polo508 54 Napisano 30 Październik 2011 A tam uratowałeś , ciężko nie było ;) W qual mieliśmy identyczny czas (chociaż muszę podziękować któremuś Williamsowi który wypadł na ostatnim zakręcie i zamiast zaczekać bo i tak już by czasu nie zrobił to we mnie wjechał a miałem -1,3 sek do swojego czasu po S2 ... ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Wg mnie ten wyścig był bez sensu skoro połowa graczy została rozłączona. Tak nie może być że połowę graczy wywala. Jaki sens ma liga skoro połowa graczy nie startuje z przyczyn nie im zawinionych. Myślę że powinniśmy przeprowadzić test i wybrać hosta z którym nie będzie takich problemów, a sam wyścig powinien zostać powtórzony. Może to się nie podobać osobom które stanęły na podium , więc to one powinny podjąć decyzję czy wyścig powtórzyć. i druga sprawa niech każdy dopisze się do listy i napiszę jaką ma prędkość neta ( w obie strony czyli do i od siebie) oraz czy ma go poprawnie skonfigurowanego tzn czy jest w trybie NAT2, jeśli ktoś ma NAT3 musi koniecznie to zmienić. 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1Mb - NAT2 2. Edytowane 31 Październik 2011 przez SeN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Wiadoma sprawa jest, ze jak rozlacza tyle osob na raz to jest cos nie tak... Jednakze jak chyba mowil Polo - regulamin mowi, ze nawet jak rozlaczy kogos to sie nie powtarza wyscigu - jezeli ktos mnie moze poprawic to niech to zrobi :) bo tylko powtarxam to co Polo mowil w grze. 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1Mb - NAT2 2. F3niX - BT Infinity - 40Mb/10Mb - NAT2 - nikt nigdy nie mial problemow ani nikogo nie rozlaczylo jak hostowalem wyscigi w F1 Edytowane 31 Październik 2011 przez F3niX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smiechu14 5 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1Mb - NAT2 2. F3niX - BT Infinity - 40Mb/10Mb - NAT2 3. Smiechu12 - ISKO Net Żyrardów - 8Mb/1Mb - NAT2 Edytowane 31 Październik 2011 przez smiechu14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Aha no i jeszcze taka mala sprawa - od tego byly wlasnie testy, zeby wszystko bylo dopracowane. No a jak bylo z frekwencja - to chyba kazdy wie. Dlatego w czwartek proponuje zrobic obowiazkowe testy przed Malezja, zeby znow nie bylo cyrkow, jak teraz, ze wywala 5 osob na raz. Swoja droga chyba pierwszy raz taki przypadek byl jak Tutanhamon hostowal. Podobno Polo ma dobrego hosta i Lukasz rowniez ewentualnie mozna na moim. Ale trzeba sprawdzic wszystko, bo bez sprawdzania moze znow przytrafic sie taka sytacja jak wczoraj. Sorry za chaos w pisaniu ale wlasnie skonczylem nocke :P dobrze, ze chociaz rozkminianie wyscigu trzymalo mnie z dala od spania ;) Edytowane 31 Październik 2011 przez F3niX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Ja byłem chyba na wszystkich testach i nic to nie dało, bo nawet do garażu nie dojechałem bo mnie rozłączyło zaraz po w wczytaniu wyścigu. F3nix myślę że jesteś dobrym kandydatem na hosta, trzeba tylko sprawdzić czy pingi nie będą za duże i czy bolidy nie będą skakać po trasie przy pełnym składzie. A decyzja o tym czy wyścig powtórzyć zależy chyba tylko od nas. Gdyby np rozłączyło tylko jedną osobę bo net mu padł to owszem nie widzę powodów do restartu wyścigu, ale połowa stawki to co innego. Edytowane 31 Październik 2011 przez SeN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boonk 17 Napisano 31 Październik 2011 Myślę że powinniśmy przeprowadzić test i wybrać hosta z którym nie będzie takich problemów, a sam wyścig powinien zostać powtórzony. Może to się nie podobać osobom które stanęły na podium , więc to one powinny podjąć decyzję czy wyścig powtórzyć. Z racji tego że sam zostałem wyrzucony z wyścigu to oczywiście jestem "za" jego powtórzeniem. Regulamin jednak nie przewidywał takiej sytuacji wiec decyzje oddaje w ręce osób które wyścig jednak ukończyły. Trzeba jednak ustalić co robimy gdy tego typu incydenty będą się przytrafiać. Propozycje: Powtarzamy wyścig gdy wywali ponad 25% obecnych na serwerze osób. Uznajemy że w sezonie 2-3 razy taki incydent się zdarzy i pozostawiamy to bez akcji. Można też zmienić system wyłaniania zwycięscy ligi (np. zwycięża osoba która zdobyła najwięcej puntów w 16 wyścigach - czyli trzy najsłabsze rezultaty się nie liczą do klasyfikacji generalnej - to by zredukowało wpływ "pecha" na ostateczne wyniki - podobne zasady były bodajże w latach 80-tych w Formule 1) :thumbsup: Możemy też zmienić punktacje w takich przypadkach (przyznawać 50% punktów ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Wiesz, podobno hosty Lukasza i Polo sa bardzo dobre(hostowali rozne eventy wczesniej) wiec sprawdzmy wszelkie mozliwe opcje. No chyba, ze Tutanhamon zna przyczyne takiego wysypania sie ludzi po quali. Bo ja osobiscie nie mialem nigdy problemu dolaczajac do gry hostowanej przez niego. Jednak miejmy nadzieje, ze byl to pierwszy a za razem ostatni taki "wybryk gry". A do konca sezonu jeszcze daleka droga. PS. Mozna tez przyznac punkty tym, ktorych wywalilo a po quali znajdowali sie na miejscach premiujacych punkty(chociaz to moze wprowadzic lekkie zamieszanie) Edytowane 31 Październik 2011 przez F3niX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boonk 17 Napisano 31 Październik 2011 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1Mb - NAT2 2. F3niX - BT Infinity - 40Mb/10Mb - NAT2 3. Smiechu12 - ISKO Net Żyrardów - 8Mb/1Mb - NAT2 3. Boonk - ISTS - 3Mb/3Mb (weekend 6Mb/6Mb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa502 3 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1 2. F3niX - BT Infinity - 40Mb/10Mb - NAT2Mb - NAT2 3. Smiechu12 - ISKO Net Żyrardów - 8Mb/1Mb - NAT2 4. Boonk - ISTS - 3Mb/3Mb (weekend 6Mb/6Mb) 5.osa502 - UPC - 10mb/1mb Edytowane 31 Październik 2011 przez osa502 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 31 Październik 2011 Hostowałem już nie jedną grę (nie tylko F1) i nigdy nie było problemów. Poza tym 75% treningów było hostowanych u mnie i nigdy nie było problemów. Wczorajszy fuckup był chyba spowodowany tym, że któryś z wiodących operatorów ogólnopolskich zerstartował sesję (tak mi się wydaje). Oczywiście jeżeli to ma pomóc to może hostować kto inny, nie widzę w tym problemu. 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1 2. F3niX - BT Infinity - 40Mb/10Mb - NAT2Mb - NAT2 3. Smiechu12 - ISKO Net Żyrardów - 8Mb/1Mb - NAT2 4. Boonk - ISTS - 3Mb/3Mb (weekend 6Mb/6Mb) 5.osa502 - UPC - 10mb/1mb 6.Tutanhamon - własne włókno zakończone w centralnym punkcie wymiany ruchu w Katowicach. 50mb/50mb dla internetu. Dla pozostałych usług 1gb/1gb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Dobrze, ze nie zlapales kapcia jak Lukasz ;) a wlasnie jak tam Cie wyprzedzalem to az zdziwiony bylem, czemu tak nagle zahamowales ;) no ale chyba juz wtedy tez Twoje opony byly bardzo zuzyte bo nadrabialem 1.5 sekundy co sektor do Ciebie. Ja Ciebie puściłem bo myślałem, że mnie dublujesz. Fakt faktem, że jakbym Cie nie puścił to i tak byś mnie wyprzedził i jeszcze mogłoby dojść do jakiegoś wypadku :) 1. SeN - Neozdrada -10Mb/1 2. F3niX - BT Infinity - 40Mb/10Mb - NAT2Mb - NAT2 3. Smiechu12 - ISKO Net Żyrardów - 8Mb/1Mb - NAT2 4. Boonk - ISTS - 3Mb/3Mb (weekend 6Mb/6Mb) 5.osa502 - UPC - 10mb/1mb 6.Tutanhamon - własne włókno zakończone w centralnym punkcie wymiany ruchu w Katowicach. 50mb/50mb dla internetu. Dla pozostałych usług 1gb/1gb. 7. tomluc - Entepol Lublin - 2Mb/2Mb (nie długo będzie 5 Mb kwestia kiedy podpisze umowe) - NAT2 Edytowane 31 Październik 2011 przez tomluc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 31 Październik 2011 Panowie, tak przypatruje się licytacji odnośnie prędkości netu i widzę, że zapominacie o jednej ważnej kwestii, czy net jest po kablu, czy po wifi, bo zdarza się, że 100mb łącze po wifi jest mniej stabilne od 2 mb po kablu - taka mała rada :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Tom jak masz w network settings w konsoli dajesz connection test i tam Ci NAT type wyskakuje ale raczej masz NAT 2 :) Ja Ciebie puściłem bo myślałem, że mnie dublujesz. Fakt faktem, że jakbym Cie nie puścił to i tak byś mnie wyprzedził i jeszcze mogłoby dojść do jakiegoś wypadku :) Tak widzialem :) ale te wyhamowanie bylo takie jakies nienaturalne :D az sie przestraszylem, ze w Ciebie wjade przypadkiem. Na szczescie obylo sie bez kolizji. Panowie, tak przypatruje się licytacji odnośnie prędkości netu i widzę, że zapominacie o jednej ważnej kwestii, czy net jest po kablu, czy po wifi, bo zdarza się, że 100mb łącze po wifi jest mniej stabilne od 2 mb po kablu - taka mała rada :] Oczywiscie, ze po kablu :) WiFi na PS3 zamula niemilosiernie. Edytowane 31 Październik 2011 przez F3niX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 31 Październik 2011 No chyba nikt tu nie mowi o WiFi - trochę powagi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 31 Październik 2011 Ja mam neta w playu z wifi i jakoś nie mam żadnych problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa502 3 Napisano 31 Październik 2011 Noo to ja nie wiem co wy macie za internety ;> ja mam akurat WiFi zrobione i ani razu mi nie przerwalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 31 Październik 2011 Wy rozkminiacie ustawienia bolidu sami na treningach czy bierzecie gotowe z internetu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 31 Październik 2011 gotowe z netu + lekko modyfikowane ;< Ale przyznam, ze na deszcz wzialem z netu zaraz po zakonczeniu quali i jakos daly rade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 31 Październik 2011 Ja mam 50Mb/35Mb NAT2 Ping 5ms na speedtest.net Wytłumacze tym których wywaliło dlaczego nie ma restartów po qual czy w trakcie wyścigu. Wywala was ? Ok powtarzamy ale co jeśli po powtórzeniu wywali kogoś innego?? Zacznie się akcja typu , a bo jak ich wywalilo to powtarzaliście... Więc temat nie podlego raczej dyskusji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 31 Październik 2011 To jest dobry argument choć wczoraj byłem za powtórzeniem wyścigu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 31 Październik 2011 (edytowane) Polo nadal nie rozumiesz. Nie wywaliło 1-2 osób tylko połowę graczy. Owszem przy 1-2 osobach nie można psuć zabawy innym, ale gdy połowa zostaje wywalona to jest coś nie halo. Dodatkowo taki syki w ogóle nie mógł się dołączyć a inna osoba miała problem z dołączeniem się. Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Dlatego trzeba zrobić testy w pełnym składzie i te problemy wyeliminować. To że u ciebie do tej pory wszystko było dobrze nie znaczy że jutro będzie tak samo. Ja też do tej pory nigdy nie zaliczyłem disconnecta a na starcie wyścigu mnie wywaliło. Jeśli taka sytuacja ma się powtarzać to jaki sens ma udział w lidze ? Edytowane 31 Październik 2011 przez SeN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 31 Październik 2011 Ja również była za powtórzeniem kwalifikacji i wyścigu. Jednak w tym co pisze polo oraz SeN jest wiele racji. Po pierwsze nie możemy w nieskończoność powtarzać wyścigu bo kogoś wywaliło a po drugie gdzie ustawić granicę, że powtarzamy a gdzie że nie ?? Przy 2 graczach , przy trzech ??? Zawsze ktoś powie a dlaczego nie inaczej. Ogólnie ciężki temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 31 Październik 2011 A jeszcze odnośnie wczorajszego wyścigu, ktoś założył wczoraj wczoraj miękkie slicki. Moje pytanie jak sie jechało bo mijałem tego kogoś jak wyjeżdżał z boksów i go strasznie zostawiłem mimo, że miałem już zużyte przejściówki tzn, że nie bardzo trzymały ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 31 Październik 2011 Ja założyłem Optiony na 23 okrążeniu (niektórzy z Was byli wtedy już na 25), pierwsze okrążenie nie było za ciekawe natomiast na kilku następnych odrobiłem 45 sekund do bolidu przede mną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach