Lars06 420 Napisano 1 Sierpień 2011 Naczytałem się o tych tendencjach i mam teraz pytanie. 2.Nie rozumiem tego z tym primeval demon. Musę mieć świat -3, żeby się pojawił? I na jedną grę mogę zabić pięć? Tak, na jedną grę możesz zabić pięć, ale czytałem o różnych glitchach. Aby pojawił się Primeval Demon, musisz mieć w danym świecie Pure Black World Tendency. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 1 Sierpień 2011 Agrrrr zaraz furii dostane. Jak zwiększyć wagę, którą mogę nosić, żeby się móc rolować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 1 Sierpień 2011 (edytowane) Ring of Great Strength zwiększa o połowę dozwolone obciążenie ekwipunku, który masz na sobie, ale średnio (w porywach do w ogóle) opłaca się marnować slot na taki pierścień. Możesz dać więcej w Endurance, jeśli nie kłóci się to z Twoim zamierzonym buildem postaci. Edytowane 1 Sierpień 2011 przez Lars06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 1 Sierpień 2011 Tak, na jedną grę możesz zabić pięć, ale czytałem o różnych glitchach. Aby pojawił się Primeval Demon, musisz mieć w danym świecie Pure Black World Tendency. teoretycznie pięć, praktycznie w ... albo więcej (oczywiście jest to skrajnie nie uczciwe i jak będziesz tak robił ulepszy wszystką unikalna broń ale sumienie nie pozwoli ci spać w nocy a i z kółka różańcowego cie mogą wypisać) - NIE POLECAM!!! jeżeli jednak jesteś pozbawiony sumienia poszukaj na YT :whistling: Agrrrr zaraz furii dostane. Jak zwiększyć wagę, którą mogę nosić, żeby się móc rolować? tak jak pisał Lars06 ... jednak jak w życiu musisz z czegoś zrezygnować (najlepiej oddaj zbroje do skupu) i pamiętaj będziesz brykał jak czołowy tancerz baletu mongolskiego - tylko jak waga twojego ekwipunku będzie mniejsza niż 50% twoich możliwości - jak będziesz miał więcej nie pobrykasz (no chyba że z pierścionkiem ale tak ja pisał Lars06 szkoda, szkoda miejsca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 1 Sierpień 2011 Mi dopiero okolicach 80 levelu przy buildzie na faith (35) udało się założyć pełną zbroję Ancient King bez straty na mobilności. Warto zacząć od napierśnika, później hełm itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 1 Sierpień 2011 Czy, żeby broń blessed mnie leczyła muszę ją trzymać w ręku czy wystarczy mieć wyekwipowane pod strzałkę? Znaczy się. np biję DBS a blessed axe mam pod strzałką w lewo to blessed axe mnie leczy? Czy, żeby broń blessed mnie leczyła muszę ją trzymać w ręku czy wystarczy mieć wyekwipowane pod strzałkę? Znaczy się. np biję DBS a blessed axe mam pod strzałką w lewo to blessed axe mnie leczy? Jest jakiś spis zaklęć i cudów z opisem ich działania po polsku? Coś tam rozumiem po angielsku, ale czuję, że to za mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 2 Sierpień 2011 Czy, żeby broń blessed mnie leczyła muszę ją trzymać w ręku czy wystarczy mieć wyekwipowane pod strzałkę? Znaczy się. np biję DBS a blessed axe mam pod strzałką w lewo to blessed axe mnie leczy? Czy, żeby broń blessed mnie leczyła muszę ją trzymać w ręku czy wystarczy mieć wyekwipowane pod strzałkę? Znaczy się. np biję DBS a blessed axe mam pod strzałką w lewo to blessed axe mnie leczy? Jest jakiś spis zaklęć i cudów z opisem ich działania po polsku? Coś tam rozumiem po angielsku, ale czuję, że to za mało. aby leczyla (i inne premie tez) musi byc trzymana w reku.. czyli nie mozesz miec pod strzalka.. co do angielskiego.. nie jest on trudny w tej grze.. nie znam miejsca gdzie wszystko jest przetlumaczone ale zazwyczaj opisy czarow sa dosc oczywiste a jego dzialanie czesto wyjasnia sama nazwa czaru/cudu.. zawsze jest slownik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 3 Sierpień 2011 Każdy czar/cud jest opisany w dwóch zdaniach. Angielski na poziomie podstawowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socus 0 Napisano 3 Sierpień 2011 Mam jeszcze jedno pytanie, tym razem bardziej zlozone. Mam barbariana, 35slvl. Przeszedlem poki.co 1-1,1-2 i 2-1, mam pure flaming shield, ciezki set (helm,zbroja,rekawice i nogawice) ktory kupilem u npc w 1-1. Do tego mam ciezki miecz, i prawie 75% mozliwej do uniesienia wagi wykorzystuje eq. Sry za niescislosci w eq, ale nie gralem 2 tyg i zapomnialem nazwy, a teraz nie mam dostepu do ps3, ani normalnego neta. Do rzeczy, gdzie moge zdobyc lzejsze eq, ktore nie bedzie slabsze od tego ktore mam.teraz? Nie mam juz szansy na pure white ani black przy pierwszym przechodzeniu gry, wiec to juz mozna wykluczyc :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 3 Sierpień 2011 Byle łach bedzie lepszy od konserwy która obciąża burden o ponad 50% nawet jak dużo słabiej chroni, graj dalej a napewno coś znajdziesz, chyba w 3.1 jest dobre wdzianko. No i dlaczego nie masz niby szansy na pure white/black? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socus 0 Napisano 3 Sierpień 2011 (edytowane) Zaczalem gre nieczytajac zadnych poradnikow, a dopiero niedawno zaczalem sie tym interesowac. Wczesniej jednak jako newbie zginalem wiele razy, nie wiedzialem ze to ma wplyw na dalsza gre. Aby miec pure white, trzeba zabic wszystkich bossow w danym swiecie, nie ginac ani razu w postaci cielesnej, tego sie dowiedzialem, soł ju noł. Leather set bedzie lepszy? I czy powinienem zmienic tarcze na jakas lzejsza, jaka? Edytowane 3 Sierpień 2011 przez Socus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 3 Sierpień 2011 możesz ginąć ile chcesz razy jednak żeby z pure black zrobić pure white musisz mieć dostępne 3 moby - imiennego black phantoma (Miralda dla świata 1, Scirvir dla 2, Rydell dla 3, Satsuki dla 4 i Selen dla 5), primeval demona i na koniec jakiegoś bossa (najlepiej archdemona z x-3) nie przesadzajcie tak z tym obciążeniem - ja pół gry zrobiłem w mirdan secie jako TK i nie miałem większych problemów (oczywiście teraz nie wyobrażam sobie być przeciążony ale jednak nie jest to takie "be" jak wszyscy piszą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 3 Sierpień 2011 Jasne, że da się grać blaszakiem ale jak sam napisałeś oczywiście teraz nie wyobrażam sobie być przeciążony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 3 Sierpień 2011 Co do tarcz to wg mnie 2 warte są świeczki Purple Flame Shield podpakowana do +10 nosiłem praktycznie cały czas, jedynie zmiana na Silver Shield +5 jak na przeciwników atakujących magią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socus 0 Napisano 4 Sierpień 2011 na wiki znalazlem tko Dark Silver Shield, o nia ci chodzi? Postanowilem, ze porzuce moja purple flame shield (obecnie +2), a chwyce za steel shield. Po wylewelowaniu jej do +10, jej staty beda rowne purple flame, tez +10, a ta tarcza wolniej sie zurzywa, no i wazy 2 kg mniej. Mozna zrobic dark, ale na kolejnych poziomacha obrona sie nie zwieksza, tylko atak wiec chyba nie warto? Jest jeszcze tower shield, ale wazy 30kg, wiec raczej podziekuje.. dobrze robie? Bo nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 4 Sierpień 2011 Tower shield jest za cięzka. A jeśli zacząłeś już robić flame i masz ją na +2 to śmiało kontynuuj do +10. Jest to jedna z najlepszych tarcz w grze, a już na pewno najlepsza w ochronie przed ogniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 4 Sierpień 2011 (edytowane) Czy może ktoś podać obrażenia (tak na oko) jaki zadaje sharp uchigatana + 5 trzymana 1h przy dex 50 i str 18? Drugie pytanie: jaką miejscówkę do dropienia fainstone polecacie? Edytowane 4 Sierpień 2011 przez FimbulvinterPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 5 Sierpień 2011 Dokładnie to 1h 327, 2h 330. Dawałem już ze 3 razy tego linka ale dam jeszcze raz, a co tam http://www.geocities.jp/kouryakubo/ds_en/item/weapons_attackcapability_ver4.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 5 Sierpień 2011 Drugie pytanie: jaką miejscówkę do dropienia fainstone polecacie? 5-2. Najlepiej pokonac wszystikch bossow w 5 swiecie i zrobic PBWT. Wtedy zaczynasz w Dirty Colossus Archstone, cofasz sie do kawalek w 5-2, rozbijasz szamana, wracasz do 5-3 i polujesz na lizarda. Na poczatku 5-2 przy kladce tez jest lizard. Jak juz ubijesz wszystkie lizardy to zostaje tylko farmienie na szamanie w 5-2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 5 Sierpień 2011 Jasne, że da się grać blaszakiem ale jak sam napisałeś ale to głównie ze względu na szybkość poruszania się (jako że znam tą grę praktycznie na pamięć to nie muszę chodzić cały czas na bloku i tam gdzie mogę to sprintuje) i to że turlaniem rozwalam przeszkody ;] co do faintstone to wybierz sobie dokładnie którą broń chcesz blessed bo chunków starczy tylko na jedną (chyba że żaden lizard Ci nie ucieknie) a dropienie ich z shamanów u mnie było gorsze niż dropenie pure bladestone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 5 Sierpień 2011 ale to głównie ze względu na szybkość poruszania się (jako że znam tą grę praktycznie na pamięć to nie muszę chodzić cały czas na bloku i tam gdzie mogę to sprintuje) i to że turlaniem rozwalam przeszkody ;] Toteż miałem to właśnie na myśli pisząc, że każdy lekki łach jest lepszy od ciężkiego seta króry tak naprawde nie przekłada się aż tak bardzo na szanse przeżycia bo większości szlagów przyjmowanych na armor się unika, szanse się wyrównują + dochodzi jeszcze komfort grania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socus 0 Napisano 7 Sierpień 2011 ok, amam bow + 7, i w 2~1 chce go zamienic na lawa bow. ide z lukiem do tego npc, ale on nie chce go wziasc. musze mu wczesniej cos dac zanim mi to przerobi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 7 Sierpień 2011 ok, amam bow + 7, i w 2~1 chce go zamienic na lawa bow. ide z lukiem do tego npc, ale on nie chce go wziasc. musze mu wczesniej cos dac zanim mi to przerobi? z tego co pamietam to musisz mu dac dusze demona "Flamelurker" z 2-2 (chyba) .. wtedy bedziesz mogl robic "specjalne" bronie .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 7 Sierpień 2011 Dusze flamerurkera jeśli jeszcze mu nie dałeś, żeby w ogóle zaczął wykówać unikalne bronie i dusze armor spidera już do wykucia lava bow. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 7 Sierpień 2011 Przeszedłem po 9h. Teraz myślę nad postacią pvp i nie wiem str/faith/dex? Ten ostatni mnie odrzuca jak się naczytałem otym dropieniu puer bladestone. Co do samej gry - mega! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach