Skocz do zawartości
Emir

Metal Gear Solid 4

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd się wziąłeś to chyba pytanie na miejscu.... ;)

Tak kup sobie - gra to ttactical espionage action i można ją przejść bez zabicia jednego człowieka (można również uśmiercić dowolną ilość ;) ), tak gra ma online i to całkiem niezły (różni się trochę od single'a, ale też możesz w częsci trybów używać stealth'a, grać Snake'iem itd.)

O wrażeniach poczytaj wcześniejsze posty nie zwracając uwagi na te pisane przez przedszkolaki, którym mama tą grę przez pomyłkę kupiła. Pozatym online możesz wypróbować sciągając demko z psstore (chyba jeszcze jest).

W graniu jestem wybredny i zarazem oszczędny. Lubię dobre pozycje, ale nie mam ich dużo. Po prostu to gra typowo konsolowa, a ja konsole mam dopiero od grudnia zeszłego roku. Więc troszkę respektu nie zawadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W graniu jestem wybredny i zarazem oszczędny. Lubię dobre pozycje, ale nie mam ich dużo. Po prostu to gra typowo konsolowa, a ja konsole mam dopiero od grudnia zeszłego roku. Więc troszkę respektu nie zawadzi.

a ja mam od lipca 2008 więc jesteś dwa razy bardziej doświadczony. Chociaż ominąłeś najważniejszą pozycję i najlepszą grę roku 2008 ze wszystkich platform. Więc chyba na karb wybredności tego nie zrzucisz, ewentualnie oszczędność;)

Edytowane przez mrtwister

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dziękuje za podpowiedz ale teraz niekumam co po Vamp-e mam zrobic....biegaja Gecco a Raiden walczy z Vamp-em obraz podzielony zadyma na maxa po rozwaleniu 10 Gecco game over ....help.

ehhh... no wiec tak, musisz strzelac do skoczkow co zeby nie wybuchly zaraz obok metal geara ;) a wampem sie nei przejmuj nic a nic, walcz z geko i nei pzowalaj im wybuchac, ot i cała filozofia:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja mam od lipca 2008 więc jesteś dwa razy bardziej doświadczony. Chociaż ominąłeś najważniejszą pozycję i najlepszą grę roku 2008 ze wszystkich platform. Więc chyba na karb wybredności tego nie zrzucisz, ewentualnie oszczędność ;)

Coś pokręciłeś - konsolę kupiłem w grudniu 2008 r. Co do wybredności - jestem postAmericasArmy'owatym odpadem i przy szukaniu gier kierowałem się podobieństwem do America'sa. CODy wpisują się idealnie. Oszczędność tak - ale z punktu widzenia czasu, wolę mieć dwie lub trzy pozycje do grania niż 5 lub 6 i zastanawiać się w co pograć, ot takie moje dziwne podejście.

A co do MGS 4 to zaciekawiło mnie to "ciche zabijanie". W multi też tak się da w plecki komuś żelastwo włożyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
A co do MGS 4 to zaciekawiło mnie to "ciche zabijanie". W multi też tak się da w plecki komuś żelastwo włożyć?

tak po wczesniejszym rozwinieciu tej umiejetnosci, CQC;)

Edytowane przez c00kiemonstah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...o fuck...co za ...gra tzn....film z MGS4.....30% gry i 70% filmów.....hmmmm........no comment

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Uwielbiam takie wypowiedzi ... dużo wnoszą nie sądzicie?

Ale szczerze pooglądałem i jednak się wstrzymam z zakupem. Gra wygląda ładnie i ma swój klimat, jak sądzę właśnie dzięki tym ładnym filmikom. Podobnie jest w Wiedźminie, nie jedźcie mnie za to porównanie. To taka inna pozycja w porównianiu z typowymi grami - takie skromne moje zdanie.

Edytowane przez TToiletDucKK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...o fuck...co za ...gra tzn....film z MGS4.....30% gry i 70% filmów.....hmmmm........no comment

dziwne ze nei wiedziales ze tak jest przed kupnem -.- to nie jest no comment tylko MGS OO a co do kaczego wstrzymywania sie z kupnem (bez podtextow politycznych) to nie ma sensu, bo gra jest naprawde warta swojej (jakiejkolwiek ceny) po prostu inna neiz wszystkie i w tej innosci doskonala ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś pokręciłeś - konsolę kupiłem w grudniu 2008 r. Co do wybredności - jestem postAmericasArmy'owatym odpadem i przy szukaniu gier kierowałem się podobieństwem do America'sa. CODy wpisują się idealnie. Oszczędność tak - ale z punktu widzenia czasu, wolę mieć dwie lub trzy pozycje do grania niż 5 lub 6 i zastanawiać się w co pograć, ot takie moje dziwne podejście.

Tak samo zanim kupiłem PS3 to jedyną grą było AA ;)

Na PS3 MGS4 był moją pierwszą grą z elementami strzelania i taktyki i wciągnął mnie bez reszty ;)

Jest dobrą grą fabularną i ma też tryb multi, którego jeszcze nie rozgryzłem :P

Ogólnie można miło przy niej spełnić czas.

Jak lubisz gry typu AA to mogę polecić SOCOM a wkrótce będzie Operation Flashpoint 2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
http://gramynamaxa.pl/recenzje/str/7 - na tej stronie macie recenzje MGS4 i nie tylko, podzielam opinie. Gra wymiata, jest niesamowita. Klimatu takiego jak w MGS4 nie uświadczyłem w żadnej grze... Edytowane przez lst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przechodzac MGS4 wciągnąłem nie tylko siebie grałem sobie jak zawsze na wyjebcie wkrecony jak urządzenie wiertnicze, przeznaczona do wykonywania odwiertów pod dnem oceanu a qumple grali w chińczyka czy tam rozkminiali na temat gwiazd , kuchni czy stylu masazu Gila Amsallema i odpalil sie filmik jak Raiden wycina Nano roboty i sie zaczeło siedzieli wryci jak słup soli i czekali na nastepny filmik z którym pojawia sie raiden idol i wycina dalej no i niestety zawiedli sie pod koniec :P :whistling: ale ogolnie Gra kozak 10/10

Edytowane przez Mniuwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak samo zanim kupiłem PS3 to jedyną grą było AA ;)

Na PS3 MGS4 był moją pierwszą grą z elementami strzelania i taktyki i wciągnął mnie bez reszty ;)

Jest dobrą grą fabularną i ma też tryb multi, którego jeszcze nie rozgryzłem :P

Ogólnie można miło przy niej spełnić czas.

Jak lubisz gry typu AA to mogę polecić SOCOM a wkrótce będzie Operation Flashpoint 2 ;)

Słyszałem o tych premierach, SOCOMa wezmę na pewno a OF2 się zobaczy, bo z tego co wiem to była dosyć trudna pod względem sterowania, ale z drugiej strony o wiele bardziej realistyczna od typowych FPSów. A tak BTW z czym latałeś w AA? Ja tylko M24 i M9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Słyszałem o tych premierach, SOCOMa wezmę na pewno a OF2 się zobaczy, bo z tego co wiem to była dosyć trudna pod względem sterowania, ale z drugiej strony o wiele bardziej realistyczna od typowych FPSów. A tak BTW z czym latałeś w AA? Ja tylko M24 i M9.

To jest temat o MGS4, chyba o tym zapomniałeś, więc przypominam. Proszę wracać do tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Około ilu godz. zajmuje przejście MGS4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Około ilu godz. zajmuje przejście MGS4?

spokojnie na średnim poziomie 5 dni ... (18 godzin)

Edytowane przez killixa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
spokojnie na średnim poziomie 5 dni ... (18 godzin)

Hehe 18 godzin to nie 5 dni :P Są tacy co raz zasiądą do fotelu i przejdą grę :D

Edytowane przez Dazidek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe 18 godzin to nie 5 dni :P Są tacy co raz zasiądą do fotelu i przejdą grę :D

Po premierze GTAIV czytałem, jak gościu siadł do gry o 8 rano i grał przez 24h non-stop i skończył grę :turned:

Mi zajęło to dwa dni, więc i MGS4 w takim czasie powinienem zaliczyć. Po tym info o platinum MGS, postanowiłem kupić MGS4 na rzecz Killzone 2! Skąd ja wyskrobie w tydzień 200zł? :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi za pierwszym razem zajeło około 20 godzin - oglądałem wszystkie filmiki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Posiadam:

-MGS1 for PSX-gram na epsxe

-MGS2 Sons of Liberty-for PS2

-MGS2 Substance-for PC

-MGS3 Snake Eater-for PS2

-MGS3 Subsistence-for Ps2

Posiadałem:

-MGS The Twin Snakes-for GC

A dziś dojdzie do kolekcji MGS4 :thumbsup: i nie ukrywam że PS3 zostało zakupione głównie dla tej serii.

Edytowane przez shalashaska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Posiadam:

-MGS1 for PSX-gram na epsxe

-MGS2 Sons of Liberty-for PS2

-MGS2 Substance-for PC

-MGS3 Snake Eater-for PS2

-MGS3 Subsistence-for Ps2

Posiadałem:

-MGS The Twin Snakes-for GC

A dziś dojdzie do kolekcji MGS4 :thumbsup: i nie ukrywam że PS3 zostało zakupione głównie dla tej serii.

To się ciesz, bo ja grałem tylko w MGS4... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedę wdzieczny, jeżeli ktos mnie poinformuje, gdy w sklepach pojawi sie Platinum MGS4. Wtedy biegnę do sklepu i z nadzieją szukam premierowej edycji gry :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi