bronar 17 Napisano 18 Maj 2009 Niby pięć... ale możnaby to też zinterpretować jako "S", czyli "Snatcher"... Skoro "S" to może chodzi o rozszerzoną wersję MGS4 ? Było Metal Gear Solid 2: Substance, potem Metal Gear Solid 3: Subsistence to teraz może Metal Gear Solid 4: S......nce ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 18 Maj 2009 A moze "MGS4 is going to Sh!tbox" ? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 18 Maj 2009 Pogrzebałem nieco w temacie. Najbardziej prawdopodobnym na chwilę obecną jest powrót Kojimy do projektu sprzed dwóch lat. Project S (a nie 5!), był wzmiankowany na jego blogu w kwietniu tegoż roku. Jak chwilę poczekamy na tym sajcie z burzą, to pokazuje się napis April 2007! I teraz najlepsze :) To miałaby być gra z zombiakami lol! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 18 Maj 2009 Nie jest to znowu takie dziwne skoro jest zakochany w "Left 4 Dead" http://www.gaminator.pl/newsy/news/4038,Hi...eft-4-Dead.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 18 Maj 2009 Ekh... to nie jest temat o nowej grze Kojimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Maj 2009 Ostatni offtop. Ktoś rozszywrował kod strony i wychodzi na to, że strona będzie się zmieniała w jakieś dni itp.: najbliższy jest w piątek a ostatni na tej liście... 1 czerwca kiedy to jest konferencja micorsoftu. Miejmy nadzieję, że to właśnie wtedy pojawi się informacja ze informacje o tej grze na konferencji sony która jest 3 czerwca... Robi się gorąca pozatym zerknijcie w źródło strony gdzie jest o mgsie...Kojima productions to najbardziej strzegace info studio także wątpie aby dali się na taki tani trik i przez te info wyłożyli wszystkie info ajuż przed konferencją. Koijma pewnie zaskoczy wszystkich miejmy nadzieję, że mile dla ps3-kowców. PS. Zamawiam w tym tygodniu MGSa bo po tym info nie wytrzymam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senior 4 Napisano 19 Maj 2009 Jesli chodzi o ogranie 4-tej częsci bez znania poprzednich to da sie owszem jak każdy sequel - czytnik wszystko przyjmie do konsoli :D, ale osobiście poleciłbym ukończenie chociażby jedynki (Metal Gear Solid oczywiscie nie piszę już o samym metal gear 1 i 2 - klasyk na nesa). Wyjasni to wiele wątków, pochodzenie większości postaci które występują w czwórce (jest nawet epizod z Jonnym <lol>) wypadałoby tez zapoznać sie chociaż pobierznie z fabułą dwójki ale musu nie ma. Warto naprawde poswięcic troche czasu na inne częsci zanim przystąpi sie do ogrywnia czwórki a nagrodą będzie satysfakcja z samej gry jak i ze zrozumienia fabuły czy zauważenia jak zmieniły sie postacie po upływie czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 21 Maj 2009 Jesli chodzi o ogranie 4-tej częsci bez znania poprzednich to da sie owszem jak każdy sequel - czytnik wszystko przyjmie do konsoli :D, ale osobiście poleciłbym ukończenie chociażby jedynki (Metal Gear Solid oczywiscie nie piszę już o samym metal gear 1 i 2 - klasyk na nesa). Wyjasni to wiele wątków, pochodzenie większości postaci które występują w czwórce (jest nawet epizod z Jonnym <lol>) wypadałoby tez zapoznać sie chociaż pobierznie z fabułą dwójki ale musu nie ma. Warto naprawde poswięcic troche czasu na inne częsci zanim przystąpi sie do ogrywnia czwórki a nagrodą będzie satysfakcja z samej gry jak i ze zrozumienia fabuły czy zauważenia jak zmieniły sie postacie po upływie czasu. NIe trza grać, można opis przeczytać wcześniej w tym temacie ktoś podawał linka do historii mgs. Ja grałem 'carta blanca' i nie było problemu z fabułą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalimdor 3 Napisano 23 Maj 2009 (edytowane) Mam pytanie :) Jak grać w poprzednie części wliczając wersję na GC, PSP PSX i inne ? Wedle moich informacji przedstawia się to tak : Metal Gear , Metal Gear 2 : Solid Snake , Metal Gear Solid ?/? Metal Gear Solid: The Twin Snakes , Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty , Metal Gear Solid 3: Snake Eater , Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots . Czegoś mi brakuje ?? Edytowane 23 Maj 2009 przez Kalimdor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 23 Maj 2009 Chyba co niektórym to doskwiera nadmiar czasu i szerokopojęta nuda. Chcecie zrobić telenowelę z tej gry? :fool: Jak znajdę czas żeby odpalić PS3 to liczy się dla mnie gameplay a nie przerywniki (które ciągną się czasami w nieskończoność i krew zalewa jak nie można ich przerwać - a czas ucieka) i fabuła, którą można skrócić do jednego - zabić złego gostka. Obejrzyjcie sobie na wspólnej, modę na sukces poczytajcie Koziołka Matołka itp... tam macie tego od groma i dopiero potem zasiądźcie z padem przed TV a takie "dziwne" pomysły (czy grać w 4, czy ją zrozumiem skoro nie grałem w 1,2 i 3 itd) same znikną. BTW Makuszyński czy Kojima - to tacy sami ludzie a tego drugiego traktujecie jak boga. NIe trza grać, można opis przeczytać wcześniej w tym temacie ktoś podawał linka do historii mgs. Ja grałem 'carta blanca' i nie było problemu z fabułą. Popieram takie wpisy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Maj 2009 fail. "Fabula sprowadza sie do zabicia jednego zlego gostka" nie no, najdebilniejszy post w tym temacie nie ma co :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 23 Maj 2009 Ręce mi opadły! Wilku to po prostu nie jest gra dla ciebie, ale bardzo Cię proszę nie pisz takich rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outlaw87 0 Napisano 23 Maj 2009 Ja miałem tą gre jakiś tydzień ,kupiłem w dzień premiery i pograłem... chyba ze 2 godziny . Totalan klapa :confused: Czasy jedynki już niestety nie powrócą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 23 Maj 2009 Ja miałem tą gre jakiś tydzień ,kupiłem w dzień premiery i pograłem... chyba ze 2 godziny .Totalan klapa :confused: Czasy jedynki już niestety nie powrócą Może rozwiń swoją myśl ? Dla mnie też co prawda też najgorszy MGS, ale trzyma poziom i znacząco wyróżnia się w tle innych gier... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outlaw87 0 Napisano 23 Maj 2009 Może rozwiń swoją myśl ? Dla mnie też co prawda też najgorszy MGS, ale trzyma poziom i znacząco wyróżnia się w tle innych gier... no nie wiem ,te ruchy Snake'a ,jak sie czołgał po ziemi to po prostru ryłem ze śmiechu. Wielka ,a nawet ogromna wada to to że gra w 60% skłąda sie z filmików. Rozumiem że musi byc jakaś fabuła ale bez przesady ,żeby oglądac filmiki po 10-20 min. Gierke sie kupuje po to żeby grac a nie czekac aż sie filmik skończy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 23 Maj 2009 Ta ogólnie (jeżeli jesteś fanem oczywiście) pewnie słyszałeś, że Kojima mówił, że nowy MGS nie podejdzie wszystkim, a jego celem nie jest stworzenie nowej gry (cokolwiek to znaczy :) ), tylko wyjaśnienie wątków z poprzednich części. A z tymi 60% lekko przesadziłeś :) Jak dla mnie jest 50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outlaw87 0 Napisano 23 Maj 2009 Ta ogólnie (jeżeli jesteś fanem oczywiście) pewnie słyszałeś, że Kojima mówił, że nowy MGS nie podejdzie wszystkim, a jego celem nie jest stworzenie nowej gry (cokolwiek to znaczy :) ), tylko wyjaśnienie wątków z poprzednich części. A z tymi 60% lekko przesadziłeś :) Jak dla mnie jest 50/50 To jak ten koleś mówi że gierka nikomu nie podejdzie. To ja dziękuje. NIe dam sie wrobic i wydac ponad 200zł na coś w co pogram 2-3 godziny. Takimi wypowiedziami chyba może sobie tylko zaszkodzic <_< Wystarczy że MGS4 było do bani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 23 Maj 2009 To jak ten koleś mówi że gierka nikomu nie podejdzie. To ja dziękuje. NIe dam sie wrobic i wydac ponad 200zł na coś w co pogram 2-3 godziny. Takimi wypowiedziami chyba może sobie tylko zaszkodzic <_< Wystarczy że MGS4 było do bani No nie popadaj w skrajność. Jak za pierwszym razem jak grałem na Normal, to miałem na liczniku 24 Godziny. Jeżli odejmiemy od tego 9 godzin filmów to wychodzi 15 godzin gry. Czy to mało? P.S. MGS 4 to gra dla fanów, nie dla mas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
outlaw87 0 Napisano 23 Maj 2009 No nie popadaj w skrajność. Jak za pierwszym razem jak grałem na Normal, to miałem na liczniku 24 Godziny. Jeżli odejmiemy od tego 9 godzin filmów to wychodzi 15 godzin gry. Czy to mało? P.S. MGS 4 to gra dla fanów, nie dla mas. możliwe ja jestem fanem ale MGS1 a nie pozostałych częsci dlatego chyba ta czwórka mi za bardzo nie podeszła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Maj 2009 Kojima robiac 4 czesc olal przecietnych szarych graczy, i zrobil uklon w strone fanow, i ta kwestia nie podlega dyskusji, 4 czesc jest dopelnieniem fabuly calej serii. ot co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 23 Maj 2009 Kojima robiac 4 czesc olal przecietnych szarych graczy, i zrobil uklon w strone fanow, i ta kwestia nie podlega dyskusji, 4 czesc jest dopelnieniem fabuly calej serii. ot co. I za to spora część graczy go nienawidzi :) Ktoś ma ps3 którego jedną z wizytówek jest MGS4 (dl;a wielu najlepszą) i nie kuma o co chodzi :D Załamałbym się :D Nie pozostaje nic innego jak próbować podważyć miodność gierki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Maj 2009 I za to spora część graczy go nienawidzi :) Ktoś ma ps3 którego jedną z wizytówek jest MGS4 (dl;a wielu najlepszą) i nie kuma o co chodzi :D Załamałbym się :D Nie pozostaje nic innego jak próbować podważyć miodność gierki Tzn ze ci ludzie to sa czyste betony, ktore nie mysla, kupowac 4 czesc jakiejs gry, z nadzieja ze fabula nie bedzie powiazana... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku 3 Napisano 23 Maj 2009 fail."Fabula sprowadza sie do zabicia jednego zlego gostka" nie no, najdebilniejszy post w tym temacie nie ma co :) Co jest w tym debilnego, przepraszam za słowo "zabicia" - powinno być pokonania, ale czyżbym rozminął się z sensem rozgrywki ? Lepiej zastanów się nad tym co Ty napisałeś i ustosunkuj się do mojej sygnaturki. Rozumiem że musi byc jakaś fabuła ale bez przesady ,żeby oglądac filmiki po 10-20 min.Gierke sie kupuje po to żeby grac a nie czekac aż sie filmik skończy Dokładnie o tym pisałem. To jak ten koleś mówi że gierka nikomu nie podejdzie. To ja dziękuje. NIe dam sie wrobic i wydac ponad 200zł na coś w co pogram 2-3 godziny. Takimi wypowiedziami chyba może sobie tylko zaszkodzic <_< Wystarczy że MGS4 było do bani 2-3 h - to szybki lopez jesteś, mi to bez zbędnych ceregieli zajeło dużo... DUŻO więcej. Kojima robiac 4 czesc olal przecietnych szarych graczy, i zrobil uklon w strone fanow, i ta kwestia nie podlega dyskusji, 4 czesc jest dopelnieniem fabuly calej serii. ot co. Bzdura totalna, jestem chyba takim przeciętnym szarym graczem bo to dopiero pierwsza gra z serii w jaką grałem, graczem który ubawił się przy singlu o wiele bardziej niż z jakiąkolwiek inną pozycją na PS3 a online gram do tej pory (IMO najlepszy tryb przy którym spędziłem/spędzam najwięcej wolnego czasu). Przerywniki, fabuła w grach - don't give a dam ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 23 Maj 2009 Wilku: tak działa MGS :) ja grałem w 1,3,4. Normalnie film wszystko na raz. IV jeszcze muszę przejść, ale już jest spoko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 24 Maj 2009 Co jest w tym debilnego, przepraszam za słowo "zabicia" - powinno być pokonania, ale czyżbym rozminął się z sensem rozgrywki ? Lepiej zastanów się nad tym co Ty napisałeś i ustosunkuj się do mojej sygnaturki. Po pierwsze to on nie jest zły , po drugiego wątki poboczne, których jest masa i ogólnie mają bardzo, bardzo duże znaczenie dla fanów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach