Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

W Skyrim rzeczywiście jest cień nadziei, że ktoś wyciągnie plik dialogów z wersji PC( wersja na ps3 ma obsługiwać mody ), ale szanse nie są duże i na pewno nie będzie to w dniu premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro mają to być uproszczone mody to pewnie będą tylko związane z dodawaniem nowych przedmiotów/miejscówek/npców/questów/etc. więc na edycję samej gry raczej nie ma co liczyć ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem dużo na forach o Skyrimie i Pete powiedział, że chce wprowadzić mody na konsole ale to Sony i Microsoft im na to nie pozwalają. Grę kupię w dniu premiery w ciemno, bo nie jestem uberfanem Morrowinda, który narzeka na brak polonizacji i rozmachem zmian oraz tym że to nie to samo co Morek. Jak tak bardzo to się komuś nie podoba to niech spędza ten czas grając w swoją ulubioną grę, a nie zaśmiecaniem forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, jaka to szkoda że Skyrim dopiero w listopadzie. Nie mogę się doczekać, zwłaszcza kiedy przeczytałem listę trofeów - to jeszcze bardziej przekonuje jaka gra jest wielka.

To będzie piękne robić platynę w tej grze, bo nie ma tam żadnych upierdliwych osiągnięć, z tego co widzę, i nie trzeba przechodzić gry dwa razy (choć zapewne i tak to zrobie :)). Kim macie zamiar grać panowie? Ja jako urodzony mag będę na początku zaczynał pewnie moim kochanym aroganckim Altmerem. Później jakimś łotrzykiem, zapewne Dunmerem, albo Argonianem, bo ci ostatni wyglądają teraz bajecznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie Cesarki i jechane z miecza :) Zapytam z ciekawości. Skąd zamawiać będziecie? Znacie jakiś dobry/tani sklep? Bo 209 zł to dosyć drogo... Jak 199 w dniu premiery to dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mroczny elf, mag/łucznik, czyli norma u mnie :)

Prawdopodobnie będe zamiawiać z gram.pl, a jeśli nie będe miał kasy żeby w dniu premiery kupić, to pewnie allegro, lub nasze forum.

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mroczny elf, mag/łucznik, czyli norma u mnie :)

Prawdopodobnie będe zamiawiać z gram.pl, a jeśli nie będe miał kasy żeby w dniu premiery kupić, to pewnie allegro, lub nasze forum.

Myślałem odrazu na allegro bo już można nawet pre order za 188 zł złożyć. Myślę, że taniej chyba nie znajdę ? Tylko to lekka podpucha jest... Niby 188, a przesyłka 20. Ogólnie wychodzi tyle samo co jakbym brał z gram.pl, bo gra 199 ale wysyłka po ponad dyszke i przynajmniej pewniak na 100%, bez żadnych niespodzianek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cesarski z mieczem? Ha, klasyka :)

Na gram.pl masz za 199. Ja jeszcze poczekam troche, nie musze zamówić w tej chwili, bo jeszcze troche do premiery - kupilbym z amazonu, ale jakis czas temu funt poszedl w gore... wiec zapewne zakupie w jakiej ultimie, czy muve, albo gramie. Na taką grę mogę tyle wybrac :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym bez żalu wtopił te 200 zł bo wiadomo, że czeka mnie xxx h w tej grze, gdyby nie to, że w przedziale paź-listopad kupuje chyba ze 3-4 gry w dniu premiery....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim wypadku będzie to zwyczajowy łowca. Zastanawiam się jeszcze nad płcią postaci, ale może tym razem zdecyduje się na płeć brzydszą.

Pod tym linkiem znajdziecie kilka informacji o mapie: LINK.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do znawców tematu. Jak wiadomo nasza wersja na konsole PS3 nie będzie posiadała spolszczenia. Czytając, co niektóre questy wydają sie być dosyć rozbudowane (a nie tylko przynieś-podaj-pozamiataj). Moje pytanie brzmi ! Czy w grze będzie jakiś radar/wskazówki/oznaczenia na mapie czy coś co ułatwi nam wykonanie zadania? Nie mówię, że gra ma nas prowadzić za rączkę, ale przynajmniej pokazać gdzie się udać itd. Wiadomo, że z polszczeniem nic z tych rzeczy nie będzie potrzebne, no ale Cenega dała dupy więc trzeba sobie radzić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tak. W OBLIVIONie były takie "markery", więc i w tej edycji nie powinno ich zabraknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Markery w Oblivionie to jeden z wielu nieudanych elementów względem Morrowinda. Na mapie mieliśmy dokładnie zaznaczone do kogo i gdzie się udać.

W Morrowindzie było to zdecydowanie lepiej rozwiązane, tam wszystko trzeba było znaleźć samemu. Kierowaliśmy się do miejsc za pomocą wskazówek od NPC czy wpisach w dzienniku. Nikt nas nie prowadził za rączkę

Teraz można zapomnieć o takich rozwiązaniach <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Markery w Oblivionie to jeden z wielu nieudanych elementów względem Morrowinda. Na mapie mieliśmy dokładnie zaznaczone do kogo i gdzie się udać.

W Morrowindzie było to zdecydowanie lepiej rozwiązane, tam wszystko trzeba było znaleźć samemu. Kierowaliśmy się do miejsc za pomocą wskazówek od NPC czy wpisach w dzienniku. Nikt nas nie prowadził za rączkę

Teraz można zapomnieć o takich rozwiązaniach <_<

Niby tak, ale jeśli ktoś jest przeciętny w jęz. ang. ? To gra wtedy dla niego odpada. Powinno być na zasadzie włącz/wyłącz quest helpera :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niech nie kupuje gry, albo jesli naprawde lubi ta gre, niech bladzi po lokacji i probuje ogarnac questa. Wyżaliliśmy się już nad brakiem polonizacji, bylo minelo i nic nie zmienimy.

A helperów niech nie bedzie wcale. Jak ktoś bedzie chcial koniecznie prosta gre, to teraz na rynku ma sporo produkcji z helperami na kazdym kroku. :unsure:

Fani serii, którzy grali w morrowinda, a moze nawet w dagerfalla i redguarda sa zahartowani w angielskim w tej grze, a także w szukaniu rozmaitych rzeczy/postaci potrzebnych do questow. Nie kazdy musi to kupic.

Z tego co widze na mapie, bedzie mozna sporo polazic po gorach. Mam nadzieje na sekretne jaskinie, i ukryte potwory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niech nie kupuje gry, albo jesli naprawde lubi ta gre, niech bladzi po lokacji i probuje ogarnac questa. Wyżaliliśmy się już nad brakiem polonizacji, bylo minelo i nic nie zmienimy.

A helperów niech nie bedzie wcale. Jak ktoś bedzie chcial koniecznie prosta gre, to teraz na rynku ma sporo produkcji z helperami na kazdym kroku. :unsure:

Fani serii, którzy grali w morrowinda, a moze nawet w dagerfalla i redguarda sa zahartowani w angielskim w tej grze, a także w szukaniu rozmaitych rzeczy/postaci potrzebnych do questow. Nie kazdy musi to kupic.

Z tego co widze na mapie, bedzie mozna sporo polazic po gorach. Mam nadzieje na sekretne jaskinie, i ukryte potwory :)

Tylko chyba nie za bardzo rozumiesz w co dziś celują producenci gier. Nie tworzy się już gier "dla wąskiej rzeszy superfanów", tylko gry dostępnej dla każdego.Gra ma się podobać każdemu i być przystępna dla przeciętnego gracza- ma się sprzedawać w mln kopii, a nie tysiącach (nie mówię, żeby mi się to podobało,ale niestety tak dziś jest - $$). Z resztą czytając pewne uproszczenia jakie będą w grze, to zapomnij o grze typu Daggerfall czy nawet Morrowind, będzie to bardziej Oblivion. Mimo wszystko liczę, że będzie to bardzo dobry jak nie doskonały rpg. Mam nadzieję, tylko że główny wątek nie będzie tak "porażająco długi" jak w Oblivionie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie, niestety rozumiem. Mam jedynie nadzieje ze Skyrim nie bedzie w tym aspekcie na poziomie obliviona, mimo ze na poziomie morrowina byc nie moze.

A fani powinni byc uwzglednieni w tworzeniu tej gry. W koncu nie jest to tylko waska rzesza. Jesli bedzie jakis uklon w strone ich, to wyjdzie to na dobre wszystkim. Hamburgery nie moga byc wyznacznikiem jakosci gry na zasadzie "Nie ma wskaźnika? Co? Idę po Call of duty...". Dlatego choc wiem jak sporo producentow zachowuje sie teraz, i w jaka strone idzie, to ja jestem mimo wszystko za tworzeniem gier porzadnie, nie wrzuceniem wskaznikow gdzie sie da, zeby Yankee kupił i wrzucil kolejne pieniadze do "kieszeni". Niech tworza gry takie w jakie chca grac.

W takim Dark Souls/Demon's Souls nie ma praktycznie zadnych wskaznikow, nie ma polskiej wersji, nie ma wybaczania. I co? Popatrz na oceny. Wyniki sprzedazy tez sa niczego sobie. Mozna? Mozna! Tylko nie wszyscy (producenci) sie o tym przekonali :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie, niestety rozumiem. Mam jedynie nadzieje ze Skyrim nie bedzie w tym aspekcie na poziomie obliviona, mimo ze na poziomie morrowina byc nie moze.

A fani powinni byc uwzglednieni w tworzeniu tej gry. W koncu nie jest to tylko waska rzesza. Jesli bedzie jakis uklon w strone ich, to wyjdzie to na dobre wszystkim. Hamburgery nie moga byc wyznacznikiem jakosci gry na zasadzie "Nie ma wskaźnika? Co? Idę po Call of duty...". Dlatego choc wiem jak sporo producentow zachowuje sie teraz, i w jaka strone idzie, to ja jestem mimo wszystko za tworzeniem gier porzadnie, nie wrzuceniem wskaznikow gdzie sie da, zeby Yankee kupił i wrzucil kolejne pieniadze do "kieszeni". Niech tworza gry takie w jakie chca grac.

W takim Dark Souls/Demon's Souls nie ma praktycznie zadnych wskaznikow, nie ma polskiej wersji, nie ma wybaczania. I co? Popatrz na oceny. Wyniki sprzedazy tez sa niczego sobie. Mozna? Mozna! Tylko nie wszyscy (producenci) sie o tym przekonali :biggrin:

Tak, to prawda. Tylko spójrz jak może Skyrim ucierpieć na rzecz kotleta CoDa... Premiera Cod 8 listopad, Skyrim 11... Więc wielu po prostu będzie musiało wybierać. Hamburger zapewne postawi na CoDa. Owszem Demons Souls/Dark Souls to świetne gry. Sam je posiadam i nie pamiętam, która gra ostatnio mnie tak wciągnęła, tyle, że w porównaniu ze Skyrim ta gra nie posiada praktycznie fabuły i questów, więc spolszczenie rzeczywiście jest zbędne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to prawda. Tylko spójrz jak może Skyrim ucierpieć na rzecz kotleta CoDa... Premiera Cod 8 listopad, Skyrim 11... Więc wielu po prostu będzie musiało wybierać. Hamburger zapewne postawi na CoDa. Owszem Demons Souls/Dark Souls to świetne gry. Sam je posiadam i nie pamiętam, która gra ostatnio mnie tak wciągnęła, tyle, że w porównaniu ze Skyrim ta gra nie posiada praktycznie fabuły i questów, więc spolszczenie rzeczywiście jest zbędne :)

A co ma CoD do Skyrim? To odrebne gatunkowo gry sa. Poza tym "hamburera" stac by kupic 2 lub wiecej gier na premiere, nawet jesli miedzy nimi jest jedynie kilkudniowy odstep czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sie tyle ciesze że Skyrim wychodzi dzień po wypłacie więc na pewno będe miał kase żeby kupić w dniu premiery. :teehee:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takim czymś nic nie zyskasz. Co wam tak zależy na tym PL - Oblivion nie był PL a i tak grali wszyscy kto fanem jest TES.

Prędzej sie posracie w gacie niż na konsoli będzie wersja PL.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie zastanawiam się kim zagrać w najnowszą odsłonę Elder Scrolls. Jeszcze do niedawna w głowie tworzył mi się mężczyzna skrytobójca ale jeśli będzie można stworzyć takie facjaty jak ta

http://www.elderscrolls.phx.pl/images/skyrim/Riften01_wLegal.jpg

lub ta

http://inskyrim.pl/images/phocagallery/tes/skyrim/screeny/thumbs/phoca_thumb_l_e_v-11.jpg

To pomyśle nad stworzeniem kobiety maga. Zresztą nigdy w Morrowindzie czy Oblivionie nie grałem magiem.

Ciekawe czy NPC są wyciągnięte z kreatora postaci tak jak to było w poprzednich częściach czy mają unikalny wygląd nie do odtworzenia

Co do screenshotów to gra będzie tak wyglądała tylko na PC którą to wersje kupię. I lepsza grafika nie jest to decydującym elementem (tym bardziej polonizacja której nawet nie ustawię)

Edytowane przez hitokiri pl
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi