Skocz do zawartości
M Pejn

Herbatka Przy Serialach

Rekomendowane odpowiedzi

Kawałek chyba na HBO - ale faktycznie beznadziejny...

Ja chyba ponownie obejrzę Twin Peaks'a - chyba, że polecicie coś podobnie klimatycznego ?

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tu jacyś totalni maniacy latającego cyrku?? Ciekawy jestem czy są tu fani skeczu o łubinie czy innych mistrzostwach tego teamu! I czy można nazwać go serialem??

Pythoni UBER KVLT! :banana:

Uwiebiam pasjami cały cyrk i wszystkie pełnometrażówki które wyszły spod rąk członków z naciskiem na Graala i Jabberwockiego. Miłość od pierwszego wejrzenia jeszcze we wczesnych latach 90 na TVP2.

chyba mój ulubiony skecz to How Not to be Seen, ale tak po prawdzie to wszystkie są genialne

jest też bardzo fajna przeróbka Battlefieldowa

Z innych kultowych seriali komediowych to dla mnie 2ma niedoścignionymi wzorami są Black Addery(u nas znane jako Hrabia Czarna Żmija) i Fawlty Towers(Hotel Zacisze) Cleesea. Z nowszych produkcji, to w końcu, po długich "podchodach" obejrzałem wraz z moją Rudą pierwszy odcinek "Big Bang Theory" - tak nam siadło że praktycznie jednym cięgiem obejrzeliśmy 5 sezonów :happy:

Z seriali poważniejszych to absolutnie najlepsze są wg. mnie "Rzym" oraz "Deadwood" - ten drugi niestety karygodnie porzucony. "Gra o Tron" też świetna ale do poziomu dwóch wymienionych trochę jej, w moich oczach, brakuje. Podobał mi się też pierwszy sezon "Prison Break" i od dłuższego czasu planuję obejrzeć "Firefly".

Nigdy nie załapałem się na modę "w epoce", ale moja ukochana, zagorzała fanka, zaserwowała mi niedawno przypomnienie 1go sezony X-Files i nie powiem - po latach bardzo dobrze się to ogląda.

Edytowane przez Danny Boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z seriali to The Walking Dead,LOST i Grey's Anatomy.Najbardziej polecam LOST - wg.mnie najgenialniejszy serial ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy jest House, Zresztą często monotonny ale dla mnie genialny niż ten poplątany LOST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarówno House jak i wspomniany Lost, były fajne na początku - im dalej w las... tym bardziej się nudziły (House), jak i miały coraz bardziej udziwnioną fabułę (Lost)...

Mimo wszystko starsze seriale dalej rządzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ze swojej strony polecam serial o nazwie Breaking Bad. :) Myślałem, że nic nie może dorównać Dexterowi, ale jednak się zwyczajnie myliłem. Więc szczerze polecam tą produkcje wszystkim miłośnikom Dextera i nie tylko. ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wspomnieć, że w lipcu startuje piąty, ostatni już sezon, który zostanie podzielony na dwie części. Po puszczeniu bodajże sześciu odcinków będziemy mieli przerwę i reszte pokaża prawdopodobnie na wiosne 2013.

A Dexter tradycyjnie - 30 wrzesień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie jestem ciekawy jak ten 5 sezon będzie wyglądał. Każdy kto skończył już oglądać 4 zapewne wie o co mi chodzi. :cool: Osobiście sądzę, że

twórcy skupią się na konflikcie Pinkmana z Walterem. Wskazuje na to choćby ostatnia scena gdzie autorzy ewidentnie chcieli abyśmy zwrócili szczególną uwagę na tego kwiatka. Czyli wyszło na to, że Heisenberg oszukał Jessego i to właśnie on otruł syna tej babce. Bo tak naprawdę, wydaje mi się, że inne wątki zostały już zamknięte(kartel, itp.) w 4 sezonie. Oczywiście można jeszcze pociągnąć wątek stricte rodzinny, ale to raczej jako dodatek niż motyw przewodni.

Przekonamy się w lipcu. ;)

Edytowane przez Krypto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOST wg.mnie od 3 sezonu się zaczął "psuć" - później było coraz gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie jestem przy koncowce 1 sezonu breaking bad i musze powiedziec , ze serial naprawde wciaga. A co do loata to niestety jestem tego samego zdania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki Z Baraków-jak dla mnie jeden z najlepszych seriali komediowych jakie oglądałem kultowe teksty polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam też Małą Brytanie - wymiata, zwłaszcza jedyny gej w wiosce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mala Brytania kozak oraz Mala Brytania w Ameryce jak ktos chetny to mam całą kolekcje z lektorem pisac na priva polecam tez polski serial jesli mozna go tak nazwac Spadkobiercy (Dorin i spółka )wymiatacze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem parę odcinków "Spadkobierców" i faktycznie całkiem całkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam też Małą Brytanie - wymiata, zwłaszcza jedyny gej w wiosce :biggrin:

Widziałem ze dwa odcinki, niezły odlot tam mają co niektórzy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam też Małą Brytanie - wymiata, zwłaszcza jedyny gej w wiosce :biggrin:

Padłem przy tym serialu, Little Britain USA również świetne...

3rd Rock From The Sun- Polecam! Najlepszy serial w swoim gatunku, genialny! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3rd Rock From The Sun- Polecam! Najlepszy serial w swoim gatunku, genialny! :)

"3cia Planeta od Słońca" to kult absolutny jeszcz z RTL7 :biggrin: Ostatnio sobie z lekką obawą odświeżyłem po latach i dalej jest moc!

"Little Britain" rewelacyjne, w podobnej (choć "mroczniejszej" albo jak kto woli ciut bardziej je$#%tej) konwencji świetne jest również "League of Gentelmen"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zgraniu 8 odcinków zabrałem się w końcu za Gra o Tron, no i po obejrzeniu 4 odcinków nie zawiodłem się, poziom nadal utrzymany, naprawdę dobry serial, ktoś wcześniej pisał o rozszerzeniu wątku na murze, na razie tego nie dostrzegam, no ale dopiero 4 odcinki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zgraniu 8 odcinków zabrałem się w końcu za Gra o Tron, no i po obejrzeniu 4 odcinków nie zawiodłem się, poziom nadal utrzymany, naprawdę dobry serial, ktoś wcześniej pisał o rozszerzeniu wątku na murze, na razie tego nie dostrzegam, no ale dopiero 4 odcinki ;)

Ja caly pierwszy sezon obejrzalem w jedna nocke. Niezapomniane przezycia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę przystopowałem z tym serialem, zatrzymałem się na bodajże 3 odcinku jakiś miesiąc temu, brat mi nagrywał z HBO. Ostatnio dokończyłem Awake, Person of Interest i Lucka (kolejna fajna produckcja, która podobnie jak Awake została anulowana...). No nic, oglądam to GoT, oglądam aż dochodzę do odcinku Blackwater, który mnie nareszcie orzeźwił, bo szczerze mówiąc już usypiałem przy tym serialu (ciekawił mnie jedynie wątek Aryi i Jona). No nic, szukam kolejnego odcinka, brak. Pytam się brata, czy wszystkie nagrał - on mówi że tak. Wchodzę na filmweb, patrzę, a tu Blackwater jest przedostatnim odcinkiem serialu. Nie wiedziałem, że to (już) 9-ty odcinek i że to już koniec. Jak dla mnie ten sezon był taki drętwy, tak na dobrą sprawę to nic się nie działo (oprócz ostatniego odcinka) i wydaje mi się, że sporo rzeczy z książki zostało pominiętych, bo coś naprawdę mało akcji w tym sezonie było... Pogorszyła się jakość tego serialu jak dla mnie, pierwszy sezon był genialny lecz drugi jest co najwyżej dobry. No cóż, czekam na finał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe częściowo się zgodzę, ale popatrz, nawet nie zdążyłeś zauważyć, a już koniec sezonu :biggrin: chyba Cię wessało ;) , a tak na poważnie to fakt: bardzo krótki ten sezon, 10 odcinków to jakaś kpina, i co teraz znowu prawie rok do następnych części? masakra,

zgodzę się, że to już nie to samo co 1 sezon, ale to chyba brak Eddarda Starka, a właściwie jego odtwórcy Seana Bean'a to powoduje (tak ja to czuję), nie jest źle, daje rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdążyłem zauważyć bo leżałem cały dzień w łóżku i nie miałem co oglądać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, czekam na finał.

:rofl:

Jak wszyscy... tak od 11 lat mniej więcej.

No ale przynajmniej Gruby zdradził ponoć Benioffowi i Weissowi swój ogólny zamysł na zakończenie historii więc przynajmniej jest ten nikły płomyk nadziei, że dowiemy się co dalej, jak tej Tłustej Bece (odpukać) siądzie pikawa po kolejnym sutym posiłku na kolejnym pieprzonym konwencie. No chyba że to taki wybieg mający na celu zmylić ujadających fanów.

A tak baj de łej:

Good news everyone! Przypominam że 20go miała miejsce premiera VI sezonu Futuramy!

5897.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

premiera 3 sezonu Gry o Tron w USA dopiero 31.03.2013, dużo się nie pomyliłem trzy posty wstecz, że rok oczekiwania przed nami ;) , uwzględniając krajowy poślizg to rok pęknie jak nic, mam nadzieję, że warto czekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi