Darayavahus 792 Napisano 16 Grudzień 2011 Może i pierścień odnawia manę, ale kto by marnował miejsce na palcu na takie coś? Thief + Cling Rings i jazda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 16 Grudzień 2011 Każdy lubi inne błyskotki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 16 Grudzień 2011 Czyli niby Demons jest trudniejszy? A przed premiera Darka zapowiadali, że będzie trudniej. Czyli wychodzi, że to był tylko marketingowy bełkot. Akurat w dzisiejszych czasach chwalenie się, że gra będzie trudna to marketingowy samobój bo od razu wyklucza niedzielnych graczy jako potencjalnych klijentów. Tym bardziej propsy dla From Software, że nie poszli za trendem i DS jest nie mniej wymagający jak DmS. Dla mnie DS był trudniejszy jak wspomne swoje początki z jednej i drugiej gry. Teraz po ograniu to wiadomo, wszystko się niszczy z marszu praktycznie. No i chyba jednak wzrost trudności w ng+ był w DmS większy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 17 Grudzień 2011 Lol dopiero się zorientowałem że nie trzeba za 1 razem przechodzić całego poziomu tylko można wyjśc i się gra zapisze;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 17 Grudzień 2011 Lol dopiero się zorientowałem że nie trzeba za 1 razem przechodzić całego poziomu tylko można wyjśc i się gra zapisze;P Więcej Ci powiem, możesz nawet "czitować". Musisz mieć tylko refleks i jak już widzisz że zaraz będzie po ptakach to PSbutton i quit game. Po ponownym odpaleniu gry normalnie zaczynasz w ostatnim miejscu i wszystkie dusze twoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 18 Grudzień 2011 Jednak gram fair;P Da się w 1.1 tam gdzie są smoki zabrać te itemy? W ogóle jest tam coś wartego uwagi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOMARZYSKO 767 Napisano 18 Grudzień 2011 Da się, musisz smoka zwabić na ten most opodal jego legowiska, gdy nadleci i zacznie palić wszystko na moście, to wtedy sprint po jego skarby, zbierasz ile zdążysz i zeskakujesz na lewo na skarpę, tam Cię nie sięgnie. Wracasz biegiem na most, i możesz akcje powtarzać aż zbierzesz wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 18 Grudzień 2011 Albo zabić w 1-2 czerwonego dragona i wtedy zabrać Purple Flame Shield bo się bardzo przydaje, a resztę zabrać dopiero po zabiciu Blue Dragona bo reszta itemów już taka fajna nie jest. Ewentualnie wybielić świat pierwszy to w ogóle nie będzie smoków - sposób najmniej brutalny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 18 Grudzień 2011 Chętnie bym to zrobił ale w ogóle nie dostaję przydatnych itemów, dlatego wrócilem do 1.1 trochę poziomu nabić. Na początku jeszcze szło tak ostatnie 2h gry i cały czas ta podstawowa roślinka-nic więcej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 18 Grudzień 2011 Smoki poszły łatwo bo po prostu ich nie było i teraz mam pytanie w co dawać pkty, na razie mam 16lvl i wszystko daję w endurance ale cały czas jadę na startowym ekwipunku co mnie trochę irytuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 18 Grudzień 2011 Już pisałem, ja preferuję dex build. Siła na 22 by unieść purple flame shield, endek na tyle by mieć 160 staminy, trochę w vitka, a resztę w dex. Na początku włócznia z 1-2 i łuk(sticky) z 4-1, a potem uchigatana(sharp) z 4-1. Thief + Cling rings i to tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 18 Grudzień 2011 Dobra pójdę w Twój build bo nie ma co wymyślać:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 18 Grudzień 2011 Dobra pójdę w Twój build bo nie ma co wymyślać:) Na tak niskim sl wez na poczatek Crescent Falchion +1 z 4-1, jas zaraz na poczatku przy pierwszym czarnym szkielecie. To szybka i dobra bron na poczatek. Build jaki polecal Darayavahus jest ok ,ale mozesz miec problem z ulepszeniem katany na +5 sharp - potrzebujesz Pure Bladestone a ten kamien leci strasznie losowo i czesc graczy tylko przez niego odpuszcza platyne. Ja polecam Ci faith build z Mirdan Hammer rozwijanym jako blessed do +5. To b dobra bron ktora z latwoscia rozbija garde nawet ciezkozbrojnych, jest szybka, ma stunlock, a rozwijana kamieniami faintstone do blessed (ktore jest latwo znalezc i farmic) dodaje regeneracje zycia. Jak masz fart to Mirdan Hammer wypada z gornikow w 2-1, jak nie to lezy zaraz na poczatku 5-2. Tak czy owak, wez najpierw Crescent Falchion z 4-1 a on pomoze Ci w przejsciu 5-1 i dotarciu do M.hammera. Przy wysokim faith mozesz tez szybko korzystac z cudu Second Chance - najlepszy cud w grze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognik 32 Napisano 18 Grudzień 2011 To jest tylko moja subiektywna ocena. Darka mogłem przejść w płynny sposób, a z Demonsem mam problemy. W styczniu biorę się za Demona bo teraz pożyczyłem kumplowi;)Moim zdaniem DS jest bardziej przystępniejszy niż Demon's,tendencje bardzo mnie tam wkurzały.Zaczełem grać na ng+ i odpuściłem ale po splatynowaniu DS muszę tam powrócić!!! Mam nadzieję że "Puma" nie zasiądzie do tej gry?! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 18 Grudzień 2011 Na tak niskim sl wez na poczatek Crescent Falchion +1 z 4-1, jas zaraz na poczatku przy pierwszym czarnym szkielecie. To szybka i dobra bron na poczatek. Build jaki polecal Darayavahus jest ok ,ale mozesz miec problem z ulepszeniem katany na +5 sharp - potrzebujesz Pure Bladestone a ten kamien leci strasznie losowo i czesc graczy tylko przez niego odpuszcza platyne. Ja polecam Ci faith build z Mirdan Hammer rozwijanym jako blessed do +5. To b dobra bron ktora z latwoscia rozbija garde nawet ciezkozbrojnych, jest szybka, ma stunlock, a rozwijana kamieniami faintstone do blessed (ktore jest latwo znalezc i farmic) dodaje regeneracje zycia. Jak masz fart to Mirdan Hammer wypada z gornikow w 2-1, jak nie to lezy zaraz na poczatku 5-2. Tak czy owak, wez najpierw Crescent Falchion z 4-1 a on pomoze Ci w przejsciu 5-1 i dotarciu do M.hammera. Przy wysokim faith mozesz tez szybko korzystac z cudu Second Chance - najlepszy cud w grze. Oczywiście build z faith też jest b. dobry, ale jeśli bartus zginął trzy razy z rzędu na kusznikach to sądzisz, że długo pożyje bez tarczy z dwuręcznym m.hammerem? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QBalu 0 Napisano 18 Grudzień 2011 Ma ktoś pożyczyć miecz Northern Regalia lub Friends ring? Potrzeba mi tych 2óch rzeczy do platyny. Oczywiście wszystko od razu oddam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 18 Grudzień 2011 Mam głupie pytanie...gdzie się ulepsza staty postaci? W Dark Souls siadało się przy ognisku, a tutaj? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QBalu 0 Napisano 18 Grudzień 2011 Po pokonaniu 1 bossa w Nexusie pojawi się Maiden in Black, babka ubrana na czarno z kijem w rękach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 18 Grudzień 2011 W styczniu biorę się za Demona bo teraz pożyczyłem kumplowi;)Moim zdaniem DS jest bardziej przystępniejszy niż Demon's,tendencje bardzo mnie tam wkurzały.Zaczełem grać na ng+ i odpuściłem ale po splatynowaniu DS muszę tam powrócić!!! Mam nadzieję że "Puma" nie zasiądzie do tej gry?! Ja zrobilem platyne wiec dam tobie wszystko co mam :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 19 Grudzień 2011 Pytanko czy z duszy demonów można robić broń i tarcze jak w Dark Souls? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognik 32 Napisano 19 Grudzień 2011 Ja zrobilem platyne wiec dam tobie wszystko co mam :thumbsup: Dzięki Fighter. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 19 Grudzień 2011 Pytanko czy z duszy demonów można robić broń i tarcze jak w Dark Souls? Mozna. Kilka z nich jest potrzebne do trofeum. Dzięki Fighter. Spoko. Daj tylko znac kiedy bedziesz gotowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mack 10 Napisano 19 Grudzień 2011 hej, pomóżcie w drodze do platyny: teraz farmię chunki cloudstone na 4-4 i strasznie wolno to idzie - na PBWT na 70 shardów wpadł tylko jeden chunk - to dobre miejsce na farmienie czy może inne np 4-1. Czy po ubiciu Storm Kinga płaszczki znikają? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 19 Grudzień 2011 Chcialbym już przejśc to 1-2 ale o ile w każdym miejscu już idzie mi dobrze tak tuż przed tower knightem masakra, nie wiem czemu ten niebieski rycerz mnie jedzie:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 19 Grudzień 2011 hej, pomóżcie w drodze do platyny: teraz farmię chunki cloudstone na 4-4 i strasznie wolno to idzie - na PBWT na 70 shardów wpadł tylko jeden chunk - to dobre miejsce na farmienie czy może inne np 4-1. Czy po ubiciu Storm Kinga płaszczki znikają? Po co? Jeśli przejdziesz grę te wymagane 3,5 raza to znajdziesz tyle cloudstonów, że nie trzeba farmić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach