Skocz do zawartości
AGArtha

Dungeon Defenders

Rekomendowane odpowiedzi

no to mnie teraz uradowałeś. Jeśli naprawią te błedy survivalu to po zdobyciu platynki na pewno kupię DLC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mi się wydaje, czy tam jest napisane pod koniec , że premiera XBLA & PSN APRIL 10 , 2011 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostępna będzie od 10 kwietnia na PSN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli w filmiku mają bład heh ...wiadomo coś co do ceny DLC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie błąd, w amerykańskim pss apdejt jest wcześniej niż u nas :) tak jak pisałem w poprzednim poście, 10 i 11 kwietnia (u nas 11) będzie dostępny patch i nowe dlc, ja się z zakupem wstrzymam i poczekam na opinie innych nie tyle co do samej mapki co do tego czy dlc nie powoduje problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie błąd, w amerykańskim pss apdejt jest wcześniej niż u nas :) tak jak pisałem w poprzednim poście, 10 i 11 kwietnia (u nas 11) będzie dostępny patch i nowe dlc, ja się z zakupem wstrzymam i poczekam na opinie innych nie tyle co do samej mapki co do tego czy dlc nie powoduje problemów...

Ale chodziło mi o rok w tej dacie ...bo z tego co wiem mamy rok 2012 ...a w zapowiedzi był kwiecień 2011 a to było już prawie rok temu..... no chyba, że dlc na konsole ma rok obsuwy w porównaniu do PC heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdziły się moje obawy co do patcha i dlc - 10 kwietnia wyjdzie on tylko w US, w EU będzie później, dopiero został przekazany do certyfikacji :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdziły się moje obawy co do patcha i dlc - 10 kwietnia wyjdzie on tylko w US, w EU będzie później, dopiero został przekazany do certyfikacji :/

No niestety. Ja już od jakiegoś czasu śledziłem co się dzieje z tym DLC (żeby w końcu zrobić survi do fali 20 w normalnych warunkach)

Jedyne czym można się pocieczyć to fakt, że żyrafa będzie do zdobycia na 25 fali z tego co pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, ale zanim ten patch wyjdzie... biorąc pod uwagę ilość wolnego czasu w następny "łikend" chyba w końcu zabiorę się za zdobycie tej żyrafy, chciałem poczekać do 10, ale jednak nie ma co :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja w zasadzie dopiero co zrobiłem wszystkich hero lvl 70 ... i u jednego uzbierałem full godly equip. A do Patcha i dlc przygotowuję się następująco ...zbieram animusy i lvluje u nich projectile speed ...żeby kosztowały krocie ..... bo przynajmniej po patchu będę miał trochę kasy, skoro bank powiększają do 200mil .... a mój ostatni animus wart jest jakieś160 mil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym bym uważał, obecnie dwie rzeczy mają zabugowaną cenę = projectile speed u animusów i żywiołowy dmg w broniach squire'a i czytałem, że może to zostać naprawione (aczkolwiek w oficjalnym komunikacie tego chyba nie było), dlatego np. chickena ulepszyłem już teraz, trochę to trwało ale jest 39 i końcówka ;) 40 na razie nie dobijam żeby nie miał przypisanego nicku - a propo - ma ktoś czerwonego chickena na 39 poziomie (z 40) i chciałby go wymienić na niebieskiego ? Pod warunkiem, że zbliżone staty ma do mojego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja o kurczaku nawet nie myślę .... za dużo mam do platynki... zwłaszcza challenge na insane ...bo jakoś ogarniętej ekipy nie znalazłem. Z tego co pamiętam brakuje mi ... monster fest, wizardy, chicken chyba i zippy terror.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monster fest najlepiej (wg mnie) jest robić samemu tak jak ogre crush, grałem tylko łowczynią (nie przełączałem na squire etc) z crystal tracekrem i wrożką z wymaksowanym leczeniem i jakichś wielkich problemów nie miałem, biegałem po środku, czasami uciekłem ciut na bok, jednakże dzięki wróżce nie musiałem stawać w miejscu żeby się uleczyć dzięki czemu ninja i reszta nie dały radę mnie dopaść :>

z wizardry i chickenem też nie miałem problemów - ot dołączyłem do kogoś, zebrała się 3-4 osobowa ekipa i poszło, z ZT jest problem bo nie tylko trzeba 4 graczy, ale dodatkowo muszą być bardziej ogarnięci niż w przypadku wizardry/chickena, wg mnie najlepsze rozstawienie to z "przodu" dwie osoby z crystal trackerem, ewentualnie soul focuserem (aczkolwiek CT nie jest trudny do zdobycia, 1,5k dmg wystarczy i warto mieć szybki reload i duży magazynek), z tyłu dwie osoby z soul focuserem (ponownie 1,5k dmg wystarczy), SF jest w tym miejscu lepszy od blasticusa bo dzięki jego "przebijalności" nie trzeba stać na wprost potworów tylko z boku, z dołu pod wejściem, lepiej tak gdyż często spotykałem się z tym, że ktoś z blasticusem stał na wprost schodków i jak przeładowywał to coś go dopadło, dodatkowo stojąc z dołu ewentualnie można samemu sobie dać radę (animus albo droid wskazany) dzięki czemu czwarty gracz może pójść na przód wspomóc jeśli zajdzie taka potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie. muszę zainwestować i kupić jakąś wróżkę do leczenia. A co do reszty, to przyjdzie pewnie i na zrobienie wszystkich trofików pora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam dobić do 15 fali na royal gardens, albo 20 na MMF, ale to lepiej już na pure strategy, do takich wyzwań jak monster fest jest to wg mnie po prostu świetny pet, oczywiście chicken z wymaksowanym dmg byłby lepszy no ale wiadomo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi falami , to czekam na patch i dlc ...bo po 8h jak mi strzeliło zawiechę na fali 18 .... to już nie chce się tak wnerwić (nie wspominając mojej narzeczonej, która mi wypominała, że tylko czas tracę)

A tak szczerze, to na MMF nie grałem poza mediumem solo. W zasadzie jestem na etapie ...zbierania godly itemków na bonusowym etapie :P no i doszlifowuję mojego tower squire...bo staty na poziomie 130/160/70/130 jakoś mnie jeszcze nie zadowalają.. (staty przybliżone, bo mam sklerozę, siedzę w pracy i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jakie mam ) heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nigdy przy tym na bieżąco nie siedziałem, ot pierwsze kilka fal ustawiałem obronę a potem zostawiałem włączoną grę z ustawionym ograniczonym czasem na budowanie, jedynie robiąc pure strategy na mmf grałem na bieżąco z przerwami, ale tam fale nie są takie długie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i dziś niby premiera 2 DLC .... ale niestety nie dla nas... ciekawe kiedy do europy przyjdzie DLC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa tygodnie temu przekazali do $ony dla PSN EU, być może dzisiaj/jutro będzie konkretniejsze info, ale wcześniej niż za 2-3 tygodnie myślę, że nie ma co liczyć

edit: a na xboxie to w ogóle jajca - microsoft nie przepuścił przez certyfikację mimo iż wcześniej Trendy podało, że już zatwierdzili :laugh:

Edytowane przez MichuL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak się obawiałem, sam patch do DD zbiera raczej negatywne opinie .... że za mocno osłabili squire .... a maga w zasadzie nie polepszyli zbytnio i że animacje i staty kuleją itp.

Trzeba się zastanowić co zrobić z nowym DLC ...warto czy też nie ...hmn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, chcąc zbalansować tak naprawdę zepsuli bo wieże maga nadal są słabe i nie warto ich stawiać, a wieże squire'a są nawet o 40% słabsze, z nowym DLC się wstrzymam, zobaczymy czy gra po patchu będzie ciekawa no i ciekawe też jaka cena będzie u nas

co ciekawe patch z PSN US powoduje u ludzi problemy z dołączeniem do gry, rzekomo w patchu na xboxa i PSN EU błędu nie ma...

no i wg $ony patch jak i DLC mają się ukazać 18 kwietnia niby fajnie ale skoro po miesiącu "certyfikacji" w US przepuszczają wadliwego patcha to obawiam się, że w EU po 2 tygodniach też mogli nie wykryć błędów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak szczerze, to bym musiał wbić platynkę zanim nadejdą patche. Najgorsze to zrobić challenge na insane ... z resztąjakoś sobie poradzę chyba.

Kurde z takiej fajnej gry robią teraz takąszmirę po patchach i po planowanym dlc że szok.

Pierwszy darmowy dlc też miał błędy i opóźnienia, więc dali go za free ..... więc część 2 DLC powinna też być free bo są opóźnienia i błędy ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dadzą za free, rzekomo błędów nie ma (tylko wersja us, łatka będzie wraz z part3 dlc) a opóźnienie tylko tygodniowe,wcześniej to chyba dwa miesiące było, w ogóle gra znacznie później wyszła, a czy robią szmirę - nie sądzę, z pewnością utrudni to rozgrywkę z drugiej jednak strony łatwiej będzie zdobyć solidną żyrafę (survival na insane np. na foundries and forges czy alchemical lab to żaden kłopot, a pure strategy na MMF nawet na niższym poziomie może stanowić problem) a także będzie można wbić większe statystyki

co do challeng'y - wbijaj do ludzi, którzy to robią, skacz z gry do gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mi się wydaje, czy to już dziś ma wyjść DLC/ patch do Dungeon defenders ? ....ciekawe co z tego będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi