Skocz do zawartości
Emir

Wipeout Hd Fury

Rekomendowane odpowiedzi

Wipeout zawsze był grą trudną i taką powinien pozostać.

Jak wyszło Fusion to połowa środowisk gierczanych klęła na Zone, że to jest dla mutantów, a kto chciał ten bez większego problemu robił 10 perfect lapów z rzędu i dopiero zaczynały się schody.

Sam byłem tak bardzo w Fusion, że jak wyszedł zupełnie inny pod względem sterowania HD to mnie kumple zaczeli robić w Wipeouta (jaka hańba). Przejście całej kampanii dopiero dało mi się poznać z systemem i męcze teraz Beat Zico - zajebiste trofeum, 0,26sek mi brakuje póki co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wipeout zawsze był grą trudną i taką powinien pozostać.

Jak wyszło Fusion to połowa środowisk gierczanych klęła na Zone, że to jest dla mutantów, a kto chciał ten bez większego problemu robił 10 perfect lapów z rzędu i dopiero zaczynały się schody.

Sam byłem tak bardzo w Fusion, że jak wyszedł zupełnie inny pod względem sterowania HD to mnie kumple zaczeli robić w Wipeouta (jaka hańba). Przejście całej kampanii dopiero dało mi się poznać z systemem i męcze teraz Beat Zico - zajebiste trofeum, 0,26sek mi brakuje póki co.

Rzeczywiście trofea w tej grze to istny hard core. Mi Zico zajęło koło tygodnia latania. Chore. O ile z zone 50 Airbraker nie miałem większych problemów to chyba zone zeus wykracza poza moje możliwości. Nie wspominając już o Wyścigach na Elite, bo to już istny zjadacz nerwów. Tak przy okazji się zapytam: jest tu w ogóle ktoś kto zrobił platynę???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie zrobiłem sobie 100 okrążeń treningu do Zico. Jak siądę na drugie 100 to może się uda, nie mogę wyćwiczyć barrel rolla na mostku, bo podwójny w połowie trasy robie bez problemów, ale przyznaję, że sam bym na to nie wpadł, podpatrzyłem na sieci.

Jak zrobię Zico to siadam do Own The Zone, Airbreakera i Zeusa. Potem się zobaczy

Elite nie taki trudny, ale wymaga codziennego latania, przynajmniej u mnie. A ostatnio Mirror's Edge'a katuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rzeczywiście trofea w tej grze to istny hard core. Mi Zico zajęło koło tygodnia latania. Chore. O ile z zone 50 Airbraker nie miałem większych problemów to chyba zone zeus wykracza poza moje możliwości. Nie wspominając już o Wyścigach na Elite, bo to już istny zjadacz nerwów. Tak przy okazji się zapytam: jest tu w ogóle ktoś kto zrobił platynę???

Po 2 dniach grania w Wipeouta, jak się zapoznałem z trofeami i doświadczyłem tego na sobie, to stwierdziłem:

kto zdobędzie w tej grze platynę jest bossem.

Spytaj lepiej: ile jest osób na świecie, co ma platynę?

Sony Liverpool musiało się nasłuchać niezłej ilości bluzgów pod swoim adresem, skoro wypuścili takiego patcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jak dawna latacie?

Tak było zawsze z tymi grami. Dzieliło się graczy na dwóch - tych, którzy kleli i tych, którzy z cynicznym uśmiechem pytali 'Dzieciątko się o ściany obija?'.

Łezka w oku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marchew, też miałem największy problem z beczką na moście, do póki nie obczaiłem patentu żeby beczkę robić wbrew zdrowemu rozsądkowi, w przeciwnym kierunku niż wlatujemy na most z krawędzi skoczni. Wlatujemy na most w lewo, a beczkę trzeba robić w prawo (--> , <--, --> ), po tym beczki wychodzą mi 3 razy częściej. Widzę że mamy podobne gusta co do gier, bo też męczę ME

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psn id: marchevv - dodaj mnie do friendsów (mam malowanie i mogę nie mieć podłączonego dziś ps3 do sieci) i coś pobiegamy, będzie do kogo czasy równać

Próbowałem już kręcić w obie strony, spoko, znajdę wolną chwilę to siądę do tego poważnie i trzasnę pare trophies

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też się piszę

Furio2000

Gra skończona ale kilka trophies jeszce zostało, a polatać z rodakami zawsze miło.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ta gra nawet po patchu na novicie dużo mi nie pomogła bo i tak gdzie nie gdzie złota zdobyć nie mogę a sama gra zbytnio mnie nie wciąga, nasłuchałem się że te wipeouty to szybkość a tutaj jak się okazuje ta gra nie jest taka szybka, to już wozy w burnoucie szybciej zasuwają. Niby statek leci 600km/h a tu tak jakby szybkość 100km/h z reala no chyba że najedziemy na ten dopalacz to na chwile jesteśmy szybsi ale tak powinno być ciągle a potem jeszcze z dopalaczami jeszcze szybciej to już w realu jak widziałem takie napędy anty grawitacyjne to szybciej latały niż te w grze, albo podobną tematykę u kolegi na komórce widziałem to tam było czuć szybkość a tu niestety jej nie ma, trochę się zawiodłem na grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie ta gra nawet po patchu na novicie dużo mi nie pomogła bo i tak gdzie nie gdzie złota zdobyć nie mogę a sama gra zbytnio mnie nie wciąga, nasłuchałem się że te wipeouty to szybkość a tutaj jak się okazuje ta gra nie jest taka szybka, to już wozy w burnoucie szybciej zasuwają. Niby statek leci 600km/h a tu tak jakby szybkość 100km/h z reala no chyba że najedziemy na ten dopalacz to na chwile jesteśmy szybsi ale tak powinno być ciągle a potem jeszcze z dopalaczami jeszcze szybciej to już w realu jak widziałem takie napędy anty grawitacyjne to szybciej latały niż te w grze, albo podobną tematykę u kolegi na komórce widziałem to tam było czuć szybkość a tu niestety jej nie ma, trochę się zawiodłem na grze.

Musze sie z Pipsem zgodzic

Gra jest trudna ,zrecznosciowa lecz momentami dokucza brak predkosci

Moze to wina mojego tv SDi tylko 29"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale wlasnie po to sa trofea, zeby odroznic tych, ktorzy poswiecili grze troche wiecej czasu, od casualowych lam ktorzy przeszli raz kampanie na novice.

Dzięki qgar! Ja Wipka skończyłem na 37% trofeów Nie mam siły na robienie więcej, po prostu łatwiej mi było zrobić BBExtreme i emblem BB niż robić np 20 perfect zone, jeden się sprawdzi w grze jaką jest W:HD inny w innej, nie ciągnie mnie po prostu do tego aby maksować wyniki, mam nadal brązy w kampanii i nie chce mi się ich poprawiać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wam za mało prędkości to proponuję przelecieć bez zachaczenia ściany tę górska trasę tylko w odwrotną stronę na majwyższym poziomie prędkości. tak gra właściwie nadaje się tylko pod spore tv full hd. Wtedy robi piorunujące wrażenie.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 26" HD Ready i siedzę tak jakby to był monitor komputera więc jak wy siedzicie z 2-4 metrów od swoich Full HD 42"+ to mamy pewnie takie same wrażenia, poza tym co ma wielkość do jakości? I na tym i na tym tv tak samo będzie zasuwać. Po prostu niby taka szybkość a jak ściągnąłem okazało się to nie prawdą :X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie ta gra nawet po patchu na novicie dużo mi nie pomogła bo i tak gdzie nie gdzie złota zdobyć nie mogę

czyli obijasz sie od scianki do scianki. bo inaczej po prostu nie da sie nie zdobyc choc kilku zlotek.

a sama gra zbytnio mnie nie wciąga, nasłuchałem się że te wipeouty to szybkość a tutaj jak się okazuje ta gra nie jest taka szybka, to już wozy w burnoucie szybciej zasuwają. Niby statek leci 600km/h a tu tak jakby szybkość 100km/h z reala no chyba że najedziemy na ten dopalacz to na chwile jesteśmy szybsi ale tak powinno być ciągle

wtedy bys na kazdym zakrecie wpadal na sciane.

to już w realu jak widziałem takie napędy anty grawitacyjne to szybciej latały niż te w grze

w sumie to stesknilem sie za Twoim bredzeniem.

albo podobną tematykę u kolegi na komórce widziałem to tam było czuć szybkość a tu niestety jej nie ma, trochę się zawiodłem na grze.

dodaj mnie do Friendsow (sialala) i przelecmy sie razem online. zobaczysz, co to znaczy szybkosc zostajac daleko w tyle. nie ma to jak opinia kogos, kto nie potrafi opanowac gry. doleciales w Zone gdzies dalej niz do dwudziestej strefy w ogole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czyli obijasz sie od scianki do scianki. bo inaczej po prostu nie da sie nie zdobyc choc kilku zlotek.

No właśnie nie, jadę normalnie ale i tak jakoś mnie wyprzedzają.

wtedy bys na kazdym zakrecie wpadal na sciane.

E tam, tak by zrobili że by dało się grać

w sumie to stesknilem sie za Twoim bredzeniem.

Zapomniałem dodać że widziałem to na Discovery Science więc nie bredzę (napęd rakietowy i sruu)

dodaj mnie do Friendsow (sialala) i przelecmy sie razem online. zobaczysz, co to znaczy szybkosc zostajac daleko w tyle. nie ma to jak opinia kogos, kto nie potrafi opanowac gry. doleciales w Zone gdzies dalej niz do dwudziestej strefy w ogole?

A nie mam cię na liście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapomniałem dodać że widziałem to na Discovery Science więc nie bredzę (napęd rakietowy i sruu)

Napęd antygrawitacyjny a rakietowy to drobna różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pips moze za delikatnie naciskasz gaz? Bo ja nie wiem jak to jest ze u ciebie znowu gry chodza inaczej niz u wszystkich. Czy to nie z GTA4 bylo ze chodzila na const 60fps?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pips moze za delikatnie naciskasz gaz? Bo ja nie wiem jak to jest ze u ciebie znowu gry chodza inaczej niz u wszystkich. Czy to nie z GTA4 bylo ze chodzila na const 60fps?

gaz to u mnie X od samego poczatku i na R2 i L2 nie ustawialem bo nimi jakos te dysze zwalniajace sie wlacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm szczezre mówiąc nie wyobrażam sobie jakby te statki miały jeszcze szybciej latać to gra przestała by być grywalna... A latałeś na prędkości Phantom? bo te pierwsze poziomy to są wolne. Ale dwa ostatnie dają kopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie ja mam poczatki, tak myslalem ze potem moze byc szybciej ale poczatek za wolny wiec nie chce mi sie przechodzic dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No wlasnie ja mam poczatki, tak myslalem ze potem moze byc szybciej ale poczatek za wolny wiec nie chce mi sie przechodzic dalej.

Pips, przejdź do 6 eventu i tam zacznij robić medale, zobaczysz że 6, 7, 8 są wqrwiające jak brakuje Ci 0,10s a myślisz że lecisz dobrze i czuć juz tam szybkość!

Poza tym, możesz wejść boxa i pograć tam na szybkich ustawieniach, uwierz mi, nie dasz rady przelecieć na najwyższej predkości aby niczego nie zawadzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany ale ta gra jest obłędna... Napatrzeć się nie mogę

Powiedzcie mi koledzy jak się robi boost start? Bo patent z W2097 wydaje się nie działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi