Grek 0 Napisano 10 Czerwiec 2011 (edytowane) Jak mozna zauwazyc w naszym kraju ten rodzaj muzyki nie jest zbytnio popularny (z czego sie bardzo ciesze) macie cos ciekawego wklejac pzdr ;) Bers Hammond Damian Marley & Nass Sizzla Cocoa Tea Gentleman i Guru BOB :) Edytowane 10 Czerwiec 2011 przez Grek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WiQert 16 Napisano 15 Czerwiec 2012 kto słucha reggae, ten rucha kolege :) Damian Marley na Woodstock 2012! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 16 Czerwiec 2012 (edytowane) pederasta też jest rasta ;) osobiście uważam że ten typ muzyki jest zbyt popularny u nas w kraju i wkur*iają mnie gówniary obnoszące się z trzema kolorami i jakieś pace and love (jak ja nienawidzę pacyfizmu ) sama muzyka jest nudna jak dzisiejszy hiv hop (monotonnie, nudno, "na jedno kopyto" i gównianie), jedyne prawdziwe tego typu granie to ska! przy okazji według mnie najlepszy przedstawiciel tego gatunku w naszym kraju !!!: Edytowane 16 Czerwiec 2012 przez zdun1983 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crix15 62 Napisano 16 Czerwiec 2012 (edytowane) Mnie wpadło w ucho połączenie dubstepu i reggae w wykonaniu Skrillexa i Damiana Marleya : Edytowane 16 Czerwiec 2012 przez crix15 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CiapolHex 1 Napisano 4 Lipiec 2012 (edytowane) Polecam też całą płytę Soja - Strength to Survive. Starsze płyty też eleganckie :) http://youtu.be/gXEMXb-kU3c Edytowane 4 Lipiec 2012 przez CiapolHex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzemu 0 Napisano 12 Grudzień 2012 Pajujo polecam, bardzo fajna kapelka. Mam nadzieje ze DAAB to kazdy zna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 12 Grudzień 2012 Ja polecam nową zajawkę Snoop Dogga - Snoop Lion :) Ja wiem że dla niektórych "starych" reggaeowców może to być profanacja czy jakieś inne określenie wynikające z negatywnego podejścia do Liona :). Ale na to trzeba patrzeć inaczej. Moje zdanie jest dość subiektywne bo jestem fanem Snoopa od wielu wielu wielu lat, a całą szopkę z reinkarnacją i nową twarzą należy z przymróżeniem oka traktować, ale najważniejsza w tym wszystkim jest muza. Stricte reggae to na pewno nie jest ale bardzo ciekawa wizja gościa który jest legendą rapu i w ogóle hip-hopu. Na pewno bardzo świeże podejście. Jest ono też zasługą producenta tej muzy - Major Lazer, który się ze Snoopem świetnie dogaduje i efekty tego póki co są zajebiste. Tak czy siak, każdy oceni wedle własnego gustu. Jak narazie wypuszczono trzy kawałki, cały album już niebawem :). http://soundcloud.com/snooplion oraz muza Major Lazer: http://soundcloud.com/majorlazer/ Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scott-PL 4 Napisano 28 Styczeń 2013 troche polskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 28 Luty 2013 moim zdaniem lepsza wersja od orginału (a orginał bardzo lubię) https://www.youtube.com/watch?v=6OwSJhwKcMw#! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 11 Marzec 2013 Coz, ja niepowiedzialbym ze to niepopularna muzyka - muzyka ta ewoluowala. Gentelman - 2x widzialem na zywo ale przemawia do mnie glownie ten okres kiedy eksperymentowal z muzyka, rewelacyjny kawalek: Z lokalnego rynku to: - Izrael - Paprika Koprs Bardzo mile kapele. Oczywiscie jak kazdy gatunek i reagge doczekalo sie krytyki w formie zabawnych pastizy oto dwa przyklady: Kocia muzyka: Pudelsi: wokal Kora - wokal Malenczuk - Zacier - rob reggae - Ja przyznam ze ciut mniej odnajduje sie w klimatach klasycznych jak Bob Marley. Niemniej wariacje nt muzyki reggea bardzo lubie. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danieloss91 0 Napisano 16 Marzec 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerwus92 2 Napisano 1 Czerwiec 2013 Najlepsze ! : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach