moskal_1 0 Napisano 27 Luty 2011 Lista startowa 28.02.2011 r 01. Kovalov 02. skret_kiszek (host) 03. zibikiel 04. Ksawery 05. kobas_248 06. Storczycki_pl 07. andre_maks_PL 08. boniek_pl 09. Aragornik 10. Gucio1979 11. Robert_vti 12. Gumek 13. zielsko_glowy 14. noIDnumber 15. moskal_1 16. Kiedyś treba zacząć zabawę online Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 27 Luty 2011 Kurde i znowu nie moge zagrac bo tym razem mam pilke.. Coz moze w nastepnym tygodniu sie uda :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 28 Luty 2011 A ja mam takie jedno pytanie bo albo ograniczenia = max tuning albo pomyliłem samochody ;D. Poproszę o info, która opcja prawidłowa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 28 Luty 2011 A ja mam takie jedno pytanie bo albo ograniczenia = max tuning albo pomyliłem samochody ;D. Poproszę o info, która opcja prawidłowa :D Ograniczenia = max. tuning , no oczywiście bez konieczności zakupu opon WS i WM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnabor 29 Napisano 28 Luty 2011 O której godzinie zaczynacie się ścigać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 28 Luty 2011 O której godzinie zaczynacie się ścigać ? Zgodnie z rozkładem jazdy strona 1 post 1, pokój od 20:30 start kwalifikacji od 21:00. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 28 Luty 2011 Ok dzięki :) Bo zastanawiałem się czy coś mi się pokręciło wczoraj przy zabawie z samochodzikiem czy też nie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skret_kiszek 0 Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) Chłopaki, nareszcie doczekaliśmy się Teraz tylko wypłacać oszczędności, tłuc świnki skarbonki i składać zamówienia. W końcu doświadczenie w prowadzeniu już mamy Sorry za offtop Edytowane 28 Luty 2011 przez skret_kiszek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 28 Luty 2011 Ja niestety opuściłem lekcje ferrari :(( przepraszam. A autko bardzo ładne :) aż się chce takie mieć. Szkoda, że niestety raczej nigdy nikogo z nas nie będzie na nie stać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 28 Luty 2011 (edytowane) Pokój otwarty od 20:30. Czas na pojawienie się w pokoju do 20:55. GRAND VALLEY SPEEDWAY moc do 425 KM, waga od 1100 kg, opony Wyścigowe Twarde, samochód CLIO RENAULT SPORT V6 24V '00 (tylko ten w wersji premium z salonu samochodowego) Oficjalna lista startowa 28.02.2011 r 01. Kovalov 02. skret_kiszek (host) 03. zibikiel 04. Ksawery 05. kobas_248 06. Storczycki_pl 07. andre_maks_PL 08. boniek_pl 09. Aragornik 10. Gucio1979 11. Robert_vti 12. Gumek 13. zielsko_glowy 14. noIDnumber 15. moskal_1 16. Edytowane 28 Luty 2011 przez Kovalov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denon75 2 Napisano 28 Luty 2011 ja niestety dziś nie mogę ;-( ciężki projekt w robocie. szerokiego toru i dobrej drogi hamowania przed pierwszym zakrętem ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
POWER1995 0 Napisano 28 Luty 2011 Ja zobacze, bo już byłęm w pokoju i mnie wywaliło i sie nie chce z psn połączyćcoś i gra mi sie zaczęła wieść tak ni z tąd ni z owąt, więc jak dołącze do 20:66 to będę jechał a jak nie to niestety dzisiaj nie wypali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maks 6 Napisano 28 Luty 2011 nielicząc tej zawiechy i jakiegoś zj**a co dołączył tą lancią to dlaczego taka obsuwa? Sory za wyjście, ale przez 2 wyścigi wytrzymywałem, ale dzisiaj już mi nerwy puściły..nie będę pisał kto bo to bez sensu, ale jak można kilka razy zmieniać tor jazdy blokując, a jak już wyprzedzam to spychanie?? wtf, że tak powiem ...aragornik nie mam pretensji do Ciebie za ten strzał, ale poprostu dzisiaj był juz mój kres cierpliwości i to była taka wisieńka na torcie ja odpadam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 28 Luty 2011 nielicząc tej zawiechy i jakiegoś zj**a co dołączył tą lancią to dlaczego taka obsuwa? Sory za wyjście, ale przez 2 wyścigi wytrzymywałem, ale dzisiaj już mi nerwy puściły..nie będę pisał kto bo to bez sensu, ale jak można kilka razy zmieniać tor jazdy blokując, a jak już wyprzedzam to spychanie?? wtf, że tak powiem ...aragornik nie mam pretensji do Ciebie za ten strzał, ale poprostu dzisiaj był juz mój kres cierpliwości i to była taka wisieńka na torcie ja odpadam Maks, daj na luz . Ja tak miałem wczoraj u SUMO, w ch..... punktów przepadło i trudno. Po wizycie u Nas tego .............., nie było tragedii. Obczaję powtórkę i zobaczę kto oprócz mnie rozrabiał. Od dzisiejszych wyścigów nie ma zmiłuj, za powtarzające się naruszenia regulaminu i zasad będą bany. Ja też nie mam ochoty organizować trzy razy w tygodniu "mordobicia", to mają być wyścigi. Na naukę jazdy należy zapisywać się we właściwych instytucjach, tutaj uczymy się jazdy wyścigowej i od uczestników wymagana jest właściwa ocena własnych umiejętności. Jeśli nie nastąpi poprawa to wprowadzę kryterium, że do udziału wymagana jest licencja S z 60 x gold . Wszystkim dziękuję za udział, przepraszam za nerwową atmosferę po wizycie ......... . Gratulacje dla zwycięzcy wyścigów. Boniek zdradź setup Twojego auta . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 1 Marzec 2011 (edytowane) Andre jeszcze raz sorry. Obydwoje się tam wierciliście:D Ty bo chciałeś wyprzedzić i bodajże Gumek( jeśli kto inny to przepraszam) i nie opanowałem już sytuacji. A co śmieszne przynajmniej z mojej perspektywy wyglądało to jak lekkie dotknięcie tylko, że wstrzeliłem się w punkt i Cię obróciło z 2 -3 razy ale oczywiście moja wina. Jakby co to był krótki wyścig kovalov jeśli chcesz obejrzeć. Chyba 2 albo 3 okrążenie za mostem. Edytowane 1 Marzec 2011 przez aragornik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PaT 7 Napisano 1 Marzec 2011 Dziękuję wszystkim za wspólną jazdę i przepraszam jeśli komuś utrudniłem przejazd. Szkoda że były duże problemy z wejściem do pokoju i czasowa obsuwa ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. (Kovalov, następnym razem się tak nie unoś, w końcu jesteś organizatorem) Pierwszy raz jechałem w Szkole i była to dla mnie sroga lekcja. Ciężkie uszkodzenia auta na padzie są nie do opanowania. Ogólnie było bardzo sympatycznie i oby szło to w dobrym kierunku. Pozdrawiam i do zobaczenia na torze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 1 Marzec 2011 Środa – 02.03.2011 Pokój "Racing school", otwarty od 20:30, czas trwania ok. 2 godzin Tor: TOKYO R246 Ograniczenia: moc do 350 KM, waga od 1250 kg, opony SM, Samochody bez RM: CITROEN C4 COUPE 2.0 VTS '05 FORD FOCUS ST '06 RENAULT MEGANE SPORT '08 VOLKSWAGEN GOLF IV GTI '01 VOLKSWAGEN GOLF V GTI '05 VOLVO C30 R-DESIGN '09 Lista startowa 02.03.2011 r 01. Kovalov 02. Zarezerwowane dla hosta 03. Zibikiel 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PaT 7 Napisano 1 Marzec 2011 Lista startowa 02.03.2011 r 01. Kovalov 02. Zarezerwowane dla hosta 03. Zibikiel 04. noIDnumber 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ksawery 6 Napisano 1 Marzec 2011 Lista startowa 02.03.2011 r 01. Kovalov 02. Zarezerwowane dla hosta 03. Zibikiel 04. noIDnumber 05. Ksawery 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 1 Marzec 2011 A tak z innej bajki niż o sam tor ale co się znowu wczoraj działo, że połowa osób się nie słyszała ? Ksawery mnie i kovalowa, ja kovalowa i chyba ksawerego i jeszcze jakieś cuda ? ktoś zna sensowną odpowiedź ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ksawery 6 Napisano 1 Marzec 2011 (edytowane) No właśnie. Ja nie słyszałem Kovalova odkąd go wywaliło i drugi raz się wbił do pokoju. Aragornika słyszałem tylko na początku. Obydwóch w opcjach nawet nie mogłem wyciszyć, jakby nie mieli HS. Nawet nie słyszałem jak Kovalov się wkurzył po wizycie ......... . Edit Właśnie obejrzałem sobie powtórkę z długiego wyścigu (raczej kilka pierwszych okr.) i wyłapałem parę smaczków (m.in. u zwycięzcy - Aragornik też pewnie się z tym zgodzi ) Ja przyznaję dwa razy w tym samym miejscu (szybkie zakręty, chyba 4 i 5) lekko dotknąłem w tył Roberta i Gucia, ale na szczęście obyło się bez konsekwencji. Wszystko odbyło się na sporej prędkości. Ja tam cisnąłem prawie bez hamowania, a Roberta trochę postawiło bokiem i nie zdążyłem z reakcją, a Gucio dał po hamulcach i również mnie to zaskoczyło:). Edytowane 1 Marzec 2011 przez Ksawery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skret_kiszek 0 Napisano 1 Marzec 2011 Lista startowa 02.03.2011 r 01. Kovalov 02. skret_kiszek 03. Zibikiel 04. noIDnumber 05. Ksawery 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 1 Marzec 2011 No właśnie. Ja nie słyszałem Kovalova odkąd go wywaliło i drugi raz się wbił do pokoju. Aragornika słyszałem tylko na początku. Obydwóch w opcjach nawet nie mogłem wyciszyć, jakby nie mieli HS. Nawet nie słyszałem jak Kovalov się wkurzył po wizycie ......... . No cóż, krew mnie zalała i użyłem dosadnego określenia nakazującego opuszczenie pokoju, okraszonego jakimś epitetem, a może dwoma . Teraz analiza pierwszego okrążenia z wyścigu krótkiego: Ogólnie po męsku, ale w miarę czysto. Dwa auta na pierwszym zakręcie poszły w piach, ale to wynik błędów kierowców, było bez kontaktu, dwa duchy zakopały się w żółtym. Następnie kontakt ZibiPolska i Zibikiel, Zibikiel zrobił w zakręcie bączka, gra nie zrobiła ducha i ZibiPolska centralnie przyłożył w stojący bokiem na torze samochód, tutaj bez kar. Dalej walka Gumek i andre_maks_PL, dość zacięta jednak nie zauważyłem tutaj elementów wskazujących na wielokrotną zmianę toru jazdy i nieprzepisowe blokowanie. Gumek lekko lagował, ale przy wjeździe do tunelu wykonał manewr, który ładny nie był - zjazd na lewą stronę tuż przed andre, ponieważ nie było kontaktu, a gumek odbił natychmiast w prawo zostawiając miejsce kary nie ma. Jest ostrzeżenie i w przyszłości należy pamiętać, iż zmiana toru jazdy w ostatniej chwili podpada pod flagę, tak nie można blokować. Andre miałeś miejsce, miałeś prędkość i wymagany overlap jednak zbyt wcześnie dałeś po heblach, a Gumek opóźnił hamowanie. Następna sytuacja to kontakt aragornik i andre_maks_PL, tutaj sprawa jest oczywista. Aragornik pomylił pedały i zamiast hamulca nacisnął gaz w wyniku czego, po oberwaniu lewy tył auta, andre wylądował na trawie, a dodatkowo wracając na tor zrobił bączka. Po tym incydencie andre zakończył wyścig (w połowie pierwszego kółka), więc zastanawiałem się czy w tej sytuacji przyznawać karę (Andre sorki, wiem, iż takie sytuacje irytują, ale jak dla mnie to nie był powód do wychodzenia), jednak dalsza analiza okrążenia wykazała kolejne przewinienie. Aragornik koniec pierwszego i początek drugiego jechałeś z prędkością taksówki, nie wiem co było przyczyną, ale blokowałeś tor i pozostałych zawodników, więc niestety jest kara za całokształt twórczości na początku wyścigu . Wyścig długi opiszę później. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 1 Marzec 2011 (edytowane) Ta jazda taksówki to było pisanie przeprosin do andre, który ich już nie zobaczył aczkolwiek do winy się przyznaje bo wiem, że andre zachaczyłem. Ale za to na długim nie przypominam sobie większych cudów z mojej strony ( ale moge mieć sklerozę :D) . Mnie za to bardzo irytowały te cuda z hsami :D myślałem, że powychodze z siebie.d Edytowane 1 Marzec 2011 przez aragornik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielskoglowy 1 Napisano 1 Marzec 2011 Dzięki wszystkim za wyścig. na długim pech za mocne zniszczenia na 1 zakręcie całe okrążenie bym musiał się wlec po poboczu wiec zrezygnowałem zęby nie przeszkadzać reszcie. następnym razem będzie lepiej. pozdrawiam! Lista startowa 02.03.2011 r 01. Kovalov 02. skret_kiszek 03. Zibikiel 04. noIDnumber 05. Ksawery 06.zielsko_glowy 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach