Klera 18 Napisano 30 Listopad 2010 Waszym zdaniem co jest lepsze? Bo ogladajac filmiki sam nie byłem pewien... podajcie wasze opinie ;d ddd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 30 Listopad 2010 Sam jestem ciekaw opinii użytkowników, obie nowinki miałem okazję potestować. Niestety z racji zamiłowania do marki Sony nie jestem obiektywny więc mój głos oddam na Wii Fit ;) Więcej od słów wyjaśnij poniższy filmik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klera 18 Napisano 30 Listopad 2010 (edytowane) TEZ STAWIAM NA WII FIT ! ; DDDD a waszym zdaniem plusy i minusy obu akcesorii? Edytowane 30 Listopad 2010 przez Klera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyle 7 Napisano 30 Listopad 2010 Wystaczy pare razy dupą zamachać i glos idzie na Wii :D. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lycon 4 Napisano 30 Listopad 2010 TEZ STAWIAM NA WII FIT ! ; DDDD a waszym zdaniem plusy i minusy obu akcesorii? minus move= śledzenie tylko kontrolera . minus kinect= nie sprawdzi się w FPSach i lag? tak na szybko:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brunoj 0 Napisano 30 Listopad 2010 Zależy od konsumenta :). Moim zdaniem kinect jest bardziej szpanerski i jest lepszy dla graczy casualowych. Chwile grałem w Dance Central i powiem, że bawiłem się naprawdę świetnie. Wydaje mi się, że nie da się nawet za bardzo oszukiwać :P. W Move natomiast będzie można grac w gry przygodowe i slashery dzięki temu, że będziesz mógł ruszać postacią(analog). Jednak do takich gier jak właśnie na przykład tanieć się mniej sprawdzi bo można sterować tylko rękami. Move jest też bardziej dokładny. Jakbym miał wystarczająco dużo funduszy kupił bym sobie obie zabawki, bo uważam ,że świetnie się uzupełniają. Kinect ma jesze ten plus, że nie używa się niczego do grania, a to naprawdę jest bardzo fajne :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klera 18 Napisano 1 Grudzień 2010 ale na kinekt z tego co widziałem potrzeba duzo przestrzeni a nie kazdy ma pokój na teki sprzet ;dd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 1 Grudzień 2010 Na razie remis. Żadnej przyzwoitej gierki. Same krapiszcze i wyciąganie kasy. Casual player only. Nadal czekam na ciekawsze propozycje w sensie gier dla "graczy". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klera 18 Napisano 1 Grudzień 2010 Nie no... na move jak narazie jest wiecej gier i sa one lepsze niz na kinecta ; ;d z tym sie chyba zgodzisz ; p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 1 Grudzień 2010 Niestety się nie zgodzę. Niby która jest ta lepsza? Najlepsze noty jak do tej pory zbiera Dance Central. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reyes 6 Napisano 1 Grudzień 2010 (edytowane) Pamiętacie może jak FanBoye Sony i Microsoftu śmiali się z Wii i tego, że trzeba machać kontrolerem a grafika jest o dużo gorsza? Te same osoby teraz sraczki chcą dostać, żeby były dobre gry obsługujące Ps Move i Kinekt... Ta nasza mentalność... Według mnie Sony idzie w lepszym kierunku robiąc dobry kontroler na którym w niedalekiej przyszłości będzie można pograć w dobry boks na przykład. Microsoft rzucił się na głęboką wodę i albo utonie, albo uda mu się wypłynąć, a to zależ już tylko od twórców gier, oraz samego Microsoftu odnośnie ulepszania swojej zabawki. Na razie wygrywa Wii Fit, a daleko za nimi jest PS move i Kinekt. Jeżeli miałbym wybierać między ostatnimi dwoma wziąłbym Move'a. Edytowane 1 Grudzień 2010 przez Reyes 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pyle 7 Napisano 1 Grudzień 2010 Pamiętacie może jak FanBoye Sony i Microsoftu śmiali się z Wii i tego, że trzeba machać kontrolerem a grafika jest o dużo gorsza? Te same osoby teraz sraczki chcą dostać, żeby były dobre gry obsługujące Ps Move i Kinekt... Ta nasza mentalność... Według mnie Sony idzie w lepszym kierunku robiąc dobry kontroler na którym w niedalekiej przyszłości będzie można pograć w dobry boks na przykład. Microsoft rzucił się na głęboką wodę i albo utonie, albo uda mu się wypłynąć, a to zależ już tylko od twórców gier, oraz samego Microsoftu odnośnie ulepszania swojej zabawki. Na razie wygrywa Wii Fit, a daleko za nimi jest PS move i Kinekt. Jeżeli miałbym wybierać między ostatnimi dwoma wziąłbym Move'a. a co za problem kupic EA active sport 2 na ps3 i masz jak wii wszystko odczytuje na ekranie twój ruch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reyes 6 Napisano 1 Grudzień 2010 a co za problem kupic EA active sport 2 na ps3 i masz jak wii wszystko odczytuje na ekranie twój ruch. Tak to sobie tłumacz.:whistling: Jeżeli chodzi o gry które odzwierciedlają nasze ruchy rąk, nóg czy innych części ciała Wii jest jak na razie niezastąpione. Oczywiście, EA active sport 2 jest ok, ale to jeszcze nie to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klera 18 Napisano 1 Grudzień 2010 Ale zwróćcie uwage na to ze konsola wii jest przystosowania do tego typu gier i tylko takich, a move czy tez kinect to tylko dodatek ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KiereszPL 1 Napisano 3 Grudzień 2010 to sa dwa inne sprzety nie ma co porownywac......psm jest do wsyzstkich rodzaji gier.....kinect tylko do party games.....a zapowiedzi jakis kinect star wars nawet nie skomentuje....mam kinecta i jestem z niego zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kulka974 0 Napisano 11 Grudzień 2010 Mam pytanie może głupie ale chce się dowiedzieć czy eyetoy na PS działa tak jak kinect na xboxa bo wiem że jest PS move ale jednak "samemu być kontrolerem" to wygodniejsze niż trzymać PS move w ręce. Z góry dziękuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klera 18 Napisano 14 Grudzień 2010 jesli to wyjdzie na kinecta to jasno moge stwierdzic ze wygrywa z move ;d 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xaren007PL 7 Napisano 14 Grudzień 2010 Mi tam w Kineccie(nie wiem jak to odmienić ;p) tylko cena nie pasuje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afrikan 40 Napisano 14 Grudzień 2010 Mi jakoś kinkiet się nie spodobał a z move sonego świetnie się bawiłem :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokół 1 Napisano 15 Grudzień 2010 witam. Miałem okazję pobawić się na wii. Również na fit. Cóż mogę powiedzieć... Jeżeli chodzi o wykonanie, to kontrolery move playki biją kontrolery wii na głowę pod względem wykonania - jakość kontrolerów wii, to totalny badziew. No i moim zdaniem kontrolery playki są bardziej czułe. Fit jest ciekawym bajerem, ale na Wii grafika jest dużo gorsza, no i jak wspomniałem nie dorasta playce pod względami czułości i wykonaniu. Kontrolery w wii są na maksa plastikowe i tandetne. Jeżeli playka wypuści jakąś deseczkę, to wii wyprze wii na dobre z rynku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 15 Grudzień 2010 witam. ..... to wii wyprze wii na dobre z rynku. no z tym to bylby problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokół 1 Napisano 15 Grudzień 2010 no z tym to bylby problem he, he... byłem trochę dziabnięty jak to pisałem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darties 0 Napisano 16 Grudzień 2010 Jedyną w miarę ciekawą pozycją na Move jest aktualnie Sports Champions... próbowałem grać w Resident Evil Move Edition, ale zupełnie mi to nie leży - wolę już pada do tego typu gier. Z PSN mogę polecić jedynie High Velocity Bowling... czyli również gra sportowa. W Planet Minigolf czy Hustle Kings moim zdaniem zupełnie się to nie sprawdza. Kupiłem kilka dni temu Singstar Dance - ale jeszcze nie testowałem, mam nadzieję, ze chociaż to będzie warte uwagi, w przeciwnym wypadku trochę dziwnie wydawać 400-500zł aby w jedną grę grać... Brak gier na MOVE to moim zdaniem główny argument, dla którego można zainteresować się Kinectem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) co sądzicie o takiej teorii: Ps eye jest dość podobnym narzędziem do Kinecta, różnica jest w oprogramowaniu. dane liczbowe (nie wiem na ile są prawdziwe, w paru serwisach się zgadzały, możliwe że po prostu serwisy kopiowały od siebie te dane, oficjalnych specyfikacji nie znalazłem od microsoftu): http://www.ps3site.pl/ps-eye-vs-kinect-co-mowia-liczby/56812/ i tutaj od razu pytanie, kinect podobno potrafi rozpoznać twarz i użytkownika, czy przy takich parametrach jest to możliwe? Możliwe, że lekko naciągnięty filmik: http://www.youtube.com/watch?v=4YieH4XvJm4 Aż tak ładnie nie jest... Kinect jak wiadomo ma dodatkowe "kamery", a dokładnie nie kamery tylko sensory, np. (nieoficjalnie) Sensor PrimeSense (na bieżąco monitoruje aż 25 punktów naszego ciała) Kinect potrafi dokładny ruch ciała 3d, twarzy itd. Czy ktokolwiek z was testował gry w miare podobne do kinect'owych na ps eye (bodajże na ps2 było sporo tytułów) ? Jak duża jest przepaść ? Może to nie jest aż takie trudne dodanie sensora, dodatkowe przez sony oprogramowania i mamy kinect ps3. Niestety kinectem się jeszcze nie bawiłem, stąd tyle teorii. Edytowane 8 Styczeń 2011 przez Marcoch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolojang 1 Napisano 8 Styczeń 2011 Długo się wahałem nad zakupem konsoli a motywatorem miały być nowoczesne "kontrolery". <br>Od razu wiedziałem, że Move to jest jednak porażka lecz mimo to zdecydowałem sie kupić PS3+Move i jestem lekko rozczarowany zresztą wyniki sprzedaży też zdają sie to potwierdzać a i większość ludzi po początkowym zachwycie tym kontrolerem wraca do sixaxis'a.<br>Wszyscy posiadacze Kinecta są z niego mega-zadowoleni, u mnie zadecydował brak miejsca i to jest naprawdę najważniejsza rzecz, która każdy użytkownik powinien sobie uzmysłowić. <br>To, że do grania na Move wystarczy 2,5 m nie znaczy że będzie się grało komfortowo, wybijcie to sobie z głowy minimum od 3 do 4 m a i na szerokość ze 2, 3m aby swobodnie zagrać np. w ping-ponga.<br>Jak z tego wynika niekiedy nawet duży pokój może nie spełnić wymogów a o kinekcie nawet nie muszę wspominać bo wymaga ponad 3 m i gdybym dysponował taką przestrzenią kupiłbym go na 100%. Także przestrzegam wszystkich, o ile zakup samego zestawu move nie jest jakimś dużym wydatkiem i z ciekawości warto zagrać w pingla o tyle kinekt za 650zł i nie mając dużo przestrzeni to kasa wywalona w błoto. Jeśli chodzi o gry to obecnie na Move nie ma nic godnego polecenia 1 gra Sport Chapions i tyle cała reszta to denerwujące gnioty a przerobione gry pod move np. Heavy Rain rujnują tylko tą znakomitą grę...czarno wróżę, ludziom po paru godzinach już się odechciewa grać.<br>Kinekt to zupełnia inna jakość i niczym nie skrępowane ruchy oczywiście jest on raczej skierowany dla innego odbiorcy ale zbieram teraz kasę na klocka i kinekta (po małym przemeblowaniu będzie git) bo movem się zawiodłem i sprawy nie zmieni zapewne Killzone3 bo uważam że shootery na konsole to porażka...narazie pozostaje się cieszyć świetnym tenisem stołowy-chociaż w/g mnie jest trochę za trudny. Byłem kiedyś dobry w te klocki a tu na śr. poziomie już mam kłopoty - dla tej 1 gry warto zakupić move i zbierać na kinekta takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach