Kryman 2016 Napisano 24 Sierpień 2011 (edytowane) Killzone 3 Informacje ogólne Ilość trofeów: 1x 3x 4x 44x Ilość trofeów offline: 42 Ilość trofeów online: 10 Najtrudniejsze trofea: Pedant - Zniszcz wszystkie elementy MAWLR-a Trofea możliwe do pominięcia: 0 Czas do zdobycia platyny: około 20 godzin Wymagana ilość ukończenia gry: 2 razy Wstęp Killzone 3 jest kontynuacją jednej z najlepszych FPS-ów na konsole nowej generacji Killzone 2. Osobiście po pierwszym zagraniu w 2 wiedziałem, że 3 będzie obowiązkową grą w mojej kolekcji. Nie ma co ukrywać, że gra się przyjemnie, a gra stawia przed nami piękną grafikę mimo, że jest bardzo podobna do swojej poprzedniczki to zachęcam do zagrania. Wskazówka Zdecydowanie najważniejszą wskazówką jest to, aby strzelać do wszystkiego co się rusza, a to dlatego, że trofeum Zabij 1500 helgastów może stanowić mały problem dla tych którzy za wszelką cenę chcieli pozostać niewykryci.Poradnik PlatynaZa zebranie wszystkich pozostałych trofeów w Killzone 3. Zwycięstwo - Ukończ kampanię na elitarnym poziomie trudnościTo trofeum może wam zająć trochę czasu ponieważ będziecie musieli przejść grę jeszcze raz na najwyższym stopniu trudności, który odblokuje się po pierwszym przejściu gry.W gruncie rzeczy trofeum nie jest bardzo trudne, chociaż może być denerwujące kiedy w danej partii utkniecie na kilkanaście minut. Wielki Szlem - Wygraj grę w trzech trybach wieloosobowych.Proste trofeum. Wchodzimy w multi i gramy w tych trzech trybach dopóki w jednym z nich nie wygramy i tak po kolei. Wracajmy do domu - Zniszcz krążownik StahlaJest to ukryte trofeum, które wpadnie wam pod koniec gry gdy będziecie w statku kosmicznym. Nie ma po co się rozpisywać. Sprawa osobista - Zabij 1000 HelghastówTak jak pisałem we wskazówce. Musimy nawalać do każdego higa i trofeum wpada przy 2 przechodzeniu gry. Furia - Zabij 1500 HelghastówTutaj już sprawa nieco trudniejsza ponieważ trofeum może nie wpaść po 2 przejściu gry. Jeżeli wam nie wpadnie to włączcie sobie któryś rozdział, który lubicie i grajcie dopóki trofeum nie wpadnie. Podrzynacz gardeł - Zabij 25 Helghastów brutalnym atakiem wręczProsta sprawa. Podchodzimy do higa, albo podbiegamy w czasie walki i zabijamy go :biggrin2: Trofeum musi wpaść. Zabijaka - Zabij 50 Helghastów brutalnym atakiemTrofeum nie jest trudne. Wszystko tak samo ja wyżej. Uzbrojeni po zęby - Ukończ trening bitewnyWpadnie zaraz na początku jak tylko ukończymy trening w bazie helgastów. Udław się - Wyprowadź pierwszy brutalny atak wręczJedno z najprostszych trofeów w grze także nie powinno być problemu. Żadnych świadków - Zniszcz wszystkie transportowce na autostradzieW sekcji Broken Highway musicie zniszczyć wszystkie transportowce są to czarno-czerwone statki. Ostrzelacie je z działka zdobytego w poprzedniej sekcji. Filmik ! Sprzątanie plaż - Zabij 40 helghańskich żołnierzy piechotyTrzeba zabić 40 helghańskich żołnierzy piechoty jeśli nie wpadnie za pierwszym razem możecie powtórzyć (zabicia się sumują). Odpiłowanie - Zniszcz wszystkie pościgowe BWPW rozdziale Pyrrhus Evac pod sam koniec Senlin Beach, będą cię ścigać helghastowskie APC z piłami. Naszym zadaniem jest je wszystkie zniszczyć. Nic trudnego, strzelajcie do nich z działka i gdy zniszczycie ostatni, to wpadnie. Dymiące wraki - Zniszcz wszystkie czołgi na plaży SenlinNa plaży będą 4 czołgi. Musimy je zniszczyć. Trafiła kosa na kamień - Zabij łowcę głów w walce wręczTego rodzaju Higów spotkamy kilka razy w grze, są to opancerzone higi. W celu ich zabicia możemy najpierw do nich strzelić kilka razy a potem wykonać brutalny cios. Nie ma róży bez kolców - Zabij Helghasta przy użyciu purchawyPurchawki znajdziemy w Six Months On>Jungle Valley, są to takie rośliny, które po ustrzeleniu wybuchają. W tym rozdziale Kowalski powie, żeby strzelić w ów purchawę, gdy obok niej stoi Hig. Obrotowa rozwałka - Zniszcz wszystkie cele na platformachW misji Icy Incursion>Frozen shores trzeba zniszczyć wszystkie cele na platformach są to np. rury z paliwem (świecą się na niebiesko). Filmik Szybkie wyjście - Szybko ucieknij z platformy naftowejMusimy się wydostać w czasie 2 minut z platformy naftowej. W drobny mak - Zniszcz wszystkie szklane elementy w laboratoriachNie będę opisywał ich umiejscowienia po prostu podam filmik Prosto w cel - Zabij pancernego StA-14Pancerny to bardzo dobrze opancerzony helgast. Po raz pierwszy pojawi się on w Scrapyard Shortcut>Blind Yards. Tutaj filmik Wyrównanie rachunków - Zabij 500 HelghastówWpadnie podczas pierwszego przechodzenia gry. Zapaśnik - Zabij 10 Helghastów brutalnym atakiem wręczPodchodzimy do higa i zabijamy go brutalnym atakiem wręcz. Odłamkowy - Zabij 3 Helghastów jednym granatem odłamkowymNie powinno być to trudne. Pucharek można zrobić np rzucając granat do pomieszczenia z higami itd. Po jednym dla każdego - Zabij 3 Helghastów z pistoletu śrutowego bez przeładowywaniaKilka razy można zrobić to trofeum. Ja osobiście zrobiłem to w laboratoriach "Trofeum - W drobny mak". Sokole oko - Jeden nabój, jeden HelghastTrofeum powinien wpaść na mapce Pyrrhus Evac>Salach District. Bierzemy snajperkę i ubijamy 6 helgastów bez przeładowywania. Przybity przeciwnik - Przybij Helghasta do wybuchowego obiektuZa pomocą kołkownicy trzeba przybić Helghasta do wybuchowej beczki. Filmik Własnoręcznie - Zabij innego gracza brutalnym atakiem wręczW grze online podbiegnijcie do jakiegoś gracza i wykonajcie na nim brutalny atak wręcz. Gracz drużynowy - Rozegraj grę jako członek oddziałuKtoś z waszej listy znajomych musi posiadać Killzone 3. Aby zdobyć to trofeum, wasz znajomy musi zaprosić Cię do składu i razem musicie ukończyć dowolną grę. Sanitariusz! - Ulecz innego graczaGrając online wybierz sanitariusz i ulecz członka swojej drużyny. Proste trofeum nie powinno być problemów. Złota rączka - Napraw obiektGrając inżynierem napraw jakiś obiekt. Też proste nie będzie problemów. Kryjesz! - Zabij będąc w kombinezonie maskującymGrając strzelcem wyborowym wciśnijcie strzałkę w lewo <, włączycie maskowanie i z takiego stanu będziecie musieli kogoś zabić. Jeśli mam pierwszą broń radzę celować w głowę... Pozdrowienia z Helghanu - Zabij w przebraniuGrając infiltratorem musimy kogoś zabić w przebraniu, w tym celu postępujemy tak jak ze strzelcem wyborowym czyli wciskamy strzałę w lewo <. Wojna o wpływy - Przejmij taktyczny punkt odrodzeniaGrając taktykiem przyjmijcie jakiś obszar odrodzenia. Nie jest to nic trudnego. Czas na kąpiel - Dojdź do rzekiNie ma sposobu, żebyście tego nie zrobili... Na odsiecz Intruderom - Zniszcz łukowe BWPZwiązane z kampanią. Cichosza - Przekradnij się niezauważony przez teren HelgastówW pewnym etapie gdy trafimy do dżungli. Będziemy musieli się przez ten teren niepostrzeżenie przedostać. Używajcie trawy, kiedy będziecie musieli strzelić celujcie w głowę. Po przejściu tego poziomu bez alarmowania helgastów trofeum jest wasze. ISA TV - Nawiąż połączenie z ZiemiąBędzie to w sekcji dżungli, nie można tego nie zrobić. Dominacja w powietrzu - Zabij 5 Helgastów z powietrzaMusimy zabić 5 helgastów z plecaka odrzutowego. Łatwe trofeum nie będzie problemów. Do smoczego leża - Dotrzyj do kolejki linowejPo prostu dotrzyjcie do kolejki linowej. Ucieczka z więzienia - Uwolnij Narville'aNie da rady się tego nie zrobić... Co ma upaść, nie przeżyje - Zniszcz ATAC-aZwiązane z kampanią. Na lodzie - Zniszcz wszystkie piły lodowe i transportowceW sekcji Sharp Pursuit goniąc krążownik Stahla po prostu zniszcz wszystko, nie powinno sprawić problemów. Ty prowadzisz - Przejmij stery ruchomej fabrykiMusimy dostać się do ruchomej fabryki. Nie wydaje mi się, aby sprawiło wam to problem. Podcięcie - Pokonaj MAWLR-aWystarczy, że w sekcji z MAWLR'em zakończycie pierwszy etap (przed tym co będziecie go ostrzeliwać z góry). Pedant - Zniszcz wszystkie elementy MAWLR-aJak dla mnie najtrudniejsze trofeum w grze. Dużo razy musiałem to powtarzać, ale w końcu się udało, najważniejsze jest to, że trzeba niestety zrobić ten 2 poziomy czyli ten na ziemi i ten w powietrzy ponieważ nawet jak zniszczymy wszystkie elementy MAWLR-a na górze i potem przejdziemy do sekcji niżej to gra nie zaliczy nam trofeum. Jeszcze jedno, nie przestawajcie strzelać nawet jak działka są schowane ponieważ potem nie nadążycie i działka wam się schowają, najlepiej jest je wyprzedzać i nawet jak one są schowane to strzelać jam gdzie za chwilę się wysuną. Jeśli nie jesteście pewni czy udało wam się zniszczyć wszystkie działka to na filmiku dajcie pauze, jeśli trofeum nie wpadnie powtórzcie. Tutaj macie filmik Piorunujące wrażenie - zabij 3 Helgastów jednym strzałem z StA5XDla mnie skuteczne okazało się strzelenie w odpowiednim momencie w kierunku drzwi po uwolnieniu Narville'a, ale jak wam nie wyjdzie uda wam się to w dalszej części laboratorium. Nadmiar siły - Zabij pojedynczego Helgasta strzałem z wyrzutni WASP...Po prostu wpakujcie w jedną sztukę Hellghasta artylerię WASPem. Dla każdego wystarczy - zabij WASP-em w trybie bombardowania 5...Tym razem musicie jednym strzałem z WASPa zabić pięciu Higów. Najlepsze miejsce do tego jest tutaj > filmik: Podwójne kłopoty - dotrzyj do rzeki w trybie współpracyBierzecie sobie kolegę/kuzyna/brata obojętnie kogo, oczywiście z 2 padem i musicie w trybie współpracy dojść do rzeki. Razem raźniej - dotrzyj do punktu ewakuacji w trybie współpracyW trybie współpracy musicie dojść do punktu ewakuacji. Skrzydła pilota - zabij przeciwnika używając plecaka odrzutowegoGrając online zabijcie kogoś przy pomocy plecaka odrzutowego. Plecaki odrzutowe są na mapie Hala Turbin SE-6. Nie powinno być problemów. Iron Man - zabij przeciwnika używając exobotaGrając online zabijcie kogoś przy pomocy exobota. Exoboty są na mapie Corinth Highway. Nie powinno być problemów. Poradnik w całości wykonany przez Krymana, kopiowanie bez mojej zgody zabronione! Pisanie poradnika zajęło mi trochę czasu więc wszystkie wyrazy wdzięczności mile widziane. Edytowane 20 Marzec 2012 przez Kryman 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owNeD.bY.NeVA 174 Napisano 24 Sierpień 2011 (edytowane) Dobry poradnik, wszystko ładnie wytłumaczone. Od siebie dodam że trofea w kz3 jest banalnie proste, i platyna nie powinna sprawić większych kłopotów. + dla Ciebie. Pedant - Zniszcz wszystkie elementy MAWLR-a - zgadzam się że to najtrudnijesze trofi. Mi samemu nie chciało się męczyć nad nim :(. Edytowane 24 Sierpień 2011 przez owNeD.bY.NeVA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maly_06 4 Napisano 24 Sierpień 2011 Fajny poradnik, plusik dla ciebie ;) Dałbym więcej jakbym mógł, sam jestem w trakcie pisania i wiem, że to chwilę zajmuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 24 Sierpień 2011 Dzięki bardzo to jest mój pierwszy i mam nadzieję nie ostatni poradnik na tym forum. Maly_06 można spytać jaki poradnik robisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maly_06 4 Napisano 24 Sierpień 2011 Dzięki bardzo to jest mój pierwszy i mam nadzieję nie ostatni poradnik na tym forum. Maly_06 można spytać jaki poradnik robisz? W tym tygodniu zamierzam opublikować poradnik do LBP lub Tekkena 6 ;) Zacząłem dziś Tekkenka, ale przez przypadek sobie usunąłem ... Kalectwo nie boli. Jutro myślę, że napiszę i postaram się wstawić na pojutrze :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 28 Sierpień 2011 Cieszę się Kryman, że wstawiles ten poradnik akurat w przeddzien rozpoczecia mojej gry w Killzone 3. Jak dla mnie poradnik jest bardzo dobry, ale mam dwa małe pytanka gdyż mam pewne wątpliwości co do trzech trofeow: 1. Zniszcz wszystkie cele na platformach - do tego trofeum liczą się tylko przewody paliwowe które ostrzeliwuje ze statku powietrznego, czy tez te ktore znajduja sie w dalszej części sekcji jak juz chodze pieszo? A jak dostaje jet packa to sa jeszcze jakies przewody i czy one TEŻ się liczą do trophy? Napisałeś że to sekcja Icy Incursion -> Frozen Shores, a jak to brzmi po polsku? bo mam polską wersję gry. 2. Skrzydła pilota - zabij gracza przy pomocy jet packa w multi. Przede wszystkim to jak juz dorwe tego jet packa, to moge nim zabic gracza z ziemii, czy MUSZĘ wznieść się w powietrze?? A drugie pytanie (dotyczy tez trophy Iron Man) to gdzie moge znalesc te jetpacki i exoboty? wiem na których mapach, ale sa one jakos oznaczone na mapie? czy może są w tych miejscach gdzie amunicja czy gdzie indziej? Z góry dziękuję za pomoc Krymanowi i wszystkim użytkownikom którzy podzielą się ze mną swą wiedzą:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 28 Sierpień 2011 (edytowane) Misiaq30 dzięki, a co do Twoich pytań to tak: 1. odnośnie tego to zapomniałem wstawić filmik dla jasności więc edytuje swój post, a co do mapki to jutro sprawdzę bo nie pamiętam jaka to była... Ale mam nadzieję, że po filmiku dojdziesz :thumbsup: 2. Co do tego pytanie to to chyba jest bez znaczenia czy będziesz w powietrzu czy nie, ale wzbicie się w powietrze to przecież nie jest trudne zadanie :ok: Co do tego gdzie się znajdują to na głównym punkcie odrodzenia szukaj. Edytowane 29 Sierpień 2011 przez Kryman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiaq30 1 Napisano 29 Sierpień 2011 Dobra, to było łatwiejsze niż mi się wydawało, wystarczyło tylko uwaznie patrzyć na mapki na multi i na filmiki, nawet MAWRLA zrobilem za 1 razem, tylko ze kilka razy wczytywalem od poprzedniego zapisu ale nie musialem robic od poczatku:) Jeszcze tak: 1. Zabij 40 sztuk piechoty na plaży - wydaje sie proste i Ty tak tez je opisales, ale na innym poradniku czytalem ze trofeum wpadnie tylko jesli zabije ich na poziomie elite i zabicia z poszczególnych gier się SUMUJĄ, a na jeszcze innym amerykańskim czytalem że musze zabic WSZYSTKICH żołnierzy jacy sa na plaży za jednym przejsciem sekcji bo inaczej trophy nie bedzie. A jeszcze ktos pisal na forum ze nie mozna ich zabic z tego dzialka co jest na samochodzie, tylko trzeba zmienic na bron reczna, chociaz nawet nie wiem czy to jest mozliwe a jezeli tak, to jak to zrobić... Jak to było dokładnie w twoim przypadku, jak je robiles? 2. Transportowce na autostradzie: ile ich powinno byc? ja spotkalem tylko 2, wiecej nie widzialem, a strasznie sie wkurzylem gdyz zeby zdobyc to dzialko trzeba przejsc wczesniejsza sekcje ktora sie dosyc nurzy... żeby poradnik był jeszcze bardziej pomocny polecam ci wstawić filmik do opisu tego trophy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 29 Sierpień 2011 1. Tutaj nie wiem, ale ja to trofeum robiłem już po przejściu gry bo nie wpadło mi... Wszystkie trofea jakich nie udało mi się zdobyć po 2 ukończeniach gry robiłem na poziomie rekrut w tym też to. I nie musisz zmieniać żadnej broni :blink: Przynajmniej ja nie musiałem. Powtarzaj tą mapkę kilka razy i w końcu na pewno wpadnie. 2. Edytowałem post Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrStupid69 2 Napisano 22 Luty 2012 Walony pedant nie mam już siły Można deadać w trakcie robienia pedanta lub wczytywać ostatni punkt zapisu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 22 Luty 2012 (edytowane) Nie można, musisz to zrobić bez umierania. //EDIT: I oczywiście musisz zrobić te dwa etapy bez wczytywania, a właściwie trzy. Najpierw od dołu niszczysz wszystkie elementy, potem drugie etap gdzie musisz przebić się przez obronę Higów, a trzeci to wykończenie MAWLR-a z góry. Edytowane 22 Luty 2012 przez Kryman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrStupid69 2 Napisano 22 Luty 2012 O cie kocie :teehee: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacper5xd 1 Napisano 22 Luty 2012 Witam na Ps3 na trofeach mam zapisane trofeum wielki szlem ale na przenośnym endefikatorze ani na stronie PSN nie mam zapisanego trofeum próbowałem aktualizować endefikator to mi dalo tylko 7 lvl ale trofeum dalej nie dało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niklas 71 Napisano 22 Luty 2012 Witam na Ps3 na trofeach mam zapisane trofeum wielki szlem ale na przenośnym endefikatorze ani na stronie PSN nie mam zapisanego trofeum próbowałem aktualizować endefikator to mi dalo tylko 7 lvl ale trofeum dalej nie dało jakaś dziwna ta twoja składnia jaki endefikator rozumiem że chodzi ci o identyfikator najpierw zsynchronizuj trofea a potem ten swój endefikator i wszystko będzie jak należy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrStupid69 2 Napisano 26 Luty 2012 Nie można, musisz to zrobić bez umierania. //EDIT: I oczywiście musisz zrobić te dwa etapy bez wczytywania, a właściwie trzy. Najpierw od dołu niszczysz wszystkie elementy, potem drugie etap gdzie musisz przebić się przez obronę Higów, a trzeci to wykończenie MAWLR-a z góry. Wielkie dzięki miszczu za radę, wczoraj o 23:30 wykończyłem KIllzona 3 :banana: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 26 Luty 2012 No to gratulacje. Mam nadzieję, że poradnik się przydał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 5 Marzec 2012 (edytowane) Listy trofea KZ3 tylko multiplayer o_0 klik - http://www.ps3trophi...layer/trophies/ Edytowane 5 Marzec 2012 przez pack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 5 Marzec 2012 I nawet platyna jest...naciąganie klientów na jeszcze raz to samo - bezcenne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 5 Marzec 2012 Ja zdobyłem dwie platyny KZ2/3, także DLC 100%. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk-asz 1 Napisano 30 Czerwiec 2012 odpaliłem killzone 3 - kupiłem kolekcjonerkę i widzę że to killzone 2 po poprawkach małych xD ale poradnik bardzo fajny tylko można by pogrupować trofea na offline i online Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 15 Styczeń 2013 potrzebuje kogos do trofeum gracz druzynowy czyli ktos mnie zaprasza do gry i konczymy 1 runde online Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killeras 12 Napisano 15 Styczeń 2013 Aktualne? Mogę pomóc, bo mi się nudzi. :) Podaj tylko nick na PSN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 16 Styczeń 2013 Aktualne? Mogę pomóc, bo mi się nudzi. :) Podaj tylko nick na PSN. Ps id: sakosusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Killeras 12 Napisano 16 Styczeń 2013 Wszedłem wczoraj do gry. Wysłałem ci zapro i sprawdziłem profil. Trofik masz wbity... Wczoraj o 15 coś bodajże. -.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 16 Styczeń 2013 Wszedłem wczoraj do gry. Wysłałem ci zapro i sprawdziłem profil. Trofik masz wbity... Wczoraj o 15 coś bodajże. -.- w trofeum jest napisane ze musimy rozegrac mecz i zapro samo nie powinno pomoc w tym trofeum ale jak wbije to zobacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach