Skocz do zawartości
Klera

Ps Move Vs Kinekt

Rekomendowane odpowiedzi

Co masz na myśli mówiąc że szybko się ją przechodzi?

Miałem na myśli rozgrywkę pucharową : puchar brązowy i srebrny szybko idzie. Później w złotym jest ciężej i przy nim najwięcej czasu zejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz... potem znaczne gorzej heh

A jeśli sama gra ci tak łatwo pójdzie to próbuj wbić trofea ;d

Edytowane przez Klera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz... potem znaczne gorzej heh

A jeśli sama gra ci tak łatwo pójdzie to próbuj wbić trofea ;d

Akurat w Sport Champions nie zwracałem uwagi na trofea ale to raczej z powodu ograniczonego czasu na gre ( rodzina ,praca, dom itp itd) Chociaż w wolnej chwili zobaczę trofea w SC. Dzięki za sugestię

zbaczamy trochę z głównego tematu więc wracając do precyzji ps move to w moim odczuciu jest rewelacyjna. Grałem na wynalazku xboxa i nie przekonuje mnie.

Edytowane przez bdbartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brązowy i Srebrny leci szybko - to prawda. Ale potem mamy puchar złoty, po którego przejściu odblokowuje nam się Puchar Mistrzów, w którym jest już naprawdę ciężko, więc nie wiem, czy tak szybko grę się przechodzi thumbsup.gif Zresztą ja na przykład nie gram tak, żeby grę przejść tylko od czasu do czasu gram kilka meczyków ping ponga + czasem inne dyscypliny, jednak póki co ping-pong zdecydowanie dla mnie wygrywa w tym zestawie.

Co by rzeczywiście z tematu nie zbaczać - co do precyzji to zazwyczaj jest bardzo dobra, czasem w pingpongu piłka odbija mi się sama, kiedy paletkę mam tak na oko jakieś 5cm od niej, jednak nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby piłka np "przeleciała" przez paletkę. Czasem denerwujące jest też to ( przy tenisie stołowym ), że gra sama "odsuwa" Cie od stołu, ten kto grał pewnie wie o czym mówię, a nie wiem jak dokładniej to nazwać.

Na kinekcie chętnie bym sobie pograł, ale póki co żadna gra niespecjalnie mnie do siebie przekonuje, ale jak będę miał okazję to oczywiście sprawdzę co i jak thumbsup.gif

Edytowane przez jakubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedwczoraj przeszedlem Heavy Rain move edition..

I powiem Wam, ze ta gra to dowod pierwszy i zarazem ostateczny na zwyciestwo move nad kinectem..

Kinect byl, jest i bedzie juz zawsze do zabawy, pierdolek, tanczenia, glaskania tygryskow itd..

Move, jak masz ochote, uzyjesz do tego samego, ale nie jest ograniczony. Jest poteżnym akcesorium jesli chodzi o gry powazniejsze. Nie tylko poraża swoją precyzją, intuicyjnością, fantastycznym realizmem sterowania ale znacznie, znaaaaacznie zwieksza grywalnosc tytułu..

Jesli ktos ma ochote to slucham argumentow za Kinectem w obliczy tak porażającej przewagi PSMove :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Możesz w skrócie opisać na czym polega gra w Havy Rain move edition ? chodzi mi o możliwości jakie daje. Szczerze to nie widziałem jeszcze:) ( Może warto było by kupić HAvy Rain move edition) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to do pobrania z PS Store jest demko Heavy Rain z obsługą Move więc można sobie samemu sprawdzić. Co do kupowania HR Move Edition to nie ma to sensu, bo równie dobrze można zakupić wersję zwykłą, a patch do obsługi Move pobierze się automatycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Możesz w skrócie opisać na czym polega gra w Havy Rain move edition ? chodzi mi o możliwości jakie daje. Szczerze to nie widziałem jeszcze:) ( Może warto było by kupić HAvy Rain move edition) ??

Sama mechanika rozgrywki sie nie zmienia czyli wciaz mamy czynnosci kontekstowe, wciskanie klawiszy w konkretnych ustawieniach, odpowiednie reagowanie szybkie itd itp..

Fajne jest to ze jest to sterowanie niezwykle intuicyjne (no ale w koncu po to jest Move ;) ), czyli nawet jesli nie zdazysz zobaczyc co masz zrobic, mozesz zareragowac (np. doktorek zamyka przed Toba drzwi, Ty ręką je blokujesz wysuwajac przed siebei tak jak bys naprawde to robil, gdy podczas walki bierzesz do reki pręt, machasz nim tak jak bys normalnie machal, tak samo kawalkiem szkla przecinasz sznury itd itp), nie wspomne juz o swietnych patentach z glupim przekrecaniem kluczykow, otwieraniem drzwi, czy przedsmakiem Killzone 3 w postaci pokazu precyzji Move'a przy strzelaniu ;)

Jesli nie masz HR jeszcze jak najbardziej polecam kupno z obsluga PSM. Zreszta kupno podstawki i instalacja aktualizacji troche bez sensu jest jako ze wersja z move ma do wyboru jak chcesz sterowac :)

Ale tak jak napisal jakubex - do podstawowej wersji automatycznie dostaniesz aktualizacje, jesli takową podstawowa wersje posiadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest, do zagrania w HR wystarczy to jedno urządzenie od PS Move? Bo są dwa kontrolery, czy jak to jest? Kinect jest jeden i już a z PS Move to tak nie ogarniam :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest "urzadzenie od PS Move" tylko to jest "urzadzenie PS Move" samo w sobie :)

Tak, wystarczy Ci jeden + zwykly pad ktorego lewa gałka posluzy Ci jako kontroler ruchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy zamiast pada + move można użyć tego kontrolera nawigacyjnego i mova ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, a ci powiem jeszcze ze na tym nawigacyjnym lepiej sie gra i reka sie nie meczy tak jak na padzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, a ci powiem jeszcze ze na tym nawigacyjnym lepiej sie gra i reka sie nie meczy tak jak na padzie.

Owszem, ale taki komfort nie jest warty wywalenia dodatkowych 120 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dla ludzi ktory nie maja co zrobic z kasa ; d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dla ludzi ktory nie maja co zrobic z kasa ; d

120 zł to groszowe sprawy jak dla mnie. :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

120 zł to groszowe sprawy jak dla mnie. :whistling:

Jak widac nie dla każdego....kup w takim razie wszystkim : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzbysmy mieli pierwszego Pana na forum ok. lub po 30-ce bez kredytu mieszkaniowego? ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyzbysmy mieli pierwszego Pana na forum ok. lub po 30-ce bez kredytu mieszkaniowego? ;p

Trafiłeś. :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myśle ze warto wydac 105zł na navigationa bo czuć różnice np po 1 godzince, gdy grałem move + pad reką którą trzymałem pada po prostu bolała i nawet próbowałem położyć pada i jakoś palcami grać ale to nic nie dało, i postanowiłem kupić navigationa i sprawdza sie znakomicie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rodzicami? ; d

A to kompletne pudło. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to kompletne pudło. :P

z żoną :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żebyście się nie kłócili obejrzycie wii fail:P

Edytowane przez otacon