Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, tak jak w życiu. Ożeniłeś się z jędzą? Nie ma problemu, wyobraź sobie że jest aniołem :ok:

Teraz pojechałeś po bandzie. :P Wracając do sedna sprawy, nie masz problemu z wczuciem się w nordyckiego wojownika (wyobrażenia sobie, że nim jesteś), ale z (ewentualnym, bo może być niepotrzebne) wyobrażeniem sobie pewnych zachowań partnerki/a już jest kłopot. Zastanawiające ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh KopaczeK...nie mam problemu z wczuciem się w to, że gram wojownikem jak trzymam w łapię topór i rąbie czerepy, to nie trudne i samo przychodzi jeśli gra jest dobrze zrobiona. Co innego wyobrazić sobie że gram mężem enpeca który kręci się w jednym miejscu i ma 2 kwestie do powiedzenia.

I nigdy nie wyobrażam sobie, że jestem wojownikiem którym gram bo to niezdrowy objaw i chłopie jeśli Ty tak masz to odstaw granie na jakiś czas :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I nigdy nie wyobrażam sobie, że jestem wojownikiem którym gram bo to niezdrowy objaw i chłopie jeśli Ty tak masz to odstaw granie na jakiś czas :P

Niektorzy potrafia wczuc sie w swoja postac i jest to calkiem cos normalnego. Ja np. grajac w Obliviona rzadko kiedy biegalem po miastach, a wyruszajac w chlodniejsze rejony ciezej sie ubieralem :) Niech kazdy gra jak chce, byle czerpal fun lecacy z rozgrywki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą napisy, co do dubbingu na 99 % nie .

O napisy właśnie mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą na 100 procent.

Co do Skyrim, gorąco popieram wszystkie "dodatki", typu śluby itp. Sam bardzo próbuje się wczuwać w wszelakich grach rpg, a tego typu dodatki mogą tylko pomóc !

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako fan RPG (papierówki) mam to drobne skrzywienie, którego za nic się nie wyzbędę. ;P

Niektorzy potrafia wczuc sie w swoja postac i jest to calkiem cos normalnego. Ja np. grajac w Obliviona rzadko kiedy biegalem po miastach, a wyruszajac w chlodniejsze rejony ciezej sie ubieralem :) Niech kazdy gra jak chce, byle czerpal fun lecacy z rozgrywki ;)

Dokładnie tak. Największą zaletą tej gry jest możliwość wcielenia się w fikcyjną postać, która nie ma głosu (pozostaje nam nasz), a jej poczynania widzimy z perspektywy pierwszej osoby. Coś pięknego.

W OBLIVIONie dekorowałem swój dom, robiłem porządki, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez nikt do tych wyczynow nikogo nie zmusza. Nie chcesz, to nie bierz slubu z malo rozmowna zona :tongue: Dziwia mnie komentarze typu "Nie dodawac tego!", szczegolnie ze niewiemy jak to bedzie wygladac. Nie odbierajcie radochy innym graczom "do jasnej Anielki!".

W OBLIVIONie dekorowałem swój dom, robiłem porządki, itp.

Niech sie przyznaja Ci, co starali sie ukladac wszelakie ksiazki na poleczkach :biggrin: :laugh:

Edytowane przez Don_Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznaje się układałem :)

Zajmowało to strasznie dużo czasu ale warto było. Na jednej półeczce najcenniejsze książki w grze, na drugiej skillbooki jakieś czaszki do tego i Sigil Stone turlające się w różnych miejscach pokoju :)

Jak ktoś chce tylko siekać potworki niech poczeka sobie na diablo 3. Tam się nie uświadczy RPGowych popierdółek, a jedynym dylematem/różnicą w wykonaniu questa będzie zabicie bossa inną postacią/bronią/czarem.

A z drugiej strony TES to wolność wyboru robisz co chcesz wczuwasz się jak chcesz. Interesuje Cie tylko MQ - nie ma problemu robisz 25h i po problemie. Interesuje Cie 300h też nie ma problemu :)

I to mi się podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznaje się układałem :)

Zajmowało to strasznie dużo czasu ale warto było. Na jednej półeczce najcenniejsze książki w grze, na drugiej skillbooki jakieś czaszki do tego i Sigil Stone turlające się w różnych miejscach pokoju :)

Jak ktoś chce tylko siekać potworki niech poczeka sobie na diablo 3. Tam się nie uświadczy RPGowych popierdółek, a jedynym dylematem/różnicą w wykonaniu questa będzie zabicie bossa inną postacią/bronią/czarem.

Ja tam chowałem książki w biurkach/komódkach w moich domkach z modów. Przynajmniej nie było sytuacji układania tego przez trzy godziny a potem zjawienia się i stwierdzenia że wszystko zniknęło :P

Fajnie, że będą napisy. Z angielskim kłopotów nie mam, ale przynajmniej będę miał pewność że rozumiem 99,5% dialogów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejmy tylko nadzieję że napisy nie spowodują niekompatybilności z przyszłymi dodatkami lub z trofikami.

Co do trofików również mam nadzieję na sporą dawkę inwencji ze strony twórców. Zdobycie ich powinno być tak czasochłonne jak to tylko możliwe :P Trofea w stylu ukończ MQ, zrób zadania dla 4 największych gildii i to wszystko nie satysfakcjonują mnie w zupełności. Niech dadzą chociaż coś w stylu fallout-boya lub kul śnieżnych z Fallouta. Tutaj oczywiście mogły by być to ukryte deaderyczne artefakty.

Ostatnio P.Hines powiedział że nie będzie Areny takiej jak była w Oblivione, co nie znaczy że nie będzie w ogóle :) Jeśli poprawią również i tą część rozgrywki będzie git majonez. W poprzedniej części Arena strasznie kulała, dodając do tego level scaling całkowicie moim zdaniem wypaczało to cel walk, które i tak polegały tylko na jednym schemacie walki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam chowałem książki w biurkach/komódkach w moich domkach z modów. Przynajmniej nie było sytuacji układania tego przez trzy godziny a potem zjawienia się i stwierdzenia że wszystko zniknęło :P

Fajnie, że będą napisy. Z angielskim kłopotów nie mam, ale przynajmniej będę miał pewność że rozumiem 99,5% dialogów.

Mi też angielski bi problemów nie robił, ale mimo wszystko, tak jak ty, wolę mieć 100% pewność ;)

Jeśli grę wyda Cenega, to mogą wystąpić komplikacje, bo oni z reguły wszystko olewają, a jak coś robią to z łaski. Na gry-online.pl nie pisze, kto jest wydawcą. W ogóle pisze, że obecnie brak planów wydania.

BTW.

Postanowiłem, SKYRIM pojawi się u mnie przed U3 :D(chyba)

Edytowane przez Snafu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem o jezyk polski na gram.pl i powiedzieli ze nie bedzie nawet napisów wiec jestem milo choc niepewnie zaskoczony tym co piszecie ze beda napisy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kto tutaj zapewniał o napisach PL nie dał żadnego linka, google też milczy na ten temat. Radze nastawiać się na to, że nie będzie z lekką nadzieją, że może jednak.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ma coś takiego być jednak regeneracja nie ma być za szybka a w walce nie będzie stanowiła istotnej różnicy.

Jak będzie w rzeczywistości się okaże. Oby jednak nie była taka jak w CODzie bo to zabije rozgrywkę. Jak chcą dawać coś takiego to poproszę hardcore mode :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to bedzie regeneracja poza walka nie mam nic przeciwko, chocby nie wiem jak wolna/szybka byla (tlumaczmy to sobie faktem ze jestesmy "dragon born" :laugh:). Jesli natomiast cos takiego by sie pojawilo podczas potyczek, no to porazka ^_^.

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie w ogóle lipa jeśli będzie ta regeneracja, od tak. Jeśli mają już iść w strone graczy niedzielnych, niech po prostu będzie w opcjach, opcja "Auto regen" i tyle.

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ma coś takiego być jednak regeneracja nie ma być za szybka a w walce nie będzie stanowiła istotnej różnicy.

Jak będzie w rzeczywistości się okaże. Oby jednak nie była taka jak w CODzie bo to zabije rozgrywkę. Jak chcą dawać coś takiego to poproszę hardcore mode :)

Trybu hardcore ma nie być a co do regeneracji to jak by była taka jak w TW2 to nie widze problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaka była w TW2, ale moim zdaniem regenracja mogła by być opcjonalna. Np. po cięzkiej walce ze smokiem, w której zabrakło nam eliksirów zdrowia, i wszelkich pomocy medycznych, i potrzebujemy dotrzeć na piechotę do najbliższej osady, a po drodze napadają nas wilki (szkielety, ogry, czy cokolwiek innego), i wtedy rozpaczliwa walka o zycie albo ucieczka do osady, dawałaby jeszcze więcej radochy, pod warunkiem że by się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regeneracja regeneracją ale co z wersja pl gry?? niech sie wypowiedza ludzie co sie zapierali w 100% ze bedzie pl jezyk skad maja takie wiadomosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi