Skocz do zawartości
DaraS

Demon's Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakis teleport do Tower Knighta z Nexusa przed jego pokonaniem? Czy z każdym razem musze od pokonania Phalanaxa przebiec po blankach i piwnicą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tower Knight leży :) Teraz nie wiem gdzie się kierować, bo żeby iść w mgłę za Tower Knightem muszę zabić jakiegoś demona.

P.S Na początku Boletarian Palace po lewej stronie jest niżej blanka ze sprzętem i wydaje mi się, że można tam dojść przez mgłę, która znajduje się w dziurze na samym początku gry po lewej stronie murów. Jak tam dojść, bo jak spadam w nią to ginę ;/

P.S 2 Jest gdzieś jakaś dobra stronka na internecie gdzie znajdują się przydatne itemy np. miecze, zbroje itp.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tower Knight leży :) Teraz nie wiem gdzie się kierować, bo żeby iść w mgłę za Tower Knightem muszę zabić jakiegoś demona.

P.S Na początku Boletarian Palace po lewej stronie jest niżej blanka ze sprzętem i wydaje mi się, że można tam dojść przez mgłę, która znajduje się w dziurze na samym początku gry po lewej stronie murów. Jak tam dojść, bo jak spadam w nią to ginę ;/

P.S 2 Jest gdzieś jakaś dobra stronka na internecie gdzie znajdują się przydatne itemy np. miecze, zbroje itp.?

\

nie do końca jakiegoś demona - tylko demona, a raczej wszystkie demony w każdym innym świecie - jak to zrobisz mgła ustąpi, wrota się otworzą itd. polecam zwiedzić na początek świat nr 2

owszem do tej dziury :biggrin: można sie dostać ale nie skacząc (na marginesie ciekawe rozwiązanie) ... wejście jest przez kratę zaraz na początku "etapu" od nieczynnej fontanny po lewje stronie schody w dół - ale żeby krata sie otworzyła musisz mieć PBWT lub PWWT - za krata sporo niespodzianek, lepiej dobrze się przygotować :whistling:

http://demonssouls.wikidot.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

\

nie do końca jakiegoś demona - tylko demona, a raczej wszystkie demony w każdym innym świecie - jak to zrobisz mgła ustąpi, wrota się otworzą itd. polecam zwiedzić na początek świat nr 2

owszem do tej dziury :biggrin: można sie dostać ale nie skacząc (na marginesie ciekawe rozwiązanie) ... wejście jest przez kratę zaraz na początku "etapu" od nieczynnej fontanny po lewje stronie schody w dół - ale żeby krata sie otworzyła musisz mieć PBWT lub PWWT - za krata sporo niespodzianek, lepiej dobrze się przygotować :whistling:

PBWT, PWWT ? Nie znam tych skrótów :P Gram klasą Soldier i mam 35 sl. i takie staty: Vit 24, Int 9, End 22, Str 20, Dex 11, Mag.8, Fai.10, Luck 11 Powiedzcie w co teraz pakować?

Edytowane przez FancyMichael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PBWT - Pure Black World Tendency

PWWT - Pure White World Tendency

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PBWT, PWWT ? Nie znam tych skrótów :P Gram klasą Soldier i mam 35 sl. i takie staty: Vit 24, Int 9, End 22, Str 20, Dex 11, Mag.8, Fai.10, Luck 11 Powiedzcie w co teraz pakować?

Przede wszystkim przejrzyj watek, a przynajmniej ostatnie 20-25 stron. To nie boli i zajmie duzo mniej czasu od wypisywania cyklicznie powtarzajacych sie pytan i czekania na odpowiedz. Uwierz mi, odpowiedz na WSZYSTKIE Twoje pytania byla (nawet na pytania ktorych jeszcze nie zadales :tongue: ), nie mowie juz o pytaniu o strone w internecie - bylo kilka postow wyzej.

Na pytanie: ,,w co pakowac'' nie odpowie ci nikt za malo danych podales. Musimy wiedziec jaka bronia walczysz, czy planujesz tez walke jako blue/black phantom, jakie masz wyobrazenie o postaci w okolicach levelu 120 - czy ma walczyc ciezka bronia,rzucac czary, walczyc przede wszystkim na odleglosc itp. Patrzac na Twoje staty proponowalbym jakis ciezki miecz, np Claymore +5 Crushing ulepszony kamieniami greystone a staty wazne to Vit, End, Str. Generalnie masz duzo Str - linia ulepszen Crushing pasuje idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, mam taki problem jak wykuć jakąś broń ? chodzi mi o to ,że Np po pierwszym bossie dostałem dusze Lead demon's souls i jeśli chciałbym wykuć tą broń scrapling spear to jak mam to zrobić ? Bo u kowala nie widzę takiej opcji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli żeby wykuć jakąkolwiek broń trzeba pierw zdobyć duszę flamelukera i dać kowalowi w 2.1 ?

Edytowane przez piotrx21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby mgła za Tower Knightem zniknęła musisz zabić Primeval Demona czyli ostatniego bossa jakiegokolwiek etapu. Proponuję abyś poszedł teraz do drugiego świata i zabił tam wszystkie 3 bossy. Są one dość proste. Jak znajdziesz się w pomieszczeniu z trzecim bossem (Dragon God) to zaraz na początku po lewej stronie będzie stał Dragon Bone Smasher (mocna broń). Żeby go dostać musisz mieć Pure White World Tendency. Dlatego pamiętaj aby za każdym razem popełniać samobójstwo w Nexusie bo, jak tam zginiesz to tendencja się nie zmienia. A jak zginiesz w którymś ze światów 2-x w formie cielesnej, to trudniej będzie Ci zrobić PWWT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję abyś poszedł teraz do drugiego świata i zabił tam wszystkie 3 bossy. Są one dość proste.

opowiadasz :biggrin:, znam kilku którzy narzekaja na Flamelukera ... ale też polecam 2 (ale bez "dość proste")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opowiadasz :biggrin:, znam kilku którzy narzekaja na Flamelukera ... ale też polecam 2 (ale bez "dość proste")

Armor Spider jest banalny. Flamelurker może być problematyczny zwłaszcza jeśli jesteś nastawiony na walkę wręcz. Oczywiście zawsze go można załatwić sztuczką, ale to nie daje takiej satysfakcji. A Dragon God też jest bardzo prosty. Wystarczy załapać kiedy i jak biegać i chować się za filarami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby mgła za Tower Knightem zniknęła musisz zabić Primeval Demona Archdemona czyli ostatniego bossa jakiegokolwiek etapu. Proponuję abyś poszedł teraz do drugiego świata i zabił tam wszystkie 3 bossy. Są one dość proste. Jak znajdziesz się w pomieszczeniu z trzecim bossem (Dragon God) to zaraz na początku po lewej stronie będzie stał Dragon Bone Smasher (mocna broń). Żeby go dostać musisz mieć Pure White World Tendency. Dlatego pamiętaj aby za każdym razem popełniać samobójstwo w Nexusie bo, jak tam zginiesz to tendencja się nie zmienia. A jak zginiesz w którymś ze światów 2-x w formie cielesnej, to trudniej będzie Ci zrobić PWWT.

Fixed ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie potrzebuje pomocy, nie mogę wyfarmić 2 kamyków Pure (Bladestone i Darkmoonstone). Może ma ktoś pożyczyć bronie zupgradowane tymi kamykami byłbym wdzięczny. W zamian mogę zaoferować wszystko inne. Server US, SL 145, nick Kurdt81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka juz idzie pewnie jutro dostane

mam pytanko co do sterowania do ktorej gry jest najbardzej podobne do castelvani,gow3 czy dantes inferno ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka juz idzie pewnie jutro dostane

mam pytanko co do sterowania do ktorej gry jest najbardzej podobne do castelvani,gow3 czy dantes inferno ?

do zadnej z powyzszych.. ogolnie trudno porownac do innej gry ale jakbym mial wybrac to jedynie przychodzi mi na mysl The Elder Scroll (np. Morrowind) z widoku TPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to przede wszystkim nie jest hack n slash w którym siekasz 200 przeciwników naraz tylko cRPG typu risen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shok: :rofl: :rofl: :rofl: Do zadnej z powyzszych, zupelnie inna bajka. A jak na sile bedziesz chcial ,,powielac'' i stosowac taktyke np z Dantes inferno (klepanie w jeden przycisk), to nie dokonczysz 1-1 :biggrin: . O szarzowaniu na przeciwnika (nie mowie o kilku przeciwnikach) lepiej zapomnij zanim gra dojdzie :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem grę i zabiłem ostatniego demona już we wnętrzu tej wielkiej kreatury podobnej do tytana Gai z GoW'a i pojawił się filmik z tą ślepą laską. Walnąłem ją raz, ona padła i przeszedłem przez mgłę. Jakież było moje zdziwienie gdy po napisach końcowych widzę ten sam filmik co na początku gry. A jeszcze większe, gdy dotarło do mnie, że wszystko itemy, bossowie, postacie się zresetowało i powróciło na swoje miejsca. Zwiększył się tylko poziom trudności. No i żaden trofik się nie odblokował za przejście gry co zdziwiło mnie po raz trzeci. Na filmiku na YT widziałem jak koleś zamiast zrobić jak ja, cofnął się i nastąpił inny filmik i i inna sekwencja. Teraz moje pytanie: czy coś mówiąc kolokwialnie "zjebałem" i czy da radę powrócić do tamtego świata? Jestem już po ubiciu Phalanaxa i wszyscy przeciwnicy są 4x silniejsi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zwaliłeś. Po prostu wybrałeś inne zakończenie (są dwa: dobre i złe). Nie da się wrócić, rozpocząłeś New Game + i teraz możesz grać dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie wybrales zle zakonczenie gry bo zabiles ta babke, gdybys jej nie ruszyl zakonczenie by bylo dobre i trofeum by wpadlo :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a trudność zwiększyła się o 40 % jak znowu przejdziesz to zwiększy się o 8 % jak znowu przejdziesz to zwiększa się o kolejne 8 % i tak jeszcze jakieś 5 razy a potem się już nie zwiększa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi