Skocz do zawartości
Emir

Wipeout Hd Fury

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne chodzi o wyłączenie analoga, krzyżaka i spustów. Trzeba wygrac wyścig używając tylko sensorów ruchu. Banalne zadanie.

Dodatkowo PA trzeba miec wylaczone...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A ja zrobilem cale zloto wszedzie na elite phantom i co tam jeszcze chcieli i tak mnie wymeczyli ze juz chyba zico zone 75 i arcade perfect nawet nie bede probowal juz mi sie nie chce latac tez wszystkimi po kolei zeby za skiny dostac golda ehh kupa roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prostym sposobem na nabicie lojalki w druzynach jest podobnie jak zrobienie w raceboxie 99 okrazen.

Odpalamy jakis wyscig z PA wlaczony, dajemy buta na X czekamy 30-40 min i mamy ok 3000 pkt dodatkowo.

Moze nie jest to w pelni fair ale wszyscy co grali w mainichi costam wiedza o co biega, ze sie nie wczytywali w tekst

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ogólnie WipeoutHD mam dosyć Jak w MGS4 chciało mi się mierzyć ze swoimi słabościami i wyciągnąć BBExtreme i BB Octo, również w Assassin i Uncharted, to tu jak widzę, że nie mogę dociągnąć czasami 0.12s a czasami 3s to mnie krew zalewa powtarzając jakiś tor.

Mam same srebra i złota i leje na to aby poprawiac wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze dosyć nie mam. Może nie będę masterował każdego wyniku ale online jeszcze się trochę pościgam. Chyba jeszcze żaden tytuł na PS3 tak mnie nie przykuł do telewizora, a najbardziej podoba mi się , że moge odpalić grę na dosłownie 15 minut i zagrac kilka wyścigów. np.Mgs4 nie odpaliłem od 2 miesięcy bo ta gra wymaga sporo czasu (razem z ogladaniem filmów), a poza tym nie podoba mi się ten level ze sledzeniem typa w mieście :-) ( mam nic do Mgs4 to tylko prównanie)

Czy wszyscy pamiętaja o niedzielnej ustawce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się dopisuję do niedzieli. Wiem wiem, latamy srebrnymi bolidami :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może czy można zmienić flagę która się pojawia przy nicku w grze online? Czy to ściśle zależy od tego na jaki kraj mamy zarejestrowane PSNid?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wie ktoś może czy można zmienić flagę która się pojawia przy nicku w grze online? Czy to ściśle zależy od tego na jaki kraj mamy zarejestrowane PSNid?

Flaga nie zależy od miejsca rejestracji PSNid.

Z tego co się zorientowałem flagę PL otrzymamy jeśli grę zarejestrujeny na polskim loginie.

Ja miałem tak - grę kupiłem na PS USA zainstalowałem na koncie USA i flaga była zawsze USA.

Potem miałem format i wymianę dysku, grę ponownie pobrałem z USA ale tym razem po pobraniu przełączyłem się na

polskie konto i tam ją zainstalowałem no i teraz mam non stop flagę PL.

Tak przynajmniej było w mojej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Flaga nie zależy od miejsca rejestracji PSNid.

Z tego co się zorientowałem flagę PL otrzymamy jeśli grę zarejestrujeny na polskim loginie.

Ja miałem tak - grę kupiłem na PS USA zainstalowałem na koncie USA i flaga była zawsze USA.

Potem miałem format i wymianę dysku, grę ponownie pobrałem z USA ale tym razem po pobraniu przełączyłem się na

polskie konto i tam ją zainstalowałem no i teraz mam non stop flagę PL.

Tak przynajmniej było w mojej sytuacji.

Nic dodać, nic ując. Potwierdzam, grę należy instalować na koncie na którym ma się zamiar grac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawkę online obgadaliśmy już w dziale On-line w temacie WipeoutHD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chodzi o to że mieszkam w Anglii, na koncie mam angielski adress, na swoim loginie korzystam z angielskiego PSStore płacąc angielską kartą, no i mam brytyjską flagę :/ Mimo wszystko chciałbym zmienić na polską, ale skoro mówicie że musiałbym zakładać do tego specjalnie polskie konto PSN to podziękuję.

Myślałem że można sobie zmienić tak jak np. W TEKKEN DR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec na wstepie powiem Wam ze mialem male problemy z bankiem ale pokonalem je duzym mieczem ale Ja nie o tym

Wpierw sciagnalem Wipeouta HD, nastepnie ta nakladke aby aktywowac do full wersji, dziwne, ze najpierw zainstalowal sie dodatek a potem gra, z reszta mniejsza z tym

Dodam, ze w zadne poprzednie czesci Wipeout'a nie gralem i bylem dosc sceptycznie do tego typu gier nastawiony.

Pierwsze wrazenia...

...Gra jest mega turbo na wypasie, pierwsze co zwrocilo moja uwage to kapitalna muzyka m. in Krawtferk czy Mason vs Princess, a dodatkowo efekty, np. podczas skoku, genialne jest to splaszczenie dzwieku, na uwage zasluguje rowniez mozliwosc zapodania wlasnych utworow (wyobrazam sobie granie z Chopinem w tle )

Grafika jest rowniez kapitalna, kiedys nie przemawialy do mnie jakies takie smieszno-dziwaczne pojazdy ale, patrzac przez pryzmat grafiki w tej grze zmienilem szybko zdanie, swietne trasy, doskonale efekty podczas jazdy, no i rzecz wg mnie TOP ONE, punkt newralgiczny a mianowcie PLYNNOSC, nie widac zadnych zwolnien, nawet podczas rywalizacji na torze z NPC'ami

Wrazenia tez sa niesamowite, genialna szybkosc oraz znakomite uczucie predkosci

Kolejna rzecza jaka chcialbym opisac jest miodnosc, po sciagnieciu gry zarzekalem sie "eee zagram ze 20 min" 3h w efekcie meczylem sie z pierwszym etapem (nie wiem jak Wy robicie zlote medale) chybe ze 20 razy jechalem jedna trase, spocone rece, kciuki slizgajace sie po analogach, sporo darcia mordy, dwa piwa i w koncu uff udalo sie zdobyc srebro WTF??!!

Gra ma to cos co daje takiego kopa w ryj , co raz bardziej przekonuje sie, ze byla to udana transakcja, tymbardziej, ze do zdobycia sa trofea( ktorych zdobycie kosztowalo mnie bedzie chyba palce, ze szesc ds'ow i gardlo...), zdecydowanie polecam, za ta cene na PS Store nie ma nic godnego uwagi (moze dlatego ze jest to jedyna gra w tej cenie hmm...)

Kolejny raz Liverpool Studio mnie nie zawiodlo po mimo tego, ze na poczatku mialem obiekcje, ktore jednak szybko zostaly riozwiane jak zolty jesienny lisc

Gry nie bede ocenial, zrobily to za mnie serwisy growe, a pozatym nie chce urazic co po niektorych graczy Dziekuje za uwage i pozdrawiam.

--------------------EDIT

sie ogarnalem dopiero, ze to prawie jak recka, wiec jak cos to post mozna przeniesc do dzialu z recenzjami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahahaha,

Gra ma to cos co daje takiego kopa w ryj

Dobre podsumowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie przejrzalem 16 stron watku wiec moze i odpowiedz sie pojawila, ale zadam pytanie i tak:

do czego sluza ustawienia 'acceleration sensivity' i 'steering sensivity' czy cos takiego (nie ma mnie przed plejakiem) ? to sie tylko tyczy sixaxisa czy tez zwyklego sterowania ? jakie jest najoptymalniejsze ustawienie?

wogole ps3 - wypas

wipeout - wypas

gta4 - nudy

nie no, zajebista zabawka

witam na forum i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za zmiany wprowadza? Hmm, przecież to stara informacja chyba z początku października

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
na razie przejrzalem 16 stron watku wiec moze i odpowiedz sie pojawila, ale zadam pytanie i tak:

do czego sluza ustawienia 'acceleration sensivity' i 'steering sensivity' czy cos takiego (nie ma mnie przed plejakiem) ? to sie tylko tyczy sixaxisa czy tez zwyklego sterowania ? jakie jest najoptymalniejsze ustawienie?

wogole ps3 - wypas

wipeout - wypas

gta4 - nudy

nie no, zajebista zabawka

witam na forum i pozdrawiam

Acceleration daj na 10% wtedy jak lekko wcisniesz x to bedzie jechal pelna predkoscia w innym wypadku trza go wduszac do samego konca co z czasem objawia sie bolem kciuka airbrake sensivity to z kolei czulosc powietrznych hamulcow ktore masz pod l2 i r2 tu daj na max wtedy jak lekko wcisniesz ktorys z nich to klapa wychyli sie lekko dzieki czemu bedziesz mogl brac lekkie łuki a im mocniej wcisniesz tym bardziej krete zakrety i tyczy sie to zwyklego sterowania jesli zas chodzi o sixaxisa to wyglada to tak samo jak powyzej tyle ze opcja zwie sie motion sensivity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj? Dzisiaj? Pojawił się patch 1.20, ułatwiający grę.

Kto jeszcze nie ma zrobionego trofea, dotyczącego wszystkich złotych komórek na novice ma okazję. Teraż każda lama zostanie wymiataczem w Wipeout'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Acceleration daj na 10% wtedy jak lekko wcisniesz x to bedzie jechal pelna predkoscia w innym wypadku trza go wduszac do samego konca co z czasem objawia sie bolem kciuka

'x' ma wyczucie wcisniecia ? myslalem ze tylko l2 i r2 takowe mają

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraż każda lama zostanie wymiataczem w Wipeout'a.

Niet. Teraz każda lama przejdzie bez problemu kampanię. Ale w multi i tak nic to nie da...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niet. Teraz każda lama przejdzie bez problemu kampanię. Ale w multi i tak nic to nie da...

Lama nie lama, jedni lubią się męczyć i walczyć z grą inni chcą tylko pograć. Według mnie to, co było do tej pory, było ostro zawyżone, ja sam utknąłem w kampanii na 4 "poziomie", a że nie miałem zamiaru się w k... to po prostu olałem grę. Teraz po aktualizacji, aż chce się grać. Jakby nie było poziom novice powinien być tak ustawiony, aby każdy dał radę grę przejść, a dla tych, co chcą bić jakieś tam rekordy jest elite.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lama nie lama, jedni lubią się męczyć i walczyć z grą inni chcą tylko pograć. Według mnie to, co było do tej pory, było ostro zawyżone, ja sam utknąłem w kampanii na 4 "poziomie", a że nie miałem zamiaru się w k... to po prostu olałem grę. Teraz po aktualizacji, aż chce się grać. Jakby nie było poziom novice powinien być tak ustawiony, aby każdy dał radę grę przejść, a dla tych, co chcą bić jakieś tam rekordy jest elite.

Coś w tym jest, ale uwierz mi, że novice jest teraz za łatwy. Wszystkie moje osiągnięcia przed patchem, czy to TT czy SL, były lepsze, niż najlepsze czasy na gold obecnie.

Ja jednak nie narzekam na patcha. Zdobyłem silver trophy za przejście całej kampanii i jestem zadwolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś w tym jest, ale uwierz mi, że novice jest teraz za łatwy.

Przecież w dalszym ciągu masz elite, nikt Ci nie każe grać na novice. To tak jak z Uncharted easy przejdzie każde dziecko ale crushing już nie koniecznie i według mnie tak powinno być też z wipeoutem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wlasnie po to sa trofea, zeby odroznic tych, ktorzy poswiecili grze troche wiecej czasu, od casualowych lam ktorzy przeszli raz kampanie na novice. Nie fair byloby wlasnie nagradzanie kogos kto gral 10h na novice i 100h na elite tymi samymi trofeami. Prosze wiec nie mowic ze to jest nie fair czy cos nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz odpowiednie trofea przy kampanii dla elite (czyli złoty puchar), więc w czym problem ? Zresztą ten kto nie ma zamiaru się zbytnio męczyć to i  nawet 50% thropy nie będzie miał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi