Skocz do zawartości
tank-mania

A Może Jakiś Mini Turniej Przed Premierą Bf3?

Rekomendowane odpowiedzi

z oryginalnego składu drużyny C jestem ja :biggrin:

Ciekawe czy gdyby druzyna C grala o wyjscie z grupy to bylaby identyczna sytuacja :whistling: Oby u nas nie bylo takiej sytuacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jest to zupełnie obojętne, tak czy siak dzisiaj będę grać - czy mecz turniejowy czy tak ot, to wszystko jedno. Jeśli drużynie przeciwnej pasi, to można przełożyć.

Bartez jednak nie może dzisiaj, z oryginalnego składu drużyny C jestem ja :biggrin:

Dobra jest nas 5 osób nie ma co odkładać zaraz się może jeszcze ktoś zgłosi i gramy szkoda czasu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli 21:30 start tak?

Mi tam też pasuje żeby grać, nie ma co odkładać... Piątki i niedziele były umówione i tak powinno zostać a nie przekładać, dokończać czy jeszcze inne historie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie zrobił się straszny bałagan.Myśle że to troche wymknęło się z pod kontroli.Jestem za tym że jeśli nie ma skladów pełnych to można przełożyć mecze na jakis względnie nie odległy termin.Team H np.gra w poniedziałek dokonczenie meczu bo skład w pierwszym terminie się posypał.Znajomi znajomych na ostatnią chwile zapraszają się do gry i robi się nie za bardzo fajnie.

No niestety tak właśnie jest i to są momenty kiedy żałuję, że wpadł mi do głowy ten głupi pomysł.

Proponowałem drużynie C przełożenie meczu, ale... ( jakby to napisać żeby nie napisać za dużo ) to chyba niewiele zmieni w obecnej sytuacji.

Szczerze mówiąc nawet mi się nie chce wywalać elaboratu pod tytułem "wpływ psychiki ludzkiej na przebieg turnieju".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie jest to zupełnie obojętne, tak czy siak dzisiaj będę grać - czy mecz turniejowy czy tak ot, to wszystko jedno. Jeśli drużynie przeciwnej pasi, to można przełożyć.

Bartez jednak nie może dzisiaj, z oryginalnego składu drużyny C jestem ja :biggrin:

no i brava dla Ciebie, Tank proponuję nagrodę pocieszenia :thumbsup: , a jeśli miałby to być walkower to lepiej sobie popykać:biggrin:

edit: niemniej łamane są zasady/tryb doboru i rekomendacji rezerwowych :thumbsup:

Edytowane przez KrisPora_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę kilka minut po 21:30 ! Wejdę jakoś pod koniec rozgrzewki :) Nie czekajcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit: niemniej łamane są zasady/tryb doboru i rekomendacji rezerwowych :thumbsup:

Owszem i kapitan drużyny przeciwnej może na to nie wyrazić zgody, pisałem o tym już. W zeszłym tygodniu też tak było, ale drużyna przeciwna wyraziła zgodę i ja to zaakceptowałem.

Musimy sobie zdać sprawę, że jest to pierwszy turniej i wszystko dzieje się empirycznie, może za drugim razem się uda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli 21:30 start tak?

Mi tam też pasuje żeby grać, nie ma co odkładać... Piątki i niedziele były umówione i tak powinno zostać a nie przekładać, dokończać czy jeszcze inne historie

jak dla mnie to nie ma problemu możecie sobie grać tylko chodzi o to żeby grać w optymalnych składach tzn takich które były wytypowane przez tanka a nie że gra jeden uczestnik który jest z danej drużyny a reszta to że tak brzydko napisze zbieranina rezerwistów.Pozdro i powodzenia w dzisiejszych meczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety tak właśnie jest i to są momenty kiedy żałuję, że wpadł mi do głowy ten głupi pomysł.

głupi nie był i nie jest Tank, nie możesz za pewne kwestie brać na dupę, to nie Twoja wina, że ze składu zostaje 1 osoba, troszkę więcej samodyscypliny i następnym razem będzie lepiej :thumbsup:

@ mrowa607 - własnie o to chodzi bo to nie sa rezerwisci zaakceptowani przez Tanka, to są znajomi osób które rejestrowały sie na forum w czerwcu b.r. i same wymagały rekomendacji, dopóki taki team nie wygrywa to pewnie bedzie ok, wszyscy stwierdzą jest o.k. niech sobie grają, co tam regulamin, ale co będzie jak zaczną wygrywać:biggrin: :thumbsup:

Edytowane przez KrisPora_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to nie ma problemu możecie sobie grać tylko chodzi o to żeby grać w optymalnych składach tzn takich które były wytypowane przez tanka a nie że gra jeden uczestnik który jest z danej drużyny a reszta to że tak brzydko napisze zbieranina rezerwistów.Pozdro i powodzenia w dzisiejszych meczach.

Takie jest i moje zdanie. Dlatego proponowałem przeniesienie, jednak jak napisałem sytuacja jest lekko skomplikowana. Znaleziatko chciało oddać walkowerem od czego ją odwodziłem.

Niestety nie mogłem wszystkiego przewidzieć, a coś takiego do głowy by mi przyszło nawet po litrze na łeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4:0 dla teamu I :thumbsup: Dziekuje że Znaleziątko potrafiła zorganizować ekipę :thumbsup: AH 2:0 WP walkower :pardon: Jeszcze raz dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3:1 dla mnie dziękuje przeciwnikowi za gre była mała spinka niepotrzebna ale udało się to wyjasnic. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za gre drużynie D fajnie sie grało :D

ok.gif

Ja też dziękuję

Edytowane przez made_in_KRAKOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tank HvsD 4-0 ale pewnie już wiesz :)Dzięki za gre

Tak, wiedziałem po pierwszym meczu. ;) Jednak Pawcia brak był odczuwalny.

PS W czasie próbnego meczu Gany powiedział "coś mi się wydaje, że grają słabo żeby uśpić naszą czujność".

Zostaliście zdekonspirowani! :P

PPS My też dziękujemy. :biggrin:

Edytowane przez tank-mania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za gre drużynie D fajnie sie grało :D

Fajnie to by sie gralo jakby udalo sie Ciebie ubic 6-cioma nabojami z saigi :angry:

Ale cuz gratulacje :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kilka uwag co do rozgrywek. Zdenerwowało mnie to ,że podczas rundy testowej (podczas której nasza drużyna miała dać się wyrżnąć nie zdobywając żadnej flagi,aby szybko poszło) kiedy wystawiam na odstrzał, strzelając w powietrze żeby przeciwnicy mnie zauważyli kilka osób zaczyna wbijać kosy. No ludzie bez przesady. Po to stoję na środku ulicy/placu/czegokolwiek i walę w powietrze ,żebyście mnie zastrzelili i żeby runda testowa zleciała jak najszybciej. Poza tym bardzo nie spodobała mi się akcja na WP kiedy przeciwna drużyna zajęła miejsca po środku mapy(nie zdobywając flag) i czekała na nasz sygnał 'start ' zaczynając od B zamiast od bazy. Ponadto zamiast odpisać,że też startują to wbili się na nas ,gdy czekaliśmy aż odpiszą ,że są gotowi... Baaardzo nie 'nieładne' zachowanie bo po pierwsze startujemy z RESPA, a po drugie odpisujemy ,że jesteśmy gotowi i ruszamy.Bez takiej informacji ludzie z przeciwnej drużyny stoją jak przysłowiowe widły w gównie i czekają...aż ich ktoś przy respie wybije. Jak dla mnie to walkover ,ale nic.Tyle z mojej strony. Pozdrawiam drużynę DJ`a bo mimo wszystko na Arice była zacięta i ciekawa walka.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kilka uwag co do rozgrywek. Zdenerwowało mnie to ,że podczas rundy testowej (podczas której nasza drużyna miała dać się wyrżnąć nie zdobywając żadnej flagi,aby szybko poszło) kiedy wystawiam na odstrzał, strzelając w powietrze żeby przeciwnicy mnie zauważyli kilka osób zaczyna wbijać kosy.

A po co graliście testową skoro byliście gotowi i chcieliście ją szybko skończyć? Pisałem, testowa nie jest wymagana jeżeli wszyscy są gotowi.

czekała na nasz sygnał 'start '

Znowu nie rozumiem, jaki sygnał start? Gra się uruchamia, mecz się zaczyna. Po co kombinacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcieliśmy grać testowej, przeciwnicy chcieli się ustawić w drużyny i szybko to rozegrać.

Zamiast rundy testowej postanowiliśmy zrobić tak ,że wchodzimy do gry i zostajemy na respie dopóki nie poustawiamy się w drużyny. Kiedy już wszyscy są gotowi dowódca jednej druzyny napisał na czacie,że startujemy ,a dowódca przeciwnego teamu miał odpisać start lub cokolwiek ,żeby dać znać ,że można już grać. To miało nam zaoszczędzić czasu traconego na rundę testową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co graliście testową skoro byliście gotowi i chcieliście ją szybko skończyć? Pisałem, testowa nie jest wymagana jeżeli wszyscy są gotowi.

Przeciwnik chciał testową.

Znowu nie rozumiem, jaki sygnał start? Gra się uruchamia, mecz się zaczyna. Po co kombinacje?

Ustaliliśmy, że w końcu gramy WP bez testowej. Niestety często jest tak, że po starcie prywatnego meczu przerzuca ludzi między drużynami. Umówiliśmy się wiec, że damy sobie znać na czacie tekstowym kiedy obie drużyny będą gotowe i w komplecie (drużyna DJa wystartowała w 5) i dopiero kiedy obie stwierdzą gotowość mówimy start. Kilka minut czekaliśmy, nowenowi się spieszyło (o czym wiedział przeciwnik), zaczęliśmy ich na czacie poganiać i... Nagle wszystkie flagi czerwone i bach - przeciwnik u nas na respie.

Dla nas oczywistą sprawą było to, że runda oddana walkoverem. Przeciwnik miał inne zdanie. Na przyszłość proponuję ujednolicić 'surowość' regulaminu - jak tydzień temu nowen przez 3 minuty grał snajperem bo zapomniał, że zmienił się regulamin i już nim grać nie można to automatycznie przegraliśmy rundę.

Edytowane przez holis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciwnik chciał testową.

No to trzeba było grać testową, a nie stać na środku ulicy. Skoro przeciwnik chciał to znaczy, że może potrzebował tego czasu i skracanie go przez symulowanie walki nie jest fair.

Ustaliliśmy, że w końcu gramy WP bez testowej. Niestety często jest tak, że po starcie prywatnego meczu przerzuca ludzi między drużynami. Umówiliśmy się wiec, że damy sobie znać na czacie tekstowym kiedy obie drużyny będą gotowe i w komplecie (drużyna DJa wystartowała w 5) i dopiero kiedy obie stwierdzą gotowość mówimy start. Kilka minut czekaliśmy, nowenowi się spieszyło (o czym wiedział przeciwnik), zaczęliśmy ich na czacie poganiać i... Nagle wszystkie flagi czerwone i bach - przeciwnik u nas na respie.

To jest właśnie skutek przekombinowania. Jak ludzi przerzuci można zrestartować, a czekanie na sygnał może doprowadzić właśnie do nieporozumień.

Dla nas oczywistą sprawą było to, że runda oddana walkoverem. Przeciwnik miał inne zdanie. Na przyszłość proponuję ujednolicić 'surowość' regulaminu - jak tydzień temu nowen przez 3 minuty grał snajperem bo zapomniał, że zmienił się regulamin i już nim grać nie można to automatycznie przegraliśmy rundę.

Nie było walkowera z tego powodu, że Nowen grał snajperem, tylko ja tak zadecydowałem. Z tego co zrozumiałem te 3 minuty przeciwnik odpuścił bez mrugnięcia okiem. Czyli jak to jest? Zrozumienie błędów działa tylko w jedą stronę?

"Surowość" regulaminu nic nie mówi o jakichś sygnałach. Razem z grą zaczyna się mecz, myśmy tak grali i żadnych problemów nie było, a jakby były to by nikt pewnie nie wrzeszczał w niebogłosy tylko normalnie byłby restart.

Edytowane przez tank-mania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ale wstyd żeby kobieta musiała za Was gadać i się stawiać hmm . Też wcześnie się obudziliście z infem że może mecz się nie odbyć :whistling: Wbijam na PSN na trochę :thumbsup:

KJN wczoraj byl 10 i poszedlem poprostu chlac ;) I szczerze mowiac ciagne do teraz i raczej szybko skonczyc nie mam zamiaru :D Dozobaczenia w niedziele :)

Tomasza dziś nie ma. Nie wiem jak teraz sprawa wygląda z zastępstwami pod względem skill lvla rezerwistów. Mnie obojętne, poza tym moja drużyna gra już wyłącznie rozrywkowo - tylko żebyśmy czegoś nie popsuli przeciwnikom, jeśli zamierzają jeszcze wygrać ;)

Toteż teraz mamy na pokładzie mnie, bubu, Focisa i princ18 (PSN id masz taki sam?)..

Co do refleksu - wybaczcie, ja ostatnio miałam za dużo do roboty w pracy, a Tomasz z Tankiem chyba sprawę konsultował.

Przeciez napisalem Tobie o zastepstwach ale i tak juz jest sobota wiec po turnieju ... FOCH FOCH FOCH :P

Turniej nie jest i nigdy nie byl glupim pomyslem!!

Takie jest i moje zdanie. Dlatego proponowałem przeniesienie, jednak jak napisałem sytuacja jest lekko skomplikowana. Znaleziatko chciało oddać walkowerem od czego ją odwodziłem.

Niestety nie mogłem wszystkiego przewidzieć, a coś takiego do głowy by mi przyszło nawet po litrze na łeba.

No nie wiem czy znaleziatko chciala dac walkowera jak chcialem ta informacje potwierdzic w srode ;) czy tam wtorek

Nie chcieliśmy grać testowej, przeciwnicy chcieli się ustawić w drużyny i szybko to rozegrać.

Zamiast rundy testowej postanowiliśmy zrobić tak ,że wchodzimy do gry i zostajemy na respie dopóki nie poustawiamy się w drużyny. Kiedy już wszyscy są gotowi dowódca jednej druzyny napisał na czacie,że startujemy ,a dowódca przeciwnego teamu miał odpisać start lub cokolwiek ,żeby dać znać ,że można już grać. To miało nam zaoszczędzić czasu traconego na rundę testową.

Kolejne bezsensowne problemy ;p

jak tydzień temu nowen przez 3 minuty grał snajperem bo zapomniał, że zmienił się regulamin i już nim grać nie można to automatycznie przegraliśmy rundę.

Chcialbym zauwazyc ze od samego poczatku nie mozna bylo grac snajperem ani medykiem :biggrin::biggrin: I tak wogole dlaczego piszesz w imieniu nowena jesli on sam przepraszal przy zakladaniu nowego serwera ze poprostu zapomnial ze grac nie mozna ;) Nie bylo Ciebie wtedy a komentujesz to nie potrzebnie ;) Widze ze nowen nie tylko u nas gral snajperem. Wnioskuje to po przeczytaniu postow Pawla. Bo jak gral u nas snajperem to ja poprostu wyszedlem z gry i zostala zalozona nowa gra i szczerze watpie ze Pawel mial jaki kolwiek w tym udzial.... Nie pierwszy raz :D:D:D

Edytowane przez xMAFIA_PLxTOMASZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest właśnie skutek przekombinowania. Jak ludzi przerzuci można zrestartować, a czekanie na sygnał może doprowadzić właśnie do nieporozumień.

Jesli moge sie wtracic. Mielismy to samo w meczy z druzyna KJN. ustalilismy, ze poczekamy na respach az sie pogrupujemy w dryzyny i nie bylo problemow. Kazdy ruszyl od swojego respa po komendach na czacie wiec to nie jest problem. Wystarczy czytac ze zrozumieniem i szanowac przeciwnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli moge sie wtracic. Mielismy to samo w meczy z druzyna KJN. ustalilismy, ze poczekamy na respach az sie pogrupujemy w dryzyny i nie bylo problemow. Kazdy ruszyl od swojego respa po komendach na czacie wiec to nie jest problem. Wystarczy czytac ze zrozumieniem i szanowac przeciwnika

Otóż to. To wyjście zdecydowanie lepsze i dużo szybsze niż runda testowa. Wymaga tylko minimum przyzwoitości.

@ tomasz: może najpierw wytrzeźwiej a dopiero potem zabieraj głos w dyskusji.

Nie było walkowera z tego powodu, że Nowen grał snajperem, tylko ja tak zadecydowałem. Z tego co zrozumiałem te 3 minuty przeciwnik odpuścił bez mrugnięcia okiem. Czyli jak to jest? Zrozumienie błędów działa tylko w jedą stronę?

Ty mi powiedz. Nas ukarałeś surowo. Albo karz tak wszystkich albo nikogo.

"Surowość" regulaminu nic nie mówi o jakichś sygnałach. Razem z grą zaczyna się mecz, myśmy tak grali i żadnych problemów nie było, a jakby były to by nikt pewnie nie wrzeszczał w niebogłosy tylko normalnie byłby restart.

A jak ktoś grałby snajperem przez 3 minuty to też normalnie byłby restart. Skoro nie ma problemu to w czym problem?

Albo lepiej mi nie odpowiadaj. Nie chcę wiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.