Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jałowa dyskusja się zrobiła. Nie będzie żadnych zmian w trakcie trwania eventu, a Twoje sianie fermentu odbieram negatywnie i nie jest to pierwsz raz. Marudziłeś na Alfe, potem na TVR, teraz zostałeś adwokatem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nervus wydaje mi się że jadnak trochę sie zagalopowałes stane w obronie Piotrasa bo znamy sie już parę ładnych lat i nie pasuje mi do niego zmienianie zasad pod siebie że niby on ma wygrać i tylko on.

Moje autko jest w strefie zrównoważonych ani oszczędnych ani ciężkich ani lekkich gdzieś pomiędzy jest moja włoszka masseratti.

Ale corvetty vs lotusiki nie są do siebie tożsame są różnice tak jest ale można troszkę podgonić to strategią.

Moja złota myśl to nie są wyścigi o złote gacie ja tam osobiście uważam i moi znajmomi pokoroju własnie Killa Cataniego Piotrasa i pewenie 3/4 grona osób od was czy nas tak samo dobrze bawi się jak Ja ścigając sie o 10 pozycję czy o 1st.

Nie wiem jak wy ale ja zawsze kończę mokry pełen entuzjazmu często podczas wyścigu na was krzyczę i się cieszę na głos jak kogoś wyprzedzę czy cwano się obronie żadne gry typu FPS MORPG czy inne nie wyzwalały we mnie tyle emocji co seria GT 5,6 tyle złych i dobrych emocji.

PS super seria super zabawa kary nie pierwszym kółku powinny/mogą być x2 często było stosowane w moich naszy seriach GT, GT300, GT500 i innych na forum/klubie GTPL

Pozdrawiam

właśnie w pracy zalałem świeżą kawę i siadam do przeglądania zdjęć :D 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko Cię zrozumieć Gustaw, przydałoby się kilka przecinków więcej :) Ale co do zwiększenia kar za zdarzenia na 1. okrążeniu - w pełni popieram.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gustaw, Nervus pewnie się pomylił w intencjach Piotrasa:) Chociaż sam Piotras zawsze powtarza że chodzi mu tylko o wynik :P  Nie , a tak serio to nie znasz pełnej historii Gustaw. Nervus zwyczajnie się znerwował  :biggrin:  A Piotras chyba specjalnie chciał Go wyprowadzić z równowagi :P  Jeszcze przed eventem jak się dowiedział że jedzie Alfą 8C to narzekał na nią cały nocny trening :biggrin:  3 pełne godziny narzekania że to ,że tamto aż Nam głowy spuchły i poszliśmy spać :P  Hihi  dzień pózniej Nervus zmienił auto na TVR ,w mojej opinii na Mega + ale Piotras zaczął narzekać czy TVR nie za słaby czy da radę itd:) Po przejechaniu się okazało się że jest zajebisty , szybki i oszczędny no i wystartowaliśmy event:) Pierwszy wyścig minął i Piotras zgłasza kolejne pomysły, hehe.

Mi osobiście , jak znam Piotrasa :) wydaje się że chciał spowolnić trochę małe i oszczędne autka bo jest szybkim kierowcą i nie chce za bardzo odjeżdżać reszcie stawki:) Ale dla Nervusa to pewnie zabrzmiało jak KOLEJNY problem zgłaszany przez Piotrasa i wiedziałem że reakcja będzie oschła . Nie przejmuj sie Gustaw , zwykłe rodzinne niesnaski :biggrin:

Co do zajawki to popieram to co napisałeś. Kiedys byłem mega maniakiem PESa ale od kiedy dostałem pierwszą kierę i wkręciłem się w wyścigi PES i wszystkie inne gry mocno zbladły. Nie da się porównać tych emocji i ogromnego wrażenia realności z niczym innym co oferuje świat gier. Bieganie jakimiś ludzikami po boisku i gonienie piłki zaczęło mnie nużyć i wydawać się jakimś banałem:) Nic nie przebije uczucia gdy kładziesz ręce na kierownicy a nogi na pedałach i JEDZIESZ wyścig. Zawsze kończę spocony a powrót do zwykłego tętna zajmuje mi jakieś dwie godziny :biggrin:

Do wieczora Panowie, spałem dzisiaj 4 godziny:( , prześpię się po robocie trochę, potem kawka , winko i ......yhyh :pardon:

A co do kar , to ja ostatnio zaczynam być zwolennikiem kar przyznawanych z urzędu , przynajmniej na pierwszym kółku.  W tej chwili poszkodowany musi złożyć wniosek , co często jest odpuszczane bo znamy się dobrze i jesteśmy wyrozumiali zazwyczaj :biggrin:  Zdarzają się specjalne interwencje organizatora , tak jak ostatnio i mam nadzieję że takie upomnienie wystarczy :biggrin: Co do tych kar to tylko moja luzna opinia oczywiście:)

Z doświadczenia wiem że dobra kara punktowa pozwala lepiej pamiętać o OSTROŻNOŚCI na przyszłość. Na koniec dodam że jak obejrzeć powtórki z Naszych wyścigów to jest na prawdę czysto i profesjonalnie  :biggrin:  Oczywiście zdarzają się wyjątkowe sytuacje , babole i zdarzenia wyścigowe które zawsze się zdarzać będą ale im dłużej będziemy się wspólnie objeżdżać i poznawać swoje style jazdy tym mniej będzie nawet tych najdelikatniejszych kontaktów. Trzeba pamiętać że ostatnio ścigamy się w dość ''nowym'' gronie i do perfekcji potrzeba nam jeszcze kilku wyścigów:)

Najfajniej by było żeby wszyscy nowi ściganci jak najczęściej dołączali do treningów   :biggrin:

Do wieczora :biggrin:

Edytowane przez dr-yogi-reborn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gustaw, skoro wszyscy dobrze się bawią walcząc nawet o 10 pozycję, to po ***** zmieniać zasady i wprowadzać sztucznie wymuszone reguły. Piotrasa zaczynam ostatnio widzieć, jako kogoś, kto ciągle jest niezadowolony. Tyle. Zepsuł mi radość z dzisiejszego startu, to jedyna korzyść z tej dyskusji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerv, nie miej za złe Piotrasowi. Takie mamy team orders, walczymy o premie wewnętrzne i każde potknięcie konkurencji to dla nas większa wypłata. Zależy nam na problemach Astona, nie ukrywam. Sam zasugerowałem na spotkaniu zespołu metody "psychologiczne" bo mało dokładam się do bilansu punktowego, zarząd zatwierdził a Piotras przetestował na żywym organiźmie ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast parowania ciosów albo stosowania twardych bloków wykorzystam energię Twojego uderzenia i powiem, że TVR faktycznie są brzydkie :) Wg mojej wiedzy powinienem tym samym wywołać konsternację, która zaowocuje Twoją wycieczką w piasek na pierwszym zakręcie. Pomyśl o tym po okrążeniu formującym ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Piotras zaczyna już klimakterium przed wcześniej przechodzić nie wiem :biggrin:

Edytowane przez Gustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienglasz, jestem twardy jak skala , nic mnie nie rozproszy;)

Co do Piotrsa to na pewno klimakteriium:) Czy to je zarazliwe;)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Twardy" nie wyklucza "kruchy". Zobaczymy z jakiego materiału jesteś wykonany ;)

A TVR ma spartolony tył, to trzeba przyznać. Co do innych autek to nie wiem czy tylko ja to zauważam, że akurat dźwięki muscle carów (w tym i Vetty) są świetne w GT, jak jechałem za Tobą Yogi ostatnio to naprawdę wiedziałem, że to Ty :biggrin: Grzmi furka wspaniale.

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Piotrsa to na pewno klimakteriium:) Czy to je zarazliwe;)?

Dobrze, że nie stoję obok niego na starcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile osob w ostatniej chwili zapyta , jak ma sie ustawic na formujacym :D

Jakies zaklady? :P

Chyba ze to tez czesc wojny psychologicznej

Edytowane przez SMokey76er
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mialem nie podpowiadac ale zal mi sie zrobilo i nie wytrzymalem:) Moze dzis mi sie uda, twardy jestem przecie, nie;)

PS: obstawiam 3 odoby:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mam się ustawić na starcie ? 

Ile jedziemy kółek ?

Edytowane przez Gustaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrz na tabelę eventu w pierwszym poscie tego wątku. Ustawiamy się na formującym zgodnie z tą kolejnością - jeśli ktoś przed Tobą nie jedzie - kolejka się oczywiście przesuwa. W wyścigu stosowana jest już kolejność odwrotna, automatycznie.

Liczba okrążeń - poda Nervus ale to przecież łatwo policzyć - godzina jazdy a okrążenie to minuta trzydzieści dwa. Załóż średnio nieco więcej (wycieczki, pit stopy) i masz odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak mamy czekać na Przestepce, to poczekamy też na Ciebie :) Powinienem w ciągu godziny być online, bo muszę jeszcze przetestować pedał hamulca po naprawie. Okazało się, że ułamał się taki ogranicznik. Zobaczymy, czy mój kolejny patent sprawdzi się w boju?

BTW, fajnie dzisiaj Lotusy ustawią się na gridzie. Pierwsze i ostatnie pole startowe :)

Edytowane przez NERVUS_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pls, nie zaczynajmy pozniej niz 23:15. Ja znowu jutro o 4 pobudka i ladnych kilkaset km do zrobienia....spotkan nie licze...

W piatek jak wiecie, to mi to lotto :) ale poniedzialek to jdnak "tydzien" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem za tym by nie opóźniać. Raz, że praca a dwa, że koncentracja spada i jeździ się gorzej. Jak konkret to konkret, 23:15 start a nie jeszcze 5 sprintów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jeszcze czy uda mi się pojechać w dzisiejszym wyścigu. Jeśli się nie pojawię do 22:30 to nie czekajcie. Powodzenia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry panowie za jak przypuszczam duze zamieszanie, ale po wyjściu z pokoju wywaliło mnie z psn (jakis blad serwera dns). Kilkukrotne resety routera nic nie daly i dopiero z pomoca Google w komórce udalo mi sie to naprawić. Niestety była 23.25 i jechaliście już wyścig. Straszna szkoda ze nie udalo mi się pojechać, bo po tych kilku sprintach zapowiadal się zajebisty wyścig :(

Edytowane przez black_cris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku...a k...a ku...a mac,znowu jakis pech akurat na Brands Hatch :(

Wracam z tyrki oczywiscie jak wariat liczac na to ze moze opuzni sie start wpadam do pokoju Hurra "PRACTICING" START wyscigu sorki Roberto nie widzialem cie a chcialem zjechac z toru zeby przepuscic mam nadzieje ze nie oberwales zbyt mocno

Niestety na drugim okr. Wylaczyl mi sie system res i gdy wrocilem bylo juz 8 okr. :(

Nie chcialem wychidzic z pokoju mimo wkurwienia ale potem dc (czesto tak mam jak jestem w pokoju i nic nie robie,dopoki przelaczalem padem cos tam ,bylo ok ) spowrotem juz nie wszedlem bo stwierdzilem ze cos popsuje i bedziecie na mnie zli.

Sorki Jaski ze zostales sam

K...wa k....a k...a mac

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to drugi wyścig za nami. Wyścig średnio udany. Najpierw postawiło mnie ma 5 okr i wjeżdża we mnie mój team mate (PSA) lub Yogi. Przymusu pit. Postanawiam przedłużyć następna zmianę do 22 okr (17 okr na jednym komplecie opon). Szkoda ze zapomniałem że pewnie się rozpada. Jechałem słabym tempem 17 okr żeby po zmianie opon na 25 (chyba) założyć deszczowe. Straszny błąd i na dóbre miejsce nie mam Glemp juz liczyć. Potem 10 okr strasznej meczarni na deszczu i meta. Szkoda bo wiedziałem ze słabo znam ten tor i będzie ciężko. Jeden błąd, który zakończył się uszkodzeniem i zła strategia to w skrócie tyle. Kilka pojedynków na trasie to znacznie poniżej moich oczekiwań i stąd rozczarowanie.

@PSA na 22 okr miałem właśnie ciebie puścić żebyś jechał. Pechowy kontakt i skończyłeś na bandzie. Szkoda

Edytowane przez pela222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi