laker 117 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Widze ze od wczoraj zrobiliscie postepy niestety ja juz chyba wszystko wydusilem z auta lepszy czas moze poprawic tylko jakis setup ja skrzyni i dyferencjalu nie ruszam bo sie nie znam. Ziemniak masz cos ? Wspolpraca napewno pomoze dzis yogi byl bardzo szybki podobno Jaski go odwiedzil i pracowali nad sztywnoscia -karoseri czy zawieszenia? Edytowane 23 Maj 2014 przez laker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 23 Maj 2014 Mam niedosyt treningowy, wczoraj raptem godzinka i ledwo udało się zejść poniżej 2:40 w BL. Nie martwi mnie to jednak specjalnie patrząc na to co się potencjalnie może na torze wydarzyć i podzielam zdanie, że to będzie bardzo emocjonujący event (a jednocześnie ma potencjał na bycie najbardziej frustrującym :) ). Jest wiele czynników ryzyka, hamulce będą grały rolę w walce i tutaj nerwy mogą puścić (z dymem ;) ). Dzięki Nervus za setupy, wcieliłem je w życie. Dzisiaj będę chciał pojawić się jak najwcześniej by skupić się na doskonaleniu techniki jazdy a może i dodać coś na podstawie setupu Piotrasa. Nie wiem czy jedziemy w nocy ale mam taką nadzieję - mimo, że nie jeżdżę na widoku z kabiny to muszę powiedzieć, że widok podświetlonych zegarów w naszym Ferrari jest jednym z piękniejszych jakie zaserwowało mi GT. Bez kitu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziemniak82 10 Napisano 23 Maj 2014 Widze ze od wczoraj zrobiliscie postepy niestety ja juz chyba wszystko wydusilem z auta lepszy czas moze poprawic tylko jakis setup ja skrzyni i dyferencjalu nie ruszam bo sie nie znam. Ziemniak masz cos ? Wspolpraca napewno pomoze dzis yogi byl bardzo szybki podobno Jaski go odwiedzil i pracowali nad sztywnoscia -karoseri czy zawieszenia? Wczoraj mimo kolejnych zwisów udało mi się coś ustawić. Starałem się nie iść w kierunku best lapa a raczej stabilności i zmniejszenia konsumpcji opon. Dzięki temu udało mi się wczoraj zejść do 2:31,3xx. Po 5 okrążeniu mam jeszcze opony 10 10 / 9 9 i praktycznie cały stint jestem w stanie przejechać tempem nie spadającym poniżej 2:32. Tak jak mòwiłem, auto nie jest najszybsze ale swojej szansy upatruję w ròwnym, czystym przejeździe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SMokey76er 119 Napisano 23 Maj 2014 Ziemniak, jak ustawiles mięśniaka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrandeBombik 66 Napisano 23 Maj 2014 Widzę, że tak maks po 5 lapie będe już dublowany :) Strata przy czystej jeździe do Ziemniaka to ponad 10 sekund, a przejechać czysto to też duże wyzwanie. Dzięki Lalek za setupy, sprawdzę dziś przed wyścigiem Twój ostatni, choć ten poprzedni dla mnie się nie nadawał. Lepiej jechało mi się na defaulcie. Uważajcie na chmury dymu, przy każdej blokadzie kół dymi się jak z parowozu i ktoś kto jedzie z tyłu nic nie widzi - mogą być kraksy. Zresztą, że będą to jestem więcej niż pewien :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Uważajcie na chmury dymu, przy każdej blokadzie kół dymi się jak z parowozu i ktoś kto jedzie z tyłu nic nie widzi - mogą być kraksy. Zresztą, że będą to jestem więcej niż pewien :) Jeden ze smaczków tego eventu :) Wydaje mi się, że po spinie najlepiej pozostać bez ruchu zanim cała reszta nie opuści miejsca zagrożenia. Ja akurat mam to szczęście, że w większości sytuacji tego typu "zadymiarz" pozostaje bez ruchu ale zdarzały się też i kwiatki, gdzie delikwent cofał w poprzek toru PS. Grande, fajnie, że jest ktoś z mojej półki czasowej. Pościgamy się razem, nie będzie nudy ;) Edytowane 23 Maj 2014 przez cieglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziemniak82 10 Napisano 23 Maj 2014 Chłopaki, jak wrócę z pracy to wyślę każdemu setup. Potrzebny jest Shelby z niewymienionym olejem, felgi +2. Reszte podam koło 17. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SMokey76er 119 Napisano 23 Maj 2014 Siedze w robocie i nie mam jak sprawdzic na konsoli, ale co to sa felgi +2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalek 310 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Dzięki Lalek za setupy, sprawdzę dziś przed wyścigiem Twój ostatni, choć ten poprzedni dla mnie się nie nadawał. Lepiej jechało mi się na defaulcie. Coś w tym jest. Kombinuję jak słoń pod górę, a na standardowym secie robiłem wysokie 32, później niskie 32 kiedy się trochę wjeździłem. Dla mnie setup to dalej zgadywanka, zwłaszcza zawieszenie, bo nic nie czuję na własnym tyłku, tylko mnie kiera łaskocze po dłoniach, więc jak tu coś ustawić? :pardon: Wszystko i tak sprowadza się do balansu między podsterownością, a nadsterownością. Ani to nie ma nic wspólnego z życiem, ani to jakoś nie działa według żadnych tipów, tricków i cudów. Jeszcze ten tor jest na tyle wredny, że kiedy uda Ci się złapać najszybszą linię i trochę więcej trakcji, to od razu pół sekundy, albo i sekunda szybciej, niezależnie od ustawień. Mimo wszystko na tym co tam wyżej zszedłem z 31 i kilka razy z rzędu jechałem 31, więc chyba jest lepiej i na tym wystartuję dzisiaj. Możecie też spróbować rady Ziemniaka - chociaż ja z tego nie korzystam, bo bez oleju trzeba zmieniać często auto, a i według mnie rozmiar felg nie wpływa na nic. Edytowane 23 Maj 2014 przez lalek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laker 117 Napisano 23 Maj 2014 Chłopaki, jak wrócę z pracy to wyślę każdemu setup. Potrzebny jest Shelby z niewymienionym olejem, felgi +2. Reszte podam koło 17. Ok szefie czekamy w warsztacie poki co pozaklejam szczeliny tasma klejaca co zmniejszy opor na prostejLalwk w poprzednim evencie nie zmienialem oleju przez caly sezon i auto trzymalo 500po caly czas a jak zmienisz to bedziesz musial zmieniac co drugi wyscig Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr-yogi-reborn 1094 Napisano 23 Maj 2014 Siedze w robocie i nie mam jak sprawdzic na konsoli, ale co to sa felgi +2? Do aut można dokupywać felgi . Możesz kupić standardowy rozmiar lub rozmiar +1 , lub rozmiar +2 (nie dla wszystkich aut dostępny) :) Mega zajebisty wyścig dziś przed Nami. Chyba jeszcze nigdy nie byłem tak podjarany przed rozpoczęciem nowego eventu. Nigdy też tyle nie trenowałem:) Tygodniowe zwolnionko z roboty całkowicie poszło na GT:))) Treningi pokazały że zmiany pozycji na torze mogą zajść w każdej chwili , przykład : w jednym ze sprintów cztery auta wypadły z łuku na końcowej długiej prostej w jednym momencie , jak to wyglądało:) A jadący z tyłu śmigneli z bananem na twarzy:) Oj , będzie świetnie dzisiaj , prośba tylko WCZESNE stawiennictwo by okiełznać tematy stabilności , mam nadzieję że bez hs będzie lepiej:) Do wieczora:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laker 117 Napisano 23 Maj 2014 Smokey pamietaj ty sie zajmiesz Lalkiem a my zrobimy reszte :) Pokazemy tym europejczykom potege muscle cars my umiec bodowac samochody te ich mydelniczki beda same skrecac w piach ze strachu na nasz widok. A nasze imiona wyladuja w podrecznikach obok Lincolna,Washingtona i Opry Winfrey bedziemy walczyc do ostatniej kropli benzyny za honor i ojczyzne WIWAT AMERYKA!!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 23 Maj 2014 Ok szefie czekamy w warsztacie poki co pozaklejam szczeliny tasma klejaca co zmniejszy opor na prostej Myślę, że i na zakrętach opór też powinien być mniejszy :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laker 117 Napisano 23 Maj 2014 W nocy probowalem podkopac morale w teamie jaguara chcac pobic czas lalka w gt academy niestety po prawie godzinie opadlem z sil ale kilka razy po drugim sektorze bylem pomiedzy lalkiem a piotrasem za duzo bledow jak nie tu to tam ale 0,5 sekundy jeszcze bym urwal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Smokey pamietaj ty sie zajmiesz Lalkiem a my zrobimy reszte :) Pokazemy tym europejczykom potege muscle cars my umiec bodowac samochody te ich mydelniczki beda same skrecac w piach ze strachu na nasz widok. A nasze imiona wyladuja w podrecznikach obok Lincolna,Washingtona i Opry Winfrey bedziemy walczyc do ostatniej kropli benzyny za honor i ojczyzne WIWAT AMERYKA!!! Laker, piłeś nie pisz :D Edytowane 23 Maj 2014 przez mataman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laker 117 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Laker, piłeś nie pisz :D no co? motywuje ekipe :)I zastraszam ( lub rozsmieszam) rywali - wojna psychologiczna juz przed wyscigiem wygramy :) Edytowane 23 Maj 2014 przez laker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalek 310 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Laker, cieszy mnie Twój entuzjazm :thumbsup: Weź to na lajcie, rozczarowanie będzie mniejsze :P Postawcie proszę dziś pokój z opcją "tylko dla znajomych", żeby żadne ludzie złe nie wbijały w trakcie wyścigu. Edytowane 23 Maj 2014 przez lalek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr-yogi-reborn 1094 Napisano 23 Maj 2014 Postawcie proszę dziś pokój z opcją "tylko dla znajomych", żeby żadne ludzie złe nie wbijały w trakcie wyścigu. Nie bez powodu stawiam pokoje publiczne. Pokój prywatny powodował gorszą stabilność . Nie testował bym nowych koncepcji na tym torze:) no co? motywuje ekipe :) I zastraszam ( lub rozsmieszam) rywali - wojna psychologiczna juz przed wyscigiem wygramy :) Zapewniam Cię Laker że ekipy z Niemiec pozostają niewzruszone , nawet nam powieka nie drgneła. To co zdarzy się dzisiaj wieczorem traktujemy śmiertelnie poważnie , daleko Nam do śmiechu. Jak można się było po Nas spodziewać wszystko mamy skrupulatnie przygotowane, obliczone i gotowe do wprowadzenia . Plan A, Plan B , Plan C , a nawet plan GH217C Wir werden gumen paliren machen , fefluchte...... :whistling: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SMokey76er 119 Napisano 23 Maj 2014 Ja juz umylem Shelby i jak to u nas w hameryce, otworzylem butelke Jacka i odpalam zaraz grilla. Trzeba sie najesc stejkow i burgerow przed wyscigiem :) jakies "cygaro" tez sie znajdzie. Stay cool guys and see ya on track. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziemniak82 10 Napisano 23 Maj 2014 W ciągu ostatnich 30 minut robie już drugie sprawdzanie i odtwarzanie plikòw. To jest jakaś paranoja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 23 Maj 2014 Kiełbasen! BMW was zniszczasen :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SMokey76er 119 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Tam Niemcy siedzcie i knujcie. Na koniec jak zwykle i tak bedzie kaputt :) Ziemniak, miales setup podeslac. Z ciekawosci chcialbym wyprobowac Edytowane 23 Maj 2014 przez SMokey76er Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plebann 12 Napisano 23 Maj 2014 (edytowane) Ja Wam mowie, z tymi zwiechami to GT się broni przeciwko bezczeszczeniu takich fajnych bryk przez takie kijowe opony... Edytowane 23 Maj 2014 przez plebann Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lalek 310 Napisano 23 Maj 2014 Poczuł magiczną moc bandy i już jaki pesymista :P Dobre auta, fajnie rozłożony kalendarz. Przebrniesz przez pierwsze dwa tory, a później będzie jak na wakacjach na tych szerokich poboczach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziemniak82 10 Napisano 23 Maj 2014 Smokey. Setup wysłałem Ci już dawno temu na priv, Tobie i Lakerowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach