Skocz do zawartości
mateo

Xbox360 Czy Ps Vita

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to u Was wygląda z używaniem obu konsol?

Miałem Xa przez trzy lata. Ograłem wszystkie exy i sprzedałem bo nic nowego na niego nie wyjdzie. Kupiłem PS3 dla Uncharted i paru innych gier. W sumie żałuję wyboru. PS3 pod każdym względem mnie dobija.

PSV omijałbym szerokim łukiem. Raz że gier brak a dwa to jak są to w zabawnych cenach. Wybaczcie ale 200zł za grę na sprzęt przenośny to kpina. Jak już to na twoim miejscu brałbym 3DSa.

Podobnie z posiadaniem Xa i PS3. Mija się z celem. Mam DSa, PSP, PS2 i PS3 i używam tylko tej ostatniej. DSa dałem córce, PSP gram gdy jestem za potrzebą a PS2 służy jako odtwarzacz płyt CD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mniej wiecej po równo z lekkim wskazaniem na x360. Także teksty sonyboyów o bezsensownosci posiadania obu konsol można miedzy bajki włożyć ;)

Edytowane przez mataman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

na Vitę nie masz ciekawych gier Uncharted ? nie długo MGS 2-3 HD ? Unit 13 ? i kilka mniej ciekawych produkcji jak Asphalt czy jakiś tam Golf, na Xboxie pograsz o wiele ciekawsze tytuły jak Max Payne 3, GTA, czy Gears of War, COD, Assasiny, Splinter Cell Conviction i wiele innych... na Vicie nie pograsz w takie tytuły niestety a gry na Vitę są tak samo drogie jak na Xboxa 360, poczekaj na E3 czy cos zostanie ciekawego zapowiedziane na Vitę bo na razie nie ma w co grać

Edytowane przez maverik001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie to jestem coraz bliższy zakupu Vity. Narazie napewno dla Uncharted. Napewno gry będą stopniowo wychodziły. Boję się, że mając dwie stacjonarne konsole, jedna z nich będzie się kurzyła :/ chociaż w Wiedźmina 2 pograłbym chętnie, tak samo w Forze i Gears of War

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mając dwie konsole (dajmy ps3 i ps vita) myślisz, że nie będzie się jedna kurzyła? Ba! Nawet dwie się będą kurzyć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak narazie to jestem coraz bliższy zakupu Vity. Narazie napewno dla Uncharted. Napewno gry będą stopniowo wychodziły. Boję się, że mając dwie stacjonarne konsole, jedna z nich będzie się kurzyła :/ chociaż w Wiedźmina 2 pograłbym chętnie, tak samo w Forze i Gears of War

Dobry wybór :) Jeżeli masz kupić xboxa tylko dla paru gierek, to lepiej kupić vitę, bo na e3 mają zapowiedzieć wiele ciekawych tytułów, a pozatym lepiej kupić coś nowszego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Vitę mógłbym zabierać ze sobą wszędzie. Ale do Xboxa360 kusi mnie Wiedźmin 2 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Vitę mógłbym zabierać ze sobą wszędzie. Ale do Xboxa360 kusi mnie Wiedźmin 2 :/

Możesz zagrać w Wieśka na kompie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe to fakt:) Wiesiek dobre dobre :P vitę wziąłbym już odrazu ale ta cena. I czy warto wziąć wersję 3g czy wifi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z Vitą to radzę się wstrzymać tak do E3- prawie pewne, że albo obniżą cenę gołego "zestawu" albo dadzą za tą samą cenę co teraz zestaw z grą/grami i kartą pamięci.

Vita im się średnio sprzedaje (delikatnie mówiąc) więc muszą coś zrobić by rozruszać sprzedaż a nic tak dobrze nie robi jak zniżka cen czy dodanie gier.

Przed premierą miałem chęć na vitę ale koszt potrzebnych elementów (poza konsolą karta, z 2 gry, jakiś pokrowiec) wynosi ok1500 zł a to trochę za dużo jak na kieszokonsolkę do sporadycznego użytku. Cena konsoli jest ok ale akcesoria i gry to już przesadzili, do tego utrudnione korzystanie z używanych gier na Vitę...

Jeśli chodzi o wersję- IMO 3G warto jeśli ktoś będzie tego używał często, przy polskich realiach raczej wątpię :P , a do niezbyt częstego używania można użyć smartfona i udostępnić z niego 3G przez wifi dla vity. Ja używam czasem tak neta jak jestem poza domem i działa to naprawdę dobrze- w play mam prędkość 7GB/s (oczywiście w mieście, 3G).

Chyba, że ktoś ma prosty telefon bez tetheringu (routera) i nie zamierza zmieniać to wtedy można myśleć nad wersją 3G.

Tethering internetu 3G po WIFI mają wszystkie tel z androidem 2.2 wzwyż, część telefonów z Windows Phone oraz nokie z symbianem po wgraniu programu do tego (darmowa wersja bardzo uboga funkcjonalnie) więc nie trzeba drogiej słuchawki do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Singularity za podpowiedź. Mam samsunga galaxy i9003 plus i ma opcję routera :) Konkretna podpowiedź :D Poczekam na E3, wiem na pewno, że chce kupić Playstation Vita. Mam nadzieje, że po E3 będzie w promocyjnym zestawie z grą np. Uncharted albo FIFA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ten motorstorm nie kosztuje przypadkiem 29zł na PSS? jeśli to nie ten MS to nawet się opłaci, jednak alej radzę się wstrzymać do E3....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi