sobie nie ma nic do zarzucenia co do stylu jazdy. Fakt pierwszy zakret jest drazliwym tematem ale musze tez ludzi bronic. Bowiem w takie o to australii startowalem z 1 pola i myslalem ze zrobia mi z d... jesien sredniowiecza a tutaj wspaniale wyjechalem w zakret i bylem dalej pierwszy bez problemu. Mnie osobiscie sie wydaje ze nalezy do siebie mowic jesli ktos jedzie za kims... Po to macie hsy aby slychac bylo was a nie tylko wasze kolka. Pozatym miejmy swiadomosc ze w normalnej f1 jest bardzo malo miejsc do wyprzedzania tak naprawde. My natomiast najmniejszy luczek czy inna szykane staramy sie wykorzystac. Natomiast co do wylaczania kolizjii to jestem zdecydowanie na nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart161180 1 Napisano 29 Wrzesień 2010 Dla mnie to z 10 kółek to wolne toczenie się i próba zapamiętania zakrętów. Następne 20-30 to znalezienie optymalnego toru i potem znowu 20 na hamowania :) Wychodzi więc z 3 godziny na wstępne zapoznanie się z torem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozi_PL 3 Napisano 29 Wrzesień 2010 Witam, Chciałem się wytłumaczyć z wczorajszego "zniknięcia". Powody były w zasadzie dwa: 1) Rodzinka - dzieci jeszcze nie położone do spania, żona zła - co zresztą w hsie było słychać 2) Nieznajomość gry i torów - wybaczcie, ale postanowiłem, że najpierw nauczę się jeździć i poznam trochę tory, bo zwiedzanie poboczy i nieznajomość zakrętów w tak szanownym gronie jest swoistym faux pas Wnioski na przyszłość? Ad 1. Ja raczej po 21 Ad 2. Popieram pomysł ścigania się online na razie na pierwszych 4 torach Jeszcze jedna sprawa mnie męczy. Asysty. Postanowiłem sobie jeździć bez niczego, wszystko na off, manualna skrzynia - na razie jeszcze słabo wychodzi, ale satysfakcja jest. Jakie będą zasady ligi? Bo jeżeli podobne, to może powinniśmy na treningu bardziej restrykcyjnie podchodzić do tego tematu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) Asysty beda dostepne, poza wspomaganiem hamowania i pit stopem. Z ligi sciga sie obecnie online ok 13 osob. Wiekszosc fakt jezdzi bez niczego. Jednak moze inni co sie zapisali nie beda tacy super i beda potrzebowac asyst. Zatem jesli taki KOWI jezdzi bez asyst a ja z asystami i on mnie objezdza jak chce to zatem oznacza ze asysty nie daja wiele... ale przynajmniej czlowiek trzyma sie na torze. To ma byc zabawna liga a nie ze ktos bedzie sie potem wyzywal na zonie, dziewczynie przez to ze nie mogl miec wlaczonej kontroli trakcji. Zatem mam nadzieje ze to jest jasne. Asysty beda dostepne. Kto chce byc hardcorem niechaj bedzie, szerokosci zycze. Ja jednak zostaje przy swoim. Ozi - w porzadku, slyszellismy, po prostu zapraszalem wszystkich co akurat mieli f1 wlaczone. Zatem sadzielm ze skoro f1 wlaczone mozesz jezdzic. Ale bede pamietal. Btw. ktos dzis testy chce?? Ja moge stawiac serwa jak cos bo mam was juz miliony.. Godzina 21.00, wczesniej nie bede zakladal jak wczoraj zatem jak cos to sami sobie organizujcie do 21.00 ja kolejny tor musze poznac. pozdro. i bedziemy cisnac pierwsze 4 tory. Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 29 Wrzesień 2010 Jeszcze jedna sprawa mnie męczy. Asysty. Postanowiłem sobie jeździć bez niczego, wszystko na off, manualna skrzynia - na razie jeszcze słabo wychodzi, ale satysfakcja jest. Jakie będą zasady ligi? Bo jeżeli podobne, to może powinniśmy na treningu bardziej restrykcyjnie podchodzić do tego tematu? Jeśli o mnie chodzi, to żeby mieć satysfakcję jeżdżę bez asyst. Na kierownicy, to jest wręcz konieczne, bo inaczej, to gra nie daje przyjemności. Natomiast jeśli chodzi o ligę, to koledzy ujeżdżający bolidy na padzie mimo swoich ambicji mogą mieć DUŻO trudniej i dlatego byłbym za wolnym wyborem, czyli host ustawia do wyboru. Jak ktoś chce, to włączy itd. Jak ktoś uważa, że przez to będą mieli łatwiej, to proste - niech też sobie włączy. Każdy w swoim sumieniu i odczuciu dostosuje sobie poziom zadowolenia z gry. Dla mnie bardziej liczy się przyjemność jaką czerpię z walki z bolidem na zakręcie, niż to, że kolega na padzie z asystami może mnie objechać. Nie ma to dla mnie znaczenia. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ozi_PL 3 Napisano 29 Wrzesień 2010 Ok. Przekonaliście mnie co do asyst. Podobnie jak Nervus, będę się po prostu upajał walką z bolidem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 29 Wrzesień 2010 Asysty beda dostepne, poza wspomaganiem hamowania i pit stopem. Z ligi sciga sie obecnie online ok 13 osob. Wiekszosc fakt jezdzi bez niczego. Jednak moze inni co sie zapisali nie beda tacy super i beda potrzebowac asyst. Zatem jesli taki KOWI jezdzi bez asyst a ja z asystami i on mnie objezdza jak chce to zatem oznacza ze asysty nie daja wiele... ale przynajmniej czlowiek trzyma sie na torze. To ma byc zabawna liga a nie ze ktos bedzie sie potem wyzywal na zonie, dziewczynie przez to ze nie mogl miec wlaczonej kontroli trakcji. Zatem mam nadzieje ze to jest jasne. Asysty beda dostepne. Kto chce byc hardcorem niechaj bedzie, szerokosci zycze. Ja jednak zostaje przy swoim. Ja uwazam ze wszystkich powinny obowiazywac te same zasady. O dupe rozbic satysfakcje utrzymania sie na torze jak bede kazdy wyscig konczyl jako jeden z ostatnich. Fun funem ale tak to rownie dobrze mozemy sobie jezdzic w byle jaki dzien jak sie zbierze nas na tyle wieczorem. Po cos jest ta liga i rankingi i punkty zeby bylo o co walczyc. Sam chciales nawet pozbierac na nagrode. To co to za walczenie o nia jak nie kazdy ma te same warunki. Ja wole jazde bez asyst bo to wieksze wyzwanie, ale jesli bedzie opcja jazdy z asystami i wiem ze na pewno ktos z niej skorzysta, to nie bede zgrywal twardziela tylko tez wlacze te asysty, zeby sie moc z tym kims scigac na rowni, a nie potem mowic "no spoko ze mnie wyprzedziles, ale asysty miales wlaczone a ja nie". Koncem koncow sciga sie dla wygrywania, a nie pojezdzenia sobie wsrod znajomych z forum.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) @up Co za problem? Włączysz sobie asysty. Co do odgórnego zablokowania możliwości korzystania z asyst, to co powiedzą użytkownicy DS3? Pozdr. Edit: Bo jazdę z wyłączonymi asystami na padzie i kierownicy nie można nazwać równymi szansami... Różnica zdecydowanie jest na korzyść kierownic. Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez NERVUS_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) A kto komu broni jezdzic na asystach lub tez nie?? Po prostu jest do wyboru. To tak samo jak to czy startujesz na twardej czy na miekkiej mieszance... Asysty beda opcja i koniec. edit. ja jestem slabym kierowca, jednak staram sie walczyc a ze jest opcja troche pomocy sobie to niech bedzie mi latwiej troche... pozatym i tak slaby kierowca nie bedzie liepszy od bardzo dobrego kierowcy. Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 29 Wrzesień 2010 cwir, ja byłem za tym od początku, żeby każdy miał równe szanse, bo tak to jeden gra sobie z linią, wszelkimi asystami, itd. a drugi jedzie bez niczego. Logiczne, że ten drugi ma dużo więcej pracy na torze, bo nie dość, że tor trzeba znać idealnie to jeszcze obchodzić się z gazem i hamulcem należycie. Bardzo szkoda, że podczas lobby nie można sprawdzić kto gra na jakich ustawieniach... Bo jeden sobie włączy wszystko, a drugi nic i wielka mi rywalizacja... Co do Ligi to już po pierwszym wyścigu wszystko się wysypie...nie jestem pesymistą, raczej realistą... Poza tym chyba 80% nie ma jeszcze swoich kopii gry. Widzę jak wyglądają wyścigi nasze, i co by się nie działo nie ulegnie to zmianie...nikt nie przemówi do rozsądku ponad 40 chłopa, zawsze znajdzie się mądrzejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoldenEye 26 Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja uwazam ze wszystkich powinny obowiazywac te same zasady. O dupe rozbic satysfakcje utrzymania sie na torze jak bede kazdy wyscig konczyl jako jeden z ostatnich. Fun funem ale tak to rownie dobrze mozemy sobie jezdzic w byle jaki dzien jak sie zbierze nas na tyle wieczorem. Po cos jest ta liga i rankingi i punkty zeby bylo o co walczyc. Sam chciales nawet pozbierac na nagrode. To co to za walczenie o nia jak nie kazdy ma te same warunki. Ja wole jazde bez asyst bo to wieksze wyzwanie, ale jesli bedzie opcja jazdy z asystami i wiem ze na pewno ktos z niej skorzysta, to nie bede zgrywal twardziela tylko tez wlacze te asysty, zeby sie moc z tym kims scigac na rowni, a nie potem mowic "no spoko ze mnie wyprzedziles, ale asysty miales wlaczone a ja nie". Koncem koncow sciga sie dla wygrywania, a nie pojezdzenia sobie wsrod znajomych z forum.. W brew pozorom osoba z asystami nie ma szans z osoba bez asyst, testowałem obie wersje i na asystach AI dohamowuje w złych momentach na torze gdzie powinien być full throtle. Wiec powinieneś się cieszyć ze graja na asystach bo będziesz o wiele szybszy niż osoby z pomocami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiender 22 Napisano 29 Wrzesień 2010 Moje zdanie jest takie że w lidze obowiązkowo wyłączamy aststę hamowania ( jakś porażka, bolid sam hamuje ) . Kontrola trakcji do wyboru off albo medium. Full daje już dużą przewagę i może powodować różnice pomiędzy tmi co z nim jadą z lub bez. ABS jest mi obojetny. Przy tylu osobach i tak zawsze ktoś bedzie niezadowolony, więc niech większość zadecyduje jakąś ankietą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon999 2 Napisano 29 Wrzesień 2010 Cale te ligi zostaly zorganizowane na hurra. Jeszcze przed premiera jak nikt nie wiedzial czego sie spodziewac. Powinna podzielic sie kazda z lig na bez asyst i z asystami. Teraz to juz troszke za pozno. Ale skoro to taki sezon na przetarcie i potrwa z 4m-ce to moze kolejny zostanie zorganizowany z podzialami. no offence :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) No wlasnie ustalilismy juz ze zabronie bedzie wlaczenie pomocy przy hamowaniu i auto pitu. Rozbijamy sie tutaj o trakcje, skrzynie i linie. Z tego co wiem to w lobby nie mozna ustawic aby byla trakcja na off albo med only. Jak jest to jest wszystko jak nie ma to nic. Osobiscie moge zrezygnowac z linii. Zatem dwa wspomagacze zostaja... az tak to duzo?? simon999, dobra koncepcja ale jak mowisz od nastepnego sezonu. Teraz za duzo zesmy pracy w to wlozyli aby tak wszystko szuflowac znowu. Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez Sir Siekier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 29 Wrzesień 2010 Cale te ligi zostaly zorganizowane na hurra. Jeszcze przed premiera jak nikt nie wiedzial czego sie spodziewac. Powinna podzielic sie kazda z lig na bez asyst i z asystami. Teraz to juz troszke za pozno. Ale skoro to taki sezon na przetarcie i potrwa z 4m-ce to moze kolejny zostanie zorganizowany z podzialami. no offence :) I bardzo dobrze, że komuś się chciało to zorganizować poświęcając swój czas. BTW jesteś zapisany do ligi, bo nie rzuciło mi się w oczy? Najlepiej przyjść na gotowe i ponarzekać. Zobaczymy, jeszcze jest czas na dotarcie szczegółów. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 29 Wrzesień 2010 Hej hej. Ja tu nie chce sporow prowokowac :). Jesli jest potrzeba asyst to w porzadku. Napisalem tylko jak ja to widze. Nie bede sobie utrudnial pojedynku bo taki ze mnie kozak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon999 2 Napisano 29 Wrzesień 2010 I bardzo dobrze, że komuś się chciało to zorganizować poświęcając swój czas. BTW jesteś zapisany do ligi, bo nie rzuciło mi się w oczy? Najlepiej przyjść na gotowe i ponarzekać. Zobaczymy, jeszcze jest czas na dotarcie szczegółów. Pozdr. Nie no, ja nie mam zamiaru narzekac. Po prostu wyrazilem swoja opinie na ten temat, to wszystko. Ile pracy trzeba wlozyc w zorganizowanie ligi/prowadzenia jej to naprawde bardzo dobrze wiem, z wlasnej autopsji ;). Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Helion07 10 Napisano 29 Wrzesień 2010 Ja jednak trzymam stronę errora :) Jestem słabym rajdowcem i jednak ta trakcja umila mi granie, na jednym okrążenie robić po kilka spinów to się mija z celem tej zabawy :) O kolizjach to było już wszystko powiedziane, kompres na głowę na pierwszym okrążeniu i jedziemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 29 Wrzesień 2010 (edytowane) No wlasnie ustalilismy juz ze zabronie bedzie wlaczenie pomocy przy hamowaniu i auto pitu. Rozbijamy sie tutaj o trakcje, skrzynie i linie. Z tego co wiem to w lobby nie mozna ustawic aby byla trakcja na off albo med only. Jak jest to jest wszystko jak nie ma to nic. Osobiscie moge zrezygnowac z linii. Zatem dwa wspomagacze zostaja... az tak to duzo?? simon999, dobra koncepcja ale jak mowisz od nastepnego sezonu. Teraz za duzo zesmy pracy w to wlozyli aby tak wszystko szuflowac znowu. Ja ta linnie bym wylaczyl, ona w sumie w niczym nie pomaga jesli znasz tor. Ja dzis bardzo chetnie posmigam egein na torze Tylko niech wszyscy wlacza te znaczki co bolid za toba pokazuja i niech uwazaja to bedzie gites Edytowane 29 Wrzesień 2010 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psyho997 6 Napisano 29 Wrzesień 2010 hmm. Nierozumie sensu ligi w takim razie. Liga to sciganie sie z najlepszymi o jak najlepsze miejsca. Jezeli (bez urazy) nie umiesz jezdzic to bo co bylo sie zapisywac do ligi ? Dla funu mozna pojedzic online z innymi "niedzielnymi" kierowcami;) Sam niestety nie zdążyłem zapisac sie do żadnej z oficjalnych lig , jestemm gdzies na rezerwowej . Ja jednak trzymam stronę errora :) Jestem słabym rajdowcem i jednak ta trakcja umila mi granie, na jednym okrążenie robić po kilka spinów to się mija z celem tej zabawy :) O kolizjach to było już wszystko powiedziane, kompres na głowę na pierwszym okrążeniu i jedziemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach