Skocz do zawartości
DaraS

Demon's Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Resetuje się tylko tendencja świata czy postaci tez? Tak w ogóle to co dają tendencje światów i czy jeśli się tak łatwo resetują to nie da się ich równie dobrze łatwo nabic? Naprzykład gdybym ciągle zabijał te czerwone phantomy w 1-1 po lewej? To kasowanie jest dla mnie trochę bez sensu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do +white dają tylko 3 rzeczy:

- zabicie bossa

- zabicie "imiennego" black phantoma

- zabicie primeval demona

ja właśnie dotarłem do momentu zabawy tendencjami i musiałem przejść na offline bo niestety resetowało nawet jak wyłączałem grę nie będąc w nexusie (co podobno miało pomóc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nieważne.

Edytowane przez Anarch1946

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kiedy już załatwiłem Old Monka nadal mogę atakować inny świat w celu zdobycia Monk's Head Collar? Bo od 15 minut używam black eye stone i ciągle mam Invasion Failed :P

Pewnie, ze mozesz.

Wyswietla sie invasion failed bo prawdopodobnie w chwili obecnej nie ma gracza w ciele ktory przechodzi 3-3 i jest w Twoim lewelowym zasiegu. Jezeli to Twoje pierwsze przejscie to chyba najwieksze szanse na inwazje masz bedac na soul level ok 40 (mozesz wtedy atakowac graczy ktorzy sa na sl 25 - 51, a zdecydowana wiekszosc przechodzi 3-3 wlasnie bedac gdzies w tych lewelowych granicach). Jak masz wersje EU to chyba najwiecej graczy jest wieczorem.

Sprawdz tez czy jestes online, czasami wywala z serwerow i trzeba sie znowu zalogowac (zobacz czy mozesz zostawiac wiadomosci na ziemi,czy widzisz inne wiadomosci, ,,duchy'' graczy itp.).

Tutaj link do sprawdzenia z jakimi graczami mozna sie spotkac przy danym soul lewelu: http://www.demonssouls.info/level-range.php

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do +white dają tylko 3 rzeczy:

- zabicie bossa

- zabicie "imiennego" black phantoma

- zabicie primeval demona

ja właśnie dotarłem do momentu zabawy tendencjami i musiałem przejść na offline bo niestety resetowało nawet jak wyłączałem grę nie będąc w nexusie (co podobno miało pomóc)

Ressurect - przy pomocy znajomego blue mozna w dupie miec bossow itp biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przeszedłem Demon's Souls :D 67 soul level, nie wiem czy to dobry wynik czy nie ;)

Grając magiem demony są naprawdę banalne. Więcej problemów miałem z dotarciem do bossa niż z jego pokonaniem. Najtrudniejszy moim zdaniem jest Flamelurker :P Ogólnie rzecz biorąc od czasów Gothica żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Aczkolwiek kilka minusów jest, np. to całe world tendency, które jest czasami problematyczne. Zwiększyłbym też maksymalny equip burden przy szybkim rollowaniu do 75%, a nie tak jak jest teraz 50%. Te 50% potrafi zjeść sam miecz + tarcza i nawet bieganie na golasa nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przeszedłem Demon's Souls :D 67 soul level, nie wiem czy to dobry wynik czy nie ;)

Grając magiem demony są naprawdę banalne. Więcej problemów miałem z dotarciem do bossa niż z jego pokonaniem. Najtrudniejszy moim zdaniem jest Flamelurker :P Ogólnie rzecz biorąc od czasów Gothica żadna gra mnie tak nie wciągnęła. Aczkolwiek kilka minusów jest, np. to całe world tendency, które jest czasami problematyczne. Zwiększyłbym też maksymalny equip burden przy szybkim rollowaniu do 75%, a nie tak jak jest teraz 50%. Te 50% potrafi zjeść sam miecz + tarcza i nawet bieganie na golasa nie pomaga.

SL 67 czyli standard, 90% graczy konczy pierwsze przejscie miedzy 60-70 SL. Sa tez tacy ktorzy przechodza cala gre na SL 1 :thumbsup:

World tendency, equip burden itp, jak sam mowisz: ,,jest czasami problematyczne''. Ja uwazam ze to swietnie, zwieksza to trudnosc gry , a wlasnie za to kocha sie DS :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo world tendency nie jest złe, dzięki temu jest co robić w kolejnych ng+ tylko ten reset to mega fail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można grać offline przy kolejnych przejściach, jeśli komuś nie przeszkadza brak pvp. Podpowiedzi i tak będą zbędne, bo wiadomo co, jak i gdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

67lvl to wynik ok. Ja polecam pofarmić i podbić troszkę lvl zanim wejdziesz do NG+ (jak masz zamiar).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu, że to mega fail bo trzeba z czegoś rezygnować żeby ominąć tego buga, a dla tych którzy o nim jeszcze nie wiedzą to mega zonk kiedy się okazuje, że zresetowało im PWWT i drugi raz będą mogli je zrobić dopiero w ng+ ;) Jakby nie mogli tego naprawić <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to nie bug, tylko Japończycy chcieli utrudnić graczom życie thumbsup.gif

Ale racja, bug to, czy nie bug, strasznie ssie -.-

Edytowane przez Lars06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też kiedyś myślałem, że to taki ficzer bo na wiki tak pisało ale zostałem uświadomiony, że to bug, pojawił się po patchu do azjatyckiej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak ktoś miał grę przed pathem to tendencje się nie resetowały. Potem niestety zaczęły się komplikacje. Podsumowując jak ktoś chce się bawić tendencjami, to nie ma wybory musi grać offline.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam pomoze ktos zdobyc "Monk's Head Colla" moj SL 47 wersja amerykanska

mam tez postac na 210SL jesli ktos potrzebuje pomocy z czyms czy brakuje Mu czegos chetnie pomoge.

//

Wlasnie mnie polaczylo i udalo mi sie zdobyc te czapke :)

Edytowane przez Laska1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, z tymi tendencjami bawiłem się dodatkowe dwa pełne przejścia gry, aby wszystko pozaliczać.

Ale co tam - warto było. Gra na długo zapadnie w pamięci w zakładce "hardcore" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Large Sword of Searching powinien zmienić nazwę na Large Sword of Fail... od GODZINY farmię JEDNĄ sztukę Chunk of Spiderstone na początku 2-2, a mam 13 szczęścia i PBWT.

Edytowane przez Anarch1946

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spider rób na początku 2-1 tam jest więcej tych co to dropią

ja miałem to samo z chunk of faintstone do drugiej broni blessed i na końcu się wkurzyłem i zduplikowałem je bo szkoda mi czasu na kilkugodzinne dropienie 5 kamieni to nie mmo ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Large Sword of Searching powinien zmienić nazwę na Large Sword of Fail... od GODZINY farmię JEDNĄ sztukę Chunk of Spiderstone na początku 2-2, a mam 13 szczęścia i PBWT.

Przecież 13 szczęścia to nie jest dużo.

Spróbuj zabijać jaszczurki w 2.1, bo z nich masz największą szansę na drop. Ogólnie, Spiderstone to jeszcze nie jest taki ból, ale zobaczysz potem przy farmieniu Bladestone lub Darkmoonstone - to dopiero może wkurzyć. No chyba, że je masz, wtedy najgorsze masz za sobą.

Poza tym są podzielone opinie na temat działania LSoS. Ja sam byłem po stronie LSoS, jednak to była bardziej wiara w to, że działa, niż przekonanie poparte jakimś dowodem. Teraz to już sam nie wiem i trzymam się z dala od tego tematu ;)

Edytowane przez Lars06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darkmoon i blade nie jest tak źle bo są obok siebie na początku 4-2 a zanim zdobędziesz pure spokojnie będziesz miał wystarczającą liczbę shardów i chunków do obu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są obok siebie, ale to nic nie zmienia. Może Darkmoonstone aż tak trudny nie jest, ale Bladestone dropi tylko z Dual Katana Black Phantom - a jest ich tylko kilka na całym poziomie, więc nie dość, że trzeba się nalatać, to do tego szansa na znalezienie przy nich tego kamienia jest bardzo mała.

Jednak to jest i tak kwestia przypadku i/lub indywidualnego szczęścia, więc może się okazać, że żaden z kamieni nie stworzy problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja próbowałem dropnąć na dual katana w ukrytym przejściu i po nabiciu 20 leveli (od 101 do 121...) poszedłem na jego wersje black phantom i poleciał za ok 6-7 razem więc chyba miałem szczęscie w tym wypadku, natomiast z pure darkmoon mam problem bo nie mam już crystal gecko żadnego z wyjątkiem 4-3 ale to zrobi mi się PWWT bo musze ubić BP Satsuki, primeval demona i storm kinga ;/

Edytowane przez darkman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież 13 szczęścia to nie jest dużo.

Spróbuj zabijać jaszczurki w 2.1, bo z nich masz największą szansę na drop. Ogólnie, Spiderstone to jeszcze nie jest taki ból, ale zobaczysz potem przy farmieniu Bladestone lub Darkmoonstone - to dopiero może wkurzyć. No chyba, że je masz, wtedy najgorsze masz za sobą.

Poza tym są podzielone opinie na temat działania LSoS. Ja sam byłem po stronie LSoS, jednak to była bardziej wiara w to, że działa, niż przekonanie poparte jakimś dowodem. Teraz to już sam nie wiem i trzymam się z dala od tego tematu ;)

Niby niedużo, ale koleś na Demon's Souls Wiki w dziale farming napisał, że z LSoS, PBWT i 7 szczęścia sfarmił w 2-1 wszystkie spiderstony w 30 minut. Ja je*ałem chyba ze 3 godziny, a mam 2 razy więcej szczęścia, PBWT i też używałem LSoS. Odnoszę więc wrażenie, że ten miecz to taki efekt placebo.

Shard of Bladestone idzie spoko, PBWT i 4-2 na srebrnych i złotych szkieletach. Dropią sporo shardów i masę dusz. Gorzej jest z chunkami bo te dropią złote szkielety w 4-2, ale stoją na skarpie tylko 2 i mają słaby drop rate. A skąd wezmę pure bladestone na +5 Uchi to nie mam pojęcia :D

A tak z innej beczki, to czy nie macie takiego wrażenia, że New Game faworyzuje postaci zwinne i walczące na dystans? Może w NG+ to się wyrównuje, nie wiem. Grając magiem z palcem w dupie lałem bossy. Warding przez cała walkę + Soul arrow, a później Soul ray. Teraz zrobiłem łucznika i taki Maneater padł po 5 strzałach. Pierwszy nawet chyba nie zdążył do mnie dobiec. Szczerzę mówiąc nie wyobrażam sobie walki z bossami postacią nastawioną na siłę, która ma powyżej 50% equip burden i nie może się szybko rollować. Jakiś mega skillowiec to ze mnie nie jest, ale to chyba postaci dla hardkorów są :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi