Skocz do zawartości
mateo

Xbox360 Czy Ps Vita

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jeśli macie ochotę i czas bardzo prosiłbym o Wasze opinie i pomoc. Zastanawiam się nad kupnem Xbox360 lub PS Vita. Mam już oczywiście PS3 a wątpliwości mnie nachodzą czy warto mieć drugą konsolę stacjonarną co wiązałoby się z niewielkim poświęcaniem jej czasu. Natomiast nad Vitą zastanawiam się dlatego, że jest konsolą przenośną i ze względu na kolejną wersję serii Uncharted. Jednak jest ona dosyć droga i nie wiem czy teraz ją kupować, czy wstrzymać się.

Dzięki z góry za Waszą pomoc, opinie i sugestie.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstrzymaj się, póki co nie ma w co grać na vicie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vita to szajs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a uważacie, że warto kupić Xboxa360?? Macie obie konsole, tj. PS3 i Xbox360??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witajcie,

Jeśli macie ochotę i czas bardzo prosiłbym o Wasze opinie i pomoc. Zastanawiam się nad kupnem Xbox360 lub PS Vita. Mam już oczywiście PS3 a wątpliwości mnie nachodzą czy warto mieć drugą konsolę stacjonarną co wiązałoby się z niewielkim poświęcaniem jej czasu. Natomiast nad Vitą zastanawiam się dlatego, że jest konsolą przenośną i ze względu na kolejną wersję serii Uncharted. Jednak jest ona dosyć droga i nie wiem czy teraz ją kupować, czy wstrzymać się.

Dzięki z góry za Waszą pomoc, opinie i sugestie.Pozdro

Wstrzymaj się. Sam planuję kupić w przyszłości Vitę, ale czekam aż cena jeszcze spadnie(choć pewnie tutaj dużo już się nie zmieni) ale przede wszystkim jest za mało gier. Z już wydanych interesuje mnie tylko Uncharted a z planowanych (może, bo nie wiem, czy kupować je na PS3 czy Vitę) Mortal Kombat i Street FighterXTekken

a uważacie, że warto kupić Xboxa360?? Macie obie konsole, tj. PS3 i Xbox360??

Czy warto to już kwestia indywidualnych upodobań. Według mnie nie warto bawić się w dwie konsole. Swego czasu miałem przez około miesiąc również X'a i odpaliłem go raptem dwa razy.

Edytowane przez Hadzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Miałam taki sam dylemat jak Ty, ale mam psp i wiem, że przeważnie gra się na nim w domu :P A dobre gry na Vite możesz policzyć na palcach jednej ręki. Także jeżeli chcesz kupić coś z tych dwóch- zdecydowanie xbox.

Edytowane przez josephineola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja o Vicie myślę głównie ze względu na Ucharted. Myślisz, że cena Vity spadnie ?? Napewno, tylko pewnie minimum za rok :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie Vita się źle nie sprzedaje... A nawet jak spadnie cena za rok o 100 zł to to różnicy nie zrobi. Jakoś dla mnie to po prostu ulepszone psp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstrzymaj się. Sam planuję kupić w przyszłości Vitę, ale czekam aż cena jeszcze spadnie(choć pewnie tutaj dużo już się nie zmieni) ale przede wszystkim jest za mało gier. Z już wydanych interesuje mnie tylko Uncharted a z planowanych (może, bo nie wiem, czy kupować je na PS3 czy Vitę) Mortal Kombat i Street FighterXTekken

Czy warto to już kwestia indywidualnych upodobań. Według mnie nie warto bawić się w dwie konsole. Swego czasu miałem przez około miesiąc również X'a i odpaliłem go raptem dwa razy.

No właśnie boje się, że jak dokupię xboxa to będę go odpalał sporadycznie, zbyt mało i żałował będę 1000 pln wydanych. Gier na Vite napewno będzie coraz więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe... Jeżeli masz jakieś upatrzone tytuły na x-a to nie martw się, że będziesz grał sporadycznie :D Może się okazać, że będziesz grał więcej na xboxie niż na ps3.

Gier na Vite będzie coraz więcej, a i tak zostanie 10 dobrych tytułów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie boje się, że jak dokupię xboxa to będę go odpalał sporadycznie, zbyt mało i żałował będę 1000 pln wydanych. Gier na Vite napewno będzie coraz więcej

250gb xklocek juz za 800 zł jest do wyrwania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także musisz zwrócić na to uwagę, że piszesz na forum ps3, więc przychylnych komentarzy o Microsofcie się tu nie spodziewaj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na morele.net jest oferta Xbox360 250 GB + dodatkowy pad + Wiedźmin 2 wersja rozszerzona za 999 pln. Z tytułów na Xboxa napewno chętnie zagrałbym w Wiedźmina, Forze i Gears of War.

Ale tu mam największy mankament czy wykorzystam obie stacjonarne konsole :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam. Automatycznie rodzi się drugie : "Czy będzie mi się chciało grać na Vicie, jak mam ps3?" :)

Ahh to ciężkie życie gracza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także musisz zwrócić na to uwagę, że piszesz na forum ps3, więc przychylnych komentarzy o Microsofcie się tu nie spodziewaj :P

Oczywiście zdaję sobie sprawę, ale jestem fanem konsoli Sony od PSX więc Xboxa traktuję jako dodatkową konsolę wyłącznie do tytułów dostępny na konsolę Microsoftu :)

No forumowicze pomóżcie podjąć decyzję: druga konsola stacjonarna czyli Xbox360 czy przenośna Vita?

Dzięki z góry, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

i największa wada vity o której się nie mówi? bateria. Na grze trzyma 1,5-2h i to ma być przenośna konsola?

mam xboxa i ps3 i powiem ci ze w zasadzie się niczym nie różnią. Prócz tym że na xie się płaci za online i łatwiej piracić.

Ja na twoim miejscu jeśli powiedzmy że bym się na coś zdecydował to albo brał vite albo czekał na nex gen

Edytowane przez trykot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja to rozwiązałem inaczej. PS3 mam do gry online, a X360 do singla (wiadomo testy gier, łatwo nagrać na DVD itp. jak mi sie spodoba gra to kupuję na PS3 do gry Online) ;)

Edytowane przez dreamtox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zdecyduję się na Xboxa360 bo wydać 1000 pln na konsolę przenośną to trochę za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam pytanie do osób, które posiadają PS3 i Xbox360. Jak u Was wygląda sprawa korzystania z obu konsol??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj na PS Vita Slim :) Do tego czasu zwykła wersja stanieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W xboxa bym sie specjalnie nie pchal ,wsumie to juz zabytek :) Oczywiscie jak masz upatrzone jakies gry na niego to tak.Co do Vity swietna konsola szczegolnie na nadchodzace lato. Pograc z kumplem np. na dzialce przy grilu swietna sprawa. Bateria trzyma smialo 5h maks 6h zalezy od gry. Najlepsza graficznie narazie i co najwazniejsze dosyc dluga jest Uncharted:Zlota Otchlan. Fakt na konsolke brakuje dobrych tytułów ale to przeciez tylko kwestia czasu. Osobiscie czekam na gre Resistance fps ktory wkoncu bedzie mozna pograc normalnie na 2 analogach na konsoli-zalety Vity :)

Edytowane przez czupakabra3999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz mi gdzie kupiłeś Vitę?? i jaką wersję??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Docent_Chleb

Jeśli zależy Ci aby nie pchać się w duże koszty to możesz kupić z dyskiem , a potem odsprzedać go i kupić używaną kartę 4 GB.

Zawsze obniżysz koszt konsoli , choć nie będziesz mógł za dużo pobrać z netu , no i jedynie grać z płyty.

Potem jakby Ci się spodobało mógłbyś wyłapać dysk w promocyjnej cenie albo sprzedać konsolę bez wielkiej straty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jestem przed podobnym wyborem i raczej wezme xboxa w celu testowania gier które naprawde bedzie warto kupic na ps3, wystarczy mi juz czarowania twórców jaka to gra bedzie wypasiona i ze wykorzysta 150% konsoli.

Edytowane przez kazmisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moim zdaniem PS Vita jest to strata pieniędzy... Daje sobie rękę uciąć, że do końca roku nie będzie więcej niż 8 bardzo dobrych gier (i mówię tu o grach powyżej 9/10). Chociaż jestem fanką Playstation uważam, że to po prostu naciąganie kasy. To już lepiej sobie kup stare PSP :P A czekając na wersje slim albo na ps4 i xboxa 720 poczekasz sobie z dobre 2 lata :).

Wiadomo, że przez większość czasu będziesz grał na Vicie w domu :D Taki klocek zajmie całą torbę :P

Edytowane przez josephineola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi