grubys 25 Napisano 22 Listopad 2011 (edytowane) Ale w ostatnich 2 misjach można zmniejszyć poziom na Hard ;) Do srebrnych pucharków trzeba przejść pierwsze 3akty na delcie, czyli 9misji, a jest 11. pozdro Edytowane 22 Listopad 2011 przez grubys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 22 Listopad 2011 Ale w ostatnich 2 misjach można zmniejszyć poziom na Hard ;) Do srebrnych pucharków trzeba przejść pierwsze 3akty na delcie, czyli 9misji, a jest 11. pozdro co Ty gadasz , chapterów jest 10 a nie 11 a trofeum dokładnie mówi Complete 'Core', 'Paradise Lost', 'Exodus' and 'Reckoning' on Delta difficulty czyli ostatnie 4 trzeba ukończyć na delcie , i zarazem wpadnie trophy Complete the game on Hard or Delta difficulty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cooler 0 Napisano 22 Listopad 2011 Daaawno nie widziałem aż tak zbugowanej gry, raz rzuciłem beczkę w budynek, a ona się odbijała jak piłka plażowa xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grubys 25 Napisano 22 Listopad 2011 (edytowane) Yyyy racja :unsure: Nie wiem skąd mi się to wzięło :blink: Sorry za zamieszanie. A tak skoro mówimy o bugach, nie wiem czy nie mam jakiegoś błędu z pucharkiem: Knock-off Knockout Pełen nokaut Zabij wrogiego żołnierz w nanokombinezonie za pomocą ciosu w trybie siły Włączyłem ten kombinezon, ustawiłem na gołe pięści, zabiłem tego koreańca (też w kombinezonie) i nie wpadło :mad: pozdro Edytowane 22 Listopad 2011 przez grubys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 23 Listopad 2011 Yyyy racja :unsure: Nie wiem skąd mi się to wzięło :blink: Sorry za zamieszanie. A tak skoro mówimy o bugach, nie wiem czy nie mam jakiegoś błędu z pucharkiem: Włączyłem ten kombinezon, ustawiłem na gołe pięści, zabiłem tego koreańca (też w kombinezonie) i nie wpadło :mad: pozdro ja to bez kombinezonu zrobiłem i wpadło ,. dzisiaj jak znajdę czas spróbuje splatynować Crysisa , jeszcze tylko 2 trophy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 23 Listopad 2011 no i udało się zdobyć platyne w Crysisie : ) , ostatni boss to pikuś na niewidce można go zabić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grubys 25 Napisano 25 Listopad 2011 (edytowane) Również platyna wpadła :thumbsup: Miałeś rację co do trofeum "Knock-off Knockout", tym razem zrobiłem bez włączonego kombinezonu i wpadło ;) pozdro Edytowane 25 Listopad 2011 przez grubys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remmyhi 6 Napisano 25 Listopad 2011 Też się pochwalę, dziś pierwsza platyna wpadła. Najbardziej śmiac mi się chciało, jak z motorem od łódki biegałem i rzucałem w koreańczyków... (dostali niezłe lanie w Crysisie a potem się w Homefront zrewanżowali) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 13 Styczeń 2012 Na PSS teraz jest za 36 złotych :) Sprawiłem sobie :D Nie wiem kiedy będę grał, bo gier mi tyle zalega, że ja jepie... :) Ale warto, bo 50% zniżka jakby nie patrzeć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterHamster 29 Napisano 13 Styczeń 2012 Też chciałem napisać o obniżce ale wyprzedziłeś mnie Patricko Za 36 zł myślę, że warto, także dzisiaj idę kupić zdrapkę. Gra mi strasznie przypomina świetnego Far Cry (1) którego skończyłem kilka razy jeszcze na blaszaku. Za cenę mniejszą niż takie DLC do BF3 dostajemy pełny produkt, więc szkoda przepuścić okazję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 13 Styczeń 2012 Ja tak samo sie skusilem. Narazie pogralem tylko 15min. dla sprawdzenia, ale juz moge powiedziec ze gra sie duzo przyjemniej niz na kompie, glownie dzieki sterowaniu podobnemu do C2 i temu ze przeciwnicy nie chlona olowiu jak gabki, przez co nie trzeba grac koniecznie na poziomie Delta jak to bylo na PC. Graficznie, poza brakiem chmur na samym poczatku i mniejszej ilosci drzew, to gra nie ustepuje Crysisowi na High-Very High (niezmodowanemu), do tego gra chodzi zauwazalnie lepiej niz C2. I tak jak kolega wyzej wspomnial - za cene mniejsza niz obecnie niejedno DLC otrzymujemy pelnoprawna gre najwyzszych lotow, nic tylko brac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beny 2 Napisano 19 Styczeń 2012 no i przegapilem okazje kupienia za 36 zl, od dzisiaj znowu 69 zl wiec dla mnie za duzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 12 Luty 2012 Gra skończona, choć kupiona na promocji za 36z,ł przeleżała trochę na wirtualne półce. Moja ocena 7+/10, Zalety: - grafika nawet w miarę jak na reedycję, ładne kolorki - podejście taktyczne do rozgrywki, zdecydowanie nie jest to klon CoD - modyfikację broni, Nanosuit - napisy PL w grze z PSN - długość gry Wady: - czasochłonne kręcenie się w kółko i szukanie drogi w niektórych lokacjach - fatalny system zniszczeń budynków i niektóre animacje - frustrujące checkpointy, gra potrafi cofnąć 5-7 min do tyłu, po kilku razach z rzędu można się wk.... Fabuła taka sobie, strzelanie do koreańców było fajne, do kosmitów mniej. Za 36 zł zdecydowanie polecam, za 69zł do zastanowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 13 Luty 2012 Mi też grało się bardzo przyjemnie. Wizualnie gra prezentuje się bardzo dobrze choć odczuwalnie chrupie i ma chimeryczny draw distance. Otwarte levele dają kapitalną swobodę taktyczną, do tego fajne bronie(z wyjątkiem giwery obcych) i nanosuit. Zupełnie nie miałem problemów ze skradaniem i zdecydowanie nieprawdą jest jakoby przeciwnik automatycznie widział nas z dowolnego dystansu, do pełni szczęścia brakowało mi w sumie tylko opcji 'stealth kill' jaką mamy w dwójce. Szkoda że wycięli level "latany" bo o ile sterowania vtol-em na pc to był koszmar, to mam wrażenie że na padzie mogłoby być zupełnie ok. Fabuła naprawdę ok i o ile gejmplejowo to oczywiście o niebo fajniej gra się w levelach z koreańcami to klimat rodem z "Głębi" Camerona bardzo mi się podobał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszasada 43 Napisano 6 Czerwiec 2012 (edytowane) Mam problem z ostatnim bossem. W pewnym momencie na płycie lotniskowca każą mi użyć broni TAC. Tylko skąd ją wziąć? Przeszukałem całą płytę, nigdzie nie mogę znaleźć. A przez to nie mogę ukończyć gry :/ mógłby mi ktoś pomóc? z góry dzięki. Ok, problem rozwiązany. Trzeba szybko wybiec na płytę statku. Edytowane 6 Czerwiec 2012 przez lukaszasada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 16 Styczeń 2014 Właśnie ogrywam crysisa i powiem tak:nie sądziłem ze gra będzie czasami aż tak wymagająca (trochę fps juz za mną), chodzenie niczym Rambo z góry odpada bo leżę i kwicze, podoba mi się kombinowanie i wiele sposobów na zaliczenie misji. Najbardziej boli mnie oprawa graficzna, wiem ze gra ma swoje lata (chociaż wersja na PC to niebo a ziemia) ale mogli lepiej się postarać o oprawę, (znikające textury, bardzo niska rozdzielczość, ząbkowanie). Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. P. S mam problem z bronią którą dostaliśmy na początku gry tzn gram już około 2h a jeszcze ani razu nie znalazłem do niej amunicji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 16 Styczeń 2014 Z czasem chodzenie na Rambo da się opanować, ale fakt - gra jest wymagająca. Z oprawą w sumie zupełnie nie byłoby źle gdyby nie niski draw distance. No a aliasing na konwersjach z PC to raczej norma. Natomiast co do amunicji do podstawowego karabinu(Scarab o ile dobrze pamiętam?) to jest to chyba jedyna spluwa z której koreańcy nie korzystają, więc amunicji jest do niej niewiele - da się ją od czasu do czasu znaleźć np. przy zwłokach naszych kamratów z oddziału i potem w paru późniejszych misjach, ale w sumie wtedy korzysta się raczej z bardziej zaawansowanego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FancyMichael 77 Napisano 16 Styczeń 2014 Zastanawiam się nad Crysisem,bo za 19zł to super oferta. Jednak pytam Was, bo 2 część mi tak średnio się podobała i czy 1 jest do niej podobna czy lepsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remmyhi 6 Napisano 16 Styczeń 2014 Jedynka w moim mniemaniu jest dużo lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 16 Styczeń 2014 Jedynka to najlepszy Crysis i jedna z najlepszych technicznie strzelanek. Klimat, fabuła itp to wiadomo, kwestia podejścia i oczekiwań, ale sama rozgrywka jest świetna, a ja nieszczególnie przepadam za singlowymi FPSami. Crysis 2 i 3 to CoDy z uproszczonymi "kryzysowymi" patentami. Nudzą mnie po godzinie gry. P.S. Lepszy choć krótszy jest Crysis Warhead, gdzie przez cały dodatek walczymy zarówno z Koreańcami jak i ufolami, a akcja jest o wiele bardziej intensywna niż w "podstawce". Podejście do akcji jest takie samo ale "dzieje się więcej". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 16 Styczeń 2014 (edytowane) Z tym że Warheada nie uświadczysz na kosnoli, a to chyba nie bez znaczenia. Natomiast co do reszty to się w 100% zgadzam - 2jka to taki COD z nanosuitem i namiastką swobody, natomiast pierwszy Crysis to po prostu bardzo dobry, taktyczny FPS - polecam! Edytowane 16 Styczeń 2014 przez Danny Boy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walczy 15 Napisano 18 Styczeń 2014 (edytowane) No i wpadła platynka w Crysisie.Świetny FPS w starym pecetowym stylu. Na poziomie Delta jest kilka wymagających momentów, ale generalnie im wyższy poziom tym wymagane jest więcej skradania się, uciekania, a mniej wdawania się w walkę. Grafika tyłka nie urywa, ale wiadomo, gra ma swoje lata. Fajne taktyczne podejście jest czasem wymagane, super gameplay :-) Edytowane 18 Styczeń 2014 przez walczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 18 Styczeń 2014 No i wpadła platynka w Crysisie.Świetny FPS w starym pecetowym stylu. Na poziomie Delta jest kilka wymagających momentów, ale generalnie im wyższy poziom tym wymagane jest więcej skradania się, uciekania, a mniej wdawania się w walkę. Grafika tyłka nie urywa, ale wiadomo, gra ma swoje lata. Fajne taktyczne podejście jest czasem wymagane, super gameplay :-) To tylko port na o wiele słabsze konsole. Oryginał z PC do dziś jest w czołówce graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 18 Styczeń 2014 Gra jest w bardzo niskiej rozdzielczości, ząbkuje, doczytuje... Ale zabawa jest przednia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 19 Styczeń 2014 I właśnie o tą przednią zabawę chodzi - nie pojmuje jak można było dokonać takiego regresu na przestrzeni kolejnych dwóch części. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach