Chevbacca46 9 Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) Ze wzgledu na brak w GT5 czegos takiego jak wyscigi driftu otwieram sesje. Bedzie polegac ona na; Startuje dwoch kierowcow.Reszta siedzi w pokoju i obserwuje dany przejazd tych wlasnie dwoch kierowcow.Obaj kierowcy beda mieli 2 przejazdy . Raz jeden , a pozniej drugi z przodu.Liczy sie odleglosc do prowadzacego driftera ,kat,predkosc i wszystko co z driftem zwiazane,Kontakt zabroniony.Ilu kierowcow tylu sedziow. Powiedzmy ze bedzie nasz 10-ciu, wiec sedziow jest 8-miu,gdyz wiadomo dwoch jedzie. ocena sedziow polega na daniu zaledwie jednego punktu danemu kierowcy,ktorego to uwazal za lepszego.Przechodzi kierowca ktory wygra oba przejazdy a przegrany odpada i walczy o nizsza pozycje z innymi przegranymi. Dobor samochodow tylko FR. Zapraszam do Zapisywania sie. Termin jeszcze nie uzgodniony gdyz jezeli bedzie zainterwesowanie odbedzie sie ankieta.Aha punkt zostaje przyznany po przejezdzie obydwu przejazdow heheeh zeby wiedziec kto byl lepszy (wedlug danedo sedziego) i komu nalezy sie dany punkt. Edytowane 14 Grudzień 2011 przez Chevbacca46 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 14 Grudzień 2011 ograniczenie opon ? mocy ? jak co, to jestem wstępnie zainteresowany (zobaczymy jeszcze, jaki dzień i godzina ewentualnie przypadnie) Aston Martin V8 vantage 900Km/1200Nm , opony KT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 14 Grudzień 2011 bez ograniczen jak narazie . Zobacze jak to bedzie szlo, ale wiadomo ze trzeba bedzie wziasc cos mocnego jak jakise 600koni i sportowe miekkie wtedy sa dobre.np. sesja pierwsza odbedzie sie na torze indianapolis tor drogowy.Sa tam super zakrety na drifta. Ja np.bede to robil na tej sesji SLS AMG. Nie bedziemy jezdzic czlych okrazen(zaleznie od toru) tylko odcinki tzn. kilka zakretow. Dla mnie cos nowego wiec czekam na pomysly,zeby to jak najfajniej wyszlo.Beda tez przejazdy samodzielne.Wtedy punktacja do 10 od kazdego z sedziow . Oczywiscie wygrywa ten kto zdobedzie najwiecej punktow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 14 Grudzień 2011 to ja rzucę na początek kilka pomysłów : - całe okrążenie, nie odcinki ( będzie łatwiej oceniać umiejętności niż np. tylko na 3 zakrętach, do tego dochodzi umiejętność złożenia się w zakręt z daleka ) - opony Komfortowe miękkie co najwyżej ( ja na KT przykładowy zakręt brałbym z prędkością 80km/h , Ty na SM już 120 km/h - chyba nie trzeba tłumaczyć, jakby to przeszkadzało w jeździe parami ) - pokój z najwyższą jakością przesyłania danych ( ten na 5 gwiazdek ) , w innym przypadku jest niedokładne odwzorowanie czyjegoś przejazdu, gdy oglądamy to jako widz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 14 Grudzień 2011 masz racje opony musza byc takie same juz o tym myslalem i potwierdzam. Ogolnie dobre pomysly.Biore pod uwage.Dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emyl123 10 Napisano 15 Grudzień 2011 Ja niespecjalnie potrafię driftować, ale z chęcią bym się udzielił jako sędzia albo zwykły widz - jeśli będzie można. Będę śledził temat i trzymam kciuki, żeby to wypaliło, bo akcja jest nad wyraz ciekawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 15 Grudzień 2011 (edytowane) pewnie poki co masz miejsce.Jednak jezeli bedzie tylu zawodnikow ze bedzie pelen pokoj no to niestety jezeli bedziesz chcial w tym uczestniczyc bedziesz musial byc zawodnikiem heheeh, ale jak narazie jest nas trzech. ;D Powiedzmy , ze jeszcze kilku i mozemy startowac ;) HAHAHAHAHHAHA no nie moge Medmaxx dopiero zauwazylem hahahahahah Mam nadzieje ze mokra jak wisla hahahaha ;P (I) ( . Y . ) hahahahaha Edytowane 15 Grudzień 2011 przez Chevbacca46 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 18 Grudzień 2011 Jak widac nie ma zainteresowania a w trzech nie bedziemy robic turnieju hehehe.No coz pora zamknac temat i po sprawie .Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GT5Fan 2 Napisano 22 Styczeń 2012 Ja bym byl zainteresowany czyms takim ,nadal aktualne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swietym 141 Napisano 22 Styczeń 2012 W sumie to i ja moglbym sprobowac swoich sil heh;) wiec jesli aktualne, to bylaby nas wystarczajaca ilosc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 22 Styczeń 2012 ja nadal jestem chętny jak co, o ile nie będzie ograniczeń mocowych :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wisnia 1 Napisano 22 Styczeń 2012 Mogę pośmigać jeśli terminy będą weekendowe;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) No dobra , wiec mozna cos pomyslec. Jest wiecej chetnych . Prosze wpisac sie na ponizsza liste i podac jaki dzin pasuje i o qtorej godzinie tak jak np. ja Kierowca Czas 1. Chevbacca46 - nie ma znaczenia 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Chlopaki jeszcze moze jakies pomysly co do punktacji bo ja cos tam napisalem , ale nie jestem do tego jakos przekonany. Moze tak . Dawali bysmy punkty za predkosc,kat, zlozenie sie,jak blisko zawodnik trzyma sie pierwszego i jak bysmy to oceniali ?? od 0/10??? Czekam na pomysly i na wpisy . :pardon: Edytowane 23 Styczeń 2012 przez Chevbacca46 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dav 9 Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) 1. Chevbacca46 - nie ma znaczenia 2. David020394 - nie wiem 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Edytowane 23 Styczeń 2012 przez Dav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 23 Styczeń 2012 1. Chevbacca46 - nie ma znaczenia 2. David020394 - nie wiem 3. medmaxx89 - preferuje jakoś w tygodniu, po godz 21 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. może na początek turnieju proponuję pojedyńcze przejazdy, tzn jedna osoba wyjeżdża z boksu, robi do końca kółko rozgrzewkowe i po minięciu start/mety robi okrążenie oceniane . Wszyscy oglądają jego całe okrążenie i później wystawiają ocenę całościową, np od 0 do 10 Jazda parami to już większa rozkmina, bo np jak oceniać dwóch kierowców jednocześnie, skoro można mieć podgląd tylko na 1 ? i co np, kiedy drugi wjedzie w pierwszego i ten wypadnie z trasy czy coś w tym stylu ? Oczywiście to tylko takie luźne spekulacje, ale jak macie jakieś pomysły na ocenianie dwojga na raz, to się dzielcie nimi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 23 Styczeń 2012 Na poczatku mozemy jazdzic pojedynczo. Masz racje. Natomiast na wolnych treningach mozna sie dotrzec w parze bo wiadomo ,ze bedzie trudno.co do kontaktu to zabroniony. Jezeli drugi kierowca spowoduje kontakt automatycznie odpada i przechodzi ten co jechal pierwszy. Troche brutalnie , ale ja to tak widze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GT5Fan 2 Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) 1. Chevbacca - nie ma znaczenia 2. David020394 - nie wiem 3. Medmaxx89 - preferuje jakos w tygodniu, po godz 21 4. Niebieskooki - nie ma znaczenia 5. 6. 7. 8. 9. 10. Ja mam jeszcze jedna prosbe, zeby tor byl w miare szeroki ,bo takim znowu profesjonalista to Ja nie jestem ;). A co do oceniania 2 kierowcow na raz to byloby kilku sedziow I kazdy ocenialby jednego kierowce, chyba bedzie latwiej bo jeden kierowca pojedzoe szybciej inny wolniej. No I to chyba wszystko ode mnie. Edytowane 23 Styczeń 2012 przez GT5Fan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xus 0 Napisano 24 Styczeń 2012 jak pisalem juz w innym watku chetnie jesli godzina bedzie ok dla mnie chyba ze weekend to pora nie ma znaczenia:) co do pkt to moze zrobic tak jak to jest w prawdziwych turniejach driftu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swietym 141 Napisano 24 Styczeń 2012 (edytowane) 1. Chevbacca - nie ma znaczenia 2. David020394 - nie wiem 3. Medmaxx89 - preferuje jakos w tygodniu, po godz 21 4. Niebieskooki - nie ma znaczenia 5. buggarek - tak jak Med po 21 i bardziej w tygodniu 6. 7. 8. 9. 10. Edytowane 24 Styczeń 2012 przez swietym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tylkojuve 0 Napisano 24 Styczeń 2012 koledzy jak wam nie wyjdzie zapraszam wiecej na stronie gt5amiga.pl w dziale drift wyzej dalem filmik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 30 Styczeń 2012 to co, ruszy ten turniej ? bo coś umilkł temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dav 9 Napisano 30 Styczeń 2012 Ja odpadam bo mam zajęty TV. Więc tak to wygląda: 1. Chevbacca - nie ma znaczenia 2. 3. Medmaxx89 - preferuje jakos w tygodniu, po godz 21 4. Niebieskooki - nie ma znaczenia 5. buggarek - tak jak Med po 21 i bardziej w tygodniu 6. 7. 8. 9. 10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 30 Styczeń 2012 Mysle raczej ze nie . Za male zainteresowanie . pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach