Ozi_PL 3 Napisano 28 Listopad 2010 I błagam Panowie - pamiętajcie o hamowaniu rywala, gdy jedziecie za nim. Wiem, że pewnie każdy ma swoje punkty dohamowań, ale zapomnijcie o nich gdy jedziecie za kimś. Ten ktoś może jechać bez spojlera, może chcieć jechać bardzo ostrożnie i po prostu będzie znacznie wcześniej niż normalnie hamował. Na tym torze - jego prawo. Pilnujmy się wszyscy. Jedźmy ostrożnie. Sukcesem na tym torze będzie ukończenie 50% wyścigu, zobaczymy ilu się to uda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 28 Listopad 2010 W dniu 28.11.2010 o 12:29, Patricko napisał: Nie wiem czy było to powiedziane, czy nie, ale podczas kwalifikacji usuwać się bezwzględnie jak nie robisz czasówki. Nie no oczywiście, w kwalifikacjach usuwamy się z drogi. Tu to żaden problem, bo nie szkodzi się nawet zatrzymać. Wyścig to inna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrKryt 0 Napisano 1 Grudzień 2010 Ja Monako nie ukonczyłem ponieważ nie nawidze tego toru ;/ nie lubię także Katalonii ale tam miałem 4 miejsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antekk 10 Napisano 29 Grudzień 2010 Jak dlamnie monako to jeden z gorszych torów. Lubie szybkie tory takie jak Hockenheim (Niemcy), Spa (Belgia). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 14 Kwiecień 2011 Jakie macie średnie czasy na tym torze? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 14 Kwiecień 2011 Na tym torze czasy są nieistotne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 14 Kwiecień 2011 Wiem, że najważniejsze żeby dojechać do mety ale pytam się tak z ciekawości bo ja bezpieczną jazdą mam 1:19:xxx, ale jak bym trochę przyspieszył to zdołał bym urwać ok 1,5sek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 15 Kwiecień 2011 Kocham ten tor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 15 Kwiecień 2011 W dniu 15.04.2011 o 20:50, Kamil908 napisał: Kocham ten tor Krótko i na temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Kwiecień 2011 ja takze uwielbiam ten tor :) co do pytania Krymana, mi udalo sie wycisnac 1.14.8xx na asystach takich jak w lidze, w normalnej jezdzie cos kolo 1.18.xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 15 Kwiecień 2011 Mateo jak zawsze poza zasięgiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 16 Kwiecień 2011 W dniu 15.04.2011 o 22:01, MateoF1 napisał: ja takze uwielbiam ten tor :) co do pytania Krymana, mi udalo sie wycisnac 1.14.8xx na asystach takich jak w lidze, w normalnej jezdzie cos kolo 1.18.xxx Nieźle 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 16 Kwiecień 2011 Jeszcze małe pytanko do MateoF1. Ten czas 1:14:8xx to zrobiłeś w TT, czy w normalnym gp? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 16 Kwiecień 2011 ... w normalnym GP :) TT tutaj nikogo nie interesuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 16 Kwiecień 2011 Aha 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 16 Kwiecień 2011 w normalnym gp, w TT to ja zrobilem 1.11.7xx :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F1 maniak 32 Napisano 13 Czerwiec 2011 Ja w karierze mialem 1:16.9xx ale w probie czasowej online 1:12.7xx. Dziwne to.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 13 Czerwiec 2011 A jeździsz z jakimiś wspomagaczami? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 13 Czerwiec 2011 Kolejny się urwał z drzewa... W Time Trialu, a w karierze masz zupełnie inne warunki... W TT masz wszystko na maksa, czyli tor nagumowany, paliwo na najniższym poziomie i Ci nie ucieka, maksymalna przyczepność, itd. A w karierze jedziesz tak jak powinno to wyglądać, czyli im cięższy bolid tym trudniej go opanować i czasy zupełnie inne. Ogólnie TT w tej grze to porażka i nie ma żadnego pokrycia z prawdziwą jazdą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buli 2 Napisano 13 Czerwiec 2011 (edytowane) Zgadzam sie, i te kary, dlaczego tylko gracz dostaje kary? Kierowcy AI maja chyba wklepane kody na nietykalnosc :P Edytowane 13 Czerwiec 2011 przez buli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F1 maniak 32 Napisano 14 Czerwiec 2011 W dniu 13.06.2011 o 14:44, Kryman napisał: A jeździsz z jakimiś wspomagaczami? Trakcja-srednio i manualna skrzynia poza tym wszystko off Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 28 Listopad 2011 Takie małe info tylko do dublowanych... Panowie, jak ktoś już się zbliży do Was bardzo blisko i jeszcze go nie puściliście, to nie róbcie myków z nagłą zmianą toru jazdy. Bo ten co jedzie za Wami będzie chciał Was wyprzedzić, a jak Wy zmienicie nagle tor jazdy, to skończy się na kolizji... Już nieraz miałem tutaj taką akcję, dlatego po prostu lekko odejmijcie gaz, zwolnijcie, a z resztą dublujący powinien sobie już poradzić. Tym bardziej, że Monako to bardzo ciasny tor, więc nie ma tutaj też zbyt dużego pola do manewru. Również bardzo ważne info! Jak wyjeżdżacie z boksów to tak jak linia Wam karze, a nie że od razu na tor wbijacie! Pamiętam jak Fauper wyjeżdżał na którymś treningu i prosto z boksu wbił się na tor. Nie róbcie czegoś takiego, bo nie dość że macie niedogrzane opony o możecie się wysypać, to jeszcze utrudniacie jazdę temu za Wami. Gra nie kara, ale my będziemy :) Start... Odwieczny problem...rozwiązaniem jest tutaj po prostu nie pchanie się na pierwszym zakręcie! Każdy jedzie swoją linią i swoim torem. Nie pchaj się niepotrzebnie bo jak narobisz syfu, to nie dość, że Ty dostajesz ostre kary to psujesz wyścig drugiemu, albo nawet i trzeciemu. Zimna głowa, każdy trzyma się swojego toru. Macie sporo okrążeń, także jak macie kogoś wyprzedzić to to zrobicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 28 Listopad 2011 Mój czas w multi z ustawieniami takimi jak na niedzielne GP to 1:09.8xx bodajże, ale setup ustawiany na pałe także może jeszcze zejde niżej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 28 Listopad 2011 W dniu 28.11.2011 o 11:34, Patricko napisał: ...Również bardzo ważne info! Jak wyjeżdżacie z boksów to tak jak linia Wam karze, a nie że od razu na tor wbijacie! Pamiętam jak Fauper wyjeżdżał na którymś treningu i prosto z boksu wbił się na tor. Nie róbcie czegoś takiego, bo nie dość że macie niedogrzane opony o możecie się wysypać, to jeszcze utrudniacie jazdę temu za Wami. Gra nie kara, ale my będziemy :)... Ja to potrafiłem nawet wjechać podczas treningów w normalnie wyjeżdżających z boksu tam, bo tam jest dobry tor na do hamowanie do pierwszego zakrętu. Będzie się działo, ale myślę, że damy rade, jeśli pójdzie tak jak w Hiszpanii u mnie w lidze to będzie dobrze. Teraz tylko dylemat czy starać się o wysokie miejsce i liczyć, że się nic na początku wydarzy czy postawić na spokój i pojechać z końca i zaryzykować ewentualną stratę przy karambolu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 30 Listopad 2011 Na tym torze kompletnie nie da się wyprzedzać :S Nawet jak jest się szybszym :S A co najgorsze, drs gówn0 daje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach