DJYano 278 Napisano 14 Wrzesień 2012 gdyby ktos mial dylemat czy brac lub nie ... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 14 Wrzesień 2012 (edytowane) 2h? To ja chyba jednak jakiś przytrzymany jestem, bo dobre 3h już za mną i póki co jestem na szczycie wieży, po rozbrojeniu bomby, a na starych point&click zęby zjadłem. Inna sprawa że korzystanie z poradników czy solucji przy przygodówkach to jak przeczytanie streszczenia zamiast książki. A sama gra super.edit:właśnie skończyłem - grałem na 3 posiedzenia i ukończenie bez żadnej podpowiedzi zajęło mi około 4h Edytowane 14 Wrzesień 2012 przez Danny Boy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 23 Wrzesień 2012 Słuchajcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flo 20 Napisano 24 Wrzesień 2012 Bardzo przyjemna i ciesząca oko gra, według mnie ciekawy pomysł, solidny design ze sporą dawką artyzmu. Point'n'clicków obecnie zbyt wiele nie ma, zwłaszcza na konsolę, więc dla fanów gatunku raczej pozycja obowiązkowa, cieszę się bardzo, że mam PS+ bo gra w tej usłudze była za darmo, ale przyznać muszę, że warta jest swojej ceny z PSS Są momenty w których naprawdę trzeba się pogłowić, żeby ruszyć dalej, tym większa jest satysfakcja z przechodzenia kolejnych etapów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Freak 17 Napisano 24 Wrzesień 2012 Słuchajcie :) Co do nuty... Ubóstwiam... W ogóle to uwielbiam elektronikę, chillout, ambient, a najlepiej jeśli są one zawarte w soundtrackach do gier. Wtedy "doświadczam ich" jeszcze bardziej. Oczywiście dopisuję go do listy ulubionych soundtracków :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 24 Wrzesień 2012 To co dał pack i to trafia na moją prywatną listę niezapomnianych kawałków z gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 25 Wrzesień 2012 http://machinarium.net/blog/data/bonus_ep/machinarium_soundtrack_bonus_ep.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 25 Wrzesień 2012 Super wspaniałą oprawę audiowizualną. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BasteKSG 8 Napisano 25 Wrzesień 2012 Gra faktycznie genialna i warta swojej cony choc dostalem ja z PS+. Jak fan przygodowek point and click uwazam, ze jest to must have. Genialny tytul, ktory choc ukonczylem w dwa dni zapamietam na baaaaardzo dlugo. Licze na sequel choc to malo relane chyba :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 26 Wrzesień 2012 Niesamowity tytuł. Gdyby nie PS+ pewnie nigdy bym się nie zainteresował, a tak...wielkie, pozytywne zaskoczenie :) Polecam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chomik 1 Napisano 30 Wrzesień 2012 (edytowane) poszlo:) Edytowane 30 Wrzesień 2012 przez chomik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAWEL_VIP 99 Napisano 8 Październik 2012 gra swietna przypomina mi stare gierki zagadki itp miod i cos innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mitchel81 2 Napisano 18 Październik 2012 Właśnie uratowałem psa i ... jejku, jaka wielka plansza teraz (kilka ekranów) :) trzeba się ogarnąć, ale gra przednia, niezbędne główkowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 5 Listopad 2012 Ostatnio naszła mnie ochota, żeby odpalić Machinarium i ta gierka tak mnie wciągnęła, że siedziałem do czwartej nad ranem i pyknąłem ją na raz. Przypomniały się stare dobre czasy, gdy człowiek nie mógł się oderwać od przygodówek (kurcze to było tak dawno temu, że czuje się staro ;p). Szkoda tylko, że taka krótka i tylko na jedną noc, ale żeby więcej tak przyjemnych produkcji :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien666 121 Napisano 5 Listopad 2012 A mnie ta gra najzwyczajniej w świecie znudziła już po niecałej godzinie grania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ghostbuster 56 Napisano 18 Listopad 2012 Ja miałem podobnie jak kolega z góry. Coś mnie odpychało od tej gry i może było to znudzenie? może nie mój klimat i typ gry? odpaliłem gierkę, minęło 30 min (góra godzina) i gra została usunięta z dysku. Perełką na PSS tej gry nie nazwę, ale dobrą grą? nie ma sprawy. Perełkami i sztabkami złotą są dla mnie gry takie jak Flower czy Journey, ale Machinarium pomimo wielu baaardzo dobrych opinii do mnie nie przemówiło. Słyszałem też, że gra krótka, ale nie wypowiadam się, bo jej nie ukończyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tyciu 28 Napisano 18 Styczeń 2013 Ta gra jest z jednej strony przesliczna, ma ciekawy koncept, kapitalny ambientowo-jazzowy soundtrack ale .. wszystkei te zagadki typu puzzle doprowadzaja mnie do furii. Jestem tym tytulem bardziej niz zadowolony, totalnie zirytowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 18 Styczeń 2013 Zacząłem ten tytuł grać 3 miesiące temu i jeszcze nie ukonczyłem. Jakoś nie moje klimaty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
75 radolec 88 Napisano 18 Styczeń 2013 dla mnie z kolei i moich dzieciaków fajny tytuł: rozwiązywaliśmy zagadki we 4-kę kupa śmiechu takie gry integrują... teraz rozpracowujemy Limbo i Unfinished Swam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 18 Styczeń 2013 Dla mnie Limbo jest nudne, a z kolei od Machinarium nie mogłem się oderwać :happy: Świetna gierka. Ogrywał ktoś Monkey Island w HD ? Chciałbym to dostać w Plusie, oj chciałbym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 18 Styczeń 2013 (edytowane) Oj ja uwielbiam takie gry . Machinarium bardzo fajne, Back to the future równiez bardzo mi sie podobało . Monkeysa kiedys baaardzo chciałem kupic ale ciężko było znaleźć . Z tego co wiem sa 2 gry odświerzony klasyk i nowy prodult (Tales) 5 rozdziałów, bardzo polecam :) Te 5 epizodów przeszedłem na PC . Edytowane 18 Styczeń 2013 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tyciu 28 Napisano 18 Styczeń 2013 dla mnie z kolei i moich dzieciaków fajny tytuł: rozwiązywaliśmy zagadki we 4-kę kupa śmiechu takie gry integrują... teraz rozpracowujemy Limbo i Unfinished Swam Ja nie wiem jak te zagadki moga wywolywac usmeich, ale ok. W ogole sama gra nawet wyglada jakby byla produkcja dla dzieci, ale .. bylaby zbyt trudna dla nich. Ale tez uwielbiam takie nietuznikowe produkcje, zwlaszcza przy dzisiejszych wysysaczach jakiegokolwiek gustu w postaci chcoiazby takiego Call Of Duty czy Battlefielda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 3 Czerwiec 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach