okrutny_misio 0 Napisano 12 Grudzień 2011 Czy to znaczy, ze sa 4 wersje tej gry? I czy wer. japonska tez ma tlumaczenie na angielski? były trzy wersje (jeżeli podzielimy je na serwery) pierwsza azjatycka (wersje językowe - japońska i chińsko/angielska ... koreańska ale tej ostatniej nie potwierdzę) druga US trzecia EU jako ciekawostka - trofea z wersji chińsko/angielskiej po debiucie wersji US zmieniły się z angielskiego na "krzaczki" były tez drobne różnice w nazewnictwie angielskim pomiędzy wersją azjatycką a US/EU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mack 10 Napisano 13 Grudzień 2011 Co do Luck to olej to. Podobno slabo to dziala. Zeby zrobic sword of serching potrzebujesz tez jakiej duszy chyba. http://demonssouls.w...rd-of-searching mam tą duszę (Old Hero) i nadal Edek mnie olewa i nie chce zrobić Sword of Searching ze Scimtar +8 - cholera jak go zmusić, próbować na innych asian swords - a jak stracę kamyki i Edek nadal będzie uparty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 13 Grudzień 2011 mam tą duszę (Old Hero) i nadal Edek mnie olewa i nie chce zrobić Sword of Searching ze Scimtar +8 - cholera jak go zmusić, próbować na innych asian swords - a jak stracę kamyki i Edek nadal będzie uparty? Dałeś mu duszę Flamelurkera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) mam tą duszę (Old Hero) i nadal Edek mnie olewa i nie chce zrobić Sword of Searching ze Scimtar +8 - cholera jak go zmusić, próbować na innych asian swords - a jak stracę kamyki i Edek nadal będzie uparty? Zagadaj do niego 10-15 razy i zapyta ci sie czy dasz mu jedna dusze bossa. Daj mu ja i po sprawie:) Ja wczoraj dostalem wersje US. Czas na 3 platynke;) Edytowane 14 Grudzień 2011 przez Fighterzysko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mack 10 Napisano 14 Grudzień 2011 Dałeś mu duszę Flamelurkera? jest to new game ++ nie pamietam czy dałem flamelurkera, (oczywiście załatwiony), ale mogę robić upgrade, niedawno zrobiłem sharp +5 uchigatana (wreszcie wpadł pure bladestone) i Edek nie miał żadnych obiekcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kili 3 Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) jest to new game ++ nie pamietam czy dałem flamelurkera, (oczywiście załatwiony), ale mogę robić upgrade, niedawno zrobiłem sharp +5 uchigatana (wreszcie wpadł pure bladestone) i Edek nie miał żadnych obiekcji. Nawet jesli jest to ng++ to i tak w kazdej jednej grze jesli chcesz robic unikalne bronie musisz mu dac dusze flamlurkera. Takze najlepiej w jednej grze wykonac wszystkie unikalne bronie aby potem uzywac duszy tego bosa do zakupu cudow i czarow. Eh wlasnie doczytalem ze dusza tego bosa potrzebna jest tylko i wylacznie do robienia unikalnych broni. Czyli wyjscie jest tylko jedno: nie dales duszy Edkowi :D Edytowane 14 Grudzień 2011 przez Kili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 15 Grudzień 2011 Takie najprostsze pytanie, gdzie można sprawdzić ile dusz potrzeba aby awansować na następny poziom? Jak mniemam robi się to w nexusie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 15 Grudzień 2011 U Maiden in Black, na ekranie ulepszania statów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 15 Grudzień 2011 W sumie z początku gram jak piz... 3 razy padłem w tym miejscu co są kusznicy. Muszę chwilę odpocząć i jeszcze raz tam dojść bo droga na razie jest łatwa a gra całkiem przyjemna;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 15 Grudzień 2011 Tarcza, tarcza i jeszcze raz stamina, a mało kto Cię ruszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 15 Grudzień 2011 Tak gram, droga tam jest łatwa ale jakos 3 razy się zdekoncentrowałem przy kusznikach, w sumie 2 razy bo za 3 mnie ten z włócznią załatwił:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 15 Grudzień 2011 Tak gram, droga tam jest łatwa ale jakos 3 razy się zdekoncentrowałem przy kusznikach, w sumie 2 razy bo za 3 mnie ten z włócznią załatwił:P W ktorym miejscu jestes dokladnie? W swiecie 1-1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 15 Grudzień 2011 Tak dopiero początek , długo nie pograłem bo byłem zajęty,a le troche filmiki na yt wyjaśniły mi jak grać i zobaczymy jak to będzie szło:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 16 Grudzień 2011 5 podejście i już do bossa doszedłem, ile czasu tak w ogóle zajmuje przejście 1.1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 16 Grudzień 2011 5 podejście i już do bossa doszedłem, ile czasu tak w ogóle zajmuje przejście 1.1? Mi w tej chwili 10 min;) Normalnie, grajac od poczatku to jakas godzinke(zagladajac w kazdy kat) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 16 Grudzień 2011 Chyba jednak daleko byłem od 1 bossa, przeszedłem most ze smokiem, otworzyłem jakąś bramę, ogólnei dobry run to mnie najgorszy przeciwnik zrzucił ze schodów;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 16 Grudzień 2011 Nie chcę spoilerować, ale właśnie za tą dużą bramą którą otworzyłeś jest boss :) Ale skoro Cię klepią to dam małą radę, na bossa przygotuj przedmioty podpalające, fire bomb i turpentine. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 16 Grudzień 2011 Ta już do tego doszedłem, niestety się skończyły:P Jeszcze mam pytanie jak zginę i idąc po dusze zginę 2 raz to już nie odzyskam tych które straciłem za 1 razem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SimonK 5 Napisano 16 Grudzień 2011 tak , tracisz poprzednie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 16 Grudzień 2011 1.1 zaliczone, zastanawiam się czy teraz powinno się robić 1.2 czy 2.1 oraz czy 9lvl to trochę nie za mało? Co sądzicie o dawaniu w endurance? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 16 Grudzień 2011 Mam pytanie do osób znających dobrze temat Demon's Souls jak i Dark Souls. Otóż grałem tylko w tą drugą część i po prostu jestem zachwycony. Grę już ukończyłem i pozostaje mi jeszcze kilka trofeów by ją splatynować. Czy Demon's Souls spodoba mi się równie bardzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipek90 71 Napisano 16 Grudzień 2011 Mam pytanie do osób znających dobrze temat Demon's Souls jak i Dark Souls. Otóż grałem tylko w tą drugą część i po prostu jestem zachwycony. Grę już ukończyłem i pozostaje mi jeszcze kilka trofeów by ją splatynować. Czy Demon's Souls spodoba mi się równie bardzo? Jestem w takiej samej sytuacji. W Darku wpadła platyna, a teraz się wziąłem za Demons. Spodoba Ci się, ale jest jednak dużo trudniej niż w Darku. Może to kwestia postaci, ale ja np. zaciąłem się teraz na dwóch bossach i muszę grindować lvl żeby ich przejść. Sama gra jest bardzo podobna. Taka sama mechanika walki, skille różnią się nieznacznie. Magia ma swój własny pasek, także nie ma limitów użycia danego czaru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 16 Grudzień 2011 Czyli niby Demons jest trudniejszy? A przed premiera Darka zapowiadali, że będzie trudniej. Czyli wychodzi, że to był tylko marketingowy bełkot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 16 Grudzień 2011 Dla mnie Demons jest łatwiejszą grą od Darka. Nie mną otwartego świata, więc nowy gracz nie będzie się czuł zagubiony, gdzie ma iść i co robić. Magia, ma swój własny pasek, do tego odnawiany dzięki pierścieniowy, więc czary są praktycznie nielimitowane. Nie ma też przeciwników, jak w Darku, którzy mogą zepsuć oręż lub rzucić na nas klątwę. Jedynie uważam iż znacznym utrudnieniem, w stosunku do Darka, są te cholerne tendencje, przez które można pominąć niektóre przedmioty, potrzebne do trofików. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipek90 71 Napisano 16 Grudzień 2011 Czyli niby Demons jest trudniejszy? A przed premiera Darka zapowiadali, że będzie trudniej. Czyli wychodzi, że to był tylko marketingowy bełkot. To jest tylko moja subiektywna ocena. Darka mogłem przejść w płynny sposób, a z Demonsem mam problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach