barto987 2 Napisano 20 Luty 2011 Dzisiaj cóż już zostaje po staremu, za tydzień coś się wymyśli, a za dwa tygodnie to już będzie inna bajka. :P ;) No to bedzie ciekawie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 20 Luty 2011 No to bedzie ciekawie...Zawsze jest ciekawie hehe ;)Wyczuwam trochę ironii w Twojej wypowiedzi, więc przypominam, że jak macie jakieś sensowne pomysły/propozycje to słucham. Patch dużo pozmieniał, więc macie pole do popisu. ;) Masy minimalnej zmieniać z 1000 na 1200kg w dniu EVENTu już zmieniać nie będę przecież, ale np. do wszystkich wyścigów możemy dodać ograniczenie PO (jakieś propozycje na ile ustawić?). ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 20 Luty 2011 Mozna wprowadzic zakaz uzywania aut typu Le mans class tzn zakaz dodawania kg z 830kg na 1030kg a 50procentowy zakres regulacji mocy to porazka,jednym ruchem PD zrypalo gre na maksa-parodia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto987 2 Napisano 20 Luty 2011 Powiem wam ze najlepiej mi sie jeżdzi po trial mountain Chaprallem 2J Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machina 0 Napisano 20 Luty 2011 Powiem wam ze najlepiej mi sie jeżdzi po trial mountain Chaprallem 2J A jaki czas robisz? Pewnie ci co maja Chapralle 2J bedą wszystkich odstawiac. Ja peugotem robiłem chyba 1:19 Zawsze jest ciekawie hehe ;) Wyczuwam trochę ironii w Twojej wypowiedzi, więc przypominam, że jak macie jakieś sensowne pomysły/propozycje to słucham. Patch dużo pozmieniał, więc macie pole do popisu. ;) Masy minimalnej zmieniać z 1000 na 1200kg w dniu EVENTu już zmieniać nie będę przecież, ale np. do wszystkich wyścigów możemy dodać ograniczenie PO (jakieś propozycje na ile ustawić?). ;) A dlaczego nie mozesz zmienic?Każdy bedzie jechał tymi samymi samochodami co tydzień temu albo jakimis innymi które mieszcza sie w masie powyżej 1000kg( nie bedziech robionych z myslą o wyscigach tylko co najwyzej przerobione seryjne). No ale ty tu rządzisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto987 2 Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) A jaki czas robisz? Pewnie ci co maja Chapralle 2J bedą wszystkich odstawiac. Ja peugotem robiłem chyba 1:19 Zrobiłem 1.18 z kilkoma sporymi błędami. 1.15 jest jak najbardziej osiągalne Edytowane 20 Luty 2011 przez barto987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machina 0 Napisano 20 Luty 2011 Zrobiłem 1.18 z kilkoma sporymi błędami. 1.15 jest jak najbardziej osiągalne No to dzisiaj juz nie bede miał tyle pkt. co zawsze ;). Ale za to bedą jeszcze wyscigi z samochodami "zalecanymi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 20 Luty 2011 Mozna wprowadzic zakaz uzywania aut typu Le mans class tzn zakaz dodawania kg z 830kg na 1030kg a 50procentowy zakres regulacji mocy to porazka,jednym ruchem PD zrypalo gre na maksa-parodia! WTF?? Dociążanie auta?? O kurna nieźle pozmieniali. No a ogólnie jak odebraliście zmiany w patchu? Pozytywnie? PS. Przykro mi, ale mnie niestety nie będzie z powodu dalszych kłopotów z internetem i aktualizacją GT5 do wersji 1.06 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 20 Luty 2011 Pozytywnie, poza tym cyrkiem z dociążaniem i redukcją mocy... ja rozumiem max. 10% (chociaż to i tak dużo), ale 50? WTF? Teraz takie kwiatki podczas online wychodzą, że podczas turniejów koniecznie oprócz mocy/wagi będziemy musieli wypisywać dopuszczane modele samochodów. Sporo roboty, ale nie widzę innej opcji, bo jeden z drugim cociąży sobie RedBulla, odejmie mu 50% mocy i będzie wszystkich objeżdżał... Z resztą w tej sytuacji co to za symulator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 20 Luty 2011 Wszyscy sie spodziewali cudow na kiju a tu jak to ma juz w zwyczaju PD tym kijem Nas oklada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto987 2 Napisano 20 Luty 2011 NIe moge dolaczyc do pokoju z powody nieaktualnych informacji HELP !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 21 Luty 2011 Kto wygrał? :D Guldek;p ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emet 0 Napisano 21 Luty 2011 (edytowane) Jeśli chodzi o zmiany w regulaminie aby wyeliminować samochody-wynalazki ;) to jest na to prosty sposób. 1. Zmiana minimalnej masy z 1000kg na 1010kg - po tej zmianie wszystkie auta, którymi do tej pory jeździliśmy nadal się załapią a wyeliminuje to Mercedesa CLK GTR, który waży dokładnie 1000kg 2. Wprowadzić zakaz dociążania samochodu. W razie czego jest to łatwe do sprawdzenia. Jeżeli ktoś się nie dostosuje i pojedzie nieregulaminowym autem zostanie zdyskwalifikowany w danym wyścigu. To bardzo proste i skuteczne rozwiązanie a jednocześnie pozwoli zachować dotychczasowe warunki rozgrywki (bez niepotrzebnego zwiększania masy do 1200kg, co pogorszyłoby zachowanie samochodów). Edytowane 21 Luty 2011 przez emet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machina 0 Napisano 21 Luty 2011 Kto wygrał? :D Guldek;p ? Niestety ale znowu :) Jeśli chodzi o zmiany w regulaminie aby wyeliminować samochody-wynalazki ;) to jest na to prosty sposób. 1. Zmiana minimalnej masy z 1000kg na 1010kg - po tej zmianie wszystkie auta, którymi do tej pory jeździliśmy nadal się załapią a wyeliminuje to Mercedesa CLK GTR, który waży dokładnie 1000kg 2. Wprowadzić zakaz dociążania samochodu. W razie czego jest to łatwe do sprawdzenia. Jeżeli ktoś się nie dostosuje i pojedzie nieregulaminowym autem zostanie zdyskwalifikowany w danym wyścigu. To bardzo proste i skuteczne rozwiązanie a jednocześnie pozwoli zachować dotychczasowe warunki rozgrywki (bez niepotrzebnego zwiększania masy do 1200kg, co pogorszyłoby zachowanie samochodów). Po 1 A jak bede chciał jechać altezą lub clk dtm które waża po 1000kg to co mam zrobic? a po 2 darady jakoś sprawdzić czy ktos dociążył samochód? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 21 Luty 2011 Niestety ale znowu :) To żeś się rozkręcił :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 21 Luty 2011 Powiem wam ze najlepiej mi sie jeżdzi po trial mountain Chaprallem 2J Szczególnie pod prąd. ;) Pozytywnie, poza tym cyrkiem z dociążaniem i redukcją mocy... ja rozumiem max. 10% (chociaż to i tak dużo), ale 50? WTF? Teraz takie kwiatki podczas online wychodzą, że podczas turniejów koniecznie oprócz mocy/wagi będziemy musieli wypisywać dopuszczane modele samochodów. Sporo roboty, ale nie widzę innej opcji, bo jeden z drugim cociąży sobie RedBulla, odejmie mu 50% mocy i będzie wszystkich objeżdżał... Z resztą w tej sytuacji co to za symulator? Popieram w 100% :verymad: PS. Nikt o tym nie wspominał nigdzie - teraz na powtórkach można wreszcie zmieniać kamerę z widokiem na dany samochód. Pewnie za pół roku dodadzą wreszcie przewijanie powtórek. ;) 1. Zmiana minimalnej masy z 1000kg na 1010kg - po tej zmianie wszystkie auta, którymi do tej pory jeździliśmy nadal się załapią a wyeliminuje to Mercedesa CLK GTR, który waży dokładnie 1000kgzmieniając na 1010kg załapią się wszystkie samochody ważące do 810 kg (+ 200 kg balastu), więc jak zmieniać to nie o 10kg tylko o maksymalny balast jaki można dołożyć czyli 200kg wg mnie.2. Wprowadzić zakaz dociążania samochodu. W razie czego jest to łatwe do sprawdzenia. Jeżeli ktoś się nie dostosuje i pojedzie nieregulaminowym autem zostanie zdyskwalifikowany w danym wyścigu.Łatwe do sprawdzenia, niby jak? Na powtórce wyścigu nie widać masy smochodu.GT5 EVENT nr 11 - Luty 3/4 - Seria C Data: 20.02.2011 Niedzielny Turniej: 1. guldekPL - 183 pkt. 2. Emet_PL - 110 pkt. 3. Kovalov - 99 pkt. 4. Gawron88 - 90 pkt. 5. perek1977 - 77 pkt. 6. Spartakus580 - 76 pkt. 7. arcadiush - 52 pkt. 8. artexx - 24 pkt. 9. ZEFIR69_PL - 22 pkt. 10. lukinio1 - 18 pkt. 11. Barto98765 - -2 pkt. >> Tabela Pełnych Rozmiarów << Pełne wyniki wszystkich rozegranych EVENTów znajdziesz Tutaj Kary są już uwzględnione w tabeli, jednak filmik z opisem wszystkich incydentów wyścigowych zamieszczę jutro jak tylko zmontuje wszystkie powtórki. ;) Komentarz: PodSUMOwując wczorajszy Turniej kilkoma słowami - Niska frekwencja, mało incydentów wyścigowych (nie licząc Barto jadącego pod prąd) i same przepakowane samochody klasy Race. ;) W związku z nowym patchem umożliwiającym zbijanie do 50% mocy silnika w samochodach - "potworach", od najbliższej niedzieli zostaną zmodyfikowane ograniczenia wyboru samochodów. Jeszcze nie wiem czy będzie to limit masy podniesiony do min. 1200 kg przy tych samych limitach mocy czy też skorzystamy z ograniczenia Punktów Osiągów np. 550PO dla dotychczasowych 350KM, 600PO dla 550KM i 650PO dla 700KM czekam na Wasze opinię w tej sprawie. ;) Tylko informuję, że nie da się jednocześnie ograniczyć PO i mocy/masy samochodu - trzeba wybrać co ograniczamy albo PO albo moc/masę. ;) Aktualny Regulamin jest umieszczony w pierwszym poście tego tematu. Kwalifikacje do EVENTu (który odbędzie się w czwartą niedzielę lutego: 27.02.2011 o godz. 20:30, pokój zostanie utworzony pół godziny wcześniej): Liczba uczestników: 12. Na Wasze zgłoszenia czekam do soboty (26 lutego) do godziny 10:00 (rano). ;) Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 8 >> Tor - Top Gear Test Track >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (Seria Nascar) >> Opcje Jazdy - Dowolne. Lista startowa: 1. arcadiush (host) - 1:10,237 - DF Pro - Foto - nowy wzór zdjęcia, zeby nie było wątpliwości, że to Wasz czas, a nie kolegi. Lista rezerwowych (czekających w Pit Stopie na ewentualne zaproszenie): 1. Lista kierowców testowych (nie biorących udziału w niedzielnym turnieju): 1. PS. Gdyby ktoś nie miał samochodu Nascar do tej Próby Czasowej to udostępniłem Wam swój na moim Profilu w grze - więc w razie czego możecie go sobie pożyczyć - tylko nie porysujcie. ;) Zapraszam i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 21 Luty 2011 Jak sprawdzic czy dany samochod zostal dociazany ?Wiadomo co ile wazy prawda wiec latwo mozna wychwycic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 21 Luty 2011 Jak sprawdzic czy dany samochod zostal dociazany ?Wiadomo co ile wazy prawda wiec latwo mozna wychwycic.Musiałbym mieć wszystkie samochody w garażu, żeby wiedzieć co ile waży, na dodatek dochodzą nowe samochody prosto po zakupie i po ewentualnych redukcjach masy, więc sprawdzenie tego jest niewykonalne. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto987 2 Napisano 21 Luty 2011 Myślałem, że jako zdublowany jestem duchem. Sorry za kolizję z kimś. Nie wiem co mi odbiło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machina 0 Napisano 21 Luty 2011 Dowiedziec sie mozna ile kazdy samochód wazy z ze stronki http://mygranturismo.net/carlist.php , ale tak jak napisał sumo nie bedziesz wiedział ile waży po odchudzeniu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 21 Luty 2011 Musiałbym mieć wszystkie samochody w garażu, żeby wiedzieć co ile waży, na dodatek dochodzą nowe samochody prosto po zakupie i po ewentualnych redukcjach masy, więc sprawdzenie tego jest niewykonalne. ;) Jeśli stanowi to problem, określone samochody należy wykluczyć z udziału w zawodach. Druga sprawa to klasa 700KM ja nie widzę problemu, we wcześniejszych wyścigach widziałem na torze Nissana R390 GT1 Race Car '98 i jakoś nikt nie miał o to pretensji. Różnica polega jedynie na tym, że teraz można ograniczyć mu moc, a wcześniej konieczne było zbijanie kucyków w wyścigach. Ja sam mam, Mercedesa CLK-LM Race Car '98, który miał 710 KM, więc wystarczyło trochę pojeździć i też by się mieścił w limitach, ale jestem leniwy i wolałem startować przyciężkim i słabszym Xanavi Nismo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emet 0 Napisano 21 Luty 2011 Jeśli chodzi o sprawdzanie masy to.. dla chcącego nic trudnego ;) Jeśli idzie o wybór między 1200kg a PO to.. już sam nie wiem. Może za tydzień zrobilibyśmy test z PO... Jak wyjdzie dobrze to może zostalibyśmy przy tym. Jak nie to może te 1200kg. Jak będziesz miał czas w tygodniu (np w środę wieczorem) to możnaby zrobić jakiś wstępny test różnych usawień w pokoju online. Może jeszcze jakiś "kierowca testowy" się zgłosi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 21 Luty 2011 Sumo.kiedy startuje nowa edycja endurance,ktora to opracowales i podales liste dopuszczonych samochodow? Do tego czasu chyba sobie daruje,zreszta moim zdaniem o wiele lepsza zabawa jeden powazny wyscig i wiele okrazen mimo =ze nie potrafie dbac o opony.Mozna ewentualnie sprobowac 2 wyscigi na jeden wieczor czyli minimum 60krazen lacznie.Tak zeby samej jazdy bylo ze 2,5 godziny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artexx 30 Napisano 21 Luty 2011 Wczoraj była niezła jazda , ja biorę tradycyjnie autko do 550 km clasonica w standardzie , a tu na lini startu Clk Gtr , peugeot race car , jeden z silnikami odrzutowymi , normalnie masakra , nieźle by było też jeździć samochodami które nie są race carami tylko zwykłymi , żadnych xanawi , tourning , tylko cywilne auta , każdy by musiał opanować swoje auto do perfekcji żeby zająć dobrą pozycję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 21 Luty 2011 Myślałem, że jako zdublowany jestem duchem. Sorry za kolizję z kimś. Nie wiem co mi odbiło :DTeż nie wiem co Ci odbiło, na szczęście sam wyszedłeś, więc obeszło się bez obelg po wyścigu. ;)Po za tym fakttycznie dziwne, bo byłeś duchem - przynajmniej u mnie na powtórce, a przywaliłeś jadąc pod prąd w nadjeźdzający samochód. Jak widać patch 1.06 coś tam namieszał. ;) Jeśli chodzi o sprawdzanie masy to.. dla chcącego nic trudnego ;)mnie sie nie chce :PJeśli idzie o wybór między 1200kg a PO to.. już sam nie wiem.Może za tydzień zrobilibyśmy test z PO... Jak wyjdzie dobrze to może zostalibyśmy przy tym. Jak nie to może te 1200kg. Też tak myślę, tylko podajcie propozycje na ile te wartości poustawiać, bo sam (podałem wcześniej propozycje) nie wiem kiedy będę miał czas to posprawdzać. ;)Jak będziesz miał czas w tygodniu (np w środę wieczorem) to możnaby zrobić jakiś wstępny test różnych usawień w pokoju online. Może jeszcze jakiś "kierowca testowy" się zgłosi :PJa osobiście w środę Ligę Mistrzów oglądam, a po jeszcze Kwalifikacje do Super Gt Pro mam. :sweat: W czwartek Lech gra o 21:00, a potem skróty reszty meczów oglądam. We wtorek na hali gram, a w piątek wyścig Super Gt Pro, także z wolnym czasem na testy w GT5 u mnie ciężko. :sweat: Sumo.kiedy startuje nowa edycja endurance,ktora to opracowales i podales liste dopuszczonych samochodow? Do tego czasu chyba sobie daruje,zreszta moim zdaniem o wiele lepsza zabawa jeden powazny wyscig i wiele okrazen mimo =ze nie potrafie dbac o opony.Mozna ewentualnie sprobowac 2 wyscigi na jeden wieczor czyli minimum 60krazen lacznie.Tak zeby samej jazdy bylo ze 2,5 godziny. Też już wolę jeden dłuższy hardcorowy wyścig niż kilka krótszych. ;) Swoją serię chciałem zacząć od kwietnia dopiero, ale może zacznę już w marcu jak dopracuje Regulamin itp. Po za tym organizować turniej będę miał czas tylko w weekendy - tak jak dotychczas - w niedzielę o 20:30 (może w sobotę). Jak masz czas i chęci to sam możesz wybrać sobie jakąś serię - masz sobie wybierz albo wymyśl inną - np. takie WTCC i zorganizować coś na wzór Super GT Endurance Cup (Melon Ci pewnie pozwoli skopiować Regulamin ;) ) w tygodniu - chetnie się zapiszę. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach