Skocz do zawartości
Slizer

Gdzie Kupić, Za Ile?

Rekomendowane odpowiedzi

raczej o amazon.co.uk

Jak wrzucisz do koszyka to Ci obliczy przesyłkę. A jak zrobisz zakupy powyżej 25Ł to przesyłkę masz za free

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra możecie mnie zwyzywać jak już to gdzieś było, stary i głupi :]

http://www.amazon.co...ust+cause+2+ps3

mam tu dwa just cause jedno w platynie tańsze i normalne droższe dwa razy, jakaś różnica jest?

a jeszcze jak z płatnością? są przelewy czy przy odbiorze, i kiedy przeliczana jest waluta?

Edytowane przez Mareczek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak, chodzi o amazon.co.u. Odnośnie płatności, to zależnie od kursu aktualnego w banku w którym masz aktywowaną kartę.

No ale średnio, to wychodzi koło 50pln. A przecież jednej gry się nie kupi, tylko właśnie za te 25funciaków można zaszaleć :wink:

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to rozumiem że najlepiej kupić za 25 funtów bo wtedy nie ma przesyłki :)

Bo normalnie ile kosztuje?

Ale to zamówie np. i chce zrobić przelew z mbanku, to oni jakoś obliczają, sorry że tak pytam, ale ja taki nie światowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to zamówie np. i chce zrobić przelew z mbanku, to oni jakoś obliczają, sorry że tak pytam, ale ja taki nie światowy :)

obliczają wg. własnego przelicznika walutowego przeważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obliczają wg. własnego przelicznika walutowego przeważnie.

który średnio jest wyższy od normalnego ok 15 gr :)

dla przykładu. Średni kurs NBP dla funta to 4,68 a Alior robi przewalutowanie po cenie 4,85 :)

Edytowane przez snowman82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam parę pytań co do amazon.uk.com?

1. Czy zamówienie do Polski poniżej 25 funtów kosztuje poniżej 1 funta? Bo dla sprawdzenia wrzuciłem grę za 9,99 i wyszło 10,36 coś za mało?

2. Czy zwykła kartą z mbanku z delfinem zrobię zakupy?

3.I w nazwie miast np. wrocław mam używać polskich liter? chyba nie przejdą :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da rady przelewem - karta płatnicza

przewalutowania mogą być ( i zwykle są) dwa:

1.mbank z waluty w której rozliczana jest karta (np visa w USD)

2.Visa (lub Mastercard) z funtów na walutę karty

dlatego kurs wychodzi wyższy sporo niż "kantorowy".

nie mam 100% pewności ale mBank chyba liczy sobie 2% za przewalutowanie od kwoty zakupu. Do sprawdzenia w tabeli opłat banku.

Pomimo w/w opłaca sie zamawiać za >Ł25 - wysyłka za free (trzeba zaznaczyć!) i kurierem.

1. Czy zamówienie do Polski poniżej 25 funtów kosztuje poniżej 1 funta? Bo dla sprawdzenia wrzuciłem grę za 9,99 i wyszło 10,36 coś za mało? -- to cena samej gry (doliczają różnicę VAT) przesyłka będzie doliczona w ostatnim kroku zakupów. Coś koło Ł3

2. Czy zwykła kartą z mbanku z delfinem zrobię zakupy? - tu nie wiem, kupuje zwykłą ale z inteligo

3.I w nazwie miast np. wrocław mam używać polskich liter? chyba nie przejdą :] - może być bez polskich - dojdzie

jak chcesz jedną grę to zavvi - przesyłka Ł0,99 od każdej gry tylko czas dostawy dłuższy ok 10 dni roboczych.

Edytowane przez jackkk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zlozylem zamowienie, wpisalem dany z karty platniczej mbank (delfin) i oto nadeszla odpowiedz o problemach:

Greetings from Amazon.co.uk,

We're writing to let you know that we are having difficulty processing your Visa (exp. 2012/10) for the above transaction.

We will try charging your credit card again shortly. It is not necessary to place a new order, but you may want to review the payment information for your order and make sure it is correct and current.

To do this:

1. Go to our home page (www.amazon.co.uk) then click "Your Account" on the top right menu.

2. Click "Go" next to "Open and recently dispatched orders" in the "Where's My Stuff" box.

3. After you sign in, you will see all your current open orders. You can click the "View or change order" button beside any order and make changes.

4. Click "Change" button in the "Payment Information" box beside "Payment Method." At this point, you may review your current payment method, choose a different payment method, or enter a new one if the card number has been changed.

Once you have entered your payment card details by editing the payment method on one of your open orders, the card will be registered with your account, but "not" associated to any other open order in your account; you will need to view each "open order" separately and update payment card of any other open order you wish to pay for with this card.

Note that your credit/debit card number cannot be edited but the expiry date and/or cardholder name can be amended. If the credit/debit card number needs to be edited, enter it as a new one.

Thank you for shopping at Amazon.co.uk.

i bedzie dupa z zakupow raczej, napisalem do mbanku czy w ogole akceptuja takie zakupy, a jesli nie to jak to rozwiazac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zlozylem zamowienie, wpisalem dany z karty platniczej mbank (delfin) i oto nadeszla odpowiedz o problemach:

i bedzie dupa z zakupow raczej, napisalem do mbanku czy w ogole akceptuja takie zakupy, a jesli nie to jak to rozwiazac

gdzies wczesniej chyba było w tym wątku, że sie da kartą z delfinem ale na infolini mbanku trzeba odblokowac zakupy internetowe...

Inny patent to eKarta ale rocznie chyba 25 albo 30PLN za nią liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne pytanie mam Panowie otóż czy w sklepach jak MM, Avans czy nawet Vobis kupię doładowanie PSN ? Czy pozostaję tylko allegro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mbanku wystarczy tylko zadzwonić, ten sam problem miałem przy zakupach na PSS.:]

masakra :D

wpisałem dane karty żeby sprawdzić cenę przesyłki

i przy grze za 10 funtów zwykła przesyłka ok . 15 Ł a jakiś priorytet 35 !! :D:D

Edytowane przez Mareczek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos juz wczesniej pisal, ale wrzucil samego linka i mozna bylo przegapic, wiec one more time:

FIFA 11 za 20 funciakow na amazon.co.uk thumbsup.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do fify to bym wolał chyba dopłacić 30 zł i słyszeć naszych boskich komentatorów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do fify to bym wolał chyba dopłacić 30 zł i słyszeć naszych boskich komentatorów :D

z fifa nigdy nie bylo problemow, jak miales z UK to na pss jezyk za friko do sciagniecia zawsze byl.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tych co maja podobne problemy z mbank i amazon

Witam,

odpowiadaj�c na Pana zapytanie odno�nie mo�liwo�ci wykonywania transakcji internetowych przy pomocy karty p�atniczej informuj� , i� standartowo limity autoryzacyjne na transakcje internetowe na karcie s� wyzerowane , co uniemo�liwia wykonywanie p�atno�ci internetowych.

Limity na karcie mo�na ustanowi� samodzielnie w systemie transakcyjnym , wybieraj�c opcj� > karty , >zmiana limit�w (pod numerem karty) i >modyfikuj. Nale�y ustanowi� zar�wno limity kwotowe , jak i ilo�ciowe transakcji - dzienne i miesi�czne. Operacj� ustanowienia limit�w potwierdza si� w systemie transakcyjnym has�em jednorazowym lub sms-m.

Zmian�/ustanowienie limit�w mo�na r�wnie� przeprowadzi� podczas kontaktu telefonicznego z operatorem mLinii , pod numerem telefonu :

(42) 6 300 800 z telefon�w kom�rkowych

801 300 800 z telefon�w stacjonarnych

+48 42 6 300 800 z telefon�w z zagranicy

Przy po��czeniu telefonicznym wymagana jest wcze�niejsza identyfikacja w automatycznym teleserwisie przy u�yciu identyfikatora Klienta i Telekodu.

W przypadku dalszych pyta� prosz� o kontakt.

Tak tez zrobilem, ciekawe tylko czy amazon sprobuje raz jeszcze sciagnac z konta czy zakupy *** strzeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie zapłaciłbyś za polskie pudełko i instrukcję. Fifa jest multilang...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem szczerze ze nawet sie nie zastanawialem nad tym calym przewalutowaniem, mam nadzieje ze - jesli juz uda sie przelac kase - to nie poplyne na tym zakupie :)

natomiast ponowie pytanie dot. F1 czy takze jest "multilang" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem szczerze ze nawet sie nie zastanawialem nad tym calym przewalutowaniem, mam nadzieje ze - jesli juz uda sie przelac kase - to nie poplyne na tym zakupie :)

natomiast ponowie pytanie dot. F1 czy takze jest "multilang" ?

Spokojnie, nawet jak Ci policzą po 5 zł za funta to i tak wyjdziesz do przodu przy naszych "krajowych" cenach.

Co do F1 to nie wiem niestety....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poki co czekam na jakiegos drugiego maila ze mogli sciagnac kase z konta czy tez zrobili paczke i ja poslali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najlepiej jest założyć sobie kartę przedpłaconą. Jest to bardzo szybka, pewna i bezpieczna metoda, bo na takie konto wpłacamy kwotę

o 10-20pln większą od wyliczonej paczki i jesteśmy pewni, iż nic więcej nie pobiorą, lub też nie wyczyszczą nam normalnego konta (mowa o hakerach, etc.).

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inne pytanko. W ostatnim psx extreme była oferta z ich sklepu: Move Starter Pack za 229 zł. Czy ta oferta jest prawdziwa? Kupował może ktoś? Chodzi mi głównie o dostępność ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buzz europejski jest multilang, ale bez języków europy środkowej, my mamy swoją wersję z 4 językami, polski, czeski, rosyjski, węgierski chyba nie pamiętam:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi