Skocz do zawartości
Emir

Metal Gear Solid 4

Rekomendowane odpowiedzi

A powiedzcie mi jeszcze, czy to prawda, że w tej grze jest więcej cut-scenek niż samego gameplayu? No bo co mi po filmikach jak już ktoś ładnie przede mną napisał, nie będę czuł tych emocji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pol na Pol jest, ta gra to taki interaktywny film, wg mnie najlepsza gra w jaka w zyciu gralem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli grałeś w poprzednie cżęści gra będzie dla ciebie fantastyczna :)

Jak to Psx extreme ujeło " Gra jest niedobra dla żółtodziobów " Oczywiście w kwestii fabuły :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

do usunięcia

Edytowane przez roki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam do osób które ukończyły grę pytanie.

Mianowicie chodzi o to, że jestem w trakcie walki z Crying Wolf i mam problem. Jaśniej: skampiłem się pod wozem opancerzonym tym zaraz na początku mapy, stąd rozwaliłem wszystkie frogsy (te które były na widoku) i zabrałem ponad połowę życia piękności, wszystko OK, tylko nastąpił wielki problem, skończyła mi się bateria w Solid Eye. Co zrobić?? Czy ona się po jakimś czasie odnowi?? Wydawało mi się, że miałem zapas zebrany w Nomadzie(tak chyba się nazywa ten samolot). Co mam zrobić?? Szkoda się poddać ;( a bez NV lipa straszna w śnieżycy ;( Wiem straszny ze mnie noob ale proszę o pomoc.

Edit:

Mam odpowiedź która chyba nie jest spoilerem więc: Bateria się powoli odnawia jak wyłączam Solid Eye

Edytowane przez roki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo sie odnawia, aczkolwiek latwo mozna sobie poradzic z bossem w tej sniezycy bez NV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie, nie wiem czy już się pojawiło czy nie tak czy inaczej. Aby grać w MGO muszę mieć konami id, mam racje? Tylko że na stornie konami pisze że dla naszego kraju dostęp jest ograniczony( nie można ściągać dodatków itp.) Czy jeśli zarejestruje się np. na Anglię to problem nadal będzie występował? I czy ktoś z was gra i może coś podpowiedzieć jak najlepiej sobie z tym poradzić? Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej i rejestruj sie na polske, konami udestepnilo juz dodatki poprzez PSN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pol na Pol jest, ta gra to taki interaktywny film, wg mnie najlepsza gra w jaka w zyciu gralem.

Mam takie same odczucia, po prostu wypas na maxa. Co prawda kupiłem PS3 dla GTA IV ale muszę przyznać, że MGS 4 jest lepsze, a motyw walki raiden'a z vamp'em jest w moim mniemaniu najmiodniejszą cut-scenką jaką widziałem w życiu. Tym, którzy nie grali w żadną z poprzednich części przesyłam szczere wyrazy współczucia, bo dużo tracicie. W sumie to nie jest takie trudne do nadrobienia, jeśli grafa was nie odstraszy to możecie sobie skołować MGS 1, a wtedy dużo wam się rozjaśni (ja gdybym miał jeszcze PSX'a to na pewno do tej pory bym w to pykał).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak trofea. Ciekawe, czy będzie coś takiego jak ''pop-corn XXX'' w K2, czyli oglądnięcie wszystkich filmików. Zgaduje też, że do platyny będzie potrzebny SIXAXIS i DUALSHOCK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie , bo nie grałem w żadna z poprzednich czesci ,a slyszlem ze gra jest rewelacyjna i tu problem: czy dla mnie laika opłaca się kupić tą gre skoro nie znam jej historii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie , bo nie grałem w żadna z poprzednich czesci ,a slyszlem ze gra jest rewelacyjna i tu problem: czy dla mnie laika opłaca się kupić tą gre skoro nie znam jej historii?

Hmm... raczej nie. Ukończenie trzech poprzednich części jest konieczne, aby zrozumieć w 100% o co biega w MGS4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupię. Oczywiście jak pojawia sie trofea :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja grałem w MGS4 nie znając historii poprzednich części i gra tak bardzo mnie nie zachwyciła jak innych, bo nie znałem całej historii i nie bardzo wiedziałem o co kaman.

A więc odpowiedź brzmi nie warto kupować jak nie grałeś w poprzednie części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również przed MGS4 nie grałem w poprzednie części - ale ta gra to dla mnie istne arcydzieło - pod względem gameplaya, grafiki, muzyki, scenariusza, dłuuuuugich cut scenek, itd... dlatego jeżeli nie rozumiałem jakiejś części opowiadanej historii - po prostu szukałem na necie kontekstu - nawet na wiki jest sporo info o MG i pomaga odnaleźć się w grze. Grę polecam - jest jak małe dzieło sztuki i wypada ją podziwiać.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Ja grałem w MGS4 nie znając historii poprzednich części i gra tak bardzo mnie nie zachwyciła jak innych, bo nie znałem całej historii i nie bardzo wiedziałem o co kaman.

A więc odpowiedź brzmi nie warto kupować jak nie grałeś w poprzednie części...

To jest tylko twoje zdanie.Ta gra nie jest skierowana tylko do pewnego grona ludzi lecz do wszystkich.

Edytowane przez shalashaska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest tylko twoje zdanie.Ta gra nie jest skierowana tylko do pewnego grona ludzi lecz do wszystkich.

pod wzgledem gameplay'u tak, pod wzgledem historii nie. wiec jezeli ktos chcialby docenic historie, czyli najmocniejszy punkt wszystkich MGS'ow to bedzie musial przed zagraniem w MGS4 nadrobic pozostale 3 czesci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest Niedobra dla żółtodziobów w temacie . Jak nie grałeś w poprzednie części to nie skumasz niektórych flashbacków itp, dlatego warto zagrać bynajmniej w 1 i 2 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gra jest Niedobra dla żółtodziobów w temacie . Jak nie grałeś w poprzednie części to nie skumasz niektórych flashbacków itp, dlatego warto zagrać bynajmniej w 1 i 2 .

Mój avatr i podpis muwi sam za siebie ze znam wszystkie czesci, wszystkie odmiany.Jednym slowem gralem we wszystko na wszystkich platformach, a najbardziej zawiodł mnie TTS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mój avatr i podpis muwi sam za siebie ze znam wszystkie czesci, wszystkie odmiany.Jednym slowem gralem we wszystko na wszystkich platformach, a najbardziej zawiodł mnie TTS.

to tymbardziej powinienes wiedziec ze bez znajomosci realiow swiata MGS taki Zenek ktory w zadna poprzednia czesc nie gra nic ciekawego oprocz paru momentow gameplay'owych w MGS4 nie znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiec przed zakupem zagram w poprzednie czesci zeby mniejwiecej ogarnac. Dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Dobrze wiec przed zakupem zagram w poprzednie czesci zeby mniejwiecej ogarnac. Dzieki za odpowiedzi.

Poszukaj a znajdziesz streszczenie wszystkich czesci .....Video: Historia Metal Gear Solid.Pzdr :thumbsup:

Tutaj masz ale jeszcze nie kompletne (polecam druga czesc) http://www.ps3site.pl/historia-metal-gear-solid/  

Przeciez MGS1 i MGS2 Substance jest na PC :tongue:

Edytowane przez shalashaska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi