Skocz do zawartości
DaraS

Demon's Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Czy przedmioty przechowane u Thomasa będę mieć dostępne w NewGame+ ?

Czy niewykorzystane dusze również będę mieć w NG+ do dyspozycji?

Tak i tak :)

a teraz ja z pytaniem - mam 102 lvl i chcialbym zdobyc planynę. Czy ktoś z was mógłby mi na chwile uzyczyć kliku broni, coby zaliczyły mi się do zdobycia? wersja us.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was mógłby mi na chwile uzyczyć kliku broni, coby zaliczyły mi się do zdobycia? wersja us.

Poczekaj na mnie i się powymieniamy :) w wolnej chwili zrobię listę przedmiotów posiadanych i brakujących :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj na mnie i się powymieniamy :) w wolnej chwili zrobię listę przedmiotów posiadanych i brakujących :)

OK jestem za, też zrobię listę :) No i mam sporo niewykorzystanych kamyków z których można coś ciekawego zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze rozumiem, jak dostanę od kolegi broń wymaxowaną którymś kamieniem to wpadnie mi trofeum :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze rozumiem, jak dostanę od kolegi broń wymaxowaną którymś kamieniem to wpadnie mi trofeum :D

tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - jedno proste pytanie - jako że od dłuższego czasu przymierzam się do DS i nie mogę się przełamać - warto zagrać ?

ferekreni.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - jedno proste pytanie - jako że od dłuższego czasu przymierzam się do DS i nie mogę się przełamać - warto zagrać ?

Nie grałem aż tyle co pewnie część forumowiczów, jednak wg. mnie WARTO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...warto zagrać ?

Nie zastanawiaj się ! Grę kupisz poniżej stówki. Nie zawiedziesz się.

Dawno żadna gra takiej frajdy mi nie sprawiła. Z pokonaniem bossa wiąże się ogromna dawka satysfakcji. POLECAM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolejne pytanie dotyczące końcówki rozgrywki;

po pokonaniu ostatniego bossa wracamy do Nexusa. Możemy wtedy odwiedzić poszczególne lokacje zbierając kamienie do upgrade'u itp. Oraz oczywiście dusze z pokonanych przeciwników. Czy przedmioty przechowane u Thomasa będę mieć dostępne w NewGame+ ?

Czy niewykorzystane dusze również będę mieć w NG+ do dyspozycji?

Ja tylko dodam, że po pokonaniu ostatniego bossa dostaje się sporo dusz które można spożytkować dopiero po przejściu całego 1.1 i ubiciu gluta w ng+, tak że zbiera się wtedy słuszna ilość duszyczek. Moby w ng+ sroge - jeden fałszywy ruch i tracisz wsio :D Ach ten dreszczyk emocji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zastanawiaj się ! Grę kupisz poniżej stówki. Nie zawiedziesz się.

Dawno żadna gra takiej frajdy mi nie sprawiła. Z pokonaniem bossa wiąże się ogromna dawka satysfakcji. POLECAM!

Grałem na ps3 w większość hitowych tytułów, sporo z nich przeszedłem, ale chyba tylko do DS wracam mimo przejścia.

Dodatkowo podpowiem, że moja kobitka lubi sobie popatrzeć jak gram, bardzo podoba jej się architektura i klimat.

Ja uwielbiam klimat średniowiecznego zamczyska, że w żadnej grze nie widziałem takiego monumentalnego gmaszyska.

No i wiezienna wierza Latria. świetna.

wiesz niektórzy kupują już trzecią kopię (wersja japan, us, eu), co tez dobrze świadczy.

Druga która ma na to szanse to Fallout New Vegas, ale to ocenie po przejściu, na razie jestem gdzieś w połowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 godzin w świecie Boletarii, 3 platyny i dalej namawiam kumpli, że im pomogę, 2 edycje kolekcjonerskie na chacie- tak to chyba jest MIŁOŚĆ. Polecam, lepszy może być tylko Dark Soul :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie tak. długo się nad tym zastanawiałem. filmiki z gry nie robiły na mnie wrażenia. nie mój klimat i w ogóle gra wydawała mi się nieatrakcyjna. ale jednak masę pozytywnych ocen i te wszystkie recenzje na poziomie 9/10 przekonały mnie do zakupu. nie żałuję :) gra jest bardzo wciągająca. może nie będę jej przechodził parę razy, bo generalnie nie lubię dwa razy przechodzić tego samego i nie kręcą mnie żadne trofea, ale i tak z 50 godzin grania się uzbiera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jessttt ! Doszedł do mnie. I teraz podstawowe pytanie, kim by tutaj grać? Kim będzie mi też łatwo bo wiem że DS to trudna gra a ja początkujący w nią no i nie chce się zniechęcić do niej. Interesuje mnie walka na blisko i duży dmg, jakiś DPS, czy też jak jest możliwość to jakieś ataki za pleców, niewidzialność(nie wiem czy takie coś jest, strzelam :P) lub też jakiś bardzo ofensywny mag. No i piszcie czy łatwo będzie daną klasą mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 godzin w świecie Boletarii, 3 platyny i dalej namawiam kumpli, że im pomogę, 2 edycje kolekcjonerskie na chacie- tak to chyba jest MIŁOŚĆ. Polecam, lepszy może być tylko Dark Soul :biggrin:

Hej,

jest szansa na pomoc przy kliku broniach, ringach? wersja us, level kolo 103 (zmienia się czasem;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

uwaga! mam ważne pytanie ;)

obawiam się, że właśnie popełniłem niewybaczalny błąd w grze. w świecie 2-2 zjechałem windą do tej jaskini pełnej jaszczurów, ale zorientowałem się, że nie mam ustawionego czaru który by je zabił. miałem ustawioną ewakuację, więc jej użyłem. jak chciałem wrócić na miejsce, to okazało się, że winda jest na dole i nie mam jak zjechać ;) logiczne

pytanie jest takie. jest jakiś inny sposób żeby tam zjechać? :) albo żeby winda na górę wjechała? może jak użyję "second chance" to przeżyję upadek z góry ?

Edytowane przez dziarmag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaga! mam ważne pytanie ;)

obawiam się, że właśnie popełniłem niewybaczalny błąd w grze. w świecie 2-2 zjechałem windą do tej jaskini pełnej jaszczurów, ale zorientowałem się, że nie mam ustawionego czaru który by je zabił. miałem ustawioną ewakuację, więc jej użyłem. jak chciałem wrócić na miejsce, to okazało się, że winda jest na dole i nie mam jak zjechać ;) logiczne

pytanie jest takie. jest jakiś inny sposób żeby tam zjechać? :) albo żeby winda na górę wjechała? może jak użyję "second chance" to przeżyję upadek z góry ?

Hejka,

second chance nie działa na upadek, więc się zabijesz skacząc.

A co do windy - spokojnie, nie sknociłeś tak bardzo jak myślisz :)

da się dojść do dolnych pokładów tunelem. Za windą prosto, potem wyjście na powietrze, zbiegnięcie na sam dół i trafiasz na tunel który prowadzi Cię w miejsce windy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka,

second chance nie działa na upadek, więc się zabijesz skacząc.

A co do windy - spokojnie, nie sknociłeś tak bardzo jak myślisz :)

da się dojść do dolnych pokładów tunelem. Za windą prosto, potem wyjście na powietrze, zbiegnięcie na sam dół i trafiasz na tunel który prowadzi Cię w miejsce windy.

o, dziękuję bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdobyłem jakąś broń ale piszę że nie podołam jej i pogorszone ma staty. Skąd mam wiedzieć jakie staty mam polepszyć? I jak się polepsza staty? Ta gra automatycznie połącza z MP? Bo gdy latam po mieście to widzę różne "dusze". Druga sprawa że gdy teraz jestem w pierwszym świecie to gdy nacisne na blood coś tam mogę zobaczyć śmierc, kogoś? Jakiegoś innego użytkownika? I jak zostawia się takie wiadomości na ziemi? Czy w tej grze są jakieś specjalne umiejętności? No i jeszcze zignąłem bo idąc sobie zaatakował mnie jakiś koleś z lancą, full pancerz i ogólnie na hita mnie zdjął, wtf? Aaa, mogę odzyskać jakoś stracone dusze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdobyłem jakąś broń ale piszę że nie podołam jej i pogorszone ma staty. Skąd mam wiedzieć jakie staty mam polepszyć? I jak się polepsza staty? Ta gra automatycznie połącza z MP? Bo gdy latam po mieście to widzę różne "dusze". Druga sprawa że gdy teraz jestem w pierwszym świecie to gdy nacisne na blood coś tam mogę zobaczyć śmierc, kogoś? Jakiegoś innego użytkownika? I jak zostawia się takie wiadomości na ziemi? Czy w tej grze są jakieś specjalne umiejętności? No i jeszcze zignąłem bo idąc sobie zaatakował mnie jakiś koleś z lancą, full pancerz i ogólnie na hita mnie zdjął, wtf? Aaa, mogę odzyskać jakoś stracone dusze?

duzo prostych pytan;

1. staty polepszysz jak zabijesz pierwszego bosa i wrocisz do nexusa

2. tak, slady krwi to ostatnie chwile zycia innego uzytkowniak

3, znajdz swoj slad zgodu i aktywuj go

4. tu dowiesz sie wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

duzo prostych pytan;

1. staty polepszysz jak zabijesz pierwszego bosa i wrocisz do nexusa

2. tak, slady krwi to ostatnie chwile zycia innego uzytkowniak

3, znajdz swoj slad zgodu i aktywuj go

4. tu dowiesz sie wiecej

Kolega w temacie jak widzę. Pograć można jak dobijesz do 160 lvl, podzielę sie bronią, żaden problem :rolleyes: Edytowane przez KUDLATY_666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to i owo wiem ale chyba źle wybrałem, tzn. wziąłem Thief. Niby fajnie bo jak nastawi się przeciwnik do mnie plecami to mam szanse zabić go z miejsca ale to i tak tyczy się tylko tych słabszych. Zdobyłem jakąś broń, widzę że ma lepsze phyc dmg a jednak nie widzę czego nie spełniam by w pełni z danej broni korzystać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To ja może co nieco o eventach związanych z tendencją świata :)

World Tendency wpływa na trudność i kontrolę dodatkowych zdarzeń, które występują w każdym świecie.

World Tendency jest niezależny od Charactyer Tendency (dostępna ilość HP jest wyjątkiem).

* Działania, które mają wpływ na World Tendency mają wpływ tylko na świat, w którym miały one miejsce.

* Świat zmienia tendencję tylko po powrocie do Nexusa.

* World Tendency przenosi się do New Game +.

World Tendency kontroluje jak potężni są wrogowie w danym świecie. W skrócie:

* Pure White - wrogów łatwiej zabić, ale zostawiają mniej wartościowe przedmioty i mnijeszą ilość dusz. Częściej pozostawiają przedmioty lecznicze.

* Pure Black - przeciwnicy są trudniejsi, ale zostawiają bardziej cenne przedmioty oraz większą liczbę dusz.

Po uruchomieniu nowej gry offline, wszystkie Worlds Tendency będą neutralne. Worlds Tendency następnie przejdzie do Black lub White zgodnie z działaniami gracza. Podczas load game Tendencja Świata pozostaje taka jak podczas save.

WHITE WORLD TENDENCY

# Zmniejsza HP, siłę ataku i obrony wroga

# Przeciwnicy zostawiają mniej kamieni do upgrade'u, a więcej przedmiotów leczniczych

BLACK WORLD TENDENCY

# Zwiększa HP, siłę ataku i obrony wroga

# Wrogowie posiadają więcej Souls

# Wrogowie częściej pozostawiają rzadkie przedmioty

# Black Phantoms i NPC pojawiają się w określonych miejscach

# Primeval Demons pojawiają się w określonych miejscach w każdym świecie.

# Maksymalne HP Twojej postaci w formie Soul jest zmniejszone.

ZMIANA WORLD TENDENCY

+1 oznacza zmianę o jeden krok w kierunku Pure White

-1 oznacza zmianę o jeden krok w kierunku Pure Black

Zmiana World Tendency w kierunku WHITE:

# Zabij Demona (bossa) (+1)

# Zabij Red Dragon w 1-2 (+1)

# Zabij Blue Dragon w 1-4 (+1)

# Zabij NPC w formie Black Phantom, którzy pojawią się w określonych miejscach gdy jest Pure Black World Tendency;

* Black Phantom Executioner Miralda w 1-1 (+3)

* Black Phantom Scirvir, the Wanderer w 2-2 (+3)

* Black Phantom Lord Rydell w 3-1 (+3)

* Black Phantom Satsuki w 4-1 (+3)

* Black Phantom Selen Vinland w 5-2 (+3)

# Pokonaj Primeval Demon (raz w każdym świecie na całą grę) (+3)

# Pokonaj Black Phantom NPC oraz Primeval Demon bez wracania do Nexusa (Raz na grę). (+6)

# Pokonaj Black Phantom NPC oraz Primeval Demon bez wracania do Nexusa a następnie pokonaj bossa (Raz na grę). (+7)

Zmiana World Tendency w kierunku BLACK:

# Zabij się w Body Form (-1)

# Zabij Old King Doran w 1-1 (-2)

# Zabij poszczególnych NPC w formie ciała, którzy pojawią się w określonych miejscach przy Pure White World Tendency:

* Zabij Miralda Executioner w 1-1 (-3)

* Zabij Scirvir, Wanderer w 2-2 (-3)

* Zabij Blue Phantom Lord Rydell w 3-1 (-3)

* Zabij Satsuki w Body Form w 4-1 (-3)

* Zabij w Body Form Selen Vinland w 5-2 (-3)

Bez wpływu na World Tendency:

# Zabij się w Nexusie w formie ciała

# Zabij się w Nexusie w formie ducha

# Zabij się w dowolnym miejscu w formie ducha

# Zabij Vanguarda w 4-1

A teraz konkretne wydarzenia pojawiające się przy White World Tendency :

Aby utrzymać Pure White World Tendency w poszczególnym świecie, należy upewnić się, że nie umrzemy w Body Form w tym świecie. Najprostszym sposobem zapewnienia tego jest popełnienie samobójstwa w Nexusie, kiedy tylko odzyskamy swoje ciało.

Boletarian Palace

1-1 Boletarian Palace

- Drzwi po lewej stronie w pobliżu punktu początkowego będą odblokowane (Wymagana Pure White lub Pure Black World Tendency) Po odblokowaniu, zostaje to przejście otwarte, nawet gdy tendencja się w przyszłości zmieni.

- Dostępny zestaw Brushwood Armor na dnie studni.Jest to najcięższy zestaw zbroi, więc potrzebny będzie Ring of Herculean Strengtha. Pamiętaj, że ciężkie przedmioty znikną na zawsze, jeżeli je zbadamy i nie podniesiemy.

+ Brushwood Helmet, Wt 6.9

+ Brushwood Armor, Wt 17.3

+ Brushwood Gauntlets, Wt 10.4

+ Brushwood Leggings, Wt 10.4

+ Large Brushwood Shield, Wt 13.0

+ Waga całkowita: 58,0

- W tym samym dole, na jednej z belek jest Colorless Demon's Soul, nie przegap jej! Sprawdzić przerwaną wiązkę przy drabinie i idź ostrożnie w szczelinę. Idąc prosto, wylądujemy na belce poniżej. Możesz dostać się dalej starannie spadając na niższą belkę; należy skakać z centralnej belki. Zwiedzanie wąskich belek może być prostsze przy użyciu łuku w trybie snajpera.

- Executioner Miralda w Body Form ukrywa się po prawej stronie wewnątrz budynku klatki schodowej. (Pure White World Tendency). Po zabiciu go uzyskamy:

+ Binded Hood

+ Binded Cross

+ Binded Boots

+ Binded Gloves

+ Master's Ring

- Red i Blue Dragon znikną. Możesz zabrać gadżety w miejscu ich legowiska.

1-2 Phalanx Archstone

Brak White World Events

1-3 Tower Knight Archstone

Brak White World Events

1-4 Penetrator Archstone

Brak White World Events

Stonefang Tunnel

2-1 Stonefang Tunnel

Brak White World Events

2-2 Armor Spider Archstone

- Spotkamy Scirvir, the Wanderer. Pokaż mu Dragon Bone Smasher z 2-3 a dostaniesz Pure Greystone. Pure White World Tendency wymagane. By go odnaleźć, zaczynamy od 2-2 Armor Spider Archstone i skręcamy w prawo. Pokonujemy górników i dobiegamy do dużego dołu. Zniszcz skrzynie z prawej strony, aby oczyścić drogę. Skocz w dół po platformach, aż pojawi się duża jaskinia. Scirvir czeka w jaskini, razem z 2 Crystal Lizards.

Jeżeli go zabijemy dostaniemy Ronin's Ring.

2-3 Flamelurker Archstone

- Resztki skały po lewej stronie drogi znikną. za nimi znajduje się unikalny Extra Large Sword, Dragon Bone Smasher.

Pure White World Tendency wymagane. Jeśli zabijesz Dragon God w Neutral World Tendency, trzeba będzie wrócić do Nexusa, a następnie wrócić po miecz.

Tower of Latria

3-1 Tower of Latria

- 2F West, ścieżka wcześniej zablokowana przez gruz jest już dostępna. Pure White World Tendency wymagane.

Once unlocked it will stay unlocked even if World Tendency change later. Po odblokowaniu przejścia pozostaje ono otwarte nawet jeśli tendencja się zmieni.

Przedmioty znalezione w 2F West Prison of Hope:

+ Three-Cornered Hat

+ Venerable Sage's Hood

+ Venerable Sage's Robe

+ Venerable Sage's Gloves

+ Venerable Sage's Boots

- Można uratować Lord Rydell w 2F West jeśli maszklucz z 3-2. Nagrodą jest Dull Rat's Ring.

- Prison of Hope, 2F East dostępny jest po uwolnieniu Rydell i nie zabiciu go.

Klucz do Prison of Hope, 2F E Cell znajduje się w jednym z ostatnich otwartych ogniw.

Przedmioty znalezione w celach więziennych 2F E:

+ Parrying Dagger

+ Rogue's Clothes

+ Rogue's Gloves

+ Rogue's Boots

+ Chunk of Mercury Stone

+ Chunk of Mercury Stone

3-2 Fool's Idol Archstone

-Na górze pierwszej wieży odblokuje się kładka na sam szczyt, gdzie znajdziemy klucz do Prison of Hope, 2F W Cell, który otwiera celę z Rydellem. Pure White World Tendency wymagane.

3-3 Maneater Archstone

Brak White World Events

Shrine of Storms

4-1 Shrine of Storms

- Na początku levelu przy bramie pojawi się Satsuki w ludzkiej postaci. Poszukuje Magic Sword "Makoto" (do zebrania w 4-2).

Jeśli masz Magic Sword "Makoto" i dasz go Satsuki, on cię zaatakuje. Po zabiciu Satsuki, miecz można odebrać.

Jeśli masz Magic Sword "Makoto" i nie dasz go Satsuki, on także cię zaatakuje. Po zabiciu Satsuki, miecz można odebrać.

Jeśli jesteś wyposażony w "Makoto" w trakcie rozmowy z Satsuki, zaatakuje cię. Po zabiciu Satsuki, miecz można odebrać.

4-2 Adjudicator Archstone

- W pomieszczeniu, gdzie Patches stoi przy dziurze w podłodze poniżej były na klifie niedostępne zwłoki. Teraz są osiągalne i można z nich zabrać Magic Sword "Makoto" .

4-3 Old Hero Archstone

Brak White World Events

Valley of Defilement

5-1 Valley of Defilement

- Pomiędzy Rats a pierwszym Giant Depraved będzie drabina prowadząca w górę na powierzchnię ściany po lewej stronie. Pure White World Tendency wymagane.

Drabina będzie odblokowana nawet podczas kolejnej zmiany tendencji świata.

Wspinaj się po szczeblach i uważaj na Depraved Giant W połowie. Droga prowadzi do trzech Giant Depraved pilnujących Istarelle spear.

5-2 Leechmonger Archstone

- Selen Vinland pojawi się na malutkiej wyspie na prawo po pierwszej mgielnej bramie. Po rozmowie zacznie się quest. Pure White World Tendency wymagane.

Daj jej Crest of Vinland z 5-3 aby uzyskać Ring of Devout Prayer.

Jeżeli ją zabijemy to uzyskamy:

+ Ring of Devout Prayer

+ Dull Gold Helmet

+ Dull Gold Armor

+ Dull Gold Gauntlets

+ Dull Gold Leggings

5-3 Dirty Colossus Archstone

- Pojawi się Black Phantom Garl Vinland. Pure White World Tendency wymagane.

Pojawia się tylko po zabiciu Maiden Astraea i posiadaniu Pureblood Demon's Soul.

Pozostawia Bramd oraz Crest of Vinland.

Wydarzenia pojawiające się przy Black World Tendency:

Black World Tendency podnosi zdolności wrogów. Pozostawiają jednak oni znacznie lepsze przedmioty.

Aby utrzymać Pure Black World Tendency nie nalezy wracać do Nexusa po pokonaniu Bossa, Primeval Demona lub Black Phantom NPC.

Dodatkowo Tendencja Świata zmierza do Neutralnej po zalogowaniu się na serwer, więc najlepiej wykonywać Eventy offline.

Wszystkie unikalne NPC Black Phantoms wymagają Pure Black World Tendency.

Boletarian Palace

1-1 Boletarian Palace

- Drzwi po lewej stronie w pobliżu punktu początkowego będą odblokowane (Wymagana Pure White lub Pure Black World Tendency) Po odblokowaniu, zostaje to przejście otwarte, nawet gdy tendencja się w przyszłości zmieni.

- Pojawia się Black Phantom Executioner Miralda, pozostawia Guillotine Axe. Pure Black World Tendency wymagane.

- Dwa Black Phantom Blue Eye Knights pojawia się przy wejściu do Mausoleum, obok Red Eye Knight.

1-2 Phalanx Archstone

- Dwa Black Phantom Blue Eye Knights pojawiają się na końcu mostu Dragon przed Tower Knight

1-3 Tower Knight Archstone

- Dwa Black Phantom Fat Officials pojawią się zaraz za Red Eye Knight w okolicach trzech łuczników. Staniesz pomiędzy nimi.

- Primeval Demon pojawi się obok dwóch Black Phantom Fat Officials.

Primeval Demon pojawia się gdy świat ma tendencję o jeden stopień niższą od Pure Black i prawdopodobnie pozostawi Colorless Demon's Soul, gdy zostanie zabity.

1-4 Penetrator Archstone

Brak Black World Events

Stonefang Tunnel

2-1 Stonefang Tunnel

- Primeval Demon znajduje się na zewnątrz, w dolnej części windy gdzie wrogowie rzucają kamieniami. Możesz go zobaczyć ze schodów przy Archstone.

- Black Phantom Scale Miner pojawiają się w drugiej mgielnej bramie.

- Dwóch Black Phantoms Scale Miners dołącza do grupy Flame Blade. Są wyczuleni na tylne podejścia.

Uwaga: przed nimi znajduje się Crystal Lizard

- Black Phantom Scale Miner pojawia się na koniec ostatniego drewnianego mostu, przed Bossem.

2-2 Armor Spider Archstone

- Pojawi się Black Phantom Scirvir się pojawi. Zostawi Talisman Of Beasts (Pure White World Tendency wymagane).

Uwaga: Istnieją dwa Crystal Lizards w jaskini z nim.

Jeśli pokażesz mu Dragon Bone Smasher, będzie nadal się pojawiać.

- Black Phantom Bearbug na drodze pod górę z Filthy Man (Vendor), niedaleko gniazda Crystal Lizard

* Black Phantom Bearbug pojawia się w miejscu, gdzie są 3 robaki, tuż przed tunelem prowadzącym w obszar z lawą

* Black Phantom Bearbug pojawia się w obszarze z lawą

2-3 Flamelurker Archstone

Brak Black World Events

Tower of Latria

W Tower of Latria nie da się przejść od 3-2 do 3-1 bez wizyty w Nexusie. Większość graczy będzie chciała pokonać zarówno NPC Black Phantom i Primeval Demon za jednym razem, aby uniknąć osiągnięcia Black World Tendency więcej niż raz. Dlatego wskazane jest, aby rozpocząć od 3-1 i pokonać Black Phantom Lord Rydell, a dopiero potem przejść do 3-2 do Primeval Demon.

3-1 Tower of Latria

- Black Phantom Lord Rydell stoi na zewnątrz celi na podeście. Pozostawia Phosphorescent Pole po zabiciu go. Pure Black World Tendency wymagane.

- Black Phantom Mind Flayer pojawia się za drzwiami na 1F za Prisoner przed Ballista

- Black Phantom Mind Flayer pojawia się w pokoju gdzie znajduje się dwóch warden's corridors

- Black Phantom Mind Flayer pojawia się pomiędzy warden's corridor a pierwszą wieżą

3-2 Fool's Idol Archstone

- Dwa Black Phantom Giant Man Centipede pojawiają się na bagnach.

- Black Phantom Giant Man Centipede na moście prowadzącym do drugiej wieży, zaraz obok Crystal Lizard

- Primeval Demon jest w ślepej uliczce, tam gdzie znajdował się Ring of Disease Resistance

3-3 Maneater Archstone

Brak Black World Events

Shrine of Storms

4-1 Shrine of Storms

- Black Phantom Satsuki pojawia się przy wejściu. Zostawia Hiltless po śmierci. Pure Black World Tendency wymagane.

- Black Phantom Silver Skeleton pojawia się na pierwszych schodach

- Black Phantom Silver Skeleton pojawia się naprzeciw klifu

- Black Phantom Gold Skeleton na półce nad Adjudicator's Shield

- Black Phantom Gold Skeleton na ścieżce wzdłuż krawędzi klifu

- Black Phantom Silver Skeleton z łukiem na końcu ścieżki przy Urwisku, przed drzwiami z mgłą

4-2 Adjudicator Archstone

- Primeval Demon po lewej schodami w pobliżu pierwszego Reaper'a. Jest tam połamana brama. Po zabiciu Dual-Katana Skeleton, szukaj drogi po lewej stronie urwiska. W połowie drogi wzdłuż urwiska powinieneś go zobaczyć. Crystal Lizard pojawia się bezpośrednio przed nim.

- Dwa Black Phantom Gold Skeletons na zewnątrz klifu po drugim Reaper

- Black Phantom Dual-Katana Skeleton na zewnątrz klifu po drugim Reaper

4-3 Old Hero Archstone

Brak Black World Events

Valley of Defilement

5-1 Valley of Defilement

- Black Phantom Flame Pole pojawia się przed pierwszą mglistą bramą

- Black Phantom Knife wielding jest na ostatnim wiszącym moście przed Bossem

5-2 Leechmonger Archstone

- Pojawia się Black Phantom Selen Vinland. Zostawia Blind gdy go zabijemy. Pure Black World Tendency wymagane.

- Black Phantom Giant Depraved na ostatniej wyspie na pierwszym bagnie. Za każdym razem zostawia Stone of Ephemeral Eyes

- Black Phantom Giant Depraved za gniazdem ślimaków

- Black Phantom Giant Depraved przed obszarem bossa w pobliżu Shamana

- Primeval Demon w jaskini w ślepym zaułku niedaleku drugiej mglistej bramy

5-3 Dirty Colossus Archstone

Brak Black World Events

Edytowane przez adick007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UP: Jak widać masowy kopiuj, wklej :D

Pytanko czy ma ktoś jeszcze poczciwego DS w werski azjatyckiej??? O SL nie pytam bo to nie problem się w mig dostosować. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega w temacie jak widzę. Pograć można jak dobijesz do 160 lvl, podzielę sie bronią, żaden problem :rolleyes:

160 lvl - cięzko będzie, planowałem zatrzymać sie koło 120 żeby mieć się czasem z kims sprawdzić i zacząć nową postacią. Ale kto wie, może i pomyślę o tej 160

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko czy ma ktoś jeszcze poczciwego DS w werski azjatyckiej??? O SL nie pytam bo to nie problem się w mig dostosować. :D

Tak, ja mam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi