Skocz do zawartości
SmaleC

FIFA 13

Rekomendowane odpowiedzi

shatan co ty pleciesz ja mialem 4 mecze po 0:0 masakra czytac takie rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam pytanie, czy do robienia tricków np. Fake Rabone i reszty musze zmieniać coś w ustawieniach kontrolera? Gdyż te tricki wogóle mi nie wychodzą, pomimo iż wybieram zawodników z wysokimi umiejętnościami dotyczących tricków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wyniki rozne. Zdarzy sie 5:3, 0:0, 1:0, 2:0, 2:1, nie ma reguly,z e duzo goli albo malo. TO pewnie zalezy od tego, kto jaka taktyka gra.

Najbardziej irytujace mnie rzeczy na razie to:

- przy H2H online zawieszanie sie gry na Arenie

- Fatalny powrót do obrony. Niestety po ataku popzycyjny strasznie zle zawodnicy wracaja do obrony i wiekszosci goli trace z kontry. PO stracie pilki trzeba maksymalnie wracac, bo inaczej broni sie w oslabieniu, a pilkarze wracaja do niej od niechcenia w przeciwientstwie do atakujacych

- Niestety dwa razy zdarzylo mi sie dzisiaj, ze przeciwnicy uciekli przy wysokich porazkach, a niestety nie mialem zanotowanych zwyciestw tylko jakby mecz sie nie odbyl. Byli to ewidentni quiterzy, ktorzy przy wysokich porazkach przejmowali pilke a wtedy pauza i papapa. To ejst nadal najwieksza zmora FIFY. Ja zawsze gram do konca, nawet jak przegrywam, a 1/3 moich wygranych to byly mecze, ktorych nie dogralem do konca - masakra.

- Czasem jest ewidentne podanie do bramkarza pod presja rywala, a golkiper lapie sobie pilke rekami.

- Sedzia nie odgwizdujacy ewidentnych fauli bez pilki. Krew mnie zalewa, kiedy mam swietna akcje, gosc ucieka rywalowi wychodzac fajnie na pozycje, ale jest faulowany, a sedzia nie reaguje.

- Bronienie przy wrzutkach. Albo ja ejstem cos nie teges albo cos jest momentami skopane, bo jakim cudem nie moge Mertesackerem wygrac pojedynku o wysoka pile w powietrzu z rywalem nizszym o 20 cm. Moze jednak tutaj ja cos zle robie, nie wiem, ale tez sporo bramek po wrzutkach trace.

Plusow natomiast jest cale multum. Jest to najlepsza pilka ever i ma tyle miodu, ze hej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi wam UT? Z ostatnich trzech meczów mnie wywaliło na samym końcu meczu albo połowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shadow - łatwiej będzie jak rozpiszesz wszystko na zwykłej kartce ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Cytat
To ile zagrales spotkan nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu nie umiesz grac i musisz sie przyzwyczaic. Mnie jest latwiej, bo gralem bardzo duzo w fut z fify12, a tam b. szybcy zawodnicy i maksymalna chemia podkrecala tempo. W fifie13 moze przeszkadzac wiele rzeczy. Ale na pewno nie wystepuje w niej brak reakcji zawodnikow na polecenia wydane padem. A jesli na boisku masz chaos, to znaczy, ze nie umiesz bronic. Wyciagam takie wnioski, bo gralem kilka meczow, w ktorych przeciwnicy biegali bezladnie w kolko i robili we wlasnej obronie dziury rozpaczliwie na maxa wywierajac presje. Konczylo sie 6:1. Nie zabraniam Ci miec wlasnego zdania. Fifa moze sie nie podobac, ale z tym brakiem reakcji to przesada. No chyba, ze rzeczywiscie jest jakis bug, wystepujacy okresowo u wybranych graczy. A moglbys opisac szerzej czym ta niemoc sie objawia?

- Ja ma ustawione O na Pressing, trzymam naciskam i pressingu nie ma.

- Dwa krycie zawodnika w obronie poprzez kontroli tempa Ja u mnie mam to na L2, w 12 krył idealnie że przeciwnik w pojedynku 1vs1 potrafił przejść mnie 2 razy na 10. a tutaj trzymam o gościu niby jakoś tam się ustawia ale biega tak jakbym miał cały czas wcisniety szybki bieg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 18:35, Shatan napisał:

Witam Panowie.

Podzielę się swoją opinią na temat Sezonów Online. W fife 12 rozegrałem w tym trybie z 500 meczy, jakimś pro graczem nie byłem, lecz w 2 lidze utrzymywałem sie bez problemu. Odpalam Fife 13, a tu zonk. Po rozegraniu 1 sezonu postanowiłem że wstrzymam się z grą dopuki czegoś nie poprawią. W każdym meczu pada średnio 9 bramek to dla mnie jest przesadą, bo co strzał to gol... Wygląda to tak jak by bramkarz był na poziomie totalny amator :) Na 10 meczów wygrałem tylko jeden a reszte przegrałem kosmicznymi wynikami jak 6-8 i to jest niestety standard. Mam nadzieje że jak jutro będę organizował turniej ze znajomymi to tak łatwo bramki nie będą padać...

O boże płaczesz jak dziewczyna. Jeżeli przegrałeś 9 meczów w 10 lidze to jesteś poprostu mega słaby. Jakoś ja doszedłem do 8 bez porażki i najwyższy wynik to 5:1 dla mnie. Co mają poprawić ? Żebyś naciskał 3 przyciski i robił kombosa i strzelał gola ? W Fifie 13 wreszcie się liczą umiejętności gracza ( nie mówię o UT bo tam dalej jest pace abuse all the way ) ale sezony są najlepsze od kilku lat - szybkość gry, rozgrywanie akcje jest świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi co daje ten dodatek "adidas team" czy tylko mozliwosc uzywania tej druzyny gwiazd czy cos jeszcze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 19:29, skomerek napisał:

O boże płaczesz jak dziewczyna. Jeżeli przegrałeś 9 meczów w 10 lidze to jesteś poprostu mega słaby. Jakoś ja doszedłem do 8 bez porażki i najwyższy wynik to 5:1 dla mnie. Co mają poprawić ? Żebyś naciskał 3 przyciski i robił kombosa i strzelał gola ? W Fifie 13 wreszcie się liczą umiejętności gracza ( nie mówię o UT bo tam dalej jest pace abuse all the way ) ale sezony są najlepsze od kilku lat - szybkość gry, rozgrywanie akcje jest świetne.

Ciesze sie, ze nie jestem osamotniony. Najlepszy gameplay od lat. Wreszcie czuje sie, ze ta gra poszla w dobra strone. A tu slychac jeki... "jak nie wygram w ciagu kilku spotkan to pierdziele. Jest nierealistycznie bo przegrywam 8:1" :). Ja też jestem w 8 lidze i z dwa mecze przegralem, ale raczej zawodnicy poki co sa slabi. Fajnie jak sie trafi jakis ogarniety, bo wtedy naprawde dobre mecze mozna rozgrywac. cieszy tez to, ze druzyny top * sa w miare wyrownane. Nowym krolem polowania bedzie w tym roku Bayern, ale Brazylia, Niemcy, obydwa Manchestery, Real i pewnie kilka innych teamow tez jest mocnych. Teraz czas zbudowac jakis sklad na ut i pograc o monety. UT jest totalnie oderwane od rzecyzwistosci tylko na poczatku. Jak juz masz 100% chemii i sa wyrownane sklady to wyniki tez sa po dosc realistyczne, tylko predkosc zlotych skladow z pilkarzami o speedzie 90 bedzie zabojcza :) No ale to fut - niczym nieskrepowany arkejd, gdzie bomby z 30 m nie sa rzadkoscia. W fifie12 gralem nawet wiecej w ut niz w oskryptowane do bolu sezony pojedynkow. Krotkie rogi, dlugie rogi, strzaly z dystansu, podkrecone, przelamywanie rak bramkarza... to wszystko w poprzedniej odslonie w fucie online bylo. Teraz z pewnoscia bedzie lepiej (jak tylko da sie grac).

@Warson

Byc moze jest w grze jakis bug i niestandardowe ustawienia pada nie dzialaja. Przywroc domyslne i sprobuj pressingu wtedy. Na 100% klawiszologia sie nie zmienila.

A przy okazji zamowilem preordera z pss i teraz pytanie. Gdzie moge znalezc ta druzyne adidasa (i co to w ogole jest) i te 10k punktow (i po co mi one)?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja buduje buduje, ale nie wiem ile trzeba grać aby zdobyć chociaż te 25,000 coins na lepszego gracza w miare lepszego..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 18:27, fryz napisał:

Takie pytanie: gdzie mogę znaleźć kod na te punkty i drużynę Adidasa, która miała być w pre-orderach? Właśnie się zastanawiam czy sklep ze mną w kulki nie poleciał czy po prostu nie wiem gdzie tego szukać. To miało być w formie jakiejś karteczki w pudełku z grą?

Ponawiam.Też chcę się dowiedzieć gdzie ten kod się znajduje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej wkurza jak chce zagrac mecz w sezonach i laczy z przeciwnikiem i juz sie wlacza mecz i pyk koles sie rozlaczyl

Wyslane z Samsung Galaxy S II Za pomoca Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 20:07, hubert napisał:

Ponawiam.Też chcę się dowiedzieć gdzie ten kod się znajduje...

Trzeba zalogować się na stronie wymienkod.pl i tam wpisujecie kod z karteczki co powinno być w tym preorderze. Później dostajemy nowy kod i mamy instrukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 19:57, Warson napisał:

Ja buduje buduje, ale nie wiem ile trzeba grać aby zdobyć chociaż te 25,000 coins na lepszego gracza w miare lepszego..

Lepiej handlowac. Kupujesz tanio, sprzedajesz drogo. Ot cala filozofia. samym graniem daleko nie zajedziesz. poza tym czasem roznica w cenie miedzy zawodnikami to 300%, a ten drozszy nie jest 3x lepszy. Najwazniejsza w ut jest chemia, czyli wszyscy z tej samej ligi i narodowosci/klubu. Druga sprawa to kupowanie zawodnikow, ktorzy maja sporego speeda. Na poczatek radze skrecic jakis zloty sklad niekoniecznie rare cards. Za punkty mozna wykupic dodatkowe monety 1000x15 i troche handlowac. Jak poznasz rynek bedziesz w stanie zarobic w tydzien bez jakichs wielkich poswiecen okolo 40k. Ot tak, wejdziesz raz na jakis czas, kupisz wystawisz aukcje. Bardzo lubie ut, tylko jak mowilem wczesniej poki co granie pewnie doprowadziloby mnie do mega wkurwu, bo wywala. Poczekam az naprawia.

Edytowane przez chmurowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za glupie putanie, ale gdzie wpisac ten kod z edycji ultimate i zwykly kod online? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Cytat

Lepiej handlowac. Kupujesz tanio, sprzedajesz drogo. Ot cala filozofia. samym graniem daleko nie zajedziesz. poza tym czasem roznica w cenie miedzy zawodnikami to 300%, a ten drozszy nie jest 3x lepszy. Najwazniejsza w ut jest chemia, czyli wszyscy z tej samej ligi i narodowosci/klubu. Druga sprawa to kupowanie zawodnikow, ktorzy maja sporego speeda. Na poczatek radze skrecic jakis zloty sklad niekoniecznie rare cards. Za punkty mozna wykupic dodatkowe monety 1000x15 i troche handlowac. Jak poznasz rynek bedziesz w stanie zarobic w tydzien bez jakichs wielkich poswiecen okolo 40k. Ot tak, wejdziesz raz na jakis czas, kupisz wystawisz aukcje. Bardzo lubie ut, tylko jak mowilem wczesniej poki co granie pewnie doprowadziloby mnie do mega wkurwu, bo wywala. Poczekam az naprawia.

No więc teraz odpowiedz sobie na pytanie czym jest UT, czy DLC do Fify i zabawa z grania, czy jeden wielki Bazar typu Allegro...

Bo moim zdaniem większe zarobki powinny być na podstawie im wiecej grasz tym więcej kasy masz, a nie na bazarze gdzie szukasz okazji i drozej sprzedajesz bez sensu... UT fajny ale to jest właśnie jedna z wad, która mnie odrzuca, przykładowo będę grał cały rok i nie będzie mnie stac na kupno Torresa czy Lamparda... To jest najbardziej wkurzające...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 20:17, Warson napisał:

No więc teraz odpowiedz sobie na pytanie czym jest UT, czy DLC do Fify i zabawa z grania, czy jeden wielki Bazar typu Allegro...

Bo moim zdaniem większe zarobki powinny być na podstawie im wiecej grasz tym więcej kasy masz, a nie na bazarze gdzie szukasz okazji i drozej sprzedajesz bez sensu... UT fajny ale to jest właśnie jedna z wad, która mnie odrzuca, przykładowo będę grał cały rok i nie będzie mnie stac na kupno Torresa czy Lamparda... To jest najbardziej wkurzające...

UT powstalo po to, zebys kupowal paczki za prawdziwe pieniadze od ea. Masz wydawac, jak nie wydajesz pieniedzy, to w ut jestes plastusiem, ktorego wszyscy bija...chyba ze handlujesz. Wtedy jestes w stanie zarobic tyle, zeby zlozyc naprawde dobre sklady. Ja nie mam zamiaru placic dodatkowej kasy za wirtualne karty, wiec handluje.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 20:11, krycha94 napisał:

Trzeba zalogować się na stronie wymienkod.pl i tam wpisujecie kod z karteczki co powinno być w tym preorderze. Później dostajemy nowy kod i mamy instrukcje.

Czyli rozumiem, że w pudełku z grą powinna być dodatkowa karteczka z kodem na te bonusy?

To jeszcze jedno pytanie: czy okładka tej wersji z bonusami różni się czymkolwiek od okładki zwykłej wersji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 20:28, fryz napisał:

Czyli rozumiem, że w pudełku z grą powinna być dodatkowa karteczka z kodem na te bonusy?

To jeszcze jedno pytanie: czy okładka tej wersji z bonusami różni się czymkolwiek od okładki zwykłej wersji?

tak, na edycji z paczkami pisze "ultimate edition". glupie pytanie-zeby wpisac ZWYKLY kod trzeba go wbic przez gre czy pss czy cokolwiek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 17:40, chmurowski napisał:

jak chcesz prawdziwej pilki to idz na orlika.

Błagam cię nie używaj tego zwrotu, już enty raz go w sieci słysze :/ a jest bez sensu bo gry nie są substytutem życia a jakąś formą rozrywki, to taj jakbyś powiedział fanom Xfactora (czy jak tam ten ultra racer sim się zwie) by na konsolach grali w NFS bo peawdziwe autka mają w realu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 20:33, norbiman napisał:

tak, na edycji z paczkami pisze "ultimate edition". glupie pytanie-zeby wpisac ZWYKLY kod trzeba go wbic przez gre czy pss czy cokolwiek?

Tyle, że mi nie chodzi o UE tylko ten kod na same punkty i tą drużynę dodawany do zwykłej wersji przy pre-orderze;)

Jeśli przez zwykły kod rozumiesz paszport online to mi przeszło bez problemów przy pierwszym włączeniu gry - gra sama poprosiła o kod, podałem i wszystko było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps a żeby się podniecać tym, że na youtube są jakieś filmiki z bugami w grze (które występują w każdej pozycji, wiadome) to już trzeba być totalnym nerdem :/ ha ha fifa jest beznadziejna bo czasem noga przeniknie czy tekstura się źle wczyta. Kurde gram od lat ale czasem się zastanawiam czy te reportaże z tv o graczach nie mają dużo racji..to przecież żałosne :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzybu weź nie wierz we wszystko co znajdziesz w necie...

Ostatni filmik ma tylko nazwę fifa 13 fail a przypatrz się na banery pisze jak byk FIFA 12...

MYŚL!!!

Edytowane przez Tom21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.09.2012 o 20:34, Michał_Anioł napisał:

Błagam cię nie używaj tego zwrotu, już enty raz go w sieci słysze :/ a jest bez sensu bo gry nie są substytutem życia a jakąś formą rozrywki, to taj jakbyś powiedział fanom Xfactora (czy jak tam ten ultra racer sim się zwie) by na konsolach grali w NFS bo peawdziwe autka mają w realu

Niestety na konsole ani pc nie ma realistycznej pilki. Fifa i PES to arcade. Najbardziej realistyczna gra pilkarska to w tej chwili football manager. Miazdzy mnie, ze ktos odpala futa z brazowym skladem, minimalna chemia i dziwi sie, ze ktos mu strzela bramki z 30m. Dodatkowo na tej podstawie wyciaga wniosek, ze fifa ssie i jest nierealistyczna. Pozniej kilku nastepnych asow przeczyta na forum, ze w fifie padaja wyniki z kosmosu. Gdybym na podstawie tego forum podejmowal decyzje o zakupie gier, to nie kupilbym ani PES, ani FIFY przez to za przeproszeniem pierd**enie. Jednemu nie dzialaja pilkarze, drugi dostaje becki 8:1, wiec gra do dupy. Dla trzeciego za szybko (chociaz tak samo jak w FIFIE 12, w ktorej dla niego bylo ok). Ja rozumiem uzasadniona krytyke. Mozna narzekac na pewna "plastikowosc" fify. Mozna nie lubic szybkiego tempa rozgrywania akcji. Moga sie nie podobac interwencje bramkarzy, ktorzy w przeciwienstwie do tych z pes sporo bronia z bliska. Ale ludzie, w tej krytyce nalezy zachowac odrobine obiektywizmu. Ktos to pozniej czyta i moze go minac naprawde dobra gra (czy to pes czy fifa). A przyznam, ze gdybym byl bezrobotny i nie myliloby mi sie sterowanie, to chetnie sprobowalbym online w PES w tym roku. Ale gralem kilka dni w demo i pozniej w fifie12 nie bylem w stanie sie ogarnac :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi